Συνδεση ηχειων παραλληλα η σε σειρα?

Μηνύματα
39
Reaction score
5
Καλήσπερα παιδια, εχω εναν παλιο ενισχυτη που στα χαρακτηριστικα προτηνει ηχεια 8-16Ω. Εχω 4 ηχεια 8Ω το καθενα. Σκεφτηκα οτι αν τα συνδεσω παραλληλα ( 2 ηχεια στην καθε εξοδο του ενισχυτη) η αντισταση θα πεσει στα 4Ω στο καθε καναλι σωστα? Το θεμα ειναι οτι θα μπορεσει να τα σηκωσει ο ενισχυτης σε νορμαλ εντασεις η θα καει? αν τα συνδεσω ετσι λογικα με την ιδια ενταση στο ποτενσιομετρο θα εχω πιο δυνατο ηχο ε? Τωρα, αν παω σε παραλληλη συνδεση η αντισταση της εξοδου θα ανεβει στα 16 Ω . Αρα στην περιπτωση αυτη δεν θα υπαρχει κινδυνος να καει ο ενισχυτης σωστα? Απλα θα πρεπει να ανεβαζω πιο πανω την ενταση στο ποτενσιομετρο. Και στις 2 περιπτωσεις, θα επηρεαστει η ποιοτητα ηχου?

Ευχαριστω
 


Μηνύματα
39
Reaction score
5
Για να γεμισει καλυτερα ο χορος με ηχο. Ξερω οτι θα ειναι και παλι στερεοφωνικο.
 


Μηνύματα
39
Reaction score
5
Γιατι να μην ειναι? Αφου τα ηχεια θα συνδεθουν ανα 2 σε καθε μια απο τις 2 εξοδους του ενισχυτη.
 

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
Γιατι να μην ειναι? Αφου τα ηχεια θα συνδεθουν ανα 2 σε καθε μια απο τις 2 εξοδους του ενισχυτη.
Να σου απαντήσω μπακαλίστικα μιας και η θεωρητική και επιστημονική τεκμηρίωση σε θέματα που έχουν σχέση με τον ήχο δεν είναι το φόρτε μου...
Έστω ότι συνδέεις 4 ηχεία στον ενισχυτή και τοποθετείς 2 μπροστά σου και 2 πίσω σου ή κάπως έτσι.
Εσύ κάπου στη μέση ακούς τον τραγουδιάρη μπροστά σου να λέει τον πόνο του και ταυτόχρονα ή και με κάποια καθυστέρηση κάποιες από τις κορώνες του και τα περίτεχνα γυρίσματά του σου χαιδεύουν το σβέρκο....
Ναι ο χώρος θα γεμίσει αλλά θα γεμίσει από ένα συνονθύλευμα ήχων και ανακλάσεων.Έννοιες όπως η στερεοφωνική εικόνα ,το ύψος και το βάθος της σκηνής και η τοποθέτηση των οργάνων πάνε περίπατο.
Αν θες να κάνεις κανένα παρτάκι οπου εκεί προτίστως μας ενδιαφέρει το νταβαντούρι σύνδεσε και 4 και 14 ηχεία αν μπορείς...αλλά αν θες να ακούσεις μουσική διάλεξε τα 2 ηχεία που δουλεύουν καλύτερα με τον ενισχυτή σου και τοποθέτησέ τα όσο καλύτερα σου επιτρέπει ο χώρος σου σε σχέση πάντα με τη θέση ακρόασης που θα έχεις επιλέξει.
 

Μηνύματα
39
Reaction score
5
Καταλαβα. Αρα για μουσικη και ταινιες δεν προτεινονται 4 ηχεια σε δικαναλο ενισχυτη. Μηπως καποιος απο τους 2 παραπανω τροπους εχει τουλαχιστον τις λιγοτερες απωλειες? Ευχαριστω για την συμβουλη.
 

Μηνύματα
463
Reaction score
575
Γενικά η σύνδεση εν σειρά αποφεύγεται. Ισχύει με τά ηχεία, ότι ισχύει και με τις καταναλωτικές λευκές συσκευές. Δεν συνδεεις το πλυντήριο , την κουζίνα και το ψυγείο εν ποτέ σειρά αλλά μόνο εν παραλλήλω με την πηγή ισχύος [στην περίπτωση μας με τον ενισχυτή].
 

Μηνύματα
39
Reaction score
5
Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Μια ερωτηση ακομα: μηχανακια σαν και αυτο ( http://www.smartmart.gr/en/hq-en/hq...h-manual.html?sort=p.price&order=DESC&page=14 ) εχουν παραλληλη συνδεση εσωτερικα η σε σειρα? Επισης και κατι αλλο που σκεφτηκα, αν συνδεσω παραλληλα τα ηχεια η ολικη αντισταση θα μειωθει. Για να μην ζορισω τον ενισχυτη αν σε σειρα με τα ηχεια συνδεσω μια απλη αντισταση 4ωμ? παλι η ολικη θα ειναι 8. Θα υπαρχει καποιο προβλημα? απωλειες κλπ?
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.307
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top