Popcorn Hour A-410

Μηνύματα
20
Reaction score
6
Ψιλιασμενος απο αυτα που διαβαζα στο παρον thread, εστειλα ενα διερευνητικο EMAIL σtην CloudMedia και απαντησαν οτι θα το στειλουν σαν "replacement of faulty within warranty" με ενδεικτικο κοστος ΜΗΔΕΝ.
Αρα μαλλον θα γλυτωσω Τελωνεια κλπ. Θα ενημερωσω οταν με το καλο ερθει.
Παντως αν ολα πανε καλα το τελικο κοστος για το PCH Α-410 βγαινει γυρω στα €230 ($308) μαζι με τα μεταφορικα.
Δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι ειναι καλυτερη αγορα απο το 600 της Mete8er το οποιο βρισκεται στα €160 και εχει και πολυ καλη τοπικη υποστηριξη . Απλα τσιμπησα με το πραγματικα πολυ καλο DAC δεδομενου οτι ΟΛΗ μου η μουσικη ειναι ψηφιοποιημενη κυριως σε flac και διανεμεται στους χωρους του σπιτιου απο τον Media Player μεσω ενος A/V ενισχυτη της YAMAHA.
Αυτός ήταν και ένας από τους κύριους λόγους που τελικά έκανα την επιστροφή. Είχα την ελπίδα ότι με αυτό τον τρόπο τελικά θα αλλάξουν τακτική στο μέλλον και θα βγει αυτό σε καλό τουλάχιστον για τους επόμενους...

Μακάρι να σου πάει καλά η παραλαβή, χωρίς "παρατράγουδα", αν και όπως φαίνεται είναι μάλλον σίγουρο αυτό! ;)
 

Μηνύματα
7
Reaction score
4
Τελικα αυτο που εκανες επιασε τοπο....
Σημερα παρελαβα το πακετο, σπιτι μου απο τον ΕΛΤΑ courier....
Ουτε τελωνια ουτε ταλαιπωρια.
Η cloudmedia το ειχε στειλει με EMS και τα παραστατικα που ηταν κολλημενα απ' εξω εγραφαν αξια $50 & μεταφορικα $0.
Αποψε θα το συνδεσω και θα γραψω εντυπωσεις σε σχεση με το Lacinema HD που ηδη εχω.
Παντως οπτικα δεν εχει σχεση με οτι αλλο εχω δει σε αυτη την κατηγορια τιμης. Χυτο αλουμινιο με ψυκτρες το σασι, ευκολη προσβαση στο εσωτερικο HDD, γενικα λιτο και στιβαρο. Να δουμε αν παιζει αντιστοιχα......
 

Μηνύματα
26
Reaction score
1
Παιδιά, καλώς σας βρήκα κι εγώ.
Εψαχνα καιρό ένα αξιόλογο player - και χωρίς να σας κουράσω, είμαι έτοιμος να το αγοράσω απο cloudmedia.com.
Το κόστος μου εμφανίζεται 308 US Dollars , 227Euros.
Τι να τους γράψω στα σχόλια της παραγγελίας, ώστε να γλιτώσω κάποια πιθανή extra χρέωση??
Είμαι σχετικά άπειρος με τελωνεία και τα σχετικά, και θα ήθελα να μηνβρεθώ προ εκπλήξεως.
Ευχαριστώ. Καλορίζικο να είναι..
 

Μηνύματα
26
Reaction score
1
Τελικά, έκανα την παραγγελία γράφοντας στα σχόλια να μου το στείλουν μέσω EMS (μου φάνηκε αρκετό σαν σχόλιο -βάση των όσων διάβασα σε όλο το thread). Ελπίζω να αρκεί. Επίσης στέλνεται απο Hong Kong - επίσης θετικό για το τελωνείο (νομίζω).
Θα επιστρέψω με εντυπώσεις. Ελπίζω να έρθει πριν τις 07/08!!!
 

Μηνύματα
26
Reaction score
1
Ακύρωσα την παραγγελία. Περιμένω refund και θα το παραγγείλω απο το γερμανικο Amazon 310Ε.
Τουλαχιστον θα έρθει στην ώρα του και θα ξέρω πόσα θα πλρώσω εξ αρχής.
Το απαράδεκτο της υπόθεσης ήταν ότι δεν πήρα ούτε ένα mail για την επαλήθευση της παραγγελίας απο την cloudmedia. Το μόνο που μου ήρθε ήταν απο το paypal ότι χρεώθηκα 237ε.
 

Μηνύματα
26
Reaction score
1
ΠΑΙΔΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ!
Μετα απο αρκετα mails,
η cloudmedia μου προτεινε να το στείλει σαν "REPLACEMENT UNIT" , θα κανουν exclude το shipping cost και θα το κοστολογήσουν στα 100 US dollars.

Αναλυτικα:

Dear Valued Customer,

Thank you for contacting Cloud Media Sales Team.

Based on our Shipping Policy, customers will have to pay any Import duties & VAT if applicable.
The amount for the import duties and VAT is depend on the authority from the Custom to charged on the parcel.
Currently, the total amount that you have paid for the Popcorn Hour A-410 with shipping cost is USD 308.

For the invoice arrangement, we will help to exclude the shipping cost and mark it as USD 100 as "replacement unit".
Our customer did request this arrangement before without having any tax from custom.However, as we mentioned it is depend on the Custom to do the judgement on the tax. Thus, if there is any tax implemented, customer may also need to take the full responsible on this. If you are agree with this, we may also help to arrange this as per your request.

Look forward to hear from you again for further execution.

Να το προχωρήσω!!!?!????
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.874
Reaction score
41.080
αν θες παίρνεις το ρίσκο και αν σου κάτσει πιο φθηνά βγήκες κερδισμένος, αν όχι το πληρώνεις περίπου όσο και αν το έπαιρνες από amazon. Πάντως εφόσον το δίνει το amazon στα 310 εγώ θα το έπαιρνα από εκεί και θα ήμουν σίγουρος ότι αν γίνει και καμιά στραβή στη μεταφορά θα βρω την άκρη.
 

Μηνύματα
20
Reaction score
6
Βλέπωντας την εξέλιξη, από τα 50$ +0$ του antonios11 στα 100$ +0$ που σου πρότειναν, καταλαβαίνω ότι πάνε διερευνητικά για να βρουν το όριο πάνω από το οποίο υπάρχει πρόβλημα. Τα 50$ πέρασαν μεν, αλλά είναι χαμηλή αξία και μπορεί να έχουν πρόβλημα και αυτοί κατά την αποστολή. Έτσι μάλλον θέλουν να δοκιμάσουν τα 100$ να δουν αν θα περάσει με αυτή την αξία τελωνείο ή όχι...

Χωρίς να είμαι σίγουρος, νομίζω ότι είχα διαβάσει κάπου ότι η αξία όριο για το αν περνάει τελωνείο ή όχι ένα δέμα είναι 70€. Αν ισχύει αυτό, τότε τα 100$ ανάλογα και με την ισοτιμία πάντα, είναι μάλλον πάνω από το όριο.

Παρεπιπτόντως ρίξε μια ματιά και στο ισπανό στο Ebay, θα βρεις σχετικό link μερικά posts πιο πάνω... Πρέπει να είναι πιο φθηνός από το amazon.

Πάντως ακόμη και αν περάσει τελωνείο με αξία $100, οι δασμοί + φόροι δεν νομίζω να είναι χοντρικά πάνω από 43€ (αναλογικά υπολογισμένα σε σχέση με το μέγιστο ποσό των 112€, για τα 308$, λαμβάνοντας υπόψει ότι τα 12€ από τα 112€ είναι fixed χρέωση)...

Η επιλογή όμως, όπως και το ρίσκο είναι πάντα δικά σου. Ζύγισε το ρίσκο σου και πράζε ανάλογα.
 
Last edited:

Μηνύματα
7
Reaction score
4
Το εξαντλησαμε το θεμα με π.μ με το φιλο dimkos και τελικα θα παει στα σιγουρα, Mede8er απο Ελλαδα......
Δε νομιζω οτι αξιζε τον κοπο το ρισκο και τα σχεδον διπλα λεφτα, δεδομενου οτι το audiophile DAC του popcorn δεν θα το χρησιμοποιουσε αφου ακουει μουσικη απο mp3 και μεσω της HDMI του A/V ενισχυτη του.
 

Μηνύματα
20
Reaction score
6
Πάντως δεν είναι μόνο το audiophile DAC η διαφορά του του Mede8er MED800X3D από το Popcorn Hour A-410.

Αντικειμενικά έχουν πολλές διαφορές στο hardware, π.χ. διπύρηνος επεξεργαστής στα 800MHz σε σχέση με μονοπύρηνο στα 750MHz, 1024ΜΒ μνήνη, σε σχέση με 512ΜΒ, κουτί silverstone με παθητική ψύξη σε σχέση με σαφώς υποδεέστερο κουτί στο Mede8er.

Υποκειμενικά τώρα, το Popcorn Hour έχει πολύ καλύτερο Jukebox και ενσωματωμένο αλλά και community based, πολύ μεγαλύτερη κοινότητα με περισσότερα μέλη, προγράμματα της κοινότητας και υποστήριξη από αυτή.

Επίσης το Popcorn Hour έχει VXP που δίνει πιο καθαρή εικόνα, ενώ γενικά (και αυτό είναι και το πιο σημαντικό από όλα), η ποιότητα αναπαραγωγής που δίνει το Popcorn Hour είναι πολύ καλύτερη από το Mede8er ή τα υπόλοιπα πιο φθηνά Playeres που στηρίζονται στον φθηνό επεξεργαστή RTD1186, γιατί απλά τα τσιπάκια της Sigma (to Popcorn Hour A-410 έχει το 8911), μπορεί να έχουν πολλά προβλήματα στην υλοποίησή τους για τον κατασκευαστή (για αυτό και για το ότι είναι πιο ακριβά τα αποφεύγουν οι περισσότεροι κατασκευαστές), αλλά δίνουν εξαιρετικής ποιότητας εικόνα, με ζωντανά χρώματα και χωρίς σπασίματα και χαμένα frames στην αναπαραγωγή.

Με λίγα λόγια ότι πληρώνεις παίρνεις. Αν σε ενδιαφέρει η κορυφαία ποιότητα εικόνας και ήχου, σήμερα παίρνεις το Popcorn Hour Α-410. Αν θέλεις μια οικονομική λύση, παίρνεις το Mede8er ή κάποιο άλλο media player με το τσιπάκι RTD1186... Και όχι δεν εννοώ κάτι με το οικονομικο. Δεν είναι ότι είναι κακό ή ότι έχει προβλήματα το Mede8er. Μια χαρά Media player είναι, με μια καλή σχέση τιμής απόδοσης, αυτό δηλαδή ακριβώς που επιδιώκει η μάζα (η πλειοψηφία των καταναλωτών). Απλά αν τα βάλεις το ένα δίπλα στο άλλο, δεν θα ήθελες να έχεις το Mede8er, αλλά το Popcorn Hour.

Άλλο πράγμα το "θέλω κάτι οικονομικό γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι", άλλο το "όλα ίδια είναι". ;) Δεν είπε κανείς κάτι τέτοιο βέβαια, αλλά θα μπορούσε να δημιουργηθεί η εντύπωση αυτή σε κάποιους.

Εγώ πάντως, υποκειμενικά, αν δεν ήθελα μπλεξίματα με τελωνείο, θα προτιμούσα να δώσω τα 300€ στον ισπανό στο ebay για το Popcorn Hour A-410, παρά να δώσω τα 200€ +μεταφορικά για το MED800X3D...
 

Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.456
Ο φίλος παραπάνω,έχει δίκιο,σε ότι αφορά το player
!
Μέχρι $100 δεν έχουμε τελωνείο,αρκεί να είναι μέσα και τα ταχυδρομικά!
ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΗΝ ΣΑΣ ΧΡΕΩΣΟΥΝ ΤΟ PLAYER $100 + ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ,ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΔΑΣΜΟΙ!
 

Μηνύματα
41
Reaction score
36
Καινούριο firmware (05-08-131027-25-POP-425-802 ---- 24-7-14).
Και παλι φυσικά ΔΕΝ λυθηκε το προβλημα με την αναπαραγωγη των 24/192 kHz αρχειων ήχου, αν κρινω απο το release notes που δεν γραφει τιποτα σχετικο. Παρακαλουνται οι κατεχοντες να ενημερωσουν.
Ειναι για γελια πια με τo PCH, εχουνε ενα φοβερο τσιπ (ESS Sabre) και δεν μπορει να διαβασει (ακομα μια φορά) τα 24/192 Κhz αρχεια ηχου, ΟΥΤΕ μετα απο το (5ο κατα σειρά !!!) firmware....
 

Μηνύματα
5.280
Reaction score
6.428
ελπιζω να μην ειναι χαρντγουερικης φυσεως το προβλημα...
 

Μηνύματα
3.185
Reaction score
771
ελπιζω να μην ειναι χαρντγουερικης φυσεως το προβλημα...
Μάλλον είναι θέμα sdk από την Sigma.
Αν δεν δώσει νέο, δεν το βλέπω να λύνεται.
 

Μηνύματα
139
Reaction score
24
Bρήκα τρόπο να βάζω ελληνικά σχόλια στα info αλλά με τον αυθεντικό τίτλο.

1) Κάνουμε manual αναζήτηση στα info στα ελληνικά.
2) Αφού βρεθεί και αποθηκευθεί το αρχείο INFO στον φάκελλο με την ταινία, το ανοίγουμε και μετονομάζουμε τον τίτλο όπως θέλουμε.
3) Από το PCH κάνουμε re-fetch και είμαστε έτοιμοι.

Επίσης με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να βάλουμε fanart και poster κατά βούληση καθώς και να γράψουμε - επικολλήσουμε ότι κείμενο σχολιασμού θέλουμε.
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
6.991
Reaction score
8.043
Καλημέρα,
Είμαι χρήστης του Xtreamer progity εδώ και αρκετό καιρό.
Έχω τόσο ταλαιπωρηθεί με αυτό το μηχάνημα που έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου σε οτιδήποτε κυκλοφορεί πλέον στην αγορά και φέρει την ιδιότητα mediaplayer.
Συνοψίζω λοιπόν τα προβλήματα (που αν και με αρκετές γνώσεις στο αντικείμενο, δεν κατάφερα να τα λύσω):
Παρ όλο που υπάρχει η δυνατότητα, δεν κατόρθωσα παρά ελάχιστες φορές και αυτές τυχαία, να χρησιμοποιήσω ευκολίες σχετικά με το internet (youtubeκλπ).
Διαχείριση δίσκου. Εδώ η κατάσταση καταντά τουλάχιστον αστεία. Πχ Μεταφορές αρχείων – διαγραφές κλπ ενώ υποτίθεται πραγματοποιούνται, δηλ. όταν διαγράφεται κάποιο αρχείο μουσικής ή ταινίας κλπ όσο είναι online το μηχάνημα, φαίνεται να έχει εκτελεσθεί η εντολή, μετά την επανεκκίνηση του, όλα επανέρχονται στην προηγούμενη κατάσταση! Ακόμη και τα διαγραμμένα, ευρίσκονται πάλι στην αρχική τους θέση!

Χρόνος Εκκίνησης: Πάνω από 2 – 3 λεπτά.

Πολλές φορές κολλάει κατά την χρήση και κάνει επανεκκίνηση και πολλά άλλα προβλήματα.

Έχω ασχοληθεί πάρα πολύ με αναβαθμίσεις, διάβασμα σε σχετικά forumκλπ. Παρ όλα αυτά, τα προβλήματα παραμένουν.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα την αλλαγή.
Με ενδιαφέρει λοιπόν το 410. Θα μπορέσω τουλάχιστον να έχω σωστή διαχείριση των αρχείων μου ή και εδώ μια από τα ίδια? Σχετικά με το internet (YouTube πχ) τι γίνεται?
Τέλος από ήχο πως το βλέπετε ? (Πρόκειται να συνδεθεί σε hi-end σύστημα)

Φιλικά Ιάκωβος.
 

Μηνύματα
13
Reaction score
0
Χαιρετώ την παρέα.Φρέσκος στο φόρουμ και κάτοχος ενός φρέσκου Α-410 με παραλαβή από EMS χωρίς δασμούς τελωνείου.Ενημερωτικά είναι το πρώτο media player που παίρνω :).
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: έχω συνδέσει το player στο σαλόνι με καλώδιο ethernet και θέλω μέσω δικτύου να δω στην τηλεόραση που βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρα.Ενώ η τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα βλέπει το player δεν μπορεί να κάνει λήψη περιεχομένου. Γνωρίζει κανείς για ποιό λόγο γίνεται αυτό?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.266
Reaction score
93.665
Χαιρετώ την παρέα.Φρέσκος στο φόρουμ και κάτοχος ενός φρέσκου Α-410 με παραλαβή από EMS χωρίς δασμούς τελωνείου.Ενημερωτικά είναι το πρώτο media player που παίρνω :).
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: έχω συνδέσει το player στο σαλόνι με καλώδιο ethernet και θέλω μέσω δικτύου να δω στην τηλεόραση που βρίσκεται στην κρεβατοκάμαρα.Ενώ η τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρα βλέπει το player δεν μπορεί να κάνει λήψη περιεχομένου. Γνωρίζει κανείς για ποιό λόγο γίνεται αυτό?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Η φιλοσοφία των media players είναι διαφορετική από αυτήν που περιγράφεις. Είναι αυτά να αντλούν περιεχόμενο από το δίκτυο και να το προβάλλουν στην tv. Αυτό που εσύ ζητάς είναι η tv σου να γίνει media player.

Άρα συνδέεις το 410 με την tv με hdmi, και το αφήνεις να ψάξει για περιεχόμενο στο οικιακό δίκτυο. Για την περίπτωση που η 2η tv είναι σε απόσταση, πρέπει αυτή να έχει δυνατότητες media player, ή πρέπει να σκεφτείς την αγορά δεύτερου media player για την κρεββατοκάμαρα.
 

Μηνύματα
255
Reaction score
48
Σωστα.Συνδεεις στην tv το popcorn και μεσω δικτυου (ethernet)εχεις προσβαση στο υλικο σου μεσα απο το μενου του popcorn και οχι της τηλεορασης.
 

Μηνύματα
13
Reaction score
0
Το Α-410 το έχω συνδέσει με καλώδιο hdmi στη tv του σαλονιού και με καλώδιο ethernet στο router.Την smart tv που έχω στην κρεβατοκάμαρα την έχω συνδέσει στο router μέσω wifi. H smart tv είναι μία Sony KDL 32W705 η οποία νομίζω έχει τη δυνατότητες media player. To A-410 το βλέπω από τη Sony αλλά δεν μπορώ να κάνω λήψη περιεχομένου.Μήπως δεν έχω κάνει κάτι στον Α-410?
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.558
Μηνύματα
2.864.346
Members
37.930
Νεότερο μέλος
l.koustimpis@visualacoust
Top