The Strain


Μηνύματα
1.849
Reaction score
2.322
Ειδα το πρωτο επεισοδιο και δυστυχως δεν ειναι οπως το περιμενα! Θα ηθελα να δω περισοτερο την αισθητικη και το στυλ του Del Toro.
 

spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
12.575
Reaction score
30.963
Όταν η πτήση 753 από το Βερολίνο προσγειώνεται σύμφωνα με το πρόγραμμα στο JFK της Ν.Υ, κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την φρίκη που προμηνύεται. Η κατάρρευση των συστημάτων επικοινωνίας του υπερσύγχρονου Μπόινγκ σημαίνει συναγερμό στον πύργο ελέγχου ενώ οι θύρες του αεροπλάνου παραμένουν ερμητικά κλειστές. Όλοι οι επιβαίνοντες φαίνεται να είναι νεκροί, χωρίς εμφανή τραύματα, και οι επιδημιολόγοι του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων καλούνται να διαπιστώσουν τι συνέβη. Προς μεγάλη τους ανακούφιση, βρίσκουν 4 επιζώντες που όμως δεν θυμούνται τίποτε........
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.754
Reaction score
83.584
Το βασικό πρόβλημα με όλες αυτές τις σειρές που έχουν "ιδιαίτερες" και ελκυστικές υποθέσεις είναι το πώς εξελίσσονται μετά το 2ο επεισόδιο. Τι θέλω να πω; Σχεδόν όλες οι ανάλογες προσπάθειες των τελευταίων ετών έχουν μία άκρως εντυπωσιακή έναρξη και σιγά-σιγά μετατρέπονται σε σαπουνόπερα, όπου πρώτο ρόλο έχει το παρεάκι των πρωταγωνιστών και δευτερεύουσα σημασία η βασική υπόθεση. Η ίδια εξέλιξη, δηλαδή, σε διαφορετικό περιβάλλον. Δεν με νοιάζει αν ο πρωταγωνιστής θα φιλήσει το γκομενάκι, αν ο αστυνομικός έχει προβλήματα με το ποτό, αν την πρωταγωνίστρια την έχουν βιάσει μικρή κλπ. Αυτά ανήκουν σε διαφορετικού είδους σειρές.

Το ξέρω ότι το κόστος, η προσπάθεια των παραγωγών να τραβήξουν περισσότερους θεατές και η χρονική διάρκεια μιας σειράς είναι περιοριστικοί παράγοντες σε αυτά που θέλω. Όμως, μπορεί να γίνει μία πιο μελετημένη προσέγγιση στο αποτέλεσμα μιας παραγωγής.
Για παράδειγμα, το Fargo, που θεωρητικά δεν αγγίζει το γούστο μου, ήταν μία από τις καλύτερες παραγωγές των τελευταίων ετών. Γιατί; Επειδή ήταν πλήρως εξειδικευμένο στο χτίσιμο των χαρακτήρων, σε σημείο που πλησίαζε το Breaking Bad.

Κι επιστρέφω στο θέμα μας:
Το The Strain είχε πολύ καλό πρώτο επεισόδιο. Το δεύτερο ήταν απλά καλό. Το 3ο/4ο θα φανερώσουν το πού το πάνε. Τουλάχιστον είναι στη Νέα Υόρκη κι όχι στου διαόλου τη μάνα όπως το Helix. :)
 

spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
12.575
Reaction score
30.963
Νομιζω οτι ειναι ανετα στην κατηγορια watchable ! :thumbsup:

Βαθμολογια 7
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.754
Reaction score
83.584
Μια χαρά προχωράει η σειρά σε σχέση με τις αρχικές μου προσδοκίες.
 

spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
12.575
Reaction score
30.963
Μια χαρά προχωράει η σειρά σε σχέση με τις αρχικές μου προσδοκίες. :thumbsup: +1
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.613
Μηνύματα
2.868.094
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top