FOLK - FOLKROCK




cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Miracle Legion - The Backyard from 12" EP "The Backyard" (1984) Incas Records


Οι θαυμάσιοι Miracle legion, υπο προϋποθέσεις θα μπορουσαν να γινουν οι REM στην θεση των REM, αμερικανικη παραδοση και φολκ στο φουλ, κιθαρες συγχρονες και καταιγιστικες, την φωνη του Marc Malcuhy που χωριζει οικογενειες, μεχρι και harpsichord εχουν στην φαρετρα τους, τι άλλο θελετε για να τους αγαπήσετε?
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
R.E.M. - Fall On Me from LP "Life's Rich Pageant" (1986) I.R.S Records


Και μιας κι ανεφερα τους R.E.M., ας βαλουμε, κατά την-δεν διαπραγματεύομαι-αποψη μου, το καλυτερο τους τραγουδι. Θεικη μελωδια, εξαιρετικο Hammond, διπλες κιθαρες, και θεικα δευτερα και τριτα background vocals. Δεν βγαινει με τιποτα από το κεφαλι μου εδώ και σχεδόν 30 χρονια, το σιγοτραγουδαω συχνα-πυκνα. Α. και είναι και το καλυτερο album τους, επισης δεν το διαπραγματεύομαι στο ξεροκεφαλο μου.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Neko Case - This Tornado Loves You from LP "Middle Cyclone" (2009) ANTI Records


Κατευθείαν απο την Virginia, η απολαυστική Neko Case, ενα απο τα μεγαλύτερα ταλέντα της αμερικανικής folk singer-songwriter σκηνής τα τελευταία χρονια. Εδω σε ενα κοματι απο το 5o album της, πριν ακολουθήσει μια εκκωφαντική σιωπή 4 χρόνων για να επιστρέψει με ενα αριστουργηματικο album.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Comus - The Herald from LP "First Utterance" (1971) Dawn Records


Εξηγούμαι απο την αρχή, οι Comus δεν ειναι απλή υπόθεση ουτε μια φολκ μπαντα σαν όλες τις άλλες που υπήρχαν κατα εκατοντάδες σε εκείνες τις τρικυμιώδες, μουςικα, εποχές. Εδω έχουμε να κάνουμε όχι απλά με μια by the book προσέγγιση στις ρίζες, όπως αρέσει στους Βρετανους παραδοσιαρχες, αλλα με μια προσέγγιση να αρχίσουν απο εκει που τελείωσαν οι άλλοι, να το καλυτερέψουμε να το εκτοξευσουνε και να το προοδεύσουμε. Και τελικα αν το σκεφτείς, σε βάθος χρόνου, αυτη ειναι τελικα και η μόνη σωστή προσέγγιση στις παραδόσεις, μόνο μέσω της προόδου μπορείς να σιγούρεψεις οτι θα τις βρουν και οι επόμενες γενιές. Αν απλώς τις συντηρείς, ειναι μαθηματικά βέβαιο οτι θα φθαρούν και κάποια στιγμη θα εξαφανιστούν. ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟΙ.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Bonnie "Prince" Billy & Tortoise - Pancho from LP "The Brave And The Bold" (2004)



Κι αυτος κάνει ακριβώς το ίδιο με τους προηγούμενους, παίρνει την παράδοση απο εκει που την άφησαν, την ανεβάζει 2-3 επίπεδα κι έχουμε ολοι ήσυχο το κεφάλι μας οτι θα τα ακούσουν και τα παιδιά των παιδιών μας.
Πολλα χρονια μπροστα, ποιος θα το πίστευε οτι θα ακούγαμε "σκασμένα" οργανα. Τίγκα στην παραμόρφωση σε φολκ παραδοσιακό κοματι. ΘΕΟΣ.
 





cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Bill Clint - Angels Don't Need Friends from LP "The Crying Of A Generation" (1975) Joint Artists Records


Ενα απο τς καλυτερα folk albums ολων των εποχων, μια αληθινή κατάθεση ψυχής απο τον Bill Clint, μεχρι και τα κλάματα βάζει στα τελευται 4-5 λεπτά. Γυμνό, Σπαρακτικό, λυρικό, στοχεύει ακριβώς εκει που θέλει ο καλλιτέχνης. Κρίμα που δεν έβγαλε τιποτα αλλο.
 


cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Dan Modlin & Dave Scott - Loser, Lover from LP "The Train Don't Stop Here Anymore (1976) 700 West Records


Αλλο ενα folk διαμάντι απο ενα άγνωστο ντουέτο, που έβγαλε αυτο το μοναδικο album κι εξαφανίστηκε. Καταπληκτική lead στο τελος. Εθιστικό και τσαμπουκαλεμενο.
 







Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.656
Μηνύματα
2.869.055
Members
37.941
Νεότερο μέλος
timurakhmetov
Top