LG 50PB5600 (PLASMA)

Μηνύματα
39
Reaction score
5
Καλησπερα. Πριν 4 μερες αγορασα την εν λογω πλασμα τηλεοραση απο την lg. Οι πρωτες εντυπωσεις ειναι αριστες καθως ακομα και με ολες τις ρυθμισεις στο 50% λογω στρωσιματος τα χρωματα της και τα μαυρα ειναι απαιχτα σε σκοτεινο δωματιο. Ενα πραγμα που εχω προσεξει στην οθονη ομως -απο πολυ κοντα βεβαια- ειναι κατι πρασινα-μπλε-δεν ξερω και εγω τι χρωμα pixels να κουνιουνται, ιδιαιτερα σε σκουρες περιοχες. Μηπως υπαρχει καποιο προβλημα με την οθονη? Στο ματι παντως δεν ειναι καθολου ενοχλητικο καθως για να τα δεις πρεπει να πας αποσταση <1μετρο. Επισης η συσκευασια μεσα ειχε 3 πυρηνες φεριτη. Εγω βλεποντας τους για πρωτη φορα νομιζα οτι ειναι για cable management και δεν εδωσα σημασια. Στη συνεχια τους τοποθετησα στο καλωδιο τροφοδοσιας συμφωνα με το μανιουαλ. Μηπως προκαλεσα καμια ζημια λογο αυτου?


υγ. το μονο αρνητικο στη συγκεκριμενη τηλεοραση ειναι ο θορυβος ( κατι σαν σφυριγμα) που απ'οτι ειδα ειναι φυσιολογικο στις πλασμα, το προβλημα ειναι οτι αυτος ο θορυβος περναει και στον ενισχυτη και ακουγεται απο τα ηχεια ενισχυμενος :p Αλλα μεχρι στιγμης παλευεται.
 

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Μηνύματα
5.250
Reaction score
7.491
Έχοντας plasma LG (50PA5500) έχω να πώ πως θόρυβος δεν υπάρχει σε μένα.
Δεν ξέρω αν όντως είναι φυσιολογικός, αλλά μου κάνει εντύπωση.
Επικοινώνησε με LG και ενημέρωσέ τους και για τον θόρυβο και για τα πρασινομπλε pixels να δείς τί θα σου πούν...
 

Μηνύματα
39
Reaction score
5
Μολις μιλησα με την εξυπηρετηση. Ο ανθρωπος ηταν εξυπηρετικοτατος και μου ειπε να τα αποσυνδεσω ολα (ακομα και την κεραια) και να δω αν κανει αυτο με τα πιξελς. Αν το κανει μαλλον πρεπει να εχει προβλημα και εφοσον μου ειπε ειμαι μεσα στις πρωτες 7 μερες μου αντικαθηστουν την τηλεοραση. Αυτο με το θορυβο μου ειπε ειναι φυσιολογικο και προερχεται απο το τροφοδοτικο. Για να δουμε..
 

Μηνύματα
39
Reaction score
5
Λοιπον λοιπον, η γκαντεμια που με δερνει δεν λεγεται. Πηγα να δοκιμασω αυτα που μου ειπαν στο τηλ. και παω να σηκωσω την τηλεοραση για να την γυρισω, με το που την αφηνω κατω , ακουγεται ενα μεγααλο κρακ και βλεπω την τηλεοραση να φευγει μπροστα... Λιγο ακομα και θα επεφτε κατω. Με λιγα λογια, σπασμενη βαση... 30 κιλα τηλεοραση την εχουν να στεκεται απο 3 βιδες στην βαση της. Αυριο θα τους παρω να τους χεσω. Και δεν δοκιμασα τιποτα (την παρασκευη τελειωνει το 7ημερο) και παραλιγο να χασω ολη την τηλεοραση. Και μετα αντε να τους πεισεις οτι επεσε επειδη εσπασε η βαση... Υπαρχει περιπτωση να το δεχτουν αυτο ως κατασκευαστικο λαθος? η θα μου λενε τα δικα τους. Τους πειρα τωρα γιατι ειδα οτι ειναι 24ωρο αλλα μου ειπαν να παρω αυριο γιατι εχουν κλεισει...Απογοητευση.
 

Μηνύματα
39
Reaction score
5
Λοιπον, ξαναπηρα σημερα και ως προς μεγαλη μου εκπληξη η τυπισα στο τηλεφωνο μου ειπε οτι δεν καλυπτουν τη βαση στην εγγυηση γιατι ειναι με υπαιτιοτητα του χρηστη. Ειναι δυνατον αυτο το πραγμα? η τηλεοραση ειναι αγορασμενη την προηγουμενη παρασκευη. Τεσπα ειπα ας το περασω αυτο, αφου δεν προκειται να ξαναεμπιστευτω να βαλω τετοια βαση ακομα και καινουρια να μου τη δινανε. Τωρα σε αυτο με τα πιξελς μου λεει οτι θα μου στειλουν τεχνικο αλλα αν δεν διαγνωσει προβλημα το τεχνικος θα τον πληρωσω εγω. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ? Και που ξερω εγω οτι δεν εχουν πει στον τεχνικο τους οτι προβλημα βλεπουμε απο ενα σημειο και μετα? Παιδια τι προτεινετε?? :/
 

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Μηνύματα
5.250
Reaction score
7.491
Δεν είναι τόσο καραγκιόζηδες.
Εμένα ήρθαν, διαπίστωσαν το πρόβλημα και την πήγαν στο service. Νο προμπλεμ.
 

Μηνύματα
39
Reaction score
5
Περασα χθες απο καταστημα και ειδα την τιβι να παιζει, αυτα τα πιξελς που ελεγα τελικα μαλλον ειναι φυσιολογικο μιας και εκανε το ιδιο και αυτη του καταστηματος. Και μετα απο ψαξιμο στο ιντερνετ βρηκα οτι αυτο το φαινομενο λεγεται Ιmage dithering και ειναι ο τροπος που λειτουργουν οι πλασμα. Τωρα για τη βαση πηρα μεγαλυτερες βιδες για να πιανουν πιο μεσα και σε συνδιασμο με αρκετη κολλα στιγμης το αποτελεσμα ειναι πολυ καλυτερο σε σχεση με πριν. Αυτα λοιπον.
 

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Μηνύματα
5.250
Reaction score
7.491
Υπάρχει κάποιο link που να αναφέρει πως όλες οι πλασμα έχουν τέτοιο φαινόμενο by default?

Άν είναι έτσι, να επιστρέψω την δικιά μου σαν ελλατωματική... :p
 

Μηνύματα
39
Reaction score
5
Οχι :p και εγω ψαχνοντας το βρηκα. Αλλες το εχουν λιγοτερο αλλες περισσοτερο. ΠΧ με ενα γρηγορο σερς στο γκουγκλ για την panasonic tx-p60zt65

"It's great to see, too, that this stunning black level perfection is achieved without the picture suffering heavily with the sort of dithering noise that plasma TVs can suffer with in dark areas."

EDIT: Ξεχασα το λινκ :p

http://www.techradar.com/reviews/au...lcd-tvs/panasonic-tx-p60zt65-1163904/review/2
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.313
Μηνύματα
2.858.205
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top