Εγκατασταση συστηματων ηχου φωτισμου

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Εγκατασταση συστηματων Ηχου -Φωτισμου
Σε λιγες ημερες ολοκληρωνεται η πρωτη σαιζον λειτουργιας του Club Remezzo στην Μυκονο που λειτουργει σαν εστιατοριο /Club . Η εταιρια μας εχει ενεργη συμμετοχη στην εγκατασταση με την τοποθετηση συστηματων ηχου αλλα και την κατασκευη και τοποθετηση τμηματος του αρχιτεκτονικου φωτισμου . http://remezzo-mykonos.com/

Για τον Φωτισμο:

Η ιδεα ηταν να απλωθουν περιπου 25 καβοι καραβιου στην οροφη της εξωτερικης βεραντας οι οποιοι θα ηταν κατασκευασμενοι και πλεγμενοι μαζι με καποια καλωδια τα οποια στις αποληξεις τους θα τροφοδοτουσαν γυρω στα 500 κρυσταλινα μπαλακια τα οποια θα ειχαν απο ενα LED υψηλης φωτεινοτητας μεσα τους .Ο σκοπος ηταν τα LED να καθρεφτιζαν φωτισμο προς τα κατω για το εστιατοριο αλλα και απο την διαθλαση του φωτισμου μεσα στην κρυσταλινη μπαλα να δημιουργηθει το εφφε του εναστρου ουρανου .

Ειδικο εργοστασιο ανελαβε την πλεξη των καλωδιων μαζι με τους καβους τα κρυσταλινα μπαλακια παραχθηκαν στην Ελλαδα και το συνολικο μονταρισμα εγινε απο εμας . Η επιλογη ηταν να κατασκευαστουν αναλογικα τροφοδοτικα αρχικα γιατι τα ρευματα στην Μυκονο δεν ειναι και τοσο εμπιστευσιμα αλλα επισης επειδη τα dimmer ειχαν ηδη εγκατασταθει .Τελικα τα αναλογικα τροφοδοτικα εδωσαν στο σβυσιμο και ενα μικρο delay το οποιο αποδειχτηκε εξαιρετικα γλυκο οταν “επαιζαν ” τα φωτα .

Για τον Ηχο :

Η επιλογη του πελατη ηταν CD και Μικτης Pioneer οτι καλυτερο τα 2000 Nexus αν και η αναγκες του Club δεν ηταν τοσο αυξημενες , πλην ομως στην Μυκονο και σε τοσο επωνυμο καταστημα δεν ειναι καθολου απιθανο να βρεθει ενας Morales να παιζει ενα βραδυ οποτε οι υποδομες θα πρεπει να ειναι αναλογες .

Το συστημα χτιστηκε ενεργο και τριδρομο all the way through και μαλιστα μαλλον εναντια στις αποψεις της εδω αντιπροσωπειας και ακομα πιο ειδικα ενας ενισχυτης ανελαβε τα SUB woofer 2 ενισχυτες ανελαβαν τον δευτερο δρομο σε τεσσερα ηχεια δορυφορους και ενας ενισχυτης ανελαβε τις κορνες στον τριτο δρομο .

Η λογικη ειναι παρα πολυ απλη και ενω πολλα απο τα μαγαζια ξεκινανε να ειναι Club και οι στοχοι τους ειναι να παιζουν ξενη mainstream /lounge και Chil House πολλες φορες καταληγουν να ειναι Ελληναδικα εκει λοιπον τα στιβαρα μεσαια θα χρειαστουν και το πακετο θα πρεπει να ειναι ετοιμο να δουλεψει και σε τετοιο mode .

Το συστημα οδηγει ενα drive rack DBX για το οποιο φυσικα και χτιστηκε καστουμ προγραμμα οχι μονο επειδη δεν υπαρχει διαθεσιμο καποιο προγραμμα απο το εργοστασιο που να λειτουργει σε αυτες τις συνθηκες αλλα και επειδη κανενα απο τα ετοιμα προγραμματα δεν μπορει να συμβαδιζει με τις συνθηκες του χωρου που υπηρχαν στο Club .

Οι συγχρονες αναβαθμισεις στα προγραματα εχουν μεσα σεταρισματα με διαφορους ενισχυτες και καποιοι απο αυτους σε ταξη D .Προφανως και εκει η επιλογη ηταν να μπουν καθαρα αναλογικοι ενισχυτες μια και οπως ειπα τα ρευματα στην Μυκονο δεν ειναι καθολου μα καθολου εμπιστευσιμα . Αρα και για αυτο τον λογο το προγραμμα του DBX επρεπε να χτιστει βημα βημα με καθε λεπτομερια ξεχωριστα προσεγμενη .

Στον εξωτερικο ηχο η επιλογη ηταν μικρα ηχεια της Metro Audio οδηγουμενα απο αναλογικο ενισχυτη και 100βολτικη τεχνολογια .Το εξωτερικο συστημα συνοδευτηκε απο εναν compressor limiter και ξεχωριστο EQ 32 περιοχων .Σε καποια σημεια υπηρξε και προβλεψη για τοπικους ρυθμιστες ωστε καθε ενοτητα του χωρου να μπορει να ρυθμιζει εντασεις σε ξεχωριστα επιπεδα .

Το ολο συστημα και στο ρακ του ηχου αλλα και στο booth εχει τροφοδοτηθει με dedicated γραμμες απο τον πινακα οι οποιες καταληγουν σε αναλογα Power Conditioners για την αποφυγη προβληματων απο το δικτυο της ΔΕΗ . Η καλωδιωση στα συστηματα ηχου εγινε με συστρεμενα καλωδια με 2,5 mm διατομες για τους δορυφορους και 4mm για τα Sub Woofer δομημενο οπως ειπα τριδρομο ενεργο .

Προσθετικα και επειδη ο νομοθετης νυσταζει ακομα και στην Μυκονο το ολο συστημα ελεγχεται απο τηλεχειριζομενη μοναδα με επιλογες σταθμης οπου ο χρηστης με το πατημα ενος κουμπιου στο τηλεκοντρολ μπορει να ριξει την ενταση του ηχου σε μια προεπιλεγμενη σταθμη σε περιπτωση που το περιπολικο ειναι εξω .

Σακης Πετροπουλος



m
 

Μηνύματα
47
Reaction score
3
καλη επιλογη εκανες κατα την ταπινη μου γνωμη 1sub 2μεσεα και 1 πριμα γιατι εχω παει σε μαγαζι που καρφωνε το μπασο ολη τη νυχτα και καπια στιγμη που το γυρισε σε ελληνικο δεν ακουγες τοιποτα ............ απο που να βγει η φωνη απο τα sub!!!!!!!!!! :lolsign:
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
γενικα εκει δεν επαιξαν Ελληνικα και δεν νομιζω να παιξουν στο μελλον αλλα οπως ειπα better safe than sorry ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.594
Μηνύματα
2.865.217
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top