Στις 30 Μαΐου το πρώτο switch-off από την Πελοπόννησο

panosop

Συστημικός
Μηνύματα
5.571
Reaction score
668


Η σχετική ΚΥΑ, η οποία ανατρέπει συνολικά το ψηφιακό πρόγραμμα δημοσιοποιήθηκε από το ΥΠΟΜΕΔΙ με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς υπήρξαν έντονες παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, δεδομένης και της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης

Πρόκειται για απόφαση που όπως έγραψε το mediacell, σε ότι αφορά στην πρώτη περιοχή, οφείλεται αφενός στις πιέσεις που άσκησαν πολιτικά κέντρα της περιοχής της Πελοποννήσου, αφετέρου στην αδυναμία της ΝΕΡΙΤ να δραστηριοποιηθεί στη Βόρειο Ελλάδα.

Σε ότι αφορά στην ημερομηνία, σημαντικό ρόλο στο όλο ζήτημα έπαιξαν οι εκλογές καθώς δεν ήταν δυνατό να γίνει αλλαγή τρόπου εκπομπής του τηλεοπτικού σήματος σε μια περίοδο όπου υπάρχει έντονη πολιτική δραστηριότητα με το τηλεοπτικό μέσο να αποτελεί τη βασική πλατφόρμα ενημέρωσης του κοινού και προβολής των υποψηφίων. Έτσι η ημερομηνία της πρώτης μετάβασης προσδιορίστηκε για μια εβδομάδα μετά τις Ευρωεκλογές.

Το νέο πρόγραμμα
Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα (μπορείτε να βρείτε το σχετικό ΦΕΚ εδώ) στις 30 Μαΐου, θα περάσουν στην ψηφιακή εκπομπή η Πελοπόννησος και ειδικότερα οι περιοχές:

Πάτρα (Κέντρο Εκπομπής: Αρόη, Καλάβρυτα),
Κόρινθος (Κέντρο Εκπομπής: Ξυλόκαστρο, Κατσικάς, Όσιος Πατάπιος, Λιδορίκι),
Πύργος (Κέντρο Εκπομπής: Φραγκαπήδημα, Σμέρνα),
Τρίπολη (Κέντρο Εκπομπής: Δολιανά, Ασσέα, Λεβίδι),
Ναύπλιο (Κέντρο Εκπομπής: Δίδυμα, Ναύπλιο, Δαρδίτσα),
Καλαμάτα (Κέντρο Εκπομπής: Πεταλίδι, Αετός) και
Σπάρτη (Κέντρο Εκπομπής: Ρειχέα, Ανάβρυση, Κύθηρα),


Αντίθετα εκτός της πρώτης ημερομηνίας μετάβασης έμειναν οι περιοχές: Έβρος, Πλάκα, Θάσσος, Παγγαίο και Λέσβος για τις οποίες ως νέα ημερομηνία μετάβασης ορίζεται η 1η/8/2014, καθώς και η Χαλκιδική, για την οποία νέα ημερομηνία μετάβασης ορίζεται η 11η/9/2014.

http://www.doriforikanea.gr/newsite/news_article.php?id=13024&catid=2
 


panosop

Συστημικός
Μηνύματα
5.571
Reaction score
668
Τα τρια ψηφιακα κέντρα του Παντοκράτορα, Παλαιοκαστρίτσα και Ρόδα δεν εχουν αποφασισθει ακόμα πότε θα ξεκινησουν. Δεν το βλέπω για το 2014, εκτός απροόπτου...
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
Η ψηφιακή εποχή είναι για γέλια....
Η ποιότητα εικόνας και περιεχομένου είναι για τα σκουπίδια...
Από το κέντρο εκπομπής Πεταλιδίου πιάνω 25 κανάλια της Digea, τα 8 πανελλαδικής εμβέλειας σε 2 συχνότητες και τα υπόλοιπα 17 τοπικής εμβέλειας είναι στρυμωγμένα στις άλλες 2.
Η ξεΝΕΡΙΤ έχει τη μεγαλύτερη πλάκα με συχνές διακοπές στο σήμα, πριν 3 μέρες μάλιστα σταμάτησαν την εκπομπή των BBC, DW και TV5.
Πιάνω και 15 Ιταλικά, τα 4 της RAI και κάτι άλλα που είναι χειρότερα και από τα Ελληνικά.
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.754
Reaction score
83.584
Το περιεχόμενο εξαρτάται από το γούστο της πλειοψηφίας και τα οικονομικά. Όποιος θέλει κάτι παραπάνω πρέπει να πληρώσει.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.613
Μηνύματα
2.868.094
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top