Soco clock




Μηνύματα
870
Reaction score
238
οι απορροφησεις εδωσα πολυ καλυτερη εικονα ξεκαθαρη και σταθερη αλλα η απορροφωμενη ενεργεια ειχε ως αποτελεσμα να χαθει η ζωντανια (που ουσιαστικα ηταν οι αντανακλασεις που πανηγυριζαν) που μονο εικονα δεν εδειναν και ανεβαζωντας λιγο την ενταση επικρατουσε το χαος..
επισης το αλλο πολυ σημαντικο σου δεινεται η αισθηση οτι καταβαινει και ποιο χαμηλα !!! το δε συνολικο αποτελεσμα ειναι πολυ ομαλο παντα συγκρτικα με πριν ..

η διαχυση τωρα εδωσε τον αερα που ειχε χαθει απο την απορροφηση δεινοτας ποιο τρισδιαστατη εικονα , ισως το κομματι που δεν περιμενα να με εντυπωσιασει τοσο πολυ ...
Σωκράτη θέλω να σε ρωτήσω σχετικά με το παραπάνω που είπες: "οι αντανακλασεις που πανηγύριζαν...ειδικά οταν ανέβαζες την ένταση γινοταν χαος", δηλαδή τώρα μπορείς και δυναμώνεις (π.χ. πιο κοντα στο reference) χωρίς να σε ενοχλεί η ένταση πια (και ο "χαμος") που επικρατεί απο τις ανακλασεις ειδικά στις υψηλές συχνότητες;
Προσπαθώ να καταλάβω απο την προσφατη εμπειρία σου γιατι θέλω να το βάλω πιο δυνατά το σύστημα π.χ. για διαλογους αλλα σε πιο πολύπλοκες σκηνές (οταν έχει φασαρια κλπ) τοτε ειναι παρα πολυ ενοχλητικο! ψαχνόπουν μηπως μου φταίνε τα ηχεία/ενισχυτές αλλά μάλλον καταλήγω οτι με ενοχλούν οι πρώτες-πρώτες ανακλάσεις που επειδή δεν έχω ουσιαστικά απορόφηση είναι και δυνατές και πρακτικά μάλλον αυξάνουν την ένταση αρκετά και κυριως με κακό περιεχόμενο απο ανακλάσεις
...οι αλλες ανακλάσεις με μεγαλύτερη διαδρομή (π.χ. απο τοιχο σε τοιχο/ταβανι/πατωμα και μεχρι το αυτί) πες δίνουν λίγο διάσταση στο χωρο και λογικά εχουν εξασθενίσει και λιγο ...

έτσι οπως τα είδες εσύ ισχύει κατι τέτοιο;
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.446
ψαχνόπουν μηπως μου φταίνε τα ηχεία/ενισχυτές αλλά μάλλον καταλήγω οτι με ενοχλούν οι πρώτες-πρώτες ανακλάσεις που επειδή δεν έχω ουσιαστικά απορόφηση είναι και δυνατές και πρακτικά μάλλον αυξάνουν την ένταση αρκετά και κυριως με κακό περιεχόμενο απο ανακλάσεις
Έχεις τα L-R ηχεία σε γωνίες; Σχήμα ή φωτό του χώρου;
 

Μηνύματα
5.280
Reaction score
6.428
πρωτευουσες, δευτερευουσες κοκ ολες ειναι επιβλαβεις , το κατα ποσο εξασθενημενες δεν γνωριζω, ομως μεχρι να εξασθενισουν ερχονται απο πισω οι επομενες(το επομενο κυμα-τα) και θεωρω οτι θα διασταυρωνονται και ατακτα πρωτευουσες-δευτερεουσες μεχρι να φτασουν στο αυτι του ακροατη..
το τι κανει η απορροφηση η η διαχυση απο τις δικες μου εμπειριες το εχω ηδη γραψει , θα μπορουσα να προσθεσω ισως το κανω αλλα δε με καιει (μιας και ειμαι ηδη πολυ ικανοποιημενος απο το παρον αποτελεσμα), στις πρωτευουσες πλαινες ανακλασεις των ηχειων qrd diffusers εκατερωθεν των πλευρων των ηχειων για να βελτιωσω την ομοιομορφοια του χωρου ...


παρε ενα μικροφωνο και το αντιστοιχο προγραμμα και θα σου λυθει καθε απορροια, θες να φτιαξεις κατι καλο? , ειναι μονοδρομος..
 

Μηνύματα
870
Reaction score
238
οποτε μπορείς να δυναμώσεις τα ηχεια και δε σε εντοχλεί οπως πριν (απο αποψη εντασης) και ειναι και πιο κα8αρος ο ηχος?

τα αριστερό και δεξί ειναι σε γωνίες οντως. ολος ο τοιχος 3.2μ, ειναι μια γυαλινη μπαλκονοπορτα που εχει μια ελαφρια κουρτινα μπροστα μετα ειναι το πανι προβολης 2.8μ με το μαυρο πλαισιο και μετα ειναι τα ηχεια.
στις ακρες κυριολεκτικα κολλητα με τον τοιχο βρισκονται.
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.446
Να τι φταίει. Μια βαριά κουρτίνα θα βελτίωνε πολύ τα πράγματα.
 

Μηνύματα
5.280
Reaction score
6.428
η οποια αλλαγη το ποσο θα σε ικανοποιησει και εαν δε φταινε και αλλα πραματα(εχεις ακομη τα κλιπς?) ειναι δικο σου θεμα, γιαυτο ανεφερα τα περιμετρησεων για να εχεις εναν οδηγο ..
παντως υπαρχουν και ειδικες κουρτινες ηχοαπορροφησης ,και μην πας μακρια το χειμωνα και μονο που το σπιτι ντυνεται με χαλια δεν ακους καλυτερα ακομη και σε χαμηλες εντασεις?
 

Μηνύματα
870
Reaction score
238
και το κεντρικο ειναι ακριβως στη μεση της τζαμαριας στην ιδια αποσταση. βοηθαει αισθητα δηλαδη μια βαρια κουρτινα (ειναι αναγκη να ειναι βελουδινη 'η αρκει και βαμβακερη με πολλες πτυχες?). διαφορα παντως ειδα το καλοκαιρι που αφαιρεσα τα (χοντρα) χαλια που καλυπτανε 95% του πατωματος και τωρα έχει μεγαλη επιφανεια μαρμαρου ακριβως μπροστα απο τον καναπε/8εση ακροασης.
 

Μηνύματα
870
Reaction score
238
σωκράτη εχω ακομα τα κλιπς αλλα εχω αλλαξει τελειως τη διαρρυθιμιση το θεμα ειναι οτι μαλλον οι ανακλασεις μου φταινε γιατι οταν δυναμωνω οντως "θολωνει" το τοπιο οπως ειπες και εσυ και μάλλον δε με ενοχλούν τοσο τα τρεμπλε καθ'αυτά. το περιεργο ειναι οτι ειτε στα 2.7 μετρα και αν κάτσω είτε στα 4 που ειμαι τώρα είτε στα 5.5-6 ( απο τα 8 μετρα που ειναι το βα8ος του δωματιου) η ενταζη π.χ το τεστ τονε του ενισχυτη δεν πεφτει ουτε 2db... οποτε κατι το κραταει ψηλά (ανακλασεις?) και ετσι εχω παραπάνω ενταση απο αυτο που πρέπει και ειναι κ απο ασχετα πραματα και οχι απο το κανονικο audio content.
 

Μηνύματα
5.280
Reaction score
6.428
οσο ταχυτερα αποσβαινουν τα κυμματα τοσο ποιο καθαρα θα ακους , η θολουρα υπαρχει και χαμηλα , απλα αυξανοντας την ενταση ενοχλει, απλα και η απορροφηση θελει το μετρο της, και φυσικα ειναι και τι ζητα ο καθενας μας.. οπως και ναχει σε ενα γυμνο σπιτι η απορροφηση χρειαζεται , απλα επι προσωπικου ειναι να επιλεξεις την αναλογια απορροφησης-διαχυσης..
 

Μηνύματα
870
Reaction score
238
Αρχιζεις απο τη θεωρία και οπως το ειπες στο τέλος καταλήγεις με βάση και υποκειμενικα κριτήρια..

για να εχω μια ιδέα της ακουστικής: ας πούμε, το σινεμά θεωρείται οτι εχει πολυ απορρόφηση?

δε θυμαμαι να εχω δει διαχυτο-ειδή σε σινεμα.

Βλέπω στην καλύτερη πανελακια πλαινά ( οχι παντα ) και οροφής και κυριως οπως στα πιο πολλα σινεμα αρκούνται σε βαριες κουρτίνες & μοκετες επειδή ειναι πιο φτηνά φαντάζομαι.
στην απορροφηση λογικά συμβάλλουν και τα καθίσματα/ανθρωποι
 

Μηνύματα
5.280
Reaction score
6.428
και βεβαια ειναι και υποκειμενικα , αλλιως ολοι θα ειχαμε τα ιδια μηχανηματα,
η απορροφηση ευρεου φασματος ειναι το ποιο απλο που δουλευει χωρις να χειροτερευει και φυσικα φτηνο, η διαχυση ειναι το κερασακι στην τουρτα,(και το ποιο δυσκολο), ετσι σε στουντιο ηχογραφισης μπορει να δεις μονο διαχυση, μονο απορροφηση η και συνδοιασμο αυτων , το ιδιο και σε μεγαλες μουσικες συναυλιακες αιθουσες ,ο συνδοιασμος αυτων μου εκατσε εμενα καλυτερα, εχωντας τετοιους χωρους ως προτυπα..
 


Μηνύματα
5.280
Reaction score
6.428
ας σου πει και ο σταθης την εμπειρια του με το πως βιωσε την βελτιωση του χωρου μιας και εχει κανει ποικοιλη χρηση αυτων..
 

stathis

Ultra Home Theater
Μηνύματα
21.631
Reaction score
36.414
ας σου πει και ο σταθης την εμπειρια του με το πως βιωσε την βελτιωση του χωρου μιας και εχει κανει ποικοιλη χρηση αυτων..
Τι να πώ εγώ,τίποτα, κανά δυο άτομα που ήρθαν μίλησαν για υπερβολική απορρόφηση ,για οι δύο του δικάναλου χαχα! Είναι δύο διαφορετικές βελτιώσεις,
Στο δικάναλο θές πιο πολύ διαχύση,στο hc με τόσα ηχεία να βαράνε σε στάθμες 100+db και σε μικρό χώρο για να μην είναι κουραστικός ο ήχος μετά το 2-3 ώρες θέλω να μαζέψω οτι μπορώ.Πάντως και τα δύο δεν μπορούν να συνυπάρξουν σε ενα χώρο, hc και δικάναλο, αν θές να είσαι οσο πιο κοντά γνεται σε απόλυτη φάση,το ίδιο ισχύει και στην βελτίωση του χώρου οταν χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα παραπάνω.
Αλλιώς πας σε σαλόνι και παν μέτρον άριστον!(σαλόνια που παίζουν πολύ καλά,δεν είναι σαλόνια, και το αντίθετο)
 
Last edited:

Μηνύματα
870
Reaction score
238
Εγώ HC μόνο παίζω άλλα δε θα θέλω να κάνω τίποτα το τρομερό: για αρχή 8α επιστρέψουν τα χοντρά χαλια και λέω να διώξω δυο κουρτινες που ειχα σχεδον διαφανες...(τοσο λεπτες) και να βάλω κατι χοντρο βαμβακερό (ή βελούδο?), η μιά στη μπαλκονοπορτα 8α είναι 3 μέτρα και η άλλη 1.5, είναι αρκετο υλικο/επιφάνεια αλλά 8α βοηθήσουν καθόλου ή τζάμπα η φασαρία; επίσης στο πισω μέρος του δωματίου σκευτόμουν κανένα διαχύτη σαν τους δικού σου πίσω δύο 60χ60 θα κάνουν τίποτα ή μπα γιατι δε θέλω να βάλω περισσότερους? στις πρώτες ανακλάσεις δεξια και αριστερα θα ηθελα να βαλω κάτι αλλα οπως ειναι διαμορφωμενος ο χώρος είναι λίγο δύσκολο να βάλω κάτι και θέλει σκέψη για να δω αν μπορεί να γινει κάτι:/
 

Μηνύματα
5.280
Reaction score
6.428
στην απορροφηση το παχος-πυκνοτητας παιζουν ρολο στο συχνοτικο ευρος απορροφησης αυτης ,
τη διαχυση αστη τελευταια
,τωρα αυτα θα τα κανεις ακουγωντας χωρις να μετρησεις οποτε τι ζητα ο χωρος σου θα ειναι βαση ακουστικης εμπειριας, μπορει να σου κατσουν μπορει και οχι, εδω μετρας και παλι το καθε εγχειρημα εχει το ρισκο του...
 

Μηνύματα
5.280
Reaction score
6.428
μεχρι να ερθει σταθεροποιηθει η κατασταση με τα καναλια, αγορασα εναν παλιοτερο av με audissey xt να κανω τη δουλεια μου και να παιδευτω με το αγνωστη για μενα ισοσταθμιση πολυκαναλου.
δικαναλο.png

m+center audissey.png
sub 120,80,50 m+c+s ,80.png
sub 50,m,c,s 40,50,90,f.png

ξεκινησα με δικαναλο με και χωρις audissey, και ολες οι αλλες με audissey,(3 μπροστα και ολα τα μωρα μετα..)
m >> main speakers f(full band),40,50,80,90 απο τον ενισχυτη στα περιφερειακα και 80 hz στο σαμπ
c >> center speakers
s>> surround speakers
sub 50-80-120 απο το δικο του cross
δειτε την n4 και τη n9 που ειναι και οι ενδοιαφερουσες ..
μαλλον δεν το γλιτωνω το minidsp θα δω , προτασεις καλοδεχουμενες
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.311
Μηνύματα
2.858.163
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top