Αγορά πικαπ εώς 200€

Μηνύματα
110
Reaction score
0
Ψάχνω να κάνω δώρο πικαπ με ανώτατο budget 200€ και θα ήθελα γνώμες για οτι καλύτερο εώς αυτή την τιμή. Θέλω οπωσδήποτε να έχει προενισχυση για την περίπτωση που ο ενίσχυσης του δεν έχει phono input και αν είναι δυνατόν (προαιρετικά) έξοδο USB για σύνδεση με υπολογιστή και δυνατότητα μετατροπής σε mp3 (το ξέρω οτι μπαίνουμε σε αλλά χωράφια μ αυτό...)
Μου εχει κεντρίσει το ενδιαφέρον το Stanton t-55 λόγω της καλής παράδοσης της εταιρίας στις κορυφαίες κεφαλές.
Επίσης θα ήθελα γνώμη για το American audio TT το οποίο τα κάνει όλα και συμφέρει σε πολυ χαμηλή αλλά απο ποιότητα....(...;;;)
Θα εκτιμούσα κάθε γνώμη
 



Μηνύματα
110
Reaction score
0
Φαινονται πολυ καλα εργαλεια αυτα που αναφερατε, το σκεφτομαι κ τα ψαχνω να δω ποσο βγαινουν Ελλαδα...
Γνωμη και για τα παραπανω που ανεφερα πιο πριν κανεις;
 

Μηνύματα
110
Reaction score
0
ειδα επισης το σαφωσ καλυτερο stanton t-92 αλλα ξεφευγω καπως απο το budget....(266€ χαμηλοτερη τιμη...)
 
Last edited:



Μηνύματα
110
Reaction score
0
το project φαινεται να εχει καλα χαρακτηριστικα και με καλη κεφαλή...αλλα ρε παιδια, αν παραβλεψουμε την αποθεωση του μινιμαλ στο design, πως μπορεις να παρεις στα σοβαρα ενα πικαπ με τετοιοι σασι...? (απο λειτουργικης αποψεως...)
Επισης εχει μονο phono output ή κανω λαθος....Με ενδιαφερει να μπορει να συνδεθει σε ενισχυτη που δεν εχει εισοδο phono...

Tωρα με το audio technica (289€) ξεπερναω καπως το budget των 200€ αλλα το άτιμο εχει ολα τα καλούδια που ψαχνω και ειναι και direct drive !!!!...
 
Last edited:

Μηνύματα
361
Reaction score
221
συμφωνω για το design που λες σκεψου ομως πως στα πικαπ παιζει μεγαλο ρολο ο βραχιονας,αυτος κανει τη διαφορα στον ηχο και αυτος ειναι υπευθυνος για τη φθορα στους δισκους.
τα αλλα πικαπ φαινονται πιο στιβαρα μεν αλα δεν μου γεμιζει το ματι ο βραχιονας τους(φαντασου οτι και αυτοι που εχουν το mkii συχνα αλλαζουν βραχιονα για τους ιδιους λογους).
Ψαξου και σε κανα φορουμ για εντυπωσεις για το AT ισως κανει καλη δουλεια...
 

nima

Banned
Μηνύματα
1.015
Reaction score
618
Ποιος σου είπε ότι τα direct drive είναι πάντα καλύτερα;
μια χαρά συνδέεται σε ενισχυτή που δεν έχει είσοδο phono.
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Η αγορά πικαπ με USB για σύνδεση σε υπολογιστή για μετατροπή του περιεχομένου του βινυλιακού δίσκου σε MP3, έχει νόημα μόνο αν υπάρχουν παλιά βινύλια και θέλεις να τα έχεις σε ψηφιακή μορφή για να μη χαθούν. Δε βλέπω άλλο λόγο.

Αν υπάρχουν κάποιοι δίσκοι και θέλεις να τους ακούς μια στις τόσες, μια χαρά είναι αυτά που προτάθηκαν.

Αν βλέπεις το πικαπ σαν παιχνίδι ή gadget καλύτερα να μην ασχοληθείς καθόλου με αυτό και με αγορές βινυλίων που και ακριβότερα είναι και δεν θα αναδειχτούν από πικαπ αυτής της κατηγορίας, μιας και τα ίδια χρήματα ένα ψηφιακό παιζει εμφανώς καλύτερα.
 


Μηνύματα
110
Reaction score
0
ακου φιλε μου comtal για αποφυγη καθε παρεξηγησης. Αγοραζα βινυλια απο το 1988, εχω μια μικρη συλλογη και προλαβα, εστω και στην δυση της, την εποχη του πικαπ και εχω ασχοληθει λιγο με το αθλημα με οτι αυτο συνεπαγεται...
Αυτη την στιγμη ψαχνω να κανω δωρο στον μελλον κουμπαρο μου ενα πικαπ ο οποιος εχει μια συλλογη περι των 2500 βινυλιων αλλα χαλασμενο μηχανημα. Απο συζητησεις δε, θα του αρεσε και ψηφιοποιηση καποιων συλλεκτικων δισκων του εξου και η εμμονη μου για εξοδο usb...
Bεβαια διακαης ποθος και των 2 ηταν (και ειναι...) το κλασικο Technics MK II (εστω κ αν δεν εχεις τις "ψηφιακες" εξοδους) αλλα εχει 700€ το ρημάδι και τη σημερον εποχη ειναι μεγαλη πολυτέλεια να τα διαθεσεις για τετοιο σκοπό...

Ελπιζω να διευκρίνησα καλυτερα την θέση μου....
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Απ' όσο ξέρω το Technics SL 1200 MK II δεν παράγεται πια. Που το βρίσκεις 700€ ?
Μην κολλάς σε μάρκες και ονόματα. Το παν είναι να απολαμβάνεις τη μουσική σου. Υπάρχουν πολύ καλύτερα πικαπ από το ΜΚΙΙ.
Οι 2500 δίσκοι είναι σοβαρή δισκοθήκη και σαφώς χρειάζεται να διαθέσεις περισσότερα χρήματα για ένα καλό πικαπ, για να τους απολαύσεις αξιοπρεπώς ειδικά αν είναι σε καλή κατάσταση.
 

Μηνύματα
110
Reaction score
0
Nαι σωστα, εχει σταματησει η παραγωγη του ΜΚ ΙΙ εδω και πολλα χρονια, εγω το βρηκα σε ξενο site που εγραφε οτι ειναι καινουργιο, ισως περιπτωση αμεταχειριστου στο κουτι του...Το θεμα ειναι οτι , περαν του "τρανταχτου ονοματος" , το εχω δουλεψει εκτενώς την δεκαετια του '90 σε ραδ. σταθμο και το εχω ερωτευθει οπως και εκατομμυρια κοσμος που εχει ερθει σε επαφη μαζι του...:thumbsup:

Τωρα οσο για το budget των 200€ ειναι το ταβανι μου και θέλω να πιστευω οτι βρισκεις αξιοπρεπεστατες λυσεις, μην ξεχναμε οτι προκειται για οικιακη χρήση και το μηχανημα δεν προοριζεται για ξεπάτωμα !

υ.γ. Το project ειναι ποιοτικη λυση σε αυτη την κατηγορια τιμής αλλα απορριπτεται λογω design...:thumbsdown:
 

Μηνύματα
110
Reaction score
0
τελικώς ηγοράσθη το stanton Τ-55 στην υπεροχη τιμη των 179€...

best value for money....? θα δειξει....
 


AriPetro

Ears of Gold
Μηνύματα
938
Reaction score
1.632
...απορηφθηκε λογο design το project ?
και παρθηκε αυτο το stanton ως καλυτερο? καπου το χανω o_O
Συμφωνώ αλλά...
Beauty is in the eye of the beholder ----> ελληνιστί, περί ορέξεως...κλπ
Όπως και να έχει καλές ακροάσεις.:drinks:
 

Μηνύματα
4.219
Reaction score
2.247
Επίσης θα ήθελα γνώμη για το American audio TT το οποίο τα κάνει όλα και συμφέρει σε πολυ χαμηλή αλλά απο ποιότητα....(...;;;)
Θα εκτιμούσα κάθε γνώμη
Αυτή η κατασκευή δεν έχει βραχίονα φίλε μου.



Ζήτησες την γνώμη από τα παιδιά εδώ και σου είπαν ΟΧΙ και τελικά το αγόρασες.......
 

Μηνύματα
110
Reaction score
0
Μαλιστα, δλδ αυτη εδω η παπαριά
ειναι σαν πρωτη εντυπωση καλυτερο απο το Stanton.....Τι να πω.....:headbang:

Τα παιδιά δεν μου ειπαν ΟΧΙ, απλα μου προτειναν καλυτερες επιλογες και ευχαριστω για την βοήθεια ολων! Απο τις προτασεις σας αυτες θα διαλεγα το audio technica αλλα ρε παιδια το budget ηταν αυτο δυστυχως, μην ξεχναμε οτι υπαρχουν και πικαπ με 60-70€ αλλωστε....

Αυτη την "κατασκευη" που λες οτι "δεν εχει βραχιονα" δεν το καταλαβαινω....

Το Stanton μπορει να μην ειναι το κορυφαιο πικαπ αλλα εχει παραδοση στις κεφαλές, ποοοοοοσο χαλια μπορει να ειναι δλδ ??? Μου το παρουσιαζεις σαν να ειναι καποιο noname κινεζικο !!!

Το οτι αποφασισα κατι διαφορετικο απο τις (2 ολες και ολες...) προτασεις σημαινει οτι ειμαι ξεροκεφαλος ή οτι κανω τον εξυπνο ?

Οπως εγραψα και πριν, εκτίμησα οτι το Τ-55 ειναι best value for money, αυτο ηταν το 1ο και σοβαροτερο κριτηριο για την αγορά....
 


Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.714
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top