Ποδήλατο

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.941
Reaction score
20.443
Παιδιά, σας ευχαριστώ και τους δύο για τις απαντήσεις σας.

Όσο για βατόμετρα, να τα χαίρονται αυτοί που τα χρειάζονται πραγματικά και έχουν την δυνατότητα να τα αγοράσουν.

Για μένα, δεν ισχύει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Για τα Q-rings, ας πούμε ότι πλησιάζουν τα γενέθλιά μου και είχα €150 για "σκότωμα". Η αλήθεια είναι ότι ο xfader και petermeni, με έβαλαν σε σκέψεις, οπότε μάλλον θα "σκοτώσω" τα χρήματα σε δίσκους (βινυλίου, για να μην παρεξηγιόμαστε!) κι εάν προκύψει κάτι ανάλογο στο μέλλον βλέπουμε, μπορεί να το κάνω έτσι για το "γαμώτο".
 
Last edited:

Μηνύματα
1.505
Reaction score
1.805
Μια ερώτηση , θέλω να πάρω ένα ποδήλατο στο 12χρονο γιο μου , τώρα χρησιμοποιεί άνετα (1,60 ύψος) το 26" που έχω τύπου mountain με ανάρτηση μπρος πίσω .
Τελικά πήρα για τον νεαρό το CUBE AIM DISK 26'' , πιστεύω να δικαιωθώ για την επιλογή , τουλάχιστον σε σχέση με το παλιό η οδήγησή του είναι εμφανώς άλλης κλάσης .
Μελανό σημείο το κατάστημα αγοράς που μου ζήτησε πριν πάω για αγορά (είχα ξαναπάει για να δω την γκάμα) να του πάρω τηλέφωνο για το ποιο θέλω , ώστε να έχει λίγο χρόνο να το ετοιμάσει , ρυθμίσεις ταχυτήτων φρένων κλπ .
Στην πρώτη βόλτα δεν απομακρύνθηκε καν από το σπίτι το παιδί , καθώς γυρνούσε λέει το τιμόνι (ευτυχώς δεν ανέπτυξε ταχύτητα ) !!!
Τελικά η μία από τις δύο βίδες που το σφίγγουν επάνω στον λαιμό ήταν ελαφρώς βιδωμένη και η δεύτερη έτοιμη να φύγει .
 


wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.941
Reaction score
20.443
@kosmous: Τουλάχιστον η επιλογή του μεγέθους του ποδηλάτου έγινε σωστά ή στην τύχη;
 

Μηνύματα
1.505
Reaction score
1.805
wizzy την πρώτη φορά τον πήρα μαζί μου και αφού ανέβηκε σε δυο τρία διαφορετικού μεγέθους , είδα πως του κάνει το μέγεθος του συγκεκριμένου , δίχως να τεντώνεται πολύ το επάνω μέρος του κορμιού του .
Τώρα για περισσότερα , το κατάστημα που ανέφερα τα λέει όλα , τουλάχιστον βρήκαμε ποδήλατο δίχως να τρέχουμε 100χλμ πιο μακρυά (βλέπε Θεσ/νικη) .
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.941
Reaction score
20.443
ΟΚ, θα στεναχωρηθείς, αλλά θα στα πω για να προσέξεις από εδώ και πέρα.

Η επιλογή του μεγέθους του ποδήλατου έγινε με τον πλέον λανθασμένο τρόπο - και όπως δείχνουν τα γεγονότα - από το πλέον ακατάλληλο κατάστημα. Ό,τι έγινε, έγινε, δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι. Θα σου προτείνω να ρωτάς το γιο σου ανά τακτικά χρονικά διαστήματα ή/και κατά τη διάρκεια που κάνετε βόλτες εάν πονάει στη μέση ή/και στα γόνατα. Επειδή τα παιδιά, πολλές φορές ενθουσιάζονται και τείνουν να αγνοούν "ενοχλήσεις", εξήγησέ του ότι το κάνεις για το καλό του και όχι επειδή π.χ. "το ποδήλατο έχει πρόβλημα".

Εάν σου παραπονεθεί, καλό θα ήταν να πάτε να το κοιτάξετε, π.χ. σε έναν ορθοπεδικό, πριν να μεγενθυνθεί το όποιο πρόβλημα. Εύχομαι να μην χρειαστεί και να απολαμβάνει ο γιος σου τις βόλτες του χωρίς έννοιες, απλά, όπως σου είπα και πιο πάνω, έχε το νου σου.
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
τουμπα
αν πεις σε παιδακι :

για το καλο του ,

θα το παρει στραβα (μαλλον)

αν του πεις οτι το ποδηλατο με αυτο τον τροπο θα χαλασει και δεν θα μπορει να κανει

θα κανει οτι πρεπει <για να μην χαλσει το ποδηλατο>
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.941
Reaction score
20.443
Αργύρη, προφανώς δεν εννοούσα να χρησιμοποιήσει τη φράση "για το καλό σου" αυτούσια - αν και δεν είμαι πεπεισμένος ότι τα όλα παιδιά την εκλαμβάνουν στραβά. Ο kosmous ξέρει το γιο του καλύτερα από τον καθένα, εκείνος θα βρει τον καλύτερο τρόπο για να του περάσει το μήνυμα "εάν πονάς, θέλω να μου το πεις".
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
σωστος ,αλλα καλο θα ειναι να μπορει να αναγνωρισει ο μικρος τον <κακο> πονο>
απο αυτον που μπορει να παει και να ερθει
προχθες εκανα σπινιγκ για 50 λεπτα, στο 45 με τσιγκλισε ο αριστερος μηνισκος,
πηγε και εφυγε , γιατι σημερα ετρεξα 30 λεπτα (και αλλα τοσο νερο με αντισταση)
και δεν ειχα την παραμικρη ενοχληση ,
listen your body Που λεει η Polar
τα μικρα παιδια (και οχι μονο) θελει μια βοηθεια με σωστο τροπο
εχω διδαξει στο παρελθον σε παιδακια (18 στο συνολο)
πολεμικες τεχνες , και ενω στην αρχη ηταν χυμα στο κυμα ,
με τον καιρο εγιναν ολα ευχαριστημενα στρατιωτακια .....
 



wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.941
Reaction score
20.443
Ας κάνω ένα review των 2 τελευταίων εβδομάδων:

06/09/2014: Βραδινή διαδρομή διάρκειας 2.5 ωρών. Χαλαρός ρυθμός, ταχύτητα 23.3χλμ/ώρα, απόσταση 58.3χλμ, 1878 θερμίδες με "αποχαιρέτησαν" (935 υδατάνθρακες, 942 λίπος). Ουσιαστικά, ήταν η διαδρομή-"ζέσταμα" για αυτό που ακολούθησε την επόμενη μέρα...

07/09/2014: Διαδρομή διάρκειας 3 ωρών και 48 λεπτών, ταχύτητα 19,8χλμ/ώρα, 75,65χλμ απόσταση. Λακατάμια - Φικάρδου - Λαζανιάς. Κυρίως ανηφορική διαδρομή. Μέχρι την Κλήρου ήταν ΟΚ, από την Κλήρου στο Φικάρδου "έφτυσα αίμα" (υπολογίζω ότι ποδηλατουσα γύρω στα 40 λεπτά σε συνεχώς αυξανόμενης κλίσης ανηφόρα, με μέγιστη κλίση 13%), ανέκτησα κάποιες δυνάμεις για 2.5χλμ στην κατηφόρα αμέσως μετά το Φικάρδου και μέχρι την αρχή του δρόμου για τον Λαζανιά. Μέχρι τον Λαζανιά, σε άλλα 4 χλμ παρόμοιας ανηφόρας με την προηγούμενη, έφτυσα και ότι είχε απομείνει από πνευμόνια!:D 3007 θερμίδες "ψεκάστηκαν" με "Εξαφανιζόλ" (1759 υδατάνθρακες, 1248 λίπος).

14/09/2014: Διαδρομή διάρκειας 5 ωρών και 38 λεπτών, ταχύτητα 19χλμ/ώρα, 107χλμ απόσταση. Αποφασίσαμε ότι το τέλος της διαδρομής θα ήταν σε έναν εκδρομικό χώρο πριν την Μονή του Μαχαιρά. Ξεκινήσαμε από τον Στρόβολο, ανεβήκαμε στην Μονή του Μαχαιρά και ακολουθώντας μια κυκλική διαδρομή, η οποία περιελάμβανε ολα τα ανήφορα της περιοχής (!!!), ανηφορήσαμε (ξανά) για τον εκδρομικό χώρο. 6026 θερμίδες "έγιναν καπνός" (3634 υδατάνθρακες, 2392 λίπος). Εννοείται ότι στο πικ νικ που ακολούθησε ύστερα δεν έμεινε τίποτα! Για όσους έχουν την απορία, φυσικά και γυρίσαμε σπίτια μας με τα ποδήλατα!

Μια χαρά πάμε! Άντε να δούμε πού θα με βγάλει ο δρόμος αυτήν την Κυριακή...!
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.875
Reaction score
41.084
Βάσεις ποδηλάτου που να πιάνουν στον κοτσαδόρο του αυτοκινήτου και να παίρνουν 4 ποδήλατα υπάρχουν;
 


argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
τα παντα ολα, και βεβαια αν μπορεις μην ψωνισεις απο ελλαδα
(ειναι κλεφτες) .........
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.275
Reaction score
93.706
Last edited:

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
σε αυτα τα λεφτα (και πιο σωστα σε λιγοτερα ) χτυπας thule....αλλο πραμα ιταλια (και αν)
και αλλο thule
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.941
Reaction score
20.443
argi, το ξέρεις ότι σε εκτιμώ, αλλά αυτοί οι αφορισμοί του style "όλοι στην Ελλάδα είναι κλέφτες", δεν σου ταιριάζουν. Ναι, ΟΚ, οι βάσεις της Thule γ@μούν και δέρνουν, αλλά στοιχίζουν κι ένα σκασμό χρήματα. Εάν ο melina ή οποιοσδήποτε άλλος, δεν διαθέτει αυτά τα χρήματα, προφανώς θα αναζητήσει μια εναλλακτική και πιο οικονομική λύση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η εναλλακτική λύση θα είναι "κλεψιά". Στο κάτω κάτω, όπως έχω πει και στο παρελθόν, κανείς δεν μας υποχρεώνει να αγοράσουμε από κάποιον. Ο καθένας έχει την "υποχρέωση" (αναλόγως χρόνου και διάθεσης) να κάνει έρευνα αγοράς και να επιλέξει το προϊόν που ικανοποιεί τις ανάγκες του.

Υ.Γ.: Χαλαρή βολτίτσα σήμερα (είχε κάμποση ζέστη, ξεκίνησα στις 10:20), εντός πόλης. Είχα να κάνω κάτι δουλίτσες, ε, από το να πάρω το αυτοκίνητο, προτίμησα να τις κάνω ποδηλατώντας. Διάρκεια 01:05, 26,36χλμ, ταχύτητα 24,1χλμ/ώρα και "μείον" 936 θερμίδες (461 υδατάνθρακες, 475 λίπος). Για αύριο, μέχρι στιγμής, δεν προγραμματίστηκε κάτι, αλλά σιγά μην "κάτσω στα αυγά μου". Εάν δεν προκύψει κάτι, θα κάνω την συνηθισμένη διαδρομή/προπόνηση, των περίπου 46χλμ, που περιλαμβάνει 20χλμ ανηφόρα. Εκτός κι αν μου "τη βιδώσει" και επιχειρήσω ξανά τη διαδρομή της 07/09/2014, με μα διαφοροποίηση στην κατάληξη. Εϊδωμεν...
 

argi

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
30.024
Reaction score
6.876
κανεις δεν εξαναγκαζει κανενα -για τιποτα
απλα οταν βλεπω θουλ στην ελλαδα 380 ευρω ,και στην ισπανια 55
(αμα θες φωτο στειλε μειλ) (οποτε παω εξω τραβαω φωτο) αυτη που εχω ειναι 12/13
συντομα θα εχω και αλλη (11/14)
με πιανει κατι , δεν λεω ......μπορει να εχω αδικο
αλλα αν ο ελληναρας αγοραζει ακροβοτερα απο τον ισπανο (μαλλον αποκλειεται) (οι αλλες τιμες ειναι κοντα)
(τα περιφεριακα εδω τα ξεσκιζουν)
ας αγορασει απο τον ισπανο και ας μην υπαρχει ανττιπροσωπια
εδω υπαρχουν αντιπροσωποι (αλλιως θα τους χαρακτιριζα)
Που ειγαγουν οτι αυτοι κρινουν
και δεν δεχονται παραγγελιες για πραματα που αντιπροσωπευουν - αλλα δεν εισαγουν
Αν μπεις σε διαφορα ελληνικα φορουμ για ποδηλατα σχεδον ολοι προτεινουν εξωτερικο...
οχι τυχαια........
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.941
Reaction score
20.443
Συμφωνώ γενικά με το post σου, αλλά διαφωνώ στο εξής σημείο: Η αγορά της Ισπανίας είναι (πολύ) μεγαλύτερη από αυτήν της Ελλάδας. Οπότε, ο εκεί αντιπρόσωπος της Thule αναμένει ότι θα πουλήσει πολύ περισσότερα κομμάτια, άρα παραγγέλνει πολύ περισσότερα κομμάτια, με αποτέλεσμα να πετυχαίνει καλύτερες τιμές, σε σχέση με τον Έλληνα αντιπρόσωπο ο οποίος παραγγέλνει πολύ λιγότερα, άρα αγοράζει σε ακριβότερη τιμή και στενεύει το περιθώριο κέρδους του.

Εάν υπάρχει η δυνατότητα αγοράς από το εξωτερικό, καλώς. Απλά, αυτό που είπα και στο προηγούμενο post είναι, ας μην είμαστε αφοριστικοί.
 


Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.578
Μηνύματα
2.864.829
Members
37.932
Νεότερο μέλος
JimmyP
Top