Ζώα γενικώς












Mufasa

Top teaser
Μηνύματα
673
Reaction score
2.149
Το κύκνειο άσμα στο κεφάλαιο φωτογραφία όσον αφορά το κινητό που είχα. Η μόνη καλή φωτό που έβγαλα. Πέθανε την ίδια στιγμή που γεννήθηκε η καριέρα του ως φωτογραφικό μέσο. Το κινητό. Νταξ, λέω ό,τι να 'ναι γιατί είναι το πρώτο μου ποστ του 2016 και θέλω να πω κατι βαρύγδουπο. Ιδού η φωτό.

Μοντέλο, οικόσιτο.

tehcat.jpg
 







Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.412
Reaction score
50.380
- όχι εδώ δεν το περιστέρι η φωτογραφία . . . αλλά ο φωτογράφος . . . o_O . . .



Ο πιο παράξενος αερο-φωτογράφος!

Εν έτει 1907 δεν υπήρχε η δυνατότητα της αεροφωτογραφίας, καθώς η τεχνολογία ήταν ακόμα σε εμβρυϊκό στάδιο. Κι όμως υπάρχουν φωτογραφίες που παρουσιάζουν οικήματα τραβηγμένα από πολύ ψηλά -όχι από κάποιο άλλο ψηλότερο κτήριο αλλά από τον ουρανό(!)- γεγονός που καταδεικνύει πως κάποιος έκανε αυτή τη δουλειά, και μάλιστα επιτυχημένα, εκείνη την εποχή.



Οι εικόνες υπάρχουν στο “Νational Air & Space Museum” στη Βρετανία, αποδεικνύοντας περίτρανα την ύπαρξη ενός… παράδοξου φωτογράφου της εποχής. Ο λόγος, λοιπόν, για το διάσημο περιστέρι-φωτογράφο, ανακάλυψη του Γερμανού φαρμακοποιού Julius Neubronner, ο οποίος συνήθιζε να χρησιμοποιεί ταχυδρομικά περιστέρια για την παράδοση των φαρμάκων του.



Ένα ταχυδρομικό περιστέρι ήταν εφοδιασμένο με ένα λουρί στο στήθος όπου στερεωνόταν μια μικρή ελαφριά φωτογραφική μηχανή με χρονοδιακόπτη που λάμβανε εικόνες κατά τη διάρκεια της πτήσης του πτηνού πάνω από τις πόλεις. Ο ίδιος, μάλιστα, έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την “εφεύρεσή” του, ενώ οι πρώτες φωτογραφίες των περιστεριών του από ψηλά παρουσιάστηκαν στη Διεθνή Φωτογραφική Έκθεση της Δρέσδης το 1909, εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες.





 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.323
Μηνύματα
2.858.541
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top