Oppo BDP-103 / BDP-105

Μηνύματα
1.743
Reaction score
402
Απάντηση: Oppo BDP-103 / BDP-105

Το cinavia φαντάζομαι είναι μόνο για bluray discs και όχι και για full bluray rips μέσω δικτύου/ εξωτερικού δίσκου..

Το koppo 93 ήταν παντελώς άχρηστο ως δικτυακό mp, το 103 θα είναι παντελώς άχρηστο ως πειρατικο bluray player. :203:

Πάντως για τα iso υπάρχει η λύση να τα κανείς mount στο pc/Mac/nas και να κανείς share το folder, αφου έχει smb το 103 θα παίζουν και οι υποτιτλοι, είτε εσωτερικοί είτε εξωτερικοι...
 







Nelsy

Ιεράπετρα
Μηνύματα
5.204
Reaction score
2.874
Απάντηση: Oppo BDP-103 / BDP-105

OPPO BDP-105EU : Τα πρωτα player βρισκονται απο χτες στην Ελλαδα !!!



Φωτό του Αποστόλη από το fb:126:
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.020
Reaction score
6.877
Απάντηση: Oppo BDP-103 / BDP-105

του αποστολη ειναι η φωτο ?
ή του oppo ?
:136:
 


loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.256
Reaction score
8.799
Αν δεν υπήρχε το cinavia κι αν κάποιος μου έλεγε ότι παίζει χωρίς κολλήματα μέσω δικτύου τα iso (παίζουν μέσω smb και mount στο nas), το αγόραζα χθες...
 

Μηνύματα
688
Reaction score
1
Απάντηση: Re: Oppo BDP-103 / BDP-105

Αν δεν υπήρχε το cinavia κι αν κάποιος μου έλεγε ότι παίζει χωρίς κολλήματα μέσω δικτύου τα iso (παίζουν μέσω smb και mount στο nas), το αγόραζα χθες...
Παρομοίως...
 


ichaltou

Αλλαχτήρι
Μηνύματα
4.032
Reaction score
1.004
Κανένας δεν έχει πάρει κάποιο απο τα καινούργια player, να μας γράψει εντυπώσεις;
 


Μηνύματα
1.292
Reaction score
38
Απάντηση: Oppo BDP-103 / BDP-105

Άλλη μία παρουσίαση του 105 απο το Home Theαter & Hi Fi (αν δεν έχει ήδη ειπωθεί - δεν την είδα) με εκτεταμένες μετρήσεις στο τομέα του ήχου.

"Technically, all the USB inputs on the BDP-105 are asynchronous, in that the bitstream is reclocked to the BDp-105's DAC and then decoded. This is accomplished by storing the bitstream in memory as it arrives, and then re-clocked for decoding. The "official" asynchronous USB input on the right hand side of the rear panel is designed to be connected to your computer through one of its USB ports. In any case, all the USB inputs for the BDP-105 remove the jitter that is inherent to USB connections."

...

"we finally have a signal being played through a USB port that is as good as playing it on a CD or DVD-A. This means you can store all your music, including high sampling rate (up to 24/192) on a hard drive, and connect it to one of the BDP-105's USB ports, and play it with the same quality as if you were using a disc. The end-of-days for putting CDs and DVD-As into the player is closer than we imagined."

http://www.hometheaterhifi.com/univ.../oppo-bdp-105-universal-player/all-pages.html
 


melina

Cargo 200
Μηνύματα
23.039
Reaction score
41.420
cinavia και blue ray iso...αυτά είναι τα δύο στοιχεία που από ότι έχω καταλάβει κάποιος προτιμά σήμερα ένα 93/95 από τα 103/105.
Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση ότι δεν μπαίνει σε διαδικασία udpate και παραμένει με ότι άλλα πιθανά κουσούρια έχει ένα παλιό firmware ή για να το πω αλλιώς δεν θα μπορεί να έχει βελτιώσεις και νέα features που ενδεχομένως έρχονται με ένα update εφόσον θέλει να κρατήσει το το iso και το μη cinavia.

Το ερώτημα μου είναι το εξής. Καθώς το νέο έχει 2 εισόδους HDMI και αν κατάλαβα καλά μπορεί να κάνει απλά passthrough το σήμα, Pure direct το λέει, γιατί να μην μπορεί κάποιος να βάλει στην είσοδο ένα οποιοδήποτε άλλο media player που δεν έχει τέτοια θέματα (και ίσως διαβάζει και διαδικτυακά καλύτερα τα iso και μη iso αρχεία) και έτσι απλά το oppo να παίζει σε αυτές τις περιπτώσεις τον Master commander του συστήματος...που από ότι είδα μπορεί κάλλιστα να παίξει το ρόλο ενός avr, μόνο αυτόματη ισοστάθμιση δεν κάνει, και αυτό για όσους έχουν παλιότερους avr και έχουν τουλάχιστον multi channel αναλογικές εισόδους είναι η σωτηρία τους.

Εχει ακούσει/δοκιμάσει κανείς κάτι σχετικό από τις εισόδους hdmi; Το cinavia θα πιάνει αυτό το σήμα από εξωτερικό player;
 

Μηνύματα
1.292
Reaction score
38
Απάντηση: Oppo BDP-103 / BDP-105

Βασίλη πιστεύω ότι εφόσον το μηχανάκι διαβάζει cinavia στα αρχεία που αναπαράγονται απο τη usb το ίδιο θα συμβαίνει και για την περίπτωση της HDMI ή δικτυακά με smb... δεν είμαι σίγουρος όμως. Καλύτερα να ρωτήσεις τον Οppoστόλη.

Κατα τα άλλα, αν είναι να πάρει κάποιος και media player, χάνεται σημαντικό κομμάτι του vfm του 103 (το 105 είναι μια τελείως διαφορετική περίπτωση λόγω ήχου...).
Η μοναδική περίπτωση που θεωρώ χρήσιμη αυτή τη λύση, είναι για τη ευρύτερη χρήση δικτύου και upscaling ενός μέτριου στην εικόνα streamer ή αποκωδικοποιητή. Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις ένα Panasonic DMP-BDT500 + media player θα κάλυπτε οικονομικότερα, σημαντικό ποσοστό ενδιαφερομένων.
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
23.039
Reaction score
41.420
Δεν έχει πάρει κανείς το καινούργιο να δοκιμάσει να μας πει;
Νίκο, είχα πιο πολύ στο μυαλό μου την περίπτωση που έχω ήδη ένα media player. Οπως σου είπα για την ώρα δεν με νοιάζει προσωπικά το blue ray iso, αλλά αυτό σίγουρα με ένα εξωτερικό media player μπορεί να λυθεί (ο appstremer που έχω, 80 ευρώ καινούργιο, παίζει ISO) και μένει το θέμα cinavia, το οποίο ακόμη και αν πούμε ότι πραγματικά δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ξεπεραστεί σε όλα τα νέα μηχανήματα τότε το ερώτημα είναι για πόσο καιρό ακόμη θα μπορεί κάποιος να μένει χωρίς αναβάθμιση ή τελικά,έστω και μετά 1-2 χρόνια, να μην έχει ανάγκη να πάει σε άλλες αναλύσεις και νέα φορμά, όπερ να πάει σε νέο μηχάνημα που θα έχει cinavia. Το πιο πιθανό θα κυκλοφορήσει κάποιο jail break κάποια στιγμή, γιατί έτσι κι αλλιώς εδώ μιλάμε για πειρατικές καταστάσεις και οι πειρατές δεν το βάζουν τόσο εύκολα κάτω.

Εν τέλει, προσπαθώ να καταλάβω πόσο νόημα έχει να ζητά κανείς χρήματα για ένα μτχ oppo κοντά στην τιμή ενός νέου, μόνο και μόνο για τα δύο παραπάνω στοιχεία.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.766
Μηνύματα
2.875.565
Members
37.950
Νεότερο μέλος
Roby
Top