Μετρησεις-τσιπουρα και κουβεντα......

Μηνύματα
2.412
Reaction score
2.566
Όσον αφορά το RT από τα 250hz και πάνω, το αποτέλεσμα είναι προς το ζωντανό, (0,5s) και πολύ σωστό, δηλαδή δεν διαφοροποιείται ούτε ως προς το χρόνο, ούτε ως προς τη συχνότητα και υπάρχει ισορροπία:

L rt l midhigh.jpg , R rt r midhigh.jpg
 

Μηνύματα
2.412
Reaction score
2.566
Το αριστερό και δεξί συμμορφώνονται όμορφα με τον κανόνα του -+3db μεταξύ τους σε ανάλυση 1/6oct, σχεδόν σε όλο το εύρος από 250hz και πάνω, ενώ παρατηρείται επίσης μία ελαφριά και σταθερή πτώση περίπου 2-3db από το 1.8khz και πάνω, η οποία είναι πιο έντονη στο δεξί ηχείο πάνω από τα 4k, προφανώς λόγω του πιο ακουστικά νεκρού δεξιού τμήματος του σαλονιού του Βλάσση. Παρουσιάζει τέλος, το κάθε ηχείο χωριστά, μια διακύμανση σε όλο αυτό το εύρος συχνοτήτων, που φτάνει τα -+4.5db, ενώ καλό είναι να ήταν μέχρι -+3db σε αυτήν την ανάλυση. Και σχεδόν θα ήταν αν δεν υπήρχε αυτή η πτώση από το 1.8khz και πάνω.

l r channels MIDHIGH 1.6oct.jpg
 

Μηνύματα
2.412
Reaction score
2.566
Τέλος, οι ανακλάσεις δείχνουν έναν χώρο με περιορισμούς και ανακλώσες επιφάνειες κοντά στη θέση ακρόασης, όπως αναμενόταν. Οι έντονες ανακλάσεις τα πρώτα 10ms είναι αρκετά επιζήμιες και πρέπει να πέσουν 6-7db τουλάχιστον. Αλλά αυτό ως γνωστόν προυποθέτει παρεμβάσεις στον χώρο, γιατί με τα ηχεία σε αυτόν τον χώρο δεν μπορούν να γίνουν και πάρα πολλά. Παρόλα αυτά, η μορφή της ETC είναι καλή, μοιάζει του ενός ηχείου με του άλλου στο μεγαλύτερο έυρος της και σβήνει σωστά (εκτός από κάτι ανακάσεις του δεξιού ηχείου σε μεταγενέστερο χρόνο που θέλει ψάξιμο από πού έρχονται). Αυτό φαίνεται καλύτερα και στη κανονικοποιημένη εκδοχή της με 1ms smoothing.
etc l r.jpg etc normalised 1ms.jpg
 

Μηνύματα
2.412
Reaction score
2.566
Aυτά είναι τα βασικά, δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω για το τί κάνει τί και πώς και γιατί, έχουν ειπωθεί άλλωστε και σε άλλα θέματα.

Συμπέρασμα προσωπικό: Ένα πολύ καλό σύστημα με πολλές δυνατότητες, που περιορίζεται από τον χώρο...αλλά είναι τόσο όμορφος ο χώρος και το σύστημα μέσα σε αυτόν, που λες...χαλάλι...:)
 
Last edited:

Μηνύματα
2.412
Reaction score
2.566
Απλά μια παρατήρηση για τις μετρήσεις για να μην δημιουργηθούν λάθος εντυπώσεις...λοιπόν, οι μετρήσεις δεν είναι αυτό!
Αυτό αποτελεί απλά ένα πρώτο αποτύπωμα της κατάστασης. Κανονικά -και υπό τη προυπόθεση ότι επιτρέπονται κάποιες μικρές αλλαγές στον χώρο- υπάρχει συνέχεια, όπως μετακινήσεις ηχείων, ξαναμέτρημα, άλλες αλλαγές, ξαναμέτρημα, ανεύρεση πιθανών αιτιών για όλα όσα παρατηρούνται με αλλεπάληλες μετρήσεις για συγκεκριμένα πράγματα, διορθωτικές κινήσεις, ξαναμέτρημα, δοκιμές ακουστικών υλικών σε διάφορες "ύποπτες" θέσεις, ξαναμέτρημα κλπ. μέχρις ότου προσδιοριστούν επακριβώς οι αιτίες και βελτιωθούν τα σημαντικότερα προβλήματα που παρατηρούνται. Αυτό θα αποτελούσε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση, στα πλαίσια έστω ενός οικιακού χώρου, με κάποια επιτρεπόμενη ελευθερία κινήσεων βέβαια.
Αλλά στα πλαίσια της παρέας και του περιορισμένου χρόνου και ελευθερίας κινήσεων, δεν γίνονται φυσικά αυτά τα πράγματα.
 
Last edited:

Μηνύματα
1.872
Reaction score
6.369
Tί εννοάς βρε παιδί? Σωστά πάντως ως προς το ότι όταν παίζει με τη μέτρικ, αν δεν την έχει φλατ δεν ισχύουν αυτά προφανώς...μάλλον ισχύουν αλλά μπορεί να τα διορθώνει σε κάποιο βαθμό. Κοινώς, έτσι αλληλεπιδρούν τα ηχεία με τον χώρο στη θέση ακρόασης με φλατ ρυθμίσεις.
Το ίδιο εννοώ ...λακωνικέ τύπε 8-).

Το αριστερό και δεξί συμμορφώνονται όμορφα με τον κανόνα του -+3db μεταξύ τους σε ανάλυση 1/6oct, σχεδόν σε όλο το εύρος από 250hz και πάνω, ενώ παρατηρείται επίσης μία ελαφριά και σταθερή πτώση περίπου 2-3db από το 1.8khz και πάνω, η οποία είναι πιο έντονη στο δεξί ηχείο...
Πείτε με κουφό (ή μου έβαλε λάθος τραγούδι για να με μπερδέψει το ομορφόπαιδο), εμένα δεξιά μου φάνηκε πιο ζωντανό :).
 





Μηνύματα
1.872
Reaction score
6.369
Την έχει πSONYσει για τα καλά... :fuckyou:
Του χρειάζεται καπSony του παιδιού με το σοSony.
Δάση, δάση αναδαSony για να φτιάξει το καSony,
το χρυSony, το πιSony, μαύρο μαύρο σαν γκαρSony.
Μέχρι και με B&W τα εξιSony,
μήπως φταίνε οι ΜαSony;;;
 



vlasis

Φωτογράφος!
Μηνύματα
11.718
Reaction score
7.496
εχετε παρει δρομο μερικοι εως και οι περισσοτεροι!!!!!!!!!!!!!!!
Βοηθεια σας βρεεεεεεεεε........:roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:
 

Μηνύματα
6.434
Reaction score
200
Βλάση , πότε ακριβώς τοποθέτησες το error-correction στον εγκέφαλό σου και ποιο ήταν το κόστος ;
 

vlasis

Φωτογράφος!
Μηνύματα
11.718
Reaction score
7.496
Βλάση , πότε ακριβώς τοποθέτησες το error-correction στον εγκέφαλό σου και ποιο ήταν το κόστος ;
οριστε????????
τι εννοεις βρε Γιωργο?
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Οπως εγραψε και ο Αλεξ (ο νεωτερος), ο χωρος ειναι "λαθος" για το συστημα του οποιου ουσιαστικα "ακυρωνεται" η αξια του (ηχητικη - οικονομικη). Αρα, πρωτα φροντισμα χωρου (ωστε να γινει οσο πιο καταλληλος ηχητικα ειναι δυνατον, δυσκολα με τις επιπλοεπιπλωσεις!) Και μετα αγορα μηχανηματων στα μετρα του χωρου. Δυστυχως (ή ευτυχως, για τα γουστα μας; )ολοι αρχιζουμε αναποδα, πληρωνουμε και μετα "την" τρωμε στις αλλαγες/ανταλλαγες/αγχος κλπ. Ειναι κι αυτο ενα...ταξιδι!
ΑΥτα οταν προσεξα καλυτερα τι εγραψε ο Μετρητης, γιατι μου γεννηθηκε η απορια, μεσω της φωτο του χωρου, πως ειναι δυνατο να αποδωσει τα μεγιστα ενα ακριβο (και...ακριβες) συστημα σ΄ αυτον τον χωρο.Κυριως με εντυπωσιασε η μικρη αποσταση (1,60-1,70μ ; - οχι παραπανω) μεταξυ των ηχειων, οταν η αποσταση ακροασης ειναι περιπου (οπτικως) στα 3,00+μ.
Αχ βρε γυναικες τι μας κανετε! Δεν αφηνετε τα παιδια να ..."παιξουν"1
 
Last edited:

Μηνύματα
6.434
Reaction score
200
Το άκουσμα με τα ντραμς πάντως ήταν πολύ πειστικό και δείχνει την ικανότητα του εγκεφάλου μας να ανασυνθέτει κάποιες ελλείψεις στις μετρήσεις υπό προυποθέσεις. Αυτή την περίπτωση νομίζω εγώ ότι συναντάμε στο χαμηλό στον Βλάσση
Η ικανότητα του εγκεφάλου να ανασυνθέτει κάποιες ελλείψεις, είναι για όλους τους ανθρώπους ίδια ή πρέπει να γίνουν και κάποιες εγκεφαλικές επεμβασεις που όμως ανεβάζουν το συνολικό κόστος του συστήματος ?
 




Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.364
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top