Η χλαμύδα του αυτοκράτορα

Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
καταλαβα, το αυτι του χαιεντα αποτελει το απολυτο επιστημονικο εργαλειο:roflmao:

ελα πες τα αρχικα μονον:D
Εμένα πάντως μου έχει μείνει αξέχαστο το κουίζ που έκανες για το πικάπ του Σκαλούμπακα!

http://www.avsite.gr/forum/threads/Εδώ-Παρουσιάστε-Βάλτε-Φώτο-Βίντεο-από-το-α-Πικάπ-σας.129773/


ΑΠΛΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟ!!!!
 

Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
Η υπεροχή του συνίσταται μόνο στο ότι είναι γκόμενα κουνίστρα. Άσχετα αν το περάσατε ντούκου, αυτός είναι ο λόγος. Γι' αυτό εγκαθίσταται σε περίοπτη θέση στα ρακς. Για να τη βλέπει ο ακροατής. Όποιος τολμάει ας βάλει ένα αδιαφανές καπάκι στο πικάπ του, ή μια κουρτίνα μπροστά. Να μη βλέπει τις κινήσεις δίσκου και μπράτσου. Να δούμε μετά πόσο "καλά παίζει".[/QUOTE]

Εδώ κάποιοι άσχιετοι, πάνε και αλλάζουν το πλατώ του Gyro S.E με του Obre , γιατί λέει τους ζαλίζουν οι κύλινδροι που γυρνάνε...
Αν είναι δυνατόν.....είναι σαν να έχεις μιά γκόμενα με υπέροχα δίμετρα πόδια και μίνι και να πηγαίνεις να της βάζεις μαύρη μπουρκα!!

Ρωτήστε και τον nima που το έχει βάλει στο avatar του....
 


Μηνύματα
27.077
Reaction score
25.011
Η υπεροχή του συνίσταται μόνο στο ότι είναι γκόμενα κουνίστρα. Άσχετα αν το περάσατε ντούκου, αυτός είναι ο λόγος. Γι' αυτό εγκαθίσταται σε περίοπτη θέση στα ρακς. Για να τη βλέπει ο ακροατής. Όποιος τολμάει ας βάλει ένα αδιαφανές καπάκι στο πικάπ του, ή μια κουρτίνα μπροστά. Να μη βλέπει τις κινήσεις δίσκου και μπράτσου. Να δούμε μετά πόσο "καλά παίζει".
Εδώ κάποιοι άσχιετοι, πάνε και αλλάζουν το πλατώ του Gyro S.E με του Obre , γιατί λέει τους ζαλίζουν οι κύλινδροι που γυρνάνε...
Αν είναι δυνατόν.....είναι σαν να έχεις μιά γκόμενα με υπέροχα δίμετρα πόδια και μίνι και να πηγαίνεις να της βάζεις μαύρη μπουρκα!!

Ρωτήστε και τον nima που το έχει βάλει στο avatar του....[/QUOTE]


Ε καλά η μπούργκα δεν κρύβει τα πόδια , μόνο το πρόσωπο.
 

Μηνύματα
14.213
Reaction score
1.842
Σημασία δεν έχουν τα ονόματα στην αληθινή μικρή ιστορία που ανέφερα χθες. Εξάλλου αυτός που τα ζήτησε πρώτος τα ξέρει ... :devilish:

Αυτό που μετράει είναι η ερμηνεία που δόθηκε πίσω από τις γραμμές. Πως ένας πανέμπειρος ακροατής μπορεί να πέσει σε πλάνη. Να νομίζει ότι επειδή έχει κορυφαίες και ψαγμένες όντως συσκευές, έχει και κορυφαίο άκουσμα. Μέχρι που μπάζει στο κονάκι του άνθρωπο μετρονόμο και του αποδεικνύει το αντίθετο.

Γιατί και στη ... χαϊεντολογία :p κείνο που μετράει είναι αυτό που έχει μετρηθεί και αποτυπωθεί σε αριθμούς. Αν δεν μπορεί να μετρηθεί δεν "μετράει". Αυτό που ακούει ο "χρυσαυτιάς" συχνά αποδεικνύεται ότι είναι ελλιπές και εν τέλει ανεπαρκές.
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Είμαστε όμως υπεύθυνοι για όσα γράφουμε,ανεξαρτήτως της καταληπτότητας.Ως εκ τούτου,οφείλει ο ΄΄σοφός΄΄ λέκτωρ να εφαρμόζει το σωστό τονισμό στη δίφθογγο ευ.:sneaky:
ακριβως αυτο λεω! δυστυχως καποιοι προσωπικη πιστα [μουσικων] αγωνων δεν μπορουν να εχουν. Δεν πρεπει να ακουν μουσικη;
Σαφώς και...δεν πρέπει.Εάν η απόλαυση που προσφέρει μία μουσική ακρόαση συναρτάται με ΄πρέπει΄,τότε το παιγνίδι έχει εκ προοιμίου χαθεί.Τα ΄πρέποντα΄ συναρτώνται με ζητήματα τεχνικής και όχι...καλλιτεχνικής φύσης.;)
...
Ρωτήστε και τον nima που το έχει βάλει στο avatar του....
Θεωρώ δεδομένο το ότι ο nima δεν ζαλίζει με το...avatar του.:sneaky:
Το οποίο παρεμπιπτόντως εκτιμώ ιδιαιτέρως,αφού αποτελεί άρτια μηχανολογική κατασκευή άνευ υπερβολών,έχοντας κιόλας χαρίσει στο παρελθόν ιδιαίτερες απολαύσεις σε συνδυασμό με Klyne-Golden Tube SE 40-Proac 2,5 / Impulse Taus.
 
Last edited:

Μηνύματα
14.213
Reaction score
1.842
Πίσω στο θέμα μας. Δεν υπάρχει εκ μέρους μου η παραμικρή αντίρρηση να ευχαριστείται κάποιος με την ακρόαση από πικάπ. Λάθος με έχετε αντιληφθεί κύριοι. Το αντιλαμβάνομαι και το αποδέχομαι απόλυτα. Ούτε καν ασχολούμαι ποιο παίζει καλύτερα το πικάπ ή το cd ή τα άυλα. Το καλύτερα ενέχει την έννοια του παρέχοντος τη μεγαλύτερη ευχαρίστηση-απόλαυση. Αυτό μπορεί άνετα να είναι το πικάπ.

Όταν όμως μιλάμε για πιστότητα στην αναπαραγωγή, αυτή δηλαδή που προσεγγίζει κατά το δυνατόν το ζωντανό unplugged άκουσμα, τότε το πικάπ έχει τις μεγαλύτερες αποστάσεις από την πιστότητα. Θέτε πιστέψτε το, θέτε μη το πιστεύετε. Αδιαφορώ.

Είναι οι τεχνικές προδιαγραφές του μέσου (πικάπ) που τοποθετούν το ταβάνι της απόδοσής του χαμηλότερα από τα ψηφιακά. Είναι μια χαμηλοτάβανη συσκευή. :p Όταν αναφερόμαστε σε πιστότητα. Η απόλαυση είναι έτερο και άσχετο θέμα, όπως πολύ ευκρινώς αναφέρει η θεωρία της κολοκυθόπιτας.

Να λέτε λοιπόν ότι το άκουσμα από πικάπ σας προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση για να παίρνετε τα συχαρίκια απ' όλους τους καλούς ανθρώπους. Και τη ζήλια από τους κακούς. :D Όταν όμως το κάνετε λύσσα, διατεινόμενοι ότι είναι πιστότερο στην αναπαραγωγή θα αντιμετωπίζετε τις εύλογες και τεκμηριωμένες αντιρρήσεις αυτών που στηρίζονται σε ότι "μετράει".
 

Μηνύματα
4.461
Reaction score
7.732
εγω παντως ακουω ειτε με πικαπ στο σαλονι ειτε με ψειρες στο λαπτοπ -spotify .

με πικαπ ακουω οχι γιατι πιστευω οτι ειναι το καλυτερο μεσο αναπαρωγης αλλα γιατι μ αρεσει και το αποτελεσμα στην τελικη που βγαινει με καλυπτει. και εχω πικαπ με 2 ιμαντες που ειναι και φθηνο:D

αυτοι που εχουν και ψηφιακο και αναλογικο να μας πουν γιατι ακουν απο την ψηφιακη πηγη. παιζει χειροτερα αλλά θελουν να ειναι μεσα στις τεχνολογικες εξελιξεις?
 






Μηνύματα
335
Reaction score
209
η απάντηση είναι για το op

τα post με το softcore παραπάνω δεν ξέρω που κολλάνε, αλλά βαριέμαι να διαβάσω το ραντ. (σορυ)

έτσι ΛΟΙΠΟΝ
το αναλογικό είναι καλύτερο γιατί εκεί πρωτοβγήκαν τα μαλτι-μιλλιον έργα των ζεπελιν, φλουντ, τζενεσις κτλ.

εντωμεταξύ οι σημερινοί σαραντάρηδες / πενηντάρηδες (αυτοί που έχουν να πληρώσουν δλδ), κάπου κώλυσαν (μουσικά), δουλειές, οικογένεια κτλ., (οι νέοι δεν αγοραζουν, κατεβάζουν)

ΕΤΣΙ, ΑΠΕΓΝΩΣΜΕΝΑ οι αμερικάνικες και αγγλικές δισκογραφικές εταιρίες σκέφτηκαν να ξαναπλασάρουν το βινύλιο - με πρόφαση τον καλύτερο ήχο.

είπαν λοιπόν ότι το 44.1 σαμπλιν ρειτ, δημιουργεί κενά. χενς ο ψηφιακός ήχος είναι από χέρι υποδεέστερος.

το κόλπο μυρίστηκε η χάι-εντ βιομηχανία και έδειξε να προσαρμόζετε ανάλογα (αναλογικά)

αυτά, απλά….
 

nima

Banned
Μηνύματα
1.015
Reaction score
618
Πάμε πάλι :headbang:, η ηχογράφηση/εγγραφή καθορίζει σε πρώτη φάση το ηχητικό αποτέλεσμα, ανάλογα με αυτήν και μετά με το μέσο αναπαραγωγής, πικάπ, cd ή άλλο, τότε μπορούμε να πούμε ποιο παίζει καλύτερα, αν έχουμε το ίδιο album και στα δύο format, 100& δεν υπάρχει υπέρ των αναλογικών ή των ψηφιακών όπως δεν υπάρχει μεταξύ των λαμπάτων και μη ενισχυτικών. :dance:
Bhutia ξέρω ότι είχες αυτό πλατό, ο κόσμος είναι μικρός :sneaky:.
το ORBE είναι άλλης κατηγορίας πλατό, βαριέμαι να σου φέρω ένα να στο αποδείξω. :newrussian:
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Η ουσία ειναι η απόλαυση της μουσικής από τον ακροατή. Ανεξαρτήτως φορμά και ονόματος συσκευής.
Απο κει και πέρα υπάρχουν τα υπερ και τα κατά σε φορμά, εγγραφές, mastering, εκτυπώσεις κλπ συμπαρομαρτούντα.
Στο σύστημά μου και στο χώρο μου απολαμβάνω τη μουσική περισσότερο από τα ψηφιακά φορμά - players και λιγότερο από τα βινύλια.
Για τα χρήματα που έχω ξοδέψει για βινυλιακό set up δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Φταίνε αρκετοί δίσκοι που είναι παλιοί, άλλοι που είναι κακέκτυπα (βινύλια κομμένα από ψηφιακά masters) και άλλα βινύλια με περιορισμούς λόγω της παρωχημένης τεχνολογίας εγγραφής - αναπαραγωγής.
Είναι που λόγω ηλικίας έχω από έφηβος αρκετούς δίσκους.
Αν άρχιζα τώρα δε θα επένδυα σε βινύλιο καθόλου.
 

nima

Banned
Μηνύματα
1.015
Reaction score
618
Έτσι, και μην ξεχνάμε ότι ο ήχος δεν είναι μετρήσιμος 100% και εξαρτάται και από τον ακροατή, άρα τα specs είναι ενδεικτικά και μόνο! υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπως τα παλιά naim που μέτραγαν αισχρά αλλά έπαιζαν καταπληκτικά.
 


nima

Banned
Μηνύματα
1.015
Reaction score
618
Είναι γραμμένο σε παλιούς Ήχους, τα specs με προβλήματα και οι ακουστικές εκτιμήσεις εξαιρετικές.
 



Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.314
Μηνύματα
2.858.240
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top