ΠΙΚΑΠ MICHELL

Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
Πωλείται λόγω έκτακτης αγοράς τα αγαπημένο μου πικάπ!
Αποτελείται απο το πλατώ MICHELL GYRO S.E, βραχίονα τροποιημένο απο τον Β.Λαζάρου Perfect Audio Matching, κεφαλή stanton 881s, βάση γρανίτη και κάλυμμα plexi-glass με το λογότυπο της εταιρίας για χειρός Gojakla!

Φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ:

http://www.avsite.gr/forum/threads/ΕΝΑ-artvoice-ΣΥΣΤΗΜΑ-ΜΕ-visaton-monitor-890-mkii.134315/page-25

Τιμή τελική 2000 ευρώ ως έχει και όχι χωριστά. Δεκτή μόνο ανταλλαγή με αρκετά φθηνότερο πικάπ που να μου αρέσει! (προκειμένου να μην δυσαρεστήσω τον Μ που μου την είπε για τις ανταλλαγές...)

Και μερικά στοιχεία για την κατασκευή του βραχίονα:

PERFECT AUDIO MATCH LABS (by Vangelis Lazarou)

REGA RB300 βαριά τροποποιημένος από την Perfect Audio Match labs με : ρουλεμάν τύπου ABEC9 ματσαρισμένα με ακρίβεια 0.1% και τα τέσσερα , τρυπημένο arm tube ( έχει αφαιρεθεί επιλεκτικά μάζα περί τα 2 γρ και έχει αντικατασταθεί από απόσβεση), ειδική απόσβεση μέσα -έξω, αφαιρεμένο το πιαστράκι, αφαιρεμένο το ρυθμιστήρι βάρους ( με το σπειροειδές ελατήριο) στην δεξιά πλευρά και στη θέση του υπάρχει ειδική ελαστική απόσβεση στον οριζόντιο άξονα, καλωδίωση εξολοκλήρου με CARDAS και WBT rca. Βαρίδι ρύθμισης βάρους USA (heavy weight), έκκεντρο , αλλαγή του μαγνητικού antiscating με σύστημα νήματος-βαρίδι για μεγαλύτερη ακρίβεια και άλλες μικροβελτιώσεις.
Ίσως το πιο δύσκολο εξάρτημα-μέλος ενός πικ-άπ να είναι ο βραχίονας .Εκεί ή τα παίρνεις όλα ή τα χάνεις! Ο βραχίονας της P.A.M labs (model IV χρησιμοποιεί σα βάση τον γνωστό Rega . Όμως πρόκειται για βαρέου τύπου τροποποίηση που καταλήγει να δείχνει ότι δεν έχει καμία σχέση με έναν Rega. Το arm tube έχει υποστεί ειδική επεξεργασία, έχει αφαιρεθεί μάζα σε επιλεγμένα σημεία του και αντίστοιχα έχει προστεθεί άλλη ως απόσβεση Με αυτό το τρόπο πλέον μπορούν με περισσότερη άνεση να τοποθετηθούν περισσότερες κεφαλές και όλες τους αποδίδουν ακόμα καλύτερα. Τα τέσσερα ρουλεμάν στο κάθετο και στον οριζόντιο άξονα έχουν αλλαχθεί από ABEC 3 ή ABEC 5 σε ABEC 7 ή ABEC 9 ειδικών
Προδιαγραφών παραγγελία της P.A.M labs στην Ιαπωνική ΝΜΒ. Το απαίσιο σύστημα antiscating που τελικά εμπόδιζε την κίνηση και δεν ήταν αξιόπιστο , έχει φύγει και τη θέση του έχει πάρει σύστημα με βαρίδι που είναι σαφέστατα καλύτερο. Επίσης έχει φύγει και το «περίεργο» ομοκεντρικό έλασμα που μικρορυθμίζουμε το βάρος στα δεξιά του pivot και στο κενό επ’ ευκαιρία έχει μπει ειδικό λαστιχάκι απόσβεσης . Το έλασμα αυτό (δεν υπάρχει στον RB 250) , επεμβαίνει ΠΑΝΤΑ στη κάθετη κίνηση του βραχίονα και συντονίζει στη περιοχή των μεσουψηλών συχνοτήτων! Πολύ χάλια δηλαδή...
Το σύστημα βαρίδι είναι πολύ προχωρημένο με συνδυασμό μέταλλου και ακρυλικού και με σωστή γωνία και επίπεδο εφαρμογής σε σχέση με την βελόνα , κάνει το βραχίονα πιο ελεύθερο και πιο ταχύ, ενώ ταυτόχρονα δίνει και απόσβεση στην όλη μάζα, ενεργή και στατική.
Επίσης σε πολλά σημεία που δεν φαίνονται με το μάτι, υπάρχουν μικροεπεμβάσεις
Ώστε να εξισορροπηθούν με ακρίβεια οι μικρές μάζες και να μην υπάρχουν διαφορές στη παραγωγή. Να σας πω ότι οι original Rega μεταξύ τους παρουσιάζουν διαφορές έως και 20% στο ίδιο μοντέλο. Για εμάς όμως ενδιαφέρον είναι ότι σαν βάση είναι κορυφαίοι βραχίονες,

Οι τρύπες στον βραχίονα έχουν υπολογισθεί με ακρίβεια διατομής και θέσης και δεν είναι σε όλους τους βραχίονες ακριβώς ίδιες! Αυτό διότι Ο ΚΑΘΕ ένας βραχίονας συντονίζεται ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ και μετά τη πρώτη του συναρμολόγηση ξαναλύνεται για να γίνει το fine tuning . Τα φαινόμενα "κιθάρας" όχι μόνο δεν υπάρχουν αλλά είναι τελείως εξαφανισμένα σε σχέση με το original. Εξάλλου, έχει προβλεφθεί μετά την μείωση της μάζας, αντίστοιχη προσθήκη εξωτερικά -εξωτερικά ειδικής απόσβεσης.
 

Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
Επίσης ξέχασα να πω ότι δίδεται μαζί και το clamp της Michell.

Συζητάω και ανταλλαγή με μεγάλους τελικούς τρανζίστορ, μήπως και γλυτώσω την αγορά.
 


Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
Ειδικά με εσένα, το ανταλλάσσω με ένα κοπάδι προβατίνες!



Μαζί με το phono stage της Cary PH-302, special τιμή 2700 ευρώ.
Δεν με ενδιαφέρει ανταλλαγή πλέον με φθηνότερο πικάπ, γιατί αποφάσισα να ασχοληθώ πιό σοβαρά με τα ψηφιακά αρχεία που διαθέτω.
Συζητάω όμως ανταλλαγή με προενισχυτές που με ενδιαφέρουν, όπως AR LS 26, 27 και Reference, Pass Labs, Cary spl 05 και τελικούς μεγάλους solid state, ειδικά τάξης Α.
Για τυχόν διαφορά, παίζουν και τα ενισχυτικά μου που θα δείτε σε άλλες αγγελίες μου.
 
Last edited by a moderator:







Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
Τελική προσφορά ευκαιρίας, μιας και χρειάζομαι επειγόντως καλό προενισχυτή, 180 βινύλια δώρο που μπορείτε να τα δείτε στις αγγελίες μου, για αγορά μετρητοίς.




Ο προενισχυτής βρέθηκε.
Νέα και τελική τιμή χωρίς τα βινύλια 1800 ευρώ.
Ίσως συμψηφίσω και ένα αρκετά φθηνότερο πικάπ, αν με εξιτάρει..




Προσθέτω και το πολύ καλό Clearaudio phono στην εκπληκτική τιμή πακέτου τα 2000 ευρώ, για κάποιον νέο που θέλει να αποκτήσει για πρώτη φορά πικάπ.
Είναι αυτό:

http://www.orpheusaudiostock.gr/product_view.php?id=749
 
Last edited by a moderator:

Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
Παρακαλείται ο κύριος διαχειριστής να μην μου κατεβάζει την αγγελία όταν προσθέτω ένα phono σε ιδιαίτερα καλή τιμή σαν πακέτο. Που να το δει ο ενδιαφερόμενος.
Δεν καταλαβαίνετε ότι ουσιατικά είναι μείωση της τιμής? Τι πρέπει να κάνω, να ανεβάσω άλλη αγγελία για το phono και να λέω δίνεται μόνο σαν πακέτο με το πικάπ, αφού δεν το δίνω αν δεν δώσω το πικάπ?
Και για να μην θεωρηθεί πάλι up, στο πακέτο των 2000 ευρώ δίδονται δώρο και τα υπόλοιπα βινύλια μου (περίπου 110)
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.447
Δεν είναι μείωση τιμής όταν αυτή ανεβαίνει αντίστοιχα με το προϊόν που (συστηματικά) προστίθεται. ;)
1800+200=2000€. Αν η τιμή παρέμενε ίδια με το phono, θα επιτρεπόταν.
 

Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
Δημήτρη όταν προστίθεται στην τιμή που προστίθεται και μόνο σαν πακέτο, προκειμένου να διευκολύνω κάποιον να αποκτήσει ένα πλήρεες πακέτο σε καλή τιμή, ναι είναι μείωση.
που να το δει κάποιος ότι του δλινεται και αυτή η ευκαιρία...
 


Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
Δέλεαρ ;;;;;;;;;;;:D
Ο καθένας όπως το βλέπει Μάνο. Κάποιος που θέλει να πάρει πρώτη φορά πικάπ και δεν έχει phono, ναί είναι δέλεαρ να το αποκτήσει μαζί με ένα καλό phono και 110 βινύλια πακέτο, μόνο με 200 ευρώ επιπλέον! Δεν θα πάρει ένα πικάπ των 3000+ και θα του βάλει ένα phono project, Nad ή Musical fidelity. Έτσι του δίνεται η δυνατότητα να το πάρει πακέτο με ένα πολύ καλό phoho. Σημειωτέον ότι το phono μου το έχει ζητήσει ήδη φίλος για 250 ευρώ που το πήρα και δεν το έδωσα, γιατί δεν το δίνω αν δεν δώσω το πικάπ. Άρα όποιος πάρει το πακέτο, δίνει πίσω το phono στον φίλο μου και παίρνει 250 ευρώ αν δεν το θέλει και του μένουν και 110 βινύλια.
Εσύ λοιπόν κε Μάνο, τώρα τι λές, δεν είναι δέλεαρ?
 

Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.839
Καλή πώληση .
πότε είπαμε θα αγοράσεις πικάπ ξανά :gotcha:
 

Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
Το πικάπ διατίθεται πλέον χωρίς το phono stage , με νέα κεφαλή Linn k9 και δώρο την κεφαλή Stanton 881s χωρίς βελόνα για όποιον θέλει να βάλει την εκπληκτική Jico 881 Shibata με κόστος 165$ + μια Denon DL-304 χωρίς βελόνα (για όποιον θέλει να κάνει αναβελόνωση) + 50 βινύλια.

Τιμή για όλα 1800 ευρώ. Δεκτή και μερική ανταλλαγή με φθηνότερο.







Δεν ισχύουν πλέον οι κουρεμένες κεφαλές και τα βινύλια.
Τελική τιμή για το πικάπ κομπλέ 1700 ευρώ.
Να διευκρινήσω ότι ο βραχίονας δεν είναι τροποιημένος RB300 αλλά τροποποιημένος MICHELL TECHNOARM A, δηλαδή οι τρύπες στο σώμα του είναι απο την Michell και είναι ρυθμιζόμενος σε ύψος. Κατά τ'άλλα ισχύουν οι τροποποιήσεις του Λαζάρου που αναφέρονται.
 
Last edited by a moderator:

Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
1500 ευρώ ΜΟΝΟ μέχρι αύριο το μεσημέρι, μετρητά για χρηματοδότηση νέας τρέλας...
Μετά αποσύρεται και το κρατάω.
Παρακαλώ αύριο το απόγευμα να κλειδώσει η αγγελία!!

-----------------------------------------------------------------------------

Παρακαλώ να κλείσει η αγγελία.

Το πικάπ δίδεται πλέον μόνο ανταλλαγή.

http://www.avsite.gr/forum/threads/ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ-ΚΑΛΩΔΙΑ.140422/
 
Last edited by a moderator:

Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
Μιας και δεν βρέθηκε κάτι αξιόλογο για ανταλλαγή, το πικάπ επανέρχεται πακέτο στην εκπληκτική τιμή ευκαιρίας των 1650 ευρώ μόνο για μετρητά μαζί με το phono της Clearaudio.
Ανακεφαλαιώνω τι περιλαμβάνει για να μην μπερδευτείτε με τα πιο πάνω:
Πλατώ Michell Gyro S.E
Βραχίονας P.A.M (τροποποιημένος Michell Technoarm A με διαφορετικά βαρίδια και αντισκέιτινγκ και μονοκόμματη καλωδίωση V.D.H και βύσματα Ultralink)
Κεφαλή Linn K9 σε πολύ καλή κατάσταση που μπορεί αργότερα να δεχθεί και βελόνα Jico Shibatta.
Clamp Michell
Βάση γρανίτη 3cm με αυλάκια για να κουμπώνει το καπάκι
Καπάκι απο plexiglass 5mm με χαραγμένο το λογότυπο της Michell με laser εσωτερικά.
Clearaudio phono με ξεχωριστό τροφοδοτικό. Είναι αυτό που εκθεσιακό στον Ορφέα δίδεται 350 ευρώ.
Σε αυτή την τιμή , όποιος προλάβει!!

Για τυχόν ανταλλαγή που θα με ενδιαφέρει, δίδεται στην προηγούμενη τιμή που το είχα μετρητά με το phono, δηλαδή 2000 ευρώ.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.296
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top