Προβληματισμος με συνδεσεις HDMI σε Ραδιοενισχυτη

Μηνύματα
687
Reaction score
184
Γεια σας φιλοι μου,θα ηθελα να σας παρακαλεσω σαν πολυ πιο ειδημονες απο μενα,στην επιλυση του εξης προβληματος.Εχω εδω και 7-8 χρονια τον ραδιοενισχυτη MARANTZ SR-8001,απο τους πρωτους με συνδεσεις HDMI εικονας και ηχου.Μεχρι τωρα,επαιζα με συνδεση εικονας απ'ευθειας στον Βιντεοπροβολεα,και για τον ηχο,χρησιμοποιουσα COAXIAL k OPTICAL συνδεσεις των πηγων μου (DUNE mediaplayer , k NOVA hd αποκωδικοποιητη, με τον ενισχυτη.Το συστημα δουλευει τελεια με αυτον το συνδυασμο.Ομως οταν προχθες αλλαξα την συνδεσμολογια, με HDMI απο τις πηγες στον Ενισχυτη,και HDMI απο τον Ενισχυτη στον Βιντεοπροβολεα,ειχα το εξης αποτελεσμα.Με συνδεση αποκωδικοποιητη ΝΟΒΑ επαιξαν κανονικα και απροσκοπτα και ο ηχος και η εικονα . Με DUNE mediaplayer,δοκιμαζοντας διαφορες ταινιες,ειχα σε καθε περιπτωση εικονα,αλλα οχι παντα και ηχο,ειτε παιζοντας αυθεντικο BR,ειτε αντιγραφο σε σκληρο.Μαλιστα σε μια περιπτωση,παιζοντας το αυθεντικο BR Casino Royale,δεν ειχα ηχο,ενω στην ιδια ταινια αντιγραφο σε σκληρο,ο ηχος επαιζε κανονικωτατα.Σημειοτεον,οτι με οσες Ματροσκες δοκιμασα,ο ηχος επαιζε κανονικα.Τι μπορει να συμβαινει? Παρακαλω πολυ τα φωτα σας.Ευχαριστω εκ των προτερων.
 

Μηνύματα
1.665
Reaction score
1.501
Ως πιθανότερο σενάριο βρίσκω ο ενισχυτής να μη μπορεί να επεξεργαστεί τα τελευταία φορμα ήχου (dts hd ma κλπ). Σε σύνδεση με οπτική το player τα προσάρμοζε μόνο του σε dts core το οποίο μπορούσε κανονικά να επεξεργαστεί ο ενισχυτής γι αυτό και τα έπαιζε.
 


Μηνύματα
687
Reaction score
184
Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδια,αλλα αναρωτιεμαι γιατι την ιδια ταινια το DUNE την παιζει χωρις ηχο οταν το χρησιμοποιω σαν BRay player,βαζοντας το original δισκακι στο συρταρακι του, ενω οταν παιζει απο τον σκληρο δισκο αντιγραμενη απο το πρωτοτυπο,ο ηχος ακουγεται κανονικωτατα.Δεν γνωριζω μηπως παιζει και κατι που διαβασα στο manual περι προστασιας HDCP. Παντως,πιστευετε,πως αν αγορασω εναν σημερινο συγχρονο ενισχυτη,θα λυσω το προβλημα,η θα εχω τα ιδια ?
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.446
Αν η κόπια δεν έχει HD ήχο, δεν είναι πιστή αντιγραφή.

Ένας σύγχρονος ενισχυτής δεν θα έχει πρόβλημα φυσικά, αυτή ακριβώς είναι η δουλειά τους. Να παίζουν όλα τα αρχεία ήχου.
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.154
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top