Δισκοπωλεία στην Αθήνα




Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.408
Reaction score
50.364
1568098098025.png


Η πρώτη κυκλοφορία που είχε την σφραγίδα της Sound Effect Records ως έκδοση - αλλά με το όνομα του fanzine που συνόδευε, Rock Jam - ήταν όντως το 2002, αλλά η πρώτη κυκλοφορία που αναμίχθηκε με την δισκογραφία ήταν το 2000. Σχεδόν ένα χρόνο πριν την δημιουργία του δισκάδικου κυκλοφόρησε το The Voyage Limpid Sound ‎– “Electronically Enhanced Dream” βινύλιο στο label Nowhere Street Music, του φίλου και συνοδοιπόρου στις μουσικές ανησυχίες Γιώργου Μάρκου που εξέδιδε το fanzine Gew-Gaw. Μάλλον αυτός έδωσε την τελική ώθηση σε κάτι που ήταν προδιαγραμμένο πολλά χρόνια πίσω, όταν εγκατέλειψα την εξαρτημένη εργασία για να ασχοληθώ με αυτό που αγαπούσα. Και λόγω του ότι ήθελα να ξεκινήσω την δισκογραφική, προχώρησα ένα βήμα παραπάνω το mail order που είχα για κάποια χρόνια και άνοιξα το μαγαζί στην Ζαΐμη. Με τον Γιώργο και τον Νίκο Κοντογούρη βγάλαμε το Rock Jam. Ανέλαβα την έκδοση και την επιμέλεια των cd που θα συνόδευαν τα τεύχη που αποτελούσαν συλλογές από ακυκλοφόρητα τραγούδια Ελληνικών συγκροτημάτων. Από την αρχή διαχώρισα την θέση μου απέναντι στην τότε επικρατούσα αγορά και τις πολυεθνικές, κάνοντας εισαγωγές απευθείας από γνήσια ανεξάρτητες εταιρίες του εξωτερικού. Ο δόκιμος όρος ήταν underground - προτιμώ να αποφεύγω τις ταμπέλες – εταιρίες, οχήματα μουσικόφιλων και καλλιτεχνών που διατηρούσαν την παραγωγή του βινυλίου, απευθυνόμενοι σε ένα μικρό κοινό συσπειρωμένο σε μη εμπορικά μουσικά είδη. Οι περισσότεροι ήταν φανατικοί αναγνώστες των fanzines και ψώνιζαν κατά κύριο λόγο απ’ ευθείας από τα labels μέσω των mail orders. Τότε η παραγωγή, διανομή αλλά και οι πωλήσεις των βινυλίων υπέφεραν από την άνοδο του cd.

1568098167332.png



1568098207872.png





. . . ο Γιάννης είναι καλός γνώστης του αντικειμένου και πολύ ευγενικός . . . αν το παλιό μαγαζί στην Ζαίμη ήταν στην κυριολεξία underground , το νέο είναι μπουτίκ ( με την καλή έννοια )
 


Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.492
Reaction score
37.569
...further
[αν και δεν χρειαζεται καμμια συσταση, μιας το εν λογω δισκαδικο, γκαλερι, και οχι μονο εχει φιλοξενηθει ηδη στο περιοδικο sound vision (το αναλογικο τευχος #2) και συγκαταλεγεται στα 100 καλητερα του κοσμου (σε τυχαια σειρα) κατα το Vinyl factory.]

Στο ειδικα διαμορφομενο υπογειο πραγματοποιουνται συνεχως συναυλιες τοσο με μεγαλα ονοματα της παγκοσμιας και εγχωριας σκηνης, οσο και αρκετα underground και πιστα στην μουσικη σχηματα (δεν θα αναφερω καποια, γιατι θα αδικησω αρκετα-εχω βαλει το λινκ με τα events παραπανω). Περαν αυτού, το Undeflow εχει ξεκινησει ηδη τα πρωτα του βηματα ως μουσικο label κυκλοφορώντας καποιες δουλειες, και αυτο ειναι μονο η αρχη-ερχεται πολυ ευλεκτο πραμα ακομα..

η σελιδα στο φβ: https://www.facebook.com/underflowathens
η σελιδα στο insta: https://www.instagram.com/underflowathens/

..μιας και τυχαινει να το επισκεπτομαι συχνα, θα μπορουσα να πω αρκετα ακομα, αλλα ειναι απο τις σπανεις περιπτωσεις που καλητερα καποιος να περασει απο εκει, ασυλληπτος χωρος και (μουσικες) καταστασεις....
 

Μηνύματα
3.300
Reaction score
1.935

events
και η ιστορια γραφεται τωρα..
Κατέβαινα μια μέρα την Καλλιρόης με τα πόδια για να πάω να μαζέψω την μηχανή απο σέρβις και μόλις πέρασα την βιτρίνα κάθεσα και το χάζευα. Δεν μπήκα μέσα λόγω χρόνου (έκλεινε το συνεργείο)......αλλά πραγματικά ψάρωσα!!!
 

Decembered

Μαϊμού
Μηνύματα
16.492
Reaction score
37.569
Κατέβαινα μια μέρα την Καλλιρόης με τα πόδια για να πάω να μαζέψω την μηχανή απο σέρβις και μόλις πέρασα την βιτρίνα κάθεσα και το χάζευα. Δεν μπήκα μέσα λόγω χρόνου (έκλεινε το συνεργείο)......αλλά πραγματικά ψάρωσα!!!
.. σοκ και δεος στη καλλιροης, οι φωτογραφιες καπου το αδικουν ειναι απιστευτης αισθητικης τοσο το απ'εξω, οσο και το περιεχομενο.
(η ευρητερη περιοχη, νεος κοσμος κουκακι, χαιρει τελευταια πραγματικης και ουσιαστικης αναβαθμισης.. κατι που δεν περιμενα ποτε.. να συμβει εντος δημου αθηναιων..)
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.075
Members
37.892
Νεότερο μέλος
Nardo
Top