Μηχανηματα VS Μουσικη...


Μηνύματα
1.985
Reaction score
765
Βαριές χαιεντάδικες κουβέντες....:geek: :cautious: :rolleyes:

Έχει περάσει η "ομάδα αξιολόγησης" του avsite από τον χώρο σας, για να πιστοποιήσει αυτά που λέτε...? :p :laugh: :laugh: :laugh:
:laugh::D:D

εγω ο ασχιετος εκανα και το κομματι μου ναουμ...οτι επαιζε "παπαδες"..."φροντιδες χωρου και απλοποιημενα σεταπιαν"...ποιος αλλος ασχιετος (εκτος απο μενα) τα λεει μρε σεις αυτα?

τι να δει το team του εϊβιsite απο μενα τωρα?...απο παπαδες πηγαμε σε "αιρεσεις"... πλεον ενεργα για παντα, με dacακι και παπαλα...και παιζω κι απο πισι...ααααμαν...ασε που οπως λεει και ο V-S, οσο πιο πολλα μηχανακια εχεις, τοσα περισσοτερα βρισκει ο αλλος να "θαψει":laugh:

οποτε ως "αιρετικος" εγω παω κολαση σουμπιχτος...αφου απο μουσικες, ακουω μονο εκκλησιαστικα, μπας και πεσω στα μαλακα:p
 

Auditory

Επαγγελματίας
Μηνύματα
521
Reaction score
671
Δε νομίζω κανείς μας να ξύπνησε ένα πρωινό, να είδε ένα μηχάνημα ήχου και να το πήρε χωρίς να ξέρει σε τι αποσκοπεί η αγορά του. Όλοι ξεκινήσαμε ν' ακούμε την αγαπημένη μας μουσική, κάπου ακούσαμε ότι μπορεί να αναπαραχθεί καλύτερα μέσω κάποιων μηχανημάτων και το ψάξαμε περισσότερο.
Το θέμα είναι να μη φτάσουμε να κοιτάμε το δεντρο (μηχανήματα) και χάσουμε το δάσος (μουσική).
Οι κατασκευαστές σήμερα έχουν φτάσει σε σημείο να προσφέρουν συστήματα ήχου γύρω στα 3-4 χιλιάρικα που παίζουν εξαιρετικά τη μουσική μας και τα περισσότερα είδη μουσικής... όλα τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τη ματαιοδοξία μας :(
 

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Επειδή αναφέρθηκε νωρίτερα, χθες ήμουν σε συναυλία και μπορώ με σιγουριά να πω ότι, παιδιά, τα ξεφτυλίζουμε τα μηχανάκια τους!!! :p

Αστειεύομαι, αν και στην αρχή της παράστασης ομολογώ ότι έκανα μια σύγκριση. Μετά απο τα πρώτα πέντε λεπτά όμως, απλά αφέθηκα στο σύνολο ερμηνεύτριας - συγκροτήματος - κλίματος και απόλαυσα τη βραδιά ( btw, Ελεωνόρα rulezzzzzz!!!! ).
Δεν βρίσκω κάτι κακό πάντως στο να είναι κάποιος ΚΑΙ μηχανάκιας, είναι μεγάλη απόλαυση το να μπορείς να ακούς όχι μόνο μια χορωδία, αλλά αρκετές φωνές ξεχωριστά ( αν θελήσεις να εστιάσεις σε αυτό ). Είναι επίσης πολύ ενδιαφέρον το να είσαι σε θέση να ακούς όχι μόνο μια χορδή που γρατζουνιέται, αλλά και τη νότα που βγάζει μαζί με το συναίσθημα του κιθαριστα τη δεδομένη στιγμή, τη δύναμη, το vibrato, το πόσο θα κρατήσει πατημένη τη χορδή, το αν θα είναι "γεμάτο" το γρατζούνισμα ή "τζούφιο" όπως τα χαρακτηρίζω ( κάτι δύσκολο με τα απλά συστήματα και κάτι που όλοι μας έχουμε ακούσει ) κλπ κλπ κλπ. Δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο το να είσαι σε θέση να ακούς όχι μόνο το αποτέλεσμα των τυμπάνων, αλλά και την αρχική αντίδραση του δέρματος όταν το χτυπά η μπακέτα. Και άλλα πολλά παραδείγματα. Είναι όμως διαφορετικά τα παραπάνω με το να επιλέγεις το πρόγραμμα που θα ακούσεις με βάση την απόδοση που περιμένεις να θαυμάσεις ( οι δοκιμαστικές ακροάσεις κατά το fine tuning εξαιρούνται :p ) , όπως είναι υπερβολή το να προσπαθείς να ακούσεις MONO τις αρετές του συστήματός σου σε ΚΑΘΕ τραγούδι που θα παίξεις με αυτό. Απο την άλλη όμως, ακόμα και ο μηχανάκιας κάνει το χόμπι του και μαγκιά του. Στη τελική, το ίδιο δεν κάνει και ο συλλέκτης γραμματοσήμων που δεν έχει πρόθεση να στείλει ποτέ κάποιο γράμμα με αυτά...?
Εγώ πάντως δηλώνω κατενθουσιασμένος με το High end γιατί μου δίνει τη δυνατότητα να ακούσω στο σπίτι μου κάτι παραπάνω απο ότι θα μου έδινε ένα απλό ηχοσύστημα και να έρθω αρκετά κοντά σε αυτό που θα άκουγα όταν θα απολάμβανα την αγαπημένη μου μουσική ( ανάλογα τις ώρες τα είδη διαφέρουν, λογικό? ) με τους καλλιτέχνες μπροστά μου. Μου δίνει τη δυνατότητα να απολαύσω ανά πάσα στιγμή κάτι που συνέβη μια φορά και που είναι δύσκολο να (ξανα)ακούσω ( εξ ου και ψάχνομαι πιο πολύ για live ηχογραφήσεις ).
 

C

chrispo

Guest
......Οι κατασκευαστές σήμερα έχουν φτάσει σε σημείο να προσφέρουν συστήματα ήχου γύρω στα 3-4 χιλιάρικα που παίζουν εξαιρετικά τη μουσική μας και τα περισσότερα είδη μουσικής... όλα τα υπόλοιπα εξαρτώνται από τη ματαιοδοξία μας :(
...συμφωνώ απόλυτα , ειδικά δε αν κινηθείς σε μεταχειρισμένα (σ´αυτό το ποσό), τότε έχεις περαιτέρω επιλογές. Κάτι παραπάνω, ακουμπά στα όρια της υπερβολής και της ματαιοδοξίας.
(... Τα παραπάνω αναφέρονται σε ώριμους και κατασταλαγμένους μουσικόφιλους, που από κει και πέρα ¨ψάχνονται ¨ με τη μουσική , παρά με τα μηχανάκια.)
 
Last edited by a moderator:


Μηνύματα
4.867
Reaction score
3.925
Νομιζω οτι στην συντριπτικη πειοψηφια αυτοι που ψαχνονται με τα μηχανηματα αναπαραγωγης και την πιστοτητα στον ηχο το κανουν απο την μεγαλη αγαπη για την μουσικη. Μπαινονας στον χωρο των μηχανηματων μπορει καποιος να εγκλωβιστει και να γινει ασθενης. Μουσικη μπορει να εξακολουθει ν ακουει και ανα χρονικα διαστηματα αλλες φορες περισσοτερο κι αλλες λιγοτερο.

Τα μηχανηματα μπορει να παιξουν σε ορισμενες περιπτωσεις εξ ισου καλα με τη ζωντανη μουσικη. Ομως οι συνθηκες οικιας δεν επιτρεπουν αυτο να γινει παρα μονο σε εξαιρετικα σπανιες περιπτωσεις. Στην ζωντανη μουσικη τα ντεσιμπελ ειναι τοσο πολλα που μονο σε περιπτωση γαμου σου το επιτρεπουν οι γειτονες να ανεβασεις τοσο πολυ την ενταση.

Η εταιρια VMPS (απο ΗΠΑ) στις εκθεσεις ηχου κατεβαζε τα καινουρια μοντελα, κανοντας ζωντανη αντιπαραθεση μεταξυ live και αυτοματης ηχογραφησης αναπαραγωγης απο τα ηχεια της. Τα αποτελεσματα για τους ακροατες εντυπωσιακα. Στην τελευταια παρουσιαση ειχε τα εντυπωσιακα RM 50 (κοντα στα 2μ. υψος 170 κιλα εκαστο και ενεργο). Επαιζε πενταμελης ορχηστρα (και ντραμς ειχε) κι αμεσως μετα οι ακροατες ακουγαν το ιδιο κοματι απο τα ηχεια. Οι δημοσιογραφοι και οι ακροατες εμεναν με αριστες εντυπωσεις και μαλιστα το ηχειο των 20.000$ καποιοι δημοσιογραφοι το ειχαν ανακηρυξει σαν το καλυτερο ηχειο εως 60.000$

Νομιζω οτι αυτο το τολμησαν καποιες ακομη εταιριες (λιγες ομως).

Με το παραπανω θελω να πω οτι μπορει να μην ειναι ακατορθωτο να δημιουργηθει ηχος ιδιος με την ζωντανη μουσικη. Ομως ειναι ελαχιστοι αυτοι που στο σπιτι τους θα ανοιξουν την ενταση του ενισχυτη τους σε τετοιο βαθμο που θα πετυχουν σταθμες live χωρις να ερθει η αστυνομια στο σπιτι για ηχορυπανση.

Προσωπικα την ουσιαστικη διαφορα στο live την βρισκω καπου αλλου. Στην ζωντανη μουσικη βλεπεις τους μουσικους και παραλληλα βλεπεις το παθος τους γι αυτο παιζουν εκεινη την στιγμη. Μ αυτο τον τροπο μεταφερεσαι συναισθηματικα εκει που θελουν να σε οδηγησουν οι καλιτεχνες. Δυστυχως ομως στην συντριπτικη πλειοψηφια οι χαιενταδες δεν ακουν μουσικη απο μπλου ραιυ οπου και καλη εικονα εχουν και καλο ηχο εχουν επισης. Γιατι πιστευουν οτι χανουν απο την πιστοτητα του ηχου. Πιστευω ομως οτι χανουν μεγαλο μερος απο το καλλιτεχνικο παθος. Ενταξει δεν ειναι παντα το ιδιο απλο ν ανοιγεις τον προβολεα και να ακους μουσικη απο DVD η απο Μπλου ραιυ. Ομως αλλο πραγμα η ευκολια κι αλλο ο αφορισμος.

Θα ελεγα μαλιστα οτι στους περισσοτερους μηχανηκηδες (βαζω και τον εαυτο μου μεσα) τους διακρινει μια ταση επιδειξης. Αν παψουμε να εχουμε επισκεπτες που μας κολακευουν για τα χοντρα μας καλωδια και τους ασηκωτους ενισχυτες, τοτε ενδεχομενως ν ακουμε και απο χαι φαι μηχανηματα και να απολαμβανουμε παλι την μουσικη μας. Δυστυχως πιστευω οτι στο χαι εντ κυριαρχει η επιδειξη μηχανηματων πρωτιστως. Εξ ου και τα μουρατα μηχανηματα. Καλο βεβαια να υπαρχει η αισθητικη, ομως νομιζω οτι υπαρχει ενας αριθμος χαιενταδων που αγοραζει μηχανηματα για τα ματια των τριτων και ουχι των δικων του! Επαναλαμβανω οτι δεν εξαιρω τον εαυτο μου απο το παραπανω στον βαθμο που εχω την οικονομικη δυνατοτητα να αγοραζω τετοιου ειδους μηχανηματα.

Θα ηθελα να κλεισω με λιγο με μια συνηθεια της νεολαιας. Ν ακουνε μουσικη απο το λαπτοπ και πιο συγκεκριμενα απο το yu tube. Οταν ακουνε μουσικη μουσικη απο τα ηχεια μου στην αρχη εντυπωσιαζονται αλλα δε νομιζω καποιος να ζηλευει και επανερχεται πολυ ευκολα στο yu tube. Εκει βλεπει τον αγαπημενο καλλιτεχνη του και τον ακουει. Κι εμεις μετραμε τον ηχο γυαλιζουμε τα ηχεια μας λες και θα βγουν στην πασαρελα για διαγωνισμο. Δεν πειραζει ομως, καλα περναμε κι εμεις.
 

Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Δεν διαφωνώ. Όμως, οι λεπτομέρειες που με ελκύουν στις ζωντανές ηχογραφήσεις, χάνονται όταν αυξάνεται η ένταση ( και είναι ακριβώς αυτές οι λεπτομέρειες που ακόμα και όταν είμαι στη συναυλία δεν μπορώ να ακούσω. Π.χ. χθες έπαιζε το ακορντεόν και δεν ακουγόταν τίποτα, έπαιζε η ακουστική κιθάρα και ακουγόταν μόνο το γρατζούνισμα όπως είπα και στη προηγούμενη ανάρτησή μου. Αυτό για τις συναυλίες και όχι για ζωντανή ορχηστρική μουσική χωρίς να εμπλέκονται μηχανήματα, πραγματικά έχω χαζέψει με εκείνη τη μπάντα που παίζει στο κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς ). Και απο πλευράς μουσικής, ήχου και μόνο, χωρίς να εμπλέκεται η εικόνα, είναι αυτές οι λεπτομέρειες που σε κάνουν να πιάνεις το νόημα όχι μόνο του στίχου, αλλά και της μουσικής της ίδιας.
Δεν αρνούμαι πάντως ότι όταν θα βάλω το The Mule απο Deep Purple με εκείνο το ΕΠΙΚΟ ΣΟΛΟ, θα τρίξουν πόμολα, τζάμια, κουπαστές και η μασέλα της γιαγιάς απέναντι. Θα το απολαύσω εξίσου όμως και σε φυσιολογικές για την υγεία των αυτιών μου εντάσεις, γι'αυτές ακριβώς τις λεπτομέρειες που προανέφερα. Να ξεκαθαριστεί βέβαια ότι δεν έχω το υπερσύστημα, ούτε τα βιωνικά αυτιά, ούτε καν τον τεράστιο χώρο και δεν αποκλείεται γι'αυτό το λόγο να μη μπορώ να απολαύσω σε υψηλές εντάσεις. Το καλό είναι ότι τη βρίσκω έτσι τουλάχιστον και δεν χρειάζεται να πάω σε κάτι διαφορετικό ( δεν θα έλεγα όχι σε ένα μεγαλύτερο σαλόνι βέβαια, ελπίζω στο εγγύς μέλλον να γίνει ).
 

Μηνύματα
1.740
Reaction score
869
Τα μηχανήματα είναι το μέσον για να απολαύσουμε τη μουσική όταν δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε ζωντανή παράσταση.
Τα μέσα αποθήκευσης της μουσικής πληροφορίας καθως και οι συσκευές αναπαραγωγής της, δίνουν κλάσμα της αληθινής live παράστασης.
Ο μουσικόφιλος χρησιμοποιεί τα μηχανήματα για να απολαύσει τη μουσική.
Ο μηχανάκιας χρησιμοποιεί τη μουσική για ν' απολαύσει τα μηχανήματα.
Διαλέγετε και παίρνετε.
χαιρετώ την παρέα.. δυστυχώς τα παραπάνω δεν ισχύουν, ιδιαίτερα αυτά για το live..

πρώτον το live δεν 'γράφεται' όπως ακούγεται, κανένα σύστημα δεν μπορεί ούτε να 'γράψει' ούτε να 'παίξει' μια ζωντανή παράσταση όπως ακριβώς είναι.. το live γράφεται από τον 'εσωτερικό' ήχο της κονσόλας μίξης, όχι από τον περιβάλλοντα ήχο, 99% σε πολυκάναλο φορμά..μετά πέφτει πολύ μαγείρεμα στο στούντιο όπου εκεί προστίθεται και ο ήχος από τα ambient μικρόφωνα, τα παλαμάκια κλπ.. αν δεν ήταν έτσι τα ηχογραφημένα live θα ήταν σκουπίδια θορύβου..

δεύτερον το 99% της μουσικής που ακούμε είναι studio ηχογραφήσεις.. οπότε αν λέμε πως " Τα μηχανήματα είναι το μέσον για να απολαύσουμε τη μουσική όταν δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε ζωντανή παράσταση." είναι λίγο άτοπο γιατί έτσι πετάμε έξω σχεδόν όλη τη μουσική παραγωγή..
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
χαιρετώ την παρέα.. δυστυχώς τα παραπάνω δεν ισχύουν, ιδιαίτερα αυτά για το live..

πρώτον το live δεν 'γράφεται' όπως ακούγεται, κανένα σύστημα δεν μπορεί ούτε να 'γράψει' ούτε να 'παίξει' μια ζωντανή παράσταση όπως ακριβώς είναι.. το live γράφεται από τον 'εσωτερικό' ήχο της κονσόλας μίξης, όχι από τον περιβάλλοντα ήχο, 99% σε πολυκάναλο φορμά..μετά πέφτει πολύ μαγείρεμα στο στούντιο όπου εκεί προστίθεται και ο ήχος από τα ambient μικρόφωνα, τα παλαμάκια κλπ.. αν δεν ήταν έτσι τα ηχογραφημένα live θα ήταν σκουπίδια θορύβου..

δεύτερον το 99% της μουσικής που ακούμε είναι studio ηχογραφήσεις.. οπότε αν λέμε πως " Τα μηχανήματα είναι το μέσον για να απολαύσουμε τη μουσική όταν δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε ζωντανή παράσταση." είναι λίγο άτοπο γιατί έτσι πετάμε έξω σχεδόν όλη τη μουσική παραγωγή..
Συμπέρασμα από αυτά που γράφεις.
Για το 1ο: Άρα αδυνατούν τα μηχανήματα να γράψουν την αλήθεια. Γράφουν ήχους κι όχι μουσική. Το τελικό αποτέλεσμα είναι συνονθύλευμα ήχων που μοιάζει με μουσική. Οπότε κακώς παρουσιάζεται αυτό ως το αληθινό.

Για το 2ο: Δηλαδή δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου ηχογραφήσεις live παραστάσεων, αυτό μας λες?
Δηλαδή εσύ πώς ακούς? Χωρίς μηχανήματα?
 

Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.839
Αναρωτιέμαι ρε comtal........:thumbsdown:
Θες και τα γράφεις η μας κάνεις πλάκα να πιάσουμε κι εμείς το μπουζούκι :idk:

ΥΓεκτός και η μουσική δεν είναι ήχοι αλλά ψυχή :rolleyes:
 

Μηνύματα
3.060
Reaction score
632
Και βέβαια έχει ψυχή η μουσική. Αυτή του μουσικού που συνέθεσε και αυτή του μουσικού-μουσικών που εκτελεί/-ούν αυτή τη σύνθεση.
Τώρα αν ακούτε μονο ηλεκτρονικά όργανα προγραμματισμένα από υπολογιστή, τι να πω.
 

Μηνύματα
1.740
Reaction score
869
για το κυρίως θέμα, ο γενικός κανόνας είναι :

αν κάποιος αποζητά την υπερυψηλή ποιότητα & πιστότητα στον ήχο και στην αναπαραγόμενη μουσική, και επενδύσει σε τέτοιας κλάσης μηχανήματα, ΔΕΝ είναι καθόλου σίγουρο ότι θα στήσει και ανάλογο ήχο..

όμως.. αν διαθέσει μηχανήματα πολύ υψηλής ποιότητας (και ανάλογου κόστους) μπορεί με ψάξιμο, γνώσεις, βοήθεια, ακούσματα και ταίριασμα των μηχανημάτων να αποκτήσει υψηλής πιστότητας hi-end ήχο και κατά συνέπεια υψηλής απολαβής μουσική απόλαυση..

αυτό που ΔΕΝ μπορεί να συμβεί είναι το αντίθετο.. να έχουμε δηλαδή 'κοινά' hi-fi μηχανήματα και να προσπαθούμε με διάφορες μαγγανείες να πάρουμε hi-end ήχο.. αυτό απλά ΔΕΝ γίνεται.. ούτε με το χώρο, ούτε με τα καλώδια ούτε με τίποτα.. είναι αυτό το ρητό που λέγεται συχνά ότι με τις 'χορδές' δεν βάφεις αβγά..

από κει κει πέρα σε τι επίπεδο παίζει ο καθένας μας το γνωρίζει..

(**ξέρω, μόνο και η λέξη hi-end φέρνει ανατριχίλα εδώ μέσα.. δεν πειράζει..:))
 

Y

Yiannis_B

Guest
....αυτό που ΔΕΝ μπορεί να συμβεί είναι το αντίθετο.. να έχουμε δηλαδή 'κοινά' hi-fi μηχανήματα και να προσπαθούμε με διάφορες μαγγανείες να πάρουμε hi-end ήχο.. αυτό απλά ΔΕΝ γίνεται.. ούτε με το χώρο, ούτε με τα καλώδια ούτε με τίποτα.. είναι αυτό το ρητό που λέγεται συχνά ότι με τις 'χορδές' δεν βάφεις αβγά..

από κει κει πέρα σε τι επίπεδο παίζει ο καθένας μας το γνωρίζει..

(**ξέρω, μόνο και η λέξη hi-end φέρνει ανατριχίλα εδώ μέσα.. δεν πειράζει..:))
Θα διαφωνήσω. Αγνοείς τι σημαίνει εξέλιξη. Αυτή δίνει σήμερα (και πολύ περισσότερο αύριο), τα "κοινά" hi-fi συστήματα (βλέπε hypex, ice, mini dsp, active studio monitors, zeppelin, software/hardware based room correction...).
 

Μηνύματα
1.985
Reaction score
765
όμως.. αν διαθέσει μηχανήματα πολύ υψηλής ποιότητας (και ανάλογου κόστους) μπορεί με ψάξιμο, γνώσεις, βοήθεια, ακούσματα και ταίριασμα των μηχανημάτων να αποκτήσει υψηλής πιστότητας hi-end ήχο και κατά συνέπεια υψηλής απολαβής μουσική απόλαυση..

αυτό που ΔΕΝ μπορεί να συμβεί είναι το αντίθετο.. να έχουμε δηλαδή 'κοινά' hi-fi μηχανήματα και να προσπαθούμε με διάφορες μαγγανείες να πάρουμε hi-end ήχο.. αυτό απλά ΔΕΝ γίνεται.. ούτε με το χώρο, ούτε με τα καλώδια ούτε με τίποτα.. είναι αυτό το ρητό που λέγεται συχνά ότι με τις 'χορδές' δεν βάφεις αβγά..
ωραια...αν συμβαινει αυτο, μπορει καπχοιος να μου ορισει, απο ποιο σημειο και μετα μιλαμε για "σοβαρα μηχανακια" που μπορουν να οδηγησουν (με ψαξιμο-ταιριασμα κλπ κλπ) σε σοβαρες επιδοσεις στο προσλαμβανομενο ακουστικο αποτελεσμα?...

και ποια ειναι τα "κοινα hi-fi"?...αν ειναι ευκολο και παλι...

γιατι, αν ειναι ετσι, τσαμπα το ψαχνω για αναβαθμιση σε λιγο καλυτερα σεταπια, αν πρεπει, για να φτασω σε ακουστικη νιρβανα, να επενδυσω μονο σε ενα τετχοιο συστημα...ενω πχ, αυτο ειναι "τσαμπα κοπος"

αληθεια λεω...γιατι δεν προκειται ποτε να φτασω να εχω ενα συστημα σαν του 1ου βιντεο...και παρακαλω, μη βαλουμε υποκειμενικους ορους του στυλ "εμενα δε μ αρεσει ο ηχος πχ του σεταπ στο βιντεο με τα g.utopia"...δεν μιλαμε για τα g.utopia...

το "μεγαλο συστημα" λοιπον, οδηγει προς αυτη τη κατευθυνση της ακουστικης απολαυσης και κοντα στο "αληθινο" ή απλα μεγενθυνει τους οποιους ηχους παιζουμε?...και αντιστοιχα...το "μικρο" απλα δεν κανει καμια διαφορα?

για πορεια προς τη σωστη κατευθυνση μιλαμε...αφου σαν live δε μπορει κανενα να ακουστει
 

Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.839
(**ξέρω, μόνο και η λέξη hi-end φέρνει ανατριχίλα εδώ μέσα.. δεν πειράζει..:))
Πίστεψε με ...........δεν είναι η λέξη που προκαλεί ρίγη .
Συνήθως είναι τα μυαλά αυτών που την χρησιμοποιούν και κυρίως το πως την χρησιμοποιούν .
Μιλάμε για μεγάλη ανατριχίλα :)
 

Auditory

Επαγγελματίας
Μηνύματα
521
Reaction score
671
"κοινά hi fi" θέτε;
teac A-R650 με ένα ζεύγος ηχείων τύπου Monitor Audio 6 silver: φέρτε μου πρόσωπα να ξουρίσω, αυτιά να ματώσω... Σώζεται κάπως... ΚΑΠΩΣ λέμε, μην παίρνουμε θάρρος, από το cd player του CD-P650...
Yamaha S-300, 500 με ένα ζεύγος ηχείων τύπου Focal 706V, 807V κ.λπ.: παιδιά μήπως είδατε πουθενά να παίζει μουσική εδώ γύρω;.. Το ομόσταυλο cd player κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα... Αν θέλετε συνεχίζω :D:D
 



Ν

Νίκος Σταθόπουλος

Guest
Ααααχ, τα grande utopia!! Τα είχα θάψει σε μια έκθεση που έπαιζαν με 7bst, audio note και την Άρτα και τα Γιάννενα!! Μόνο που δεν έφαγα ξύλο που έφυγα απο τους υπόλοιπους ακροατές λέγοντας "ξύνουν"!!! χαχαχαχαχαχαχα!!!
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.309
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top