Ανακλήσεις


abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.598
Reaction score
94.490

Ανάκληση πορτοκαλάδας από τον ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση αναψυκτικού πορτοκαλάδας, στο οποίο ανιχνεύτηκε μεγαλύτερη συγκέντρωση βενζοϊκών από τα ανώτατα επιτρεπτά επίπεδα, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του Προγράμματος Επίσημου Ελέγχου Ασφάλειας και Ποιότητας των Τροφίμων για την παρακολούθηση των προσθέτων και των χρωστικών ουσιών, και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Βόλου του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε τη διακίνηση προϊόντος «Αναψυκτικό Πορτοκαλάδα», το οποίο περιείχε βενζοϊκά σε συγκέντρωση μεγαλύτερη από τα ανώτατα επιτρεπτά επίπεδα.

Πρόκειται για το προϊόν «Πορτοκαλάδα ΟΛΥΜΠΟΥ», σε συσκευασίες του 1,5 λίτρου, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας: ΣΕΠ '14. Το προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την εταιρεία: «Δ. Καψάλης & ΣΙΑ Ο.Ε., Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Αναψυκτικών», Λιβάδι Ελασσόνας Λάρισας.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την ανωτέρω επιχείρηση την άμεση ανάκληση/απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Παράλληλα καλεί τους πολίτες που έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του εν λόγω προϊόντος να μην το καταναλώσουν.

http://www.zougla.gr/market/article/anaklisi-portokaladas-apo-ton-efet
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.598
Reaction score
94.490

Aνακαλείται εξωτερική θήκη σκληρού δίσκου της KONIG λόγω επικινδυνότητας

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία SUN ΑΕ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης εξωτερικής θήκης σκληρού δίσκου με τύπο CMP-MOBSTOR 151.

Η ανάκληση αφορά 1477 τεμάχια, που έχουν διατεθεί στην ελληνική αγορά από τον Ιούνιο του 2010 έως και τον Ιούλιο του 2014, στα οποία ενδέχεται να εμφανιστεί βραχυκύκλωμα, λόγω κακής μονώσεως του κυκλώματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Παρακαλούνται όλοι οι καταναλωτές, που αγόρασαν το προϊόν αυτό, να το επιστρέψουν στο κατάστημα που το έχουν αγοράσει, προκειμένου να τους επιστραφεί ποσό ίσο την αξία της αγοράς του προϊόντος. Αντίστοιχα, καλούνται οι καταναλωτές να ενημερώσουν τα άτομα στα οποία έχουν ενδεχομένως δωρίσει το συγκεκριμένο προϊόν ότι μπορούν να το επιστρέψουν χωρίς την απόδειξη αγοράς.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την Sun ΑΕ στο 2310-700777 (Δευτ-Παρ 9.00-17.00 ), κα Μαρία Σαφούρη, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] ή με το δίκτυο μεταπωλητών της.

http://www.zougla.gr/market/article...sklirou-diskou-tis-konig-logo-epikindinotitas
 

Μηνύματα
1.721
Reaction score
777
http://image.bilio.com/data/products/51523985/f-practyl-p-d13.jpg


1818 τρυπάνια επιστρέφονται (100% των διατεθέντων).

http://www.leroymerlin.gr/images/homepage/v2/warning_practyl.pdf

ΤΥΠΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ: ΔΡΑΠΑΝΟ 500 W
ΜΟΝΤΕΛΟ: PRACTYL PID13M 500W
ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ: ID-13Α
BARCODE: 3276004717429

Έπειτα από έλεγχο του μηχανήματος, εντοπίστηκε πιθανό ρίσκο ασφάλειας στο μηχάνημα.
Το κατασκευαστικό ελάττωμα αφορά σε όλες τις παρτίδες
 

Μηνύματα
1.721
Reaction score
777
HP καλώδιο τροφοδοσίας laptop. Πιθανή υπερθέρμανση και φωτιά για συγκεκριμένα καλώδια (ίσως μόνο σε χώρες με τροφοδοσία 110V, όπου το ρεύμα που το διαρρέει είναι σχεδόν διπλάσιο από το δικό μας).

https://h30652.www3.hp.com/SingleOrderEntry/ProgramSummarySOE

η εικόνα εδώ:
https://hpstorageprod01.blob.core.windows.net/hpboltimages/PowerCord.jpg
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.598
Reaction score
94.490

Ανακαλούνται 2.344 αυτοκίνητα Smart στην Ελλάδα

Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Smart, εκτελεί η εταιρεία Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε.

H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι η ανάκληση περιλαμβάνει 2.344 οχήματα, παραγωγής από Σεπτέμβριο 2010 έως Μάιο 2014, στα οποία ενδέχεται λόγω φθοράς να προκληθούν πιθανά βραχυκυκλώματα στην ηλεκτρονική βαλβίδα φραγής καλοριφέρ.

Σε μεμονωμένες περιπτώσεις δεν μπορεί να αποκλειστεί η υπερθέρμανση της βαλβίδας φραγής καλοριφέρ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κανένα σχετικό περιστατικό, που να σχετίζεται με τα ανωτέρω θέματα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή smart, προκειμένου να γίνει έλεγχος της βαλβίδας φραγής καλοριφέρ, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης MERCEDES-BENZ στο τηλέφωνο 800 11 76000.

http://www.zougla.gr/automoto/article/anakalounte-2344-aftokinita-smart
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.598
Reaction score
94.490
Ανακαλούνται 1.338 Renault Clio στην Ελλάδα

Στα επηρεαζόμενα οχήματα υπάρχει πιθανότητα φθοράς στα μαρκούτσια των εμπρόσθιων φρένων από τον πλαστικό θόλο του τροχού ή και πιθανότητα εξόδου του υδραυλικού εμβόλου από τον κύλινδρο φρένου πίσω τροχού. Μπορεί να παρατηρηθεί μικρή διαρροή υγρού φρένων ή και απότομη ρήξη του μαρκουτσιού λόγω λανθασμένης συναρμολόγησης του πίσω τμήματος του πλαστικού προστατευτικού του θόλου εμπρός τροχού που οδηγεί στον «τραυματισμό» και τη φθορά του μαρκουτσιού.

Επίσης, υπάρχει πιθανότητα εξόδου του υδραυλικού εμβόλου από το κύλινδρο φρένων πίσω τροχού, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες πέδησης (χρήση του χειρόφρενου με το αυτοκίνητο σε κίνηση, ακολουθούμενη από δυνατό φρενάρισμα μέσω του πεντάλ φρένου) μπορεί να εκτοπιστεί η σιαγόνα φρένου και να εξέλθει το έμβολο από τον κύλινδρο φρένου με αποτέλεσμα τη διαρροή υγρού φρένων.

Ως αποτέλεσμα ενδέχεται να ανάψει η προειδοποιητική λυχνία χαμηλής στάθμης υγρού φρένων και να παρουσιαστεί αυξημένη διαδρομή στο πεντάλ φρένου δηλαδή μειωμένη απόδοση του συστήματος πέδησης. Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί ορισμένες περιπτώσεις παγκοσμίως, που σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα, ενώ στην Ελλάδα δεν έχει αναφερθεί κανένα σχετικό περιστατικό.


http://www.zougla.gr/automoto/article/anakalounte-1338-renault-clio-stin-elada
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.598
Reaction score
94.490

Ανάκληση αυτοκινήτων Citroen C3

Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων Citroen, μοντέλων C3 (A51) και DS3, εκτελεί η AIGLON ΑΒΕΕ, αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Citroen στην Ελλάδα.

Η ανάκληση αφορά 513 οχήματα, στα οποία πρέπει να αντικατασταθούν ορισμένες βίδες του εμπρόσθιου άξονα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση συμβάντος που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων CITROEN σε όλη την Ελλάδα, για να αντικατασταθούν προληπτικά οι βίδες των εμπρός ψαλιδιών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

http://www.zougla.gr/greece/article/anaklisi-aftokiniton-citroen-c3
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.598
Reaction score
94.490

Ανάκληση ελαστικών για δίκυκλα από την Continental

Εθελοντικό πρόγραμμα ανάκλησης ελαστικών Continental για δίκυκλα, με διαστάσεις 120/70ZR 17 και 120/70R 17 εκτελεί η εταιρεία «Μοτοδυναμική ΑΕΕ», επίσημη αποκλειστική διανομέας ελαστικών για δίκυκλα της κατασκευάστριας εταιρείας ελαστικών Continental σε Ελλάδα και Κύπρο, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον κατασκευαστή, ένας πολύ μικρός αριθμός από αυτά τα ελαστικά έχουν παρουσιάσει αποκόλληση στο πέλμα και/ή στη ζώνη, που μπορεί να οδηγήσει σε διαχωρισμό και πιθανώς σε απώλεια της πίεσης του αέρα.

Η Continental δεν έχει λάβει κάποια αναφορά για ατυχήματα ή τραυματισμούς που να σχετίζονται με αυτήν την κατάσταση.

Τα ελαστικά Continental 120/70 ZR 17 & 120/70 R 17, τα οποία καλύπτονται από το πρόγραμμα, αφορούν πρώτες τοποθετήσεις σε δίκυκλα ή αλλαγές μεταξύ των ετών 2007 και 2014.

Η εταιρεία διανομής καλεί όλους τους κατόχους να ενημερωθούν αναλυτικά και αν χρειάζεται, να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Ελαστικών της εταιρείας (Διεύθυνση: Θέση Κύριλλος, 19300 Ασπρόπυργος), τηλ 210-6293514, αρμόδια: Αν. Καρανίκα ή με το Τεχνικό Τμήμα, αρμόδιος Ν. Λάριος 210-62935951 στις εργάσιμες ημέρες και ώρες (9:00 - 17:00), προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά.

http://www.zougla.gr/automoto/article/anaklisi-elastikon-gia-dikikla-apo-tin-continental
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.598
Reaction score
94.490
Ανάκληση παιδικής κούνιας από την ΙΚΕΑ

Στην ανάκλησης παιδικής κούνιας σε πράσινο χρώμα με την επωνυμία Gunggung (κωδικός: 702-439-72) προχωρά η εταιρεία ΙΚΕΑ, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

Η ανάκληση στην Ελλάδα αφορά σε 168 τεμάχια και έχει προληπτικό χαρακτήρα με σκοπό την αποφυγή ατυχημάτων.

H IKEA έχει δεχτεί τέσσερις αναφορές μεμονωμένων περιστατικών στη Β. Αμερική και την Ευρώπη, που περιγράφουν ότι τα εξαρτήματα της ανάρτησης πιθανώς να μην είναι σύμφωνα με τις ποιοτικές προδιαγραφές της, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα ατυχήματος.

Η εταιρεία παρακαλεί τους καταναλωτές που διαθέτουν παιδικές κούνιες Gunggung να σταματήσουν τη χρήση τους και να επισκεφθούν το κοντινότερο κατάστημα ΙΚΕΑ ή να επικοινωνήσουν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στο τηλέφωνο 801 11 22 722 (από κινητό στο 210 35 43 403) άμεσα, ώστε να επιστρέψουν τα προϊόντα και να αποζημιωθούν πλήρως για το κόστος της αγοράς τους.

http://www.zougla.gr/market/article/anaklisi-pedikis-kounias-apo-tin-ikea
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.598
Reaction score
94.490

Ανακλήθηκαν κονσέρβες με κολιούς

Μεγαλύτερη συγκέντρωση ισταμίνης από το επιτρεπόμενο όριο είχαν κονσέρβες αλίπαστων κολιών, όπως αποκάλυψαν οι έλεγχοι της Περιφερειακής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου του ΕΦΕΤ, σε συνεργασία με την Α' Χημική Υπηρεσία Πειραιά του Γενικού Χημείου του Κράτους.

Πρόκειται για κολιούς με την εμπορική επωνυμία «ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ – ΚΟΛΕΟΙ ΑΚΕΦΑΛΟΙ ΑΛΙΠΑΣΤΟΙ», σε συσκευασία των 600 γρ και 850 γρ, με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 10/2015 και με αριθμό παρτίδας LΚ02084m.

Το προϊόν παρασκευάζεται στη Λήμνο από την επιχείρηση ΑΦΟΙ ΣΑΡΙΚΛΗ Ο.Ε. «ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ», στην οποία και έγινε ο έλεγχος.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση απόσυρση / ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικοί έλεγχοι.

Επίσης καλεί όσους έχουν στη κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

http://www.zougla.gr/market/article/anakli8ikan-konserves-me-kolious
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.598
Reaction score
94.490
HP καλώδιο τροφοδοσίας laptop. Πιθανή υπερθέρμανση και φωτιά για συγκεκριμένα καλώδια (ίσως μόνο σε χώρες με τροφοδοσία 110V,
Και Ελλάδα:


Aνακαλούνται καλώδια τροφοδοσίας φορητών υπολογιστών HP

Πρόγραμμα ανάκλησης και αντικατάστασης καλωδίων τροφοδοσίας AC φορητών υπολογιστών HP προωθεί η εταιρεία Hewlett-Packard Hellas Ε.Π.Ε.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, ανακαλούνται εθελοντικά ορισμένα καλώδια τροφοδοσίας AC, που πουλήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Ιούνιο του 2012.

Συγκεκριμένα, η HP ανακοίνωσε την έναρξη ενός παγκόσμιου προγράμματος εθελοντικής ανάκλησης και αντικατάστασης, το οποίο αφορά ορισμένα καλώδια τροφοδοσίας AC που χρησιμοποιούνται με τροφοδοτικά AC που διατίθενται παγκοσμίως με τους φορητούς υπολογιστές και τους φορητούς υπολογιστές mini HP και Compaq, καθώς και με τροφοδοτικά AC που παρέχονται μαζί με βοηθητικό εξοπλισμό, πχ σταθμούς επιτραπέζιας σύνδεσης. Αυτά τα καλώδια τροφοδοσίας AC μπορεί να υπερθερμανθούν, προκαλώντας κίνδυνο πυρκαγιάς και εγκαύματος.

Πανευρωπαϊκά η HP έχει πληροφορίες για έξι περιστατικά, σε μερικά από τα οποία υπάρχουν αναφορές για πρόκληση μικρών υλικών ζημιών και ελαφρών τραυματισμών.

Εάν οι καταναλωτές χρειάζονται περισσότερη βοήθεια, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο υποστήριξης της HP στην Ελλάδα, στο τηλέφωνο 801 11 75 400 ή μέσω της ιστοσελίδας http://www8.hp.com/gr/el/contact-hp/phone-assist.html.

http://www.zougla.gr/market/article/anakalounte-kalodia-trofodosias-foriton-ipologiston-hp
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.598
Reaction score
94.490

Ανάκληση σκόρδου σε άλμη από τον ΕΦΕΤ

Στην ανάκληση προϊόντος «σκόρδο σε άλμη» το οποίο βρέθηκε να περιέχει θειώδη χωρίς αυτό να αναγράφεται στην ετικέτα του, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας.

Ειδικότερα, πρόκειται για το προϊόν «Σκόρδο σε άλμη», σε συσκευασίες των 100 γραμμαρίων, με ημερομηνία παραγωγής 02-09-14 και ημερομηνία λήξης 02-09-15. Το προϊόν παρασκευάζεται και συσκευάζεται από την εταιρεία CAMPUS AEBE Ανώνυμη Εμπορική Βιοτεχνική Εταιρεία Τυποποίησης Αγροτικών Προϊόντων, Πλατύκαμπος Λάρισας.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την ανωτέρω επιχείρηση την άμεση ανάκληση / απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του ανωτέρω προϊόντος και είναι αλλεργικοί στα θειώδη, να μην το καταναλώσουν.

http://www.zougla.gr/market/article/anaklisi-skordou-se-almi-apo-ton-efet
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.598
Reaction score
94.490

Επέκταση ανάκλησης για τα Opel Corsa και Adam

Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της επείγουσας ανάκλησης 1.415 αυτοκίνητων παραγωγής 2014 (1.397 Corsa D και 18 Adam), η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή αναφέρει ότι γίνεται επέκταση της ανάκλησης.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε., γενική εισαγωγέας αυτοκινήτων Opel στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη ∆ιεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, επεκτείνει το πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων τύπου Corsa D και Adam που είχε ξεκινήσει στα τέλη του Σεπτεμβρίου
Η επέκταση της ανάκλησης αφορά επιπλέον 1.472 οχήματα, με αποτέλεσμα τα επηρεαζόμενα οχήματα να ανέρχονται σε 2.887 οχήματα (2.835 Corsa D και 52 Adam), παραγωγής 2014, εκ των οποίων τα 2.085 βρίσκονται στην κατοχή των καταναλωτών. Υπενθυμίζεται ότι στα επηρεαζόμενα οχήματα ενδέχεται, υπό συγκεκριμένες συνθήκες, ο ενδιάμεσος άξονας τιμονιού να μην λειτουργήσει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή και να σπάσει κατά την μετακίνηση του τιμονιού. Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Στους ιδιοκτήτες των οχημάτων, που εμπλέκονται στην ανάκληση, θα αποσταλεί σχετική συστημένη επιστολή και επιπλέον θα υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να ενημερωθούν για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν, ώστε να γίνουν οι απαραίτητοι προληπτικοί έλεγχοι και, εάν απαιτηθεί, οι απαραίτητες διορθωτικές εργασίες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι ιδιοκτήτες μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών της εταιρείας GM ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 6164700.

https://www.google.gr/search?q=Επέκ...hannel=sb&gfe_rd=cr&ei=AiY0VL3pE6ne8geT44DYBw
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.598
Reaction score
94.490

Ανάκληση εμβολίου με προγεμισμένη σύριγγα

Ο ΕΟΦ ενημερώνει ότι ανακλήθηκαν παρτίδες του φαρμακευτικού προϊόντος Meningitec, λόγω ύπαρξης σωματιδίων οξειδίου του σιδήρου στις προγεμισμένες σύριγγες (υπ. αριθμ.84865/3-10-2014 απόφαση Προέδρου ΔΣ/ΕΟΦ).

Η παραπάνω ανάκληση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ στις 3/10/2014, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία απόσυρσης του εμβολίου από την αγορά και έχει ενημερωθεί η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αναφορά από επαγγελματία υγείας για παρουσία σωματιδίων σε εμβόλιο MENINGITEC και δεν έχει καταγραφεί καμία ανεπιθύμητη ενέργεια από τη χρήση του προϊόντος.

Eφιστάται η προσοχή των καταναλωτών που έχουν στην κατοχή τους εμβόλιο Meningitec με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να το επιστρέψουν στο φαρμακείο.

Για προληπτικούς λόγους, ο ΕΟΦ παρακαλεί τους παιδιάτρους να πραγματοποιούν οπτικό έλεγχο όλων των εμβολίων πριν τη χορήγησή τους.

http://www.zougla.gr/market/article/anaklisi-emvoliou-me-progemismeni-siriga
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.276
Reaction score
93.713

Ανάκληση εμβολίου με προγεμισμένη σύριγγα

Ο ΕΟΦ ενημερώνει ότι ανακλήθηκαν παρτίδες του φαρμακευτικού προϊόντος Meningitec, λόγω ύπαρξης σωματιδίων οξειδίου του σιδήρου στις προγεμισμένες σύριγγες (υπ. αριθμ.84865/3-10-2014 απόφαση Προέδρου ΔΣ/ΕΟΦ).

Η παραπάνω ανάκληση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ στις 3/10/2014, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία απόσυρσης του εμβολίου από την αγορά και έχει ενημερωθεί η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει αναφορά από επαγγελματία υγείας για παρουσία σωματιδίων σε εμβόλιο MENINGITEC και δεν έχει καταγραφεί καμία ανεπιθύμητη ενέργεια από τη χρήση του προϊόντος.

Eφιστάται η προσοχή των καταναλωτών που έχουν στην κατοχή τους εμβόλιο Meningitec με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να το επιστρέψουν στο φαρμακείο.

Για προληπτικούς λόγους, ο ΕΟΦ παρακαλεί τους παιδιάτρους να πραγματοποιούν οπτικό έλεγχο όλων των εμβολίων πριν τη χορήγησή τους.

http://www.zougla.gr/market/article/anaklisi-emvoliou-me-progemismeni-siriga
Οι παρτίδες που ανακαλούνται:



Προϊόν
Αρ. παρτ.
Ημ. λήξ.
MΕNΙNGITEC PFS 0,5 mLx1GR CY
G96207
201409
MΕNΙNGITEC PFS 0,5 mLx1GR CY
G80253
201409
MΕNΙNGITEC PFS 0,5 mLx1GR CY
G76682
201409
MΕNΙNGITEC PFS 0,5 mLx1GR CY
H06769
201411
MΕNΙNGITEC PFS 0,5 mLx1GR CY
H36188
201502
MΕNΙNGITECPFS 0,5 mLx1 (NB) GRCY
J13349
-
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.598
Reaction score
94.490
Ανακαλούνται 258 καινούργιες Mercedes C-Class στην Ελλάδα

Στην ανάκληση του μοντέλου C-Class προχωρά η Mercedes -Benz Ελλάς, προκειμένου να ελεγχθεί ο μηχανισμός ασφάλισης του συνδέσμου συστήματος διεύθυνσης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, η ανάκληση περιλαμβάνει 258 οχήματα με ημερομηνία παραγωγής από Φεβρουάριο του 2014 έως το Σεπτέμβριο του 2014 και στα οποία ενδέχεται να μην έχει κλειδώσει σωστά ο μηχανισμός ασφάλισης του συνδέσμου συστήματος διεύθυνσης.
Στην περίπτωση που έχει συμβεί κάτι τέτοιο, είναι πιθανό να προκύψουν θόρυβοι καθώς και περιορισμοί στην οδήγηση του οχήματος ενώ, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, θα μπορούσε να χαθεί η ικανότητα οδήγησης του οχήματος.


Όπως ωστόσο, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το παραπάνω ζήτημα. Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να επισκεφθούν τον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο επισκευαστή Mercedes-Benz, προκειμένου να γίνει έλεγχος του μηχανισμού ασφάλισης του συνδέσμου συστήματος διεύθυνσης, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Οι καταναλωτές που επιθυμούν πληροφορίες ή διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Γραμμή Εξυπηρέτησης Mercedes-Benz στο τηλέφωνο 800 11 76000.

http://www.zougla.gr/automoto/article/anakalounte-258-kenourgies-mercedes-c-clas-stin-elada
 





ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.865.175
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top