ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

Μηνύματα
47
Reaction score
3
Απάντηση: Re: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

ΕΧΩ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ Κ Ο ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ 220V ΘΑ ΒΑΛΩ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.241
Reaction score
1.107
service PIONEER SX 440

Ολοι εχουμε παθη !!! ενας απο εμας εβγαλε το παθος του σε αυτον το Pioneer . Το μηχανημα στην ουσια μας ηρθε με λιστα των πραγματων που ηθελε ο πελατης να γινουν . Οσο και να δειχνει παραξενο η απαιτησεις ηταν στοχευμενες αν και κατα την αποψη μου ενω ο τροπος σκεψης ηταν σωστος τελικα δεν ειναι 100% εφαρμοσιμος σε ολα τα μηχανηματα μια και ενα πολυ σοβαρο προβλημα το οποιο δεν μπορει να λυθει ειναι η ιδια η δομηση του μηχανηματος και το χαοτικο της τοτε κατασκευης .

Απο πλευρας επισκευων

--Αντικατασταση σε ολους τους πυκνωτες
--Γενικος καθαρισμος
--αντικατασταση μερους του zobel
--Επανασυντονισμος ραδιοφωνου
--Ελεγχος για ψυχρες κολλησεις ,συνδεσεις , καλωδιωσεις


Απο πλευρας αναβαθμισεων

--Αντικατασταση πυκνωτων τροφοδοσιας και εξοδου με οτι μεγαλυτερο μπορουσε να μπει
--Προσθηκη bypass decoupling
--Τοποθετηση βυσματος τροφοδοσιας IEC
--Αντικατασταση βυσματων εξοδου με μπορνες
--καταργηση διακοπτη ηχειων ΑΒ
--Αναδρομολογηση καλωδιων
--Καταργηση διακοπτη loudness
--καταργηση διακοπτη stereo / mono

Θελω να πιστευω οτι κατω απο τις καταληλες συνθηκες που ειναι μια νορμαλ πηγη και ενα ζευγαρι μικρα και ευαισθητα ηχεια τα μηχανηματα αυτα αναπαραγουν απιστευτα ηχοχρωματα με γλυκιες μυρουδιες απο το παρελθον ....Η τονικοτητα δεν ειναι και απολυτα σωστη η ισχυς ειναι λιγη αλλα παρολα αυτα παραμενουν να ειναι κατι μοναδικο ..Αν γυρισεις τα ματια σου στην αλλη πλευρα του Ειρηνικου ... ενα τσικ μετα την Αμερικη θα βρεις την Αγγλια που παρηγαγε και αυτη καποια ανιστοιχα πραγματα τα οποια επισης και αυτα δεν επαιζαν σωστα με τα σημερινα δεδομενα αλλα και εκεινα παρηγαγαν μια συγκεκριμενη χροια και δημιουργησαν την δικια τους σχολη οσο λαθος και να ηταν ...τα Quad .....

Ο ακροατης που ειναι τοποθετημενος στην μια η την αλλη σχολη για μενα ειναι ενα σεβαστο προσωπο απλα ομως δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνω με την αποψη του ...Σημαινει οτι κατα καποιον τροπο θα πρεπει να ειμαστε απολυτα ευχαριστημενοι που ακομα και σημερα ενα θεμα ηχου μπορει να τελειωσει με την φραση ""Εμενα ετσι μου αρεσει "" !!!


magic history photos !!!!





 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.241
Reaction score
1.107
Service SANSUI A700

Τα μηχανηαματα της σειρας αυτης εχουν νικησει σε εναν απο τους σχεδιαστικους διαγωνισμους που εκανε εσωτερικα η εταιρια αυτη . Πραγματι η δομηση μεσα τους ειναι εξυπνη η κατασκευη ειναι ολη με piggy boards οπου καποιος μπορει να φανταστει κατι σαν μητρικη οπου οι "" καρτες "" διαφορων μοναδων κουμπωνουν πανω σε αυτη .

Σαφως αυτο καταφερε να μειωσει το μεγεθος και το κοστος της ιδιας της συσκευης αλλα στο ενδιαμεσο τους ξεφυγε ο ιδιος ο ηχος ...Επεσε το πολυ βαρος στα τεχνολογικα και ολα τα υπολοιπα ηταν μετρια .

Στο συγκεκριμενο οταν χτιζεις ενα μηχανημα γυρω απο ενα STK τοτε το ιδιο το STK θα πρεπει να ειναι οτι καλυτερο αλλα και η χρηση του να ειναι οσο γινεται πιο σωστη ...

Εχουμε δει πολλα μηχανηματα με STK αλλα η αληθεια ειναι οτι λιγα απο αυτα επαιζαν αξιοπρεπως ..

Τα ενδοτερα :





 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.241
Reaction score
1.107
Θα ηθελα να ενημερωσω ολους οσους ειναι εδω και μας διαβαζουν οτι για τις επομενες ημερες αναμενουμε καποια μικρα προβληματα στα email και στο web page μια και με το ανοιγμα του υποκαταστηματος Αθηνας την Δευτερα οπου μαζι με αυτο παιζει και μια πολυ καλη αναβαθμιση στο web μας

Θα βγει και ενα δελτιο τυπου με ολα τα καινουργια στοιχεια .

Σας ευχαριστουμε πολυ
Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 


Μηνύματα
7
Reaction score
0
Απάντηση: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

Καλησπερα Κ σακη και απο εμενα καλοριζικο.Διαβαζω τα ποστ σας και ειναι υπεροχα, θα ηθελα να σας ρωτησο που μπορει να βρει κανεισ πιντσ ρολερ εδω στην αιγινα δεν βρισκο πουθενα ευχαριστω και καλο βραδυ.
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.241
Reaction score
1.107
pinch roller οσο πανε και σπανιζουν ..μπορεις να δοκιμασεις στον Φανο 2103828748 στον Βογιατζη 2108621500 πιθανον και στον Σαβα Σιδερη φυσικα δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις κατι χωρις δειγμα ...με κωδικους και μοντελα ξεχασε το

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 

Μηνύματα
7
Reaction score
0
Απάντηση: Re: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

καλησπερα Κ.Σακη σας ευχαριστω πολυ για την απαντηση και παλι ευχαριστω και καλωριζικο οτι και αν κανεται .
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.241
Reaction score
1.107
service YAMAHA RX-V 550

Μηχανημα που ηρθε κοντα μας με θεμα τροφοδοσιας που προφανως την ""εφαγε "" απο το δικτυο της ΔΕΗ μια και στην περιοχη που δουλευει ειναι παραθαλασιο μερος εκτος Αττικης και υπαρχουν συχνες αναφορες για προβληματα δικτυου ΔΕΗ.

Παρολο το προβλημα της τροφοδοσιας ο συγκεκριμενος ακροατης διαθετει ενα αρκετα σοβαρο ξεχωριστο δικαναλο συστημα και μου ηρθε με το παραπονο οτι ο πολυκαναλος δεν εχει ευρος προς τα επανω σε σημειο που λειπουν σχεδον ολοκληρα κομματια απο το ακουσμα στην ψηλη περιοχη.

Αρχικα θεωρησα οτι ακομα ενας ( δεν ξερω πως θα μπορουσα να τον χαρακτηρισω ωστε να τονισω την αγνοια του αλλα χωρις να γινω προσβλητικος ) ας πω λοιπον ασχετος που προσπαθει να ακουσει μουσικη υψηλης ποιοτητας απο ενα πολυκαναλο μαλλον consumer συστημα . Θεωρησα οτι αυτο που λεει μαλλον δεν ευσταθει του ειπα οτι θα κανω καποιον ελεγχο και θα τον ενημερωσω.

Να παραθεσω εδω ( κατι το οποιο δεν εχω κανει και ισως θα επρεπε να το κανω σε ενα ξεχωριστο νημα ) οτι καθημερινα μεσω email απανταω συχνα απο 10 εως 30 ερωτηματα και δεχομαι κλησεις στα τηλεφωνα μερικες απο τις οποιες θα μπορουσαν να μονταρουν κωμωδιες ολοκληρες .Στο Ιντερνετ υπαρχει παρα πολυ πληροφορια η οποια ομως πολλες φορες ειναι προιον αποψης η μυθοπλασιας παρα προιον επιστημονικης τεκμηριωσης . Σαφως εχω και ακροατες που πραγματικα ζουν στον κοσμο του Marlboro και οι απαιτησεις που εχουν απο καποια μηχανηματα ειναι πραγματικα ανεφικτες .

Προθεση μου τις περισσοτερες φορες ειναι να κανω μια προσπαθεια νουθεσιας και εαν αυτη δεν φερει αποτελεσμα να αποφυγω τον πελατη ακομα και αν αυτο σημαινει οτι θα χασω χρηματα .

Πισω στην επισκευη αφου εχω λυσει τα θεματα τροφοδοσιας οι μετρησεις επιβεβαιωσαν τον πελατη και το μηχανημα ( το οποιο ξεκαθαρα ηταν ανεγγιχτο ) εδειξε να εχει σοβαροτατο θεμα ευρους οπου πανω απο τους 4 χιλιοκυκλους επεφτε δραματικα .Αναζητωντας την βλαβη παραλληλα με επιβεβαιωση με το service manual και μετα απο αρκετη ωρα ψαξιματος ανακαλυπτω μια σειρα με πυκνωτες των οποιων η τιμη δεν συμβαδιζε ουτε με το μανουαλ ουτε με εναν προχειρο μαθηματικο υπολογισμο φιλτρου .

Αναζητωντας ιχνη απο επεμβαση , αλλη επισκευη , καποιο revision στο service manual που να δειχνει οτι κατι ειχε συμβει εκει δεν μπορεσα να βρω κατι .Αντικατεστησα τους πυκνωτες με τους προβλεπομενους και αυριο θα ενημερωσω τον πελατη αλλα και την εδω αντιπροσωπεια με τα ευρηματα μου και θα γραψω εδω την οποια απαντηση λαβω ...stay tuned !!
 

Attachments


Μηνύματα
1.985
Reaction score
766
Απάντηση: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

πολύ καλή δουλειά...μπράβο!!

τελικά, (δεν ξέρω αν έχει υποθεί σε άλλο post), τι είναι αυτό (εξαρτήματα) που "γερνάει" πιο γρήγορα σε ένα ενισχυτή, πχ τελικό, και τι μπορούμε να κάνουμε να καθυστερήσουμε τη φθόρα?...όσο μπορούμε βέβαια...πχ κάτι σαν τσεκ απ ανα διαστήματα...:biggrin:

ρωτάω, γιατί όλοι μας έχουμε δώσει ποσά (μικρότερα ή μεγαλύτερα δεν έχει σημασία) για την αγορά και το στήσιμο του setup μας, ποσά τα οποία δεν μας περισεύουν και καλό είναι να μην τα αφήνουμε όλα εντελώς στη τυχη τους....και οπως λέει και ένα ρητό, "καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις"...κοστίζει λιγότερο κλπ κλπ κλπ

υπάρχουν κάποια σημάδια κατα τη χρήση ενός ενισχυτή, που μας "χτυπάνε καμπανάκι" οτι κάτι δε πάει και τόσο καλά?
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.241
Reaction score
1.107
Καλη ερωτηση ...

Αρχικα το επιπεδο κατασκευης και η ημερομηνια ληξης που ολο και συχνοτερα μπαινει στα σημερινα μηχανηματα ειναι τα σοβαροτερα προβληματα .

Οι εχθροι των μηχανηματων ειναι τρεις ο χρονος , η θερμοκρασια και το ρευμα ...Στα δικαναλα αμεσα εξαρτημενο απο την ποιοτητα κατασκευης στην σημερινη εποχη ο χρονος μεχρι να αρχισουν τα οποια προβληματα ειναι τα 8-15 ετη με προυποθεση οτι αυτα εχουν καθημερινη οικιακη χρηση και εχουν πραγματικο διακοπτη . Σε ολα τα αλλα μηχανηματα τα οποια εχουν stand by το οποιο σημαινει οτι κυκλωματα λειτουργουν ακομα και οταν εμεις τα εχουμε ""κλεισει "" μεσω τηλεχειρισμου η φθορα θα ερθει νωριτερα .

Σημαδια που μπορει να διακρινει ο απλος ακορατης οχι δεν υπαρχουν . Ακομα και εμπειρα ""αυτια"" γερνανε μαζι με τα μηχανηματα τους και ετσι δεν εχουν την ικανοτητα να διακρινουν φθορα στο ακουσμα .


Στο εργαστηριο υπαρχουν οθονες οι οποιες αγοραστηκαν προ μιας δεκαετιας σχεδον και οχι ιδιαιτερα ακριβες οι οποιες δεν εχουν παρουσιασει ποτε το παραμικρο προβλημα .Ο λογος ειναι οτι στις παροχες τους υπαρχει conditioner αλλα και οτι το βραδυ το ρευμα τους κλεινει τελειως απο γενικη ασφαλεια .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 

Μηνύματα
1.985
Reaction score
766
Απάντηση: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

ευχαριστώ για τις απαντήσεις...

όταν ανέβω Αθήνα θα προσπαθήσω να κρατάω μαζί μου και τον τελικό (parasound a51), για ένα "τεστ κοπώσεως"...:smile:

είμαι περίεργος να δω πως τα πάει...γιατί και το ρεύμα μας εδώ στη Κρήτη δεν είναι και οτι καλύτερο και υγρασίες που χυπάνε 90% υπάρχουν...αυτή δε η υγρασία, σε συνδυασμο με τη ζέστη, κάνει τη περισσότερη ζημιά νομίζω...τα πάντα όλα έχουμε....αλλά τι να κάνουμε?...

μήπως υπάρχει και καμιά "αναβάθμιση" που μπορούμε να του κάνουμε για πιο χάλιεντ καταστάσεις...:wink:

και πάλι ευχαριστώ
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.241
Reaction score
1.107
Off Topic

Καλημερα

Θα παρακαλουσα εαν τυχαινει και μας διαβαζει καποιος ορθοπεδικος η φυσιοθεραπευτης μελος του φορουμ απο Αθηνα να επικοινωνησει μαζι μου μεσω ΠΜ

Εχω ασβεστωση στους ωμους και θα χρειαστω βοηθεια για την ...επισκευη της .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 

Μηνύματα
7
Reaction score
0
Απάντηση: Off Topic

Καλησπερα K Σακη ενας φιλος μου χαρισε αυτην την τβ kv-14t1d sony η οποια εχει καποια βλαβη στο τροφοδοτικο της κανει τσικ-τσικ-τσικ το λεντ δεν αναβει μηπος ειναι καποιος πυκνωτης? να πω οτι εχει το ΣΤΡ (βολταζ ρεγκουρατορ)str 5706 , το παιδι την ειχε στην αποθηκη δεν την θελει πια και μου την χαρισε για ανταλακτικα ,αλα εγω δεν θελω να την σπασω λεω να προσπαθησω ,ευχαριστω εκ των προτερων για τις απαντησεις σας και περαστικα με την ασβεστωση.
 


Μηνύματα
7
Reaction score
0
Απάντηση: ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

Καταλαβενω δεν πειραζει και παλι ευχαριστω.
 



east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.241
Reaction score
1.107
Μια και διαβαζει αρκετος κοσμος ( πιστευω ) χρειαζομαι βοηθεια απο δασκαλο οδηγησης εαν διαβαζει καποιο μελος του φορουμ ας επικοινωνησει μαζι μου με ΠΜ
ευχαριστω πολυ

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.241
Reaction score
1.107
Ο Target 2500 εχει κατασκευαστει στις 19 Φεβρουαριου του 1982 σημερα μετραει 30 χρονια ζωης ...για πλακα
Εξιταρισμενος απο τα απιθανα Ελληνικα προιοντα που ειδα στην εκθεση , ακομα καλυτερα απο καποιον που προτεινε να γινει και μια εκθεση με αποκλειστικα Ελληνικα προιοντα παρελαβα το μηχανημα για επισκευη , απο πελατη που εχει καποια σχεση με το αντικειμενο και ηθελε να το φιαξει χωρις βεβαια να περιμενει επιδοσεις KRELL απο αυτο .


Αποφασισα οτι και να εχει το μηχανημα να μην χρεωσω σε καμμια περιπτωση παραπανω απο 50 ευρω με σκοπο να συμβαλω στην διατηρηση του μηχανηματος σαν ενθυμιο και σαν αντικα ενω παραλληλα να το κανω οσο πιο λειτουργικο γινεται .


οσο και να φανει παραξενο ελαχιστα πραγματα βρηκα μεσα τα οποια χρειαστηκαν αλλαγη .

Αρχικα η γειωση ηταν μια κατασταση ground all around οπου το σασσι ηταν κοινο με το 0 του τροφοδοτικου πρακτικη με την οποια δεν συμφωνουσα ποτε , επιβεβαιωμενα και με μετρησεις και ετσι εκανα μια δυο μικρες αλλαγες και η γειωση εγινε ενα πραγματικο star ground δεδομενης της ευκαιριας και σε συνδυασμο με την επομενη παραγραφο αλλαξα και καποια καλωδια .

Ενα σοβαρο λαθος το οποιο ειχε μεσα το μηχανημα ειναι οτι ειχε συστρεμενα καλωδια απο την πλακετα του ενισχυτη προς τις εξοδους αλλα συστερεμενα οχι με την γειωση το οποιο θα ηταν ιδανικο αλλα συστρεμενα τα δυο καναλια μεταξυ τους . Οι μετρησεις για συνακροαση καναλι με καναλι εκτοξευθηκαν στον ουρανο .


Προστεθηκε λιγο καλυτερο decoupling και τοπικο bypass και αλλαχτηκαν ολοι οι μικροι πυκνωτες κινηση η οποια εχει μαλλον προληπτικο χαρακτηρα και μορφη αναβαθμισης γιατι παρολα τα 30 χρονια κανενας απο τους πυκνωτες που εβγαλα δεν εδειξε σοβαρο προβλημα .Φροντισα να εχω καλη ποιοτητα μεγαλυτερη θερμοκρασια και ταση .Για την εισοδο ενας VIMA MKS σαφως θα παει καλυτερα απο εναν απλο ηλεκτρολυτικο .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τελειωνοντας σκεφτηκα να ανοιξω το αρχειο μου και να δω με πιο μηχανημα ιδιας ηλικιας κατωχυρωμενου κατασκευαστη και ισως με τα ιδια τρανσιστορ εξοδου μπορω να το συγκρινω για να δω τις διαφορες ...Σαφως το μυαλο μου πηγε διπλα σε ενα QUAD ...

O Target 2500 ειναι λιγο χαμηλοτερος σε ισχυ και ρευματα ( απλα το τροφοδοτικο του ειναι λιγο πιο φτωχο)
Ο Target 2500 ειναι μακραν πιο γραμμικος απο τον QUAD
Ο Target 2500 εχει σαφως πιο ακριβες κυκλωμα τονων απο τον QUAD και αρκετα πιο γραμμικο

Εκει ομως που ο Target 2500 ειναι μακραν πολυ καλυτερος απο τον QUAD ειναι στην συνακροαση μεταξυ δυο πηγων .Παρολο οτι κατασκευαστης χρησιμοποιει απλοφτηνο τηλεφωνικο καλωδιο για ολες τις εισοδους LINE εχει φροντισει να το προστατεψει συστρεμενο με την γειωση και ετσι τα νουμερα συνακροασης πανε πραγματικα μια χαρα .

Αξιο επισης ειναι να σημειωθει οτι απο πλευρας ασφαλειας ο Target 2500 ειναι τουλαχιστον 100 χρονια μπροστα και βλακεις που εκανε η QUAD να δενει εναν αχταρμα με ολα τα καλωδια μαζι στον Target 2500 δεν παιζουν ουτε για αστειο . Στα QUAD Εχει δεμενα εισοδους εξοδους εκπμοπους βασεις συλλεκτες τροφοδοσιες χαμηλη ταση ασθενη ρευματα και 230 ολα μαζι ....ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ !!!!!!


Ανεβαζω μερικες φωτο απο το μηχανημα στα πρωτα σταδια του ξηλωματος και εαν υπαρχει ενδιαφερον θα παραθεσω και ενα σετ με συγκριτικες μετρησεις σε σχεση με τα δυο μηχανηματα και τις επιδοσεις του Target 2500 γενικοτερα


Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.738
Μηνύματα
2.874.446
Members
37.940
Νεότερο μέλος
papgeorge
Top