Τι είδαμε, τι θα δούμε



xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.961
Reaction score
84.310
αν θέλεις, εξηγησε λίγο το τεχνική υστέρηση.
Η τεχνική υστέρηση αφορά κυρίως τα εφφέ στις σκηνές "βαβούρας", π.χ. το notebook έχει μια μικρή σκηνή μάχης η οποία είναι "παιδική¨.
Παραδείγματα πολλά κυρίως σε ταινίες sci-fi όπου συγκρινόμενες με τις χειρότερες σημερινές πολύ απλά δεν βλέπονται οι παλιές.
Το συνεχίζω λιγάκι αφού για μένα η "τεχνική αρτιότητα" είναι το κορυφαίο προαπαιτούμενο λόγω του είδους των ταινιών που με ευχαριστούν να παρακολουθώ.
Κάθε νέα ταινία που ξεχωρίζει στον τομέα αυτό θέτει νέα στάνταρ, σύμφωνα με τα οποία εκτοπίζονται οι προηγούμενες κορυφαίες από τη σχετική λίστα.

Αυτή η προσέγγιση έχει παρενέργειες. Η βαθμολογία μίας ταινίας συνοδεύεται από την ημερομηνία κυκλοφορίας. Δηλαδή, για τότε που βγήκε μας άρεσε τόσο. Για παράδειγμα, το Star Wars του 1977 με είχε εντυπωσιάσει όσο τίποτα άλλο. Σήμερα, για να το πω ευγενικά, είναι αστείο. Με τις συνθήκες της εποχής θα του έβαζα ένα 8,5 στα 10. Αν έπρεπε να το βαθμολογήσω τώρα δεν θα έδινα ούτε 1... Οπότε οι συγκρίσεις ταινιών μέσα στο χρόνο είναι άστοχες (για μένα). Ένα άλλο επακόλουθο είναι ότι η επανάληψη ταινιών μετά από καιρό δεν υφίσταται. Μπαίνουν στο χρονοντούλαπο κι εμείς τις θυμόμαστε νέες και ωραίες. :D
 

Μηνύματα
20.225
Reaction score
14.752
The Invisible Guest - Contratiempo 2016

8,5/10

"Δεν ειςαι πιο πονηρός από μένα."

IMG_1849.JPG


Από τους μαέστρους του είδους: ψυχολογικό θρίλερ,μυστήριο,έγκλημα.

Δείτε το σήμερα.Μπορειτε!Και μετά.....ξαναδείτε το!:D


 

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Μηνύματα
686
Reaction score
2.675
Εκκρεμότητα από το 2014.

Χειμερία Νάρκη του Νουρί Μπίλγκε Τσειλάν.

Διαλογικός ποταμός δωματίου διάρκειας 200 λεπτών υψηλών οκτανίων.

Οι Τσέχοφ και Μπέργκμαν κάνουν μια στάση στην Τουρκία. Το λες και αριστούργημα.

Δείγμα ενός κινηματογράφου που χάνεται σταδιακά.

Ο Χρυσός Φοίνικας των Κανών για το 2014.

 

Μηνύματα
2.260
Reaction score
1.207

Αποτυχία 1/10

Την 1η μέρα ξεκινάω να το δω,τόσο αργό-βαρετό που άντεξα 40 λεπτά.
Τη 2η μέρα δεν είχα τι να δω,βάζω να δω τη συνέχεια (επειδή έτυχε να διαβάσω εδώ,καλές κριτικές) και αντέχω μέχρι το 1:10:00,δεν περπατούσε,πολύ βαρετό.
Σήμερα πάω να το σβήσω απο το σκληρό και λέω αντε να δω τι γίνεται απο περιέργεια στο τέλος και στο 1:10:00 είναι που τον επισκέπτεται η ψυχολόγος του στο κρησφύγετο του και στο 1:20:00 την υπνωτίζει με σπρέι και αρχίζει να έχει λίγο ενδιαφέρον.Αρχίζει να γίνεται ο τύπος θηρίο,μαυρίζουν οι φλέβες του και λέω ωχ κανένας κανίβαλος/βρικόλακας/ζόμπι θα είναι,μυρίζομαι φόλα τέλος.Αρχίζει να τρώει τις 2 κοπελίτσες και μου το που αρχίζει να σκαρφαλώνει στους τοίχους σαν αγρίμι ετοιμάζομαι να το κλείσω,αλλά αυτή μου η περιέργεια δεν με αφήνει,θέλω να δω που το πάει ο σκηνοθέτης...Οταν είδα να το πυροβολάει με καραμπίνα εξ'επαφής η 3 κοπελίτσα και απλά τον γδάρανε οι σφαίρες και γελούσε λέγοντας με κάνεις πιο δυνατό κτλ κτλ δεν άντεξα,το έκλεισα και ήθελα επειγόντως να γράψω τις εντυπώσεις μου για να ξεδώσω και να μην την πατήσουν και άλλοι...
 





Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Μηνύματα
686
Reaction score
2.675
Εκκρεμότητα από το 2014 - Μέρος ΙΙ

Λεβιάθαν του Αντρέι Ζβιάγκιτσεφ.

Στη χολιγουντιανή εκδοχή των πραγμάτων ο ήρωας τα βάζει με το σύστημα και, συνήθως, δικαιώνεται.

Στη ρωσική εκδοχή των πραγμάτων, με την εκ διαμέτρου αντίθετη ψυχοσύνθεση, ο αντι-ήρωας είναι καταδικασμένος σχεδόν νομοτελειακά να συντριβεί.

Η Ρωσία του Πούτιν εξωτερικά πανίσχυρη, εσωτερικά σάπια μέχρι μυελού οστών.

Η επιβλητική σκηνοθεσία και το έξοχα κινηματογραφημένο αφιλόξενο φυσικό περιβάλλον συμβάλλουν στη βιβλική διάσταση του θέματος (εμπνευσμένο από την ιστορία του Ιώβ).

Πικρό, κυνικό και, δυστυχώς, ρεαλιστικό.

 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.422
Reaction score
94.328
The Invisible Guest - Contratiempo 2016

8,5/10

"Δεν ειςαι πιο πονηρός από μένα."

View attachment 73262

Από τους μαέστρους του είδους: ψυχολογικό θρίλερ,μυστήριο,έγκλημα.

Δείτε το σήμερα.Μπορειτε!Και μετά.....ξαναδείτε το!:D


:thumbsup:

8,5/10
 




Μηνύματα
2.260
Reaction score
1.207

Ένα ακόμα πολύ δυνατό τρόμου θα προστεθεί στα όσα έχω δει...Βαθμός 8/10
*Και η μουσική φοβερή...

Δύο φίλοι (επαγγ. δολοφόνοι),αναλαμβάνουν μία ακόμα δουλειά που δείχνει απλή,να εξουδετερώσουν 3 άτομα...Στην πορεία όμως ο ένας γίνεται υπερβολικά βίαιος και ο φίλος του φοβισμένος του προτείνει να σταματήσουν τη δουλειά στη μέση γιατί αισθάνεται ότι έχασαν τον έλεγχο.Αυτοί όμως που τους ανέθεσαν τη δουλειά (μέλη αίρεσης) ζητούν ολοκλήρωση,απειλώντας τις οικογένειες τους...

***Σαν τις περισσότερες Βρετανικές ταινίες έχει υπερβολική-ωμή βία.***
 


melina

Cargo 200
Μηνύματα
23.059
Reaction score
41.474
In a valley of violence (2016), 5

ή αλλιώς John Wick, the beginning where it all begun

:roflmao::roflmao::roflmao:

Edit: @Zizik να τη δεις αν δεν την έχεις δει, να δεις τι έκανε ο παππούς του τζόνυ όταν του πήραν το άλογο και του σκότωσαν το σκύλο :laugh:
 
Last edited:

Μηνύματα
2.260
Reaction score
1.207

Αν και κάποια σημεία ήταν αξιόλογα πχ ο επιβλητικός αχυράνθρωπος στο τέλος,ή κατάλληλη μουσική-ήχοι ή κάποια εντυπωσιακά πλάνα (πχ τη μέρα της πρωτομαγιάς,οι μάσκες),ωστόσο συνολικά δεν με εντυπωσίασε.
Επίσης αρκετά κουραστικό ήταν που μας έδειχνε τους κατοίκους του νησιού κάθε τρεις και μία να τραγουδούν αυτά τα ανόητα τραγούδια λατρείας των θεών Ήλιου και Αφροδίτης...

Βαθμός 2/10

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αλλαγή κουβέντας:

Είδα το εξής ενδιαφέρων Ρώσικο τρέιλερ:


Το οποίο φαινόταν αρκετά καλό...

Μετά κατέβασα την ταινία (Ρώσικα,χωρίς Ελληνικούς υπότιτλους) όχι για να τη δω,ξέρω οτι θα είναι μία βλακεία και μισή,απλά ήθελα να δω τη σκηνή με τον ιπτάμενο δίσκο να σκάει στα κτίρια και επίσης να δω αν οι Ρώσοι φτιάχνουν εξίσου ανταγωνιστικές σκηνές εφέ...Όντως η ταινία ήταν χάλι (κάτι Ρώσοι έφηβοι να παίρνουν όπλα και να κυνηγούν εξωγήινους ή ο πρωταγωνιστής χαμουρεύονταν μία γκόμενα στο κρεβάτι και ο ιπτ. δίσκος του έκανε καμπριολέ το διαμέρισμα και τράβηξε το κρεβάτι στο χείλος της οικοδομής και κρεμόντουσαν ουρλιάζοντας) αλλά..................από εντυπωσιακά πλάνα ομολογώ πως σκίζει. Μπράβο τους...

 
Last edited:



Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.826
Μηνύματα
2.877.500
Members
37.952
Νεότερο μέλος
cruyff
Top