ΜΑΪΜΟΥΔΑΚΙΑ XLR BALANCED ΑΠΟ HONG KONG

Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
Σήμερα παρέλαβα τα καινούργια μου μαϊμουδάκια! 5 interconect με RCA diamond back και ένα ζευγάρι ηχείων πάντα από τον ίδιο κινεζάκο! Φαίνονται και παίζουν τέλεια!
 

Μηνύματα
2.748
Reaction score
1.380
Απάντηση: ΜΑΪΜΟΥΔΑΚΙΑ XLR BALANCED ΑΠΟ HONG KONG

Πολλά χαιεντάδικα καλώδια που πωλούνται πανάκριβα σε όλο τον κόσμο κατασκευάζονται στην Κίνα, σε Κινέζικα εργοστάσια από Κινέζους εργάτες. Οι εταιρείες είναι γνωστές σε όλους. Το κόστος παραγωγής των καλωδίων αυτών με βάση τα υλικά και το ημερομίσθιο των εργατών εκεί (μερικά δολλάρια) είναι αμελητέο σε σχέση με τις εξωπραγματικές τιμές που τα πουλάνε στην αγορά.

Τα μαιμού που πράγματι υπάρχουν φαίνονται από μακριά αλλά πολλά καλώδια έρχονται από το ίδιο εργοστάσιο που φτιάχνει τα "αυθεντικά" που πωλούνται παγκοσμίως. Τώρα αν θέλει να πιστέυει κανείς ότι τα φτιάχνουν "άλλοι" Κινέζοι εργάτες σε "άλλα" Κινέζικα εργοστάσια με (τι σύμπτωση!!!) "άλλα" εξειδικευμένα μηχανήματα είναι αναφαίρετο δικαίωμά του.

Για να αντιγράψω κάτι που είπε κάποιος άλλος εδώ μέσα κάποτε "δείχνουν ίδια παίζουν ίδια τέλος"
δειχνουν ιδια εξωτερικα.. αν τα κοψεις μεσα ειναι αλλο καλωδιο ισως απο πορτατιφφφ....
audioquest kai vdh ειναι απο τα ποιο φορεμένα μαιμουδακια...
 

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Το κακό είναι ότι δεν υπάρχει προστασία. Έχω αγοράσει ένα XLO Reference 2 ( αν θυμάμαι καλά ) ρεύματος απο ebay γιατί σκεφτόμουν ότι μια σοβαρή εταιρία σαν την XLO προστατεύει τα δικαιώματά της και κυνηγά οποιονδήποτε παραχαράκτη. Όταν το παρέλαβα ( και ενώ ήδη είχα διαβάσει για τις μαϊμούδες και είχα δει πως να τις διακρίνουμε χωρίς να χρειαστεί καν να ανοίξουμε το φις ) μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι μεν ( για 100 γιούρα φυσικά, τι να περίμενε κανείς? ) και μετά παίρνωντάς στο στη πλάκα, άνοιξα και το φις... Η κάλτσα του καλωδίου κολλημένη με μονωτική ταινία... Σιγουρεύτηκα για την απάτη και συνέχισα. Καλώδιο με χοντρούς πολύκλωνους αγωγούς και ένα μπλεντάζ της πλάκας. Φυσικά έπεσε το σχετικό κυνήγι μέσω ebay και πήρα τα λεφτά μου πίσω ( μου έμειναν η κάλτσα και τα φις ). Σημειωτέον ότι υποψιασμένος ενώ το δέμα ήταν καθ'οδόν, ρώτησα τον κινεζούλη αν ήταν γνήσια και μου απάντησε καταφατικά! Ένα άλλο που έχω δει, είναι ένας στην Αμερική που πουλούσε τα Purple Rush στα 500 κάτι γιούρα λέγοντας ότι ήταν ex demo απο studio που άλλαζε ανά τακτά διαστήματα τα καλώδιά του κλπ. Κοιτάζοντας τις λεπτομέρειες ( γιατί ήταν αρκετά χαζός για να μη καλύψει αυτές τις σημαντικές λεπτομέρειες ), έκανε μπαμ ότι ήταν απομίμηση. Τελικά αγόρασα 2 μέτρα Supra LoRad απο τον Ρίτσο, έβαλα τα φις, χρησιμοποίησα και τη κάλτσα που περίσσευε και έκανα ένα πολύ ωραίο καλωδιάκι.
Και προσοχή, έχουν αρχίσει να βγάζουν απομιμήσεις της Kimber, το 8TC το έχουν ξεσκίσει κανονικότατα ( μαϊμούδες που με λίγο παρατηρητική ματιά διακρίνονται αμέσως ).
 

LUXMAN

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.993
Reaction score
69
Ως αντιπροσωπος της XLO , εχω να παρατηρησω τα εξης :
Ολα τα XLO που διακινουνται στο Alibaba και τα περισσοτερα στο Ebay ειναι κακες απομιμησεις .

Οποιος εχει αγορασει XLO , Audioquest , VDH κλπ και εχει "ματωσει" δεν τα ξεπουλαει στο ενα δεκατο η στο ενα πεμπτο της τιμης .

Αν τα τα κοστη κατασκευης ενος "επωνυμου" και αυθεντικου καλωδιου ηταν πραγματι γελοια , τοτε και οι απομιμησεις θα ηταν εφαμιλλες και οχι καλυτερες των αυθεντικων . Επιπλεον ειδου πεδιον δοξης λαμπρον , ας δημιουργησει καποιος μια εταιρεια κατασκευης καλωδιων , ας κοστολογησει σε "λογικες τιμες" και ας γινει πλουσιος !! Αν ειναι ετσι οπως τα λεει ο Zarastro τοτε να η ευκαιρια σε καποιον να κερδισει την παγκοσμια αγορα !

Επιπλεον οποιος θελει εκτιμηση επισημη , αν το XLO καλωδιο που κατεχει η προτιθεται να αγορασει απο ιδιωτη , σας την προσφερω ΔΩΡΕΑΝ .

Ολα τα XLO των τελευταιων χρονων , εχουν ειδικο ιριδιζον αυτοκολλητο τυπου ολογραμματος με serial number που ΔΕΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΑΙ .


Επισης στην συσκευασια συνοδευεται απο μια μινι ταυτοτητα η οποια εχει επικολλημενο αλλο ενα ιριδιζον αυτοκολλητο .
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
ρενο σχεδον τα παντα αντιγραφονται
πλην της αποδοση ενος καλωδιου,
τα παντα,
πλην του μυαλου
αν καποιος εχει μυαλο εχει τροπο να προστατεψει το προιον του
Το serial # ειναι κατι που εξασφαλιζει τον κατασκευαστη και τον αγοραστη
αλλα ολοι θελουν να αγοραζουν τσαμπα,και να πουλανε οσο πιο ακριβα μπορουν.
Οσο αφορα την <λογικη > τιμη
αυτο ειναι κατι που συζητιεται,
αλλα αν συνδιασουμε τιμη και αποδοση
εκει καταληγουμε σε αυτο που λεει καποιος ελληνας κατασκευαστης
γελοια καλωδια
(και αυτο το λεει για πολλες εταιριες)
και δεν το λεει τυχαια
γιατι αυτα που θεωρει σοβαρα δεν τα εμπορευεται καν,.............
για να μην νομιζουν μερικοι οτι θαβει κατι - ζμπρωχνει κατι.....
Οσο για το τι πουλαει και ξεπουλαει κανεις ....
..αστο.......
σημασια (εδω και χρονια) δεν εχει αν ξεφτυλιζεις κατι
αλλα αν το πουλας.....
ή αν γινεσαι συλεκτης καλωδιων.....
 

I

iason

Guest
Υπάρχουν στην ελεύθερη αγορά εκατοντάδες καλής ποιότητας καλώδια και με λογικό κόστος.Ο καθένας μας να κοιτάει πρώτα ποιός είναι και να παραμένει ο ευατός του.Δεν χρειάζεται να προσποιούμαστε οτι είμαστε πάντα κάτι άλλο.
Εγώ προσωπικά από μια μαιμού Ferrari προτιμώ το Nissan almera πού εχω.Οταν δεν το φτάνεις κάτι δεν χρειάζεται να καταλήγεις σε λύσεις πού απλά σου είναι επιζήμιες.
 

LUXMAN

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.993
Reaction score
69
Αργυρη συμφωνω , απλα δεν συμφερει τον κινεζακο να δαπανησει χρημα για να αντιγραψει και τα ιριδιζοντα serial numbers η οτι αλλο αναλογο χρησιμοποιει καποιος κατασκευαστης .
Ολοι αυτοι οι μαίμουδοδιακινητες ενδιαφερονται για το γρηγορο και ευκολο χρημα . Επισης αποτρεπτικος παραγοντας για την αντιγραφη τους ειναι και ο μικρος αριθμος ενδιαφερομενων για τετοιου ειδους προιοντα ;)

Ιασωνα συμφωνω . Το προβλημα δεν ειναι να παιρνει καποιος μια μαϊμου . Το προβλημα ειναι οταν προσπαθει να την ξεφορτωθει πουλωντας την ως ...αυθεντικη !! ...και πιστεψτε με ....ηδη συμβαινει .
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.320
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top