Ποιός είναι πιο γρήγορος SSD από τους δύο?

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Καλημέρα σε όλους

Έχω δύο - αμεταχειρίστους - SSD, της ίδιας χωρητικότητας, σχετικά νεότερης γενιάς από άλλους πιο παλιότερους, και προσπαθώ να καταλάβω ποιός από τους δύο είναι πιο γρήγορος, διαβάζοντας τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά, όπως τα δίνου οι κατασκευαστές. Τα παραθέτω:

Η πρώτη εικόνα αφορά τον ADATA Premier Pro SP900 SSD, 256GB
Adata_specs.jpg


Η δεύτερη εικόνα αφορά τον SanDisk Ultra Plus SSD, 256GB
SanDisk_specs.jpg


Από τα παραπάνω, παρατηρώ τα εξής:

1) Στις gross τιμές, ο ADATA φαίνεται ελαφρά πιο γρήγορος, αλλά οι δυο κατασκευαστές φαίνονται να χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους ελέγχου (μια της ASUS η ADATA και μια της Telcordia η SanDisk)

2) Στις Random τιμές, ο ADATA παρουσιάζει σημαντικές διαφορές (γρηγορότερος) από τον SanDisk, αλλά πάλι δεν είναι σαφές αν χρησιμοποιούν την ίδια μέθοδο ελέγχου.

Η γνώμη σας? Ευχαριστώ.
-
 

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
Ο πιο σίγουρος τρόπος είναι να τους μετρήσεις με κάποιο πρόγραμμα που μετράει τις ταχύτητες των δίσκων. Οι προδιαγραφές των κατασκευαστών δεν αποτελούν καλό τρόπο συγκρισης...
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Ο πιο σίγουρος τρόπος είναι να τους μετρήσεις με κάποιο πρόγραμμα που μετράει τις ταχύτητες των δίσκων. Οι προδιαγραφές των κατασκευαστών δεν αποτελούν καλό τρόπο συγκρισης...
Καλημέρα, Σπύρο κι ευχαριστώ για την επισήμανση

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο, βρήκα τα εξής:

Α. Η ιστοσελίδα www.kitguru.net έχει δοκιμάσει και μετρήσει και τους δύο δίσκους, αν και για τον ADATA χρησιμοποίησε το μοντέλο των 128GB, ενώ η δοκιμή γι αυτόν ήταν στην πραγματικότητα 2 ξεχωριστές δοκιμές, μία σε διάταξη RAID 0 (προφανώς παράλληλα με δεύτερο δίσκο) και μία μόνος του. Τον SanDisk τον δοκίμασε αυτούσιο. Και για τους δυο δίσκους χρησιμοποίησε διάφορα μετροπρογράμματα, εκ των οποίων τα πιο δημοφιλή CrystalDiskmark και Iometer. Οι δοκιμές είναι οι παρακάτω:
Επίσης, βρήκα δοκιμές των δύο σε μιαν άλλη ιστοσελίδα (www.tweaktown.com - πρέπει να υπάρχουν κάμποσες), πάλι με διάφορα μετροπρογράμματα, συμπεριλαμβανόμενων και των δύο παραπάνω. Αυτή τη φορά οι δίσκοι που δοκιμάστηκαν ήταν και οι δύο των 256GB, ενώ η δοκιμή του ADATA έγινε χωρίς διάταξη RAID. Οι δοκιμές:

Από τα δυο παραπάνω, με μια πρόχειρη ματιά, ο SanDisk φαίνεται να είναι γενικά πιο γρήγορος από τον ADATA, αλλά δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν διαβάζω σωστά όλες τις μετρητικές παραμέτρους των δοκιμών, ώστε να πω με σιγουριά πως αυτό το συμπέρασμα που καταλήγω, είναι σωστό.

Τί λέτε?
-
 


Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Εγώ στη θέση σου θα περίμενα τον 850pro από samsung
Σ' ευχαριστώ για την υπόδειξη, αλλά στην περίπτωσή μου, η αναμονή και αγορά κι άλλου SSD σημαίνει επιπλέον κόστος για κάτι που μπορεί να γίνει με αυτά που ήδη υπάρχουν:
.......
Έχω δύο - αμεταχειρίστους - SSD, της ίδιας χωρητικότητας, σχετικά νεότερης γενιάς από άλλους πιο παλιότερους, και προσπαθώ να καταλάβω ποιός από τους δύο είναι πιο γρήγορος
......
Οπότε, η γνώση των διαφορών μεταξύ των δύο - ήδη υπαρχόντων - αυτών δίσκων θα ήταν αυτό που θα κατέληγε ιδανικά στην καλύτερη επιλογή.
-
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.595
Μηνύματα
2.865.313
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top