ΤΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
Από αγγελία στον ήχο το 1982 , γνωρίζω τον Δημήτρη Ξυθάλη που πουλάει ένα σέτ Quad 22 + Quad II , πλήρως ανακατασκευασμένα απο τον ίδιο, λες και είχαν βγεί από το εργοστάσιο! Μαζί με μιά κεφαλή Nakamichi 1000 που πήρα από τον ίδιο, ένα Thorens TD-160 super με Mission 774 και ένα ζευγάρι θρυλικών Mission 770, έχω έναν καταπληκτικό ήχο Αγγλικής σχολής. Το σύστημα συνοδεύει ένα AKAI GX-4000D και ένα tuner Quad FM-3 που είχα πάρει απο τον ''ΘΕΙΟ'' Μιχάλη Γιαρίμουστα, 30.000 δεχ έκαστο.
Γενικά με τον ΘΕΙΟ είχαμε μιά ιδιαίτερη σχέση και χημεία για αρκετά χρόνια και είχα πάρει αρκετά πράγματα απο αυτόν. Την ίδια σχέση είχαμε και με τον Δημήτρη Ξυθάλη, τον οποίο εκτιμώ απεριόριστα μέχρι σήμερα και σαν τεχνικό και σαν άνθρωπο!
Ξέχασα να πώ, ότι αυτά τα QUAD ήταν και τα μόνα μηχανήματα που μετάνοιωσα που έδωσα, όπως το ίδιο έπαθε και ο Δημήτρης...
Τα πουλάω την ίδια χρονιά στον ηθοποιό Μιχάλη Τσαλδάρη, που αρκετά χρόνια αργότερα, ανοίγει στο τέρμα της οδού Αριστοτέλους ένα μαγαζί με Vintage μηχανήματα. Μιχάλη καλή σου ώρα όπου και να'σαι!!
 

Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
Ένα σύστημα που θυμάμαι πάντα για το συναίσθημα που έβγαζε, ήταν ένας τελικός POWERHOUSE των αδελφών Τσακιρίδη, με λαμπάτο προενισχυτή κατασκευής Γιάννη Νταϊφώτη και τα καταπληκτικά ηχεία της PROAC Super Tower II μαζί με το SONY ES-50. Το σύστημα αυτό έπαιξε εξ'ίσου καλά και με τα MAGNEPAN SMG-C! Από τότε η PROAC και η MAGNEPAN είναι δύο εταιρίες που εκτιμώ ιδιαίτερα, όπως και τα ενισχυτικά των αδελφών Τσακιρίδη που έχω αλλάξει πολλά! Οδυσσέα και Κώστα είστε πάντα super και σαν κατασκευές, αλλά και σαν καταπληκτικοί άνθρωποι, προσφέροντας κορυφαίο after sale!!
 

Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
Όλα αυτά τα χρόνια, τα μηχανήματα μπαινόβγαιναν στο σπίτι, κυρίως με ανταλλαγές γιατί χρήμα ζεστό δεν υπήρχε σχεδόν ποτέ!
Την παρέα των ανταλλαγάκηδων της δεκαετίας του 80, περιγράφω στο άλλο νήμα:

http://www.avsite.gr/forum/threads/ΑΝΤΑΛΛΑΓΑΚΗΔΕΣ-ΤΗΣ-ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ-ΤΟΥ-80.120029/

Από τους γνώριμους της εποχής εκείνης, ξανασυνάντησα τον Optimist , τον Archonda και τον Tripledragon . Την ίδια παιδική τρέλα κουβαλάμε με τον τελευταίο, μέχρι τώρα που συνεχίζουμε ακάθεκτοι τις ανταλλαγές!!! Αν είναι κάποιος που θα είχε άξια θέση στην τότε παρέα, αυτός είναι ο Sokovb, ο φίλος μου ο Σωκράτης απο την Θήβα, που μας έχει ξεπεράσει όλους!!
 

Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
Το 2009, απέκτησα ένα σύστημα που ήταν άπιαστο όνειρο για μένα για πολλά χρόνια!
Ένα πλήρες πεντακάναλο σύστημα dsp της MERIDIAN με τα DSP-5000 εμπρός και DSP-5000C κεντρικό, DSP-33 πίσω, 568 προενισχυτή και το 596 cd και dvd. Το έκανα ανταλλαγή με τον φίλο σήμερα Λουκά και του έδωσα 17 έργα τέχνης που ήθελε για το εξοχικό του!Αμέσως το συμπλήρωσα και με το tuner 504 και τον 562V A/D converter και phono stage. Η MERIDIAN ήταν απο το 1980 που απέκτησα απο τον Ζάκ το προενισχυτή 101, η αγαπημένη μου εταιρεία και πέρασαν αρκετά μηχανάκια της από τα χέρια μου, αλλά ποτέ πλήρες σύστημα που για τα δεδομένα μου ήταν πανάκριβο..
Έπαιζε υπέροχα, μέχρι που αποφάσισα να αντικαταστήσω τον προενισχυτή 568 με τον νεότερο 568.2 προκειμένου να παίζω και sacd. O 568.2 που πήρα μεταχειρισμένος απο το e-bay, από την αρχή παρουσίασε προβλήματα, μιά έπαιζε, μιά όχι, προσπάθησα να τον φτιάξω εδώ, αλλά δεν φτιάχτηκε, μέχρι που τον έστειλα στο εργοστάσιο στην Αγγλία μετά μεγάλη επιμονή μου. Το μηχάνημα γύρισε μετά 5 μήνες και αφού πλήρωσα 280 ευρώ, με τα ίδια ακριβώς προβλήματα...Ταλαιπωρήθηκα τόσο πολύ, που είπα ποτέ ξανά MERIDIAN.....μόνο το tuner θα ξαναέπαιρνα...
Τελικά τον προενισχυτή τον πούλησα σε Άγγλο στο e-bay κοψοχρονιά με την εγγύηση της επισκευής του εργοστασίου και τους άφησα να βρουν άκρη μεταξύ τους.....
Απο την ανταλλαγή των υπολοίπων, ξεκίνησε η επαναδραστηριοποίησή μου στο νέο ταξίδι!!
 

Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
Στον αναλογικό ήχο του πικάπ, ξαναγύρισα το 2010, μετά την κληρονομιά 300 βινυλίων απο θείο την γυναίκας μου. Απο τα πικάπ που πέρασαν απο τα χέρια μου, τότε αλλά και τελευταία, μου έχουν μείνει τα τρία THORENS TD-160 με κορυφαίο το τελευταίο που ανακατασκεύασα..

http://www.avsite.gr/forum/threads/classic-thorens-club.124737/page-3

...αλλά και το τελευταίο μου απόκτημα MICHELL GYRO S.E που είναι η αδυναμία μου και που μαζί με τα VISATON πολύ δύσκολα θα αποχωριστώ...
 

Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
Αυτή ήταν η μικρή περίληψη του ταξιδιού μου, στον χώρο της υψηλής πιστότητας μέχρι τώρα.....

.....to be continiued....
 


nima

Banned
Μηνύματα
1.015
Reaction score
618
Από όσες συσκευές γράφεις 14 πέρασαν και από τα δικά μου χέρια.

Rotel RB-960BX monoblock amplifiers - τίμια μηχανήματα
SUPERSCOPE R-350 Ραδιοενισχυτής - classic, μουσικότατος
NM Acoustics Studio 244 Tx Ηχεία - εξαιρετικά μεγάφωνα, το χαμηλό μπουμάρει εύκολα
Magnepan SMGc Ηχεία - καταπληκτικές μεσσαίες, χρειάζονται χώρο για να βγάλουν εικόνα
B&W DM302 Ηχεία - best buy για μικρούς χώρους
Onkyo DX702 CD - μάπα, το 701 ήταν καλύτερο!
Rotel RCD-965BX CD - αναλογικές μεσσαίες, υποτονικά άκρα
SONY CDP-XA50ES CD - κορυφαίο transport, με εξωτερικό καλό dac απογειώνεται
Philips CDR 775 - best buy αντιγραφέας, μόνο τα κορυφαία επαγγελματικά ήταν καλύτερα
Meridian 263 ΔΣ DAC - εξαιρετικό
Pierre Lurne Elixir DAC - χωρίς αντίπαλο στα λεφτά του αλλά και παραπάνω
Denon TU-260L Tuner - ικανοποιητικό
Luxman T2 Tuner - χωρίς αντίπαλο στα λεφτά του
Michell Gyro SE (αναβαθμίστηκε αργότερο σε γνήσιο GYRO DEC -κλειστό-) - άριστο !!!!! (αυτό που έχω avatar :))

..και κάποια άλλα που ήταν παραπλήσια μοντέλα. :drinks:
 

Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
Κάποια απο αυτά μπορεί να ήταν δικά μου ή δικά σου αντίστοιχα, καθ'ότι μεσολαβούσε ο Τάσος !
Αυτό που σίγουρα είχα πάρει απο τον Τάσο είναι το Pierre Lourne Elixir dac, το οποίο τελικά πούλησα σε έναν Ουκρανό στο e-bay...
 

Μηνύματα
1.866
Reaction score
4.431
Αrtvoice, περιγράφεις με μοναδικό τρόπο ένα ταξίδι απίστευτο.
Αλλά και ... ηχεία κρεμασμένα με συρματόσχοινα απο το ταβάνι εν έτει 1987!!! Αυτές και αν είναι ανησυχίες. Να είσαι καλά, να χαίρεσαι τα τελευταία σου αποκτήματα και πάνω απ'ολα την οικογένειά σου.
 

Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
Αrtvoice, περιγράφεις με μοναδικό τρόπο ένα ταξίδι απίστευτο.
Αλλά και ... ηχεία κρεμασμένα με συρματόσχοινα απο το ταβάνι εν έτει 1987!!! Αυτές και αν είναι ανησυχίες. Να είσαι καλά, να χαίρεσαι τα τελευταία σου αποκτήματα και πάνω απ'ολα την οικογένειά σου.
Σε ευχαριστω πολυ!
Να εισαι παντα καλα και εσυ και να χαιρεσαι την οικογενεια σου και τις μουσικες σου!
 

Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
Το ταξίδι συνεχίζεται...
Τα νέα μου αποκτήματα:
2 X ELECTROCOMPANIET AW-120DMB
AUDIO RESEARCH REFERENCE 2 MKII
Καλώδια ηχείων KIMBER 12TC χωρισμένα για διπλοενίσχυση.
 

Μηνύματα
1.972
Reaction score
3.331
Καλορίζικα Δημήτριε ......
να τα χαρείς όσο μα όσο γουστάρεις ( κανένα δίμηνο :D:D:D )

Βάλε και φώτο να γουστάρουμε !












ΥΓ. τί γρήγορο πιστόλι είσαι εσύ βρε παιδάκι μου :hunter:
 

Μηνύματα
1.908
Reaction score
1.659
Καλορίζικα Δημήτριε ......
να τα χαρείς όσο μα όσο γουστάρεις ( κανένα δίμηνο :D:D:D )

Βάλε και φώτο να γουστάρουμε !












ΥΓ. τί γρήγορο πιστόλι είσαι εσύ βρε παιδάκι μου :hunter:
Νικόλα σε ευχαριστώ πολύ!
Θα ανεβάσω πραγματικές φωτό στο Artvoice σύστημα μέσα στο Σαββατοκύριακο, γιατί τους τελικούς τους παίρνω σήμερα απο το ματσάρισμα. Προς το παρόν έχω ανεβάσει φωτό απο το διαδίκτυο.
 


AriPetro

Ears of Gold
Μηνύματα
937
Reaction score
1.629
Όποτε διαβάζω το πρώτο πόστ αυτού του νήματος, ζαλίζομαι.
Το καλό είναι οτι συνεχώς μεγαλώνει η λίστα.
Δημήτρη σου εύχομαι να 'χεις υγεία και ελεύθερο χρόνο να τα ακούς και να τα χαίρεσαι.
Σούπερ, μπράβο.
:dance2::dance2::dance2:
 




Μηνύματα
9.110
Reaction score
8.905
Δημήτρη καλορίζικες οι νέες αγορές σου.
Θα μου επιτρέψεις εδώ να κάνω ένα καλοπροαίρετο σχόλιο – γενική παρατήρηση. Τώρα εάν είσαι μόνο ο κλασικός “μηχανάκιας” από χόμπι και μόνο η γνωριμία με αυτές σε “φτιάχνει”... παρέβλεψε το επόμενο σχόλιο μου... εάν όμως σε ενδιαφέρει και το ηχητικό αποτέλεσμα... τότε συνέχισε να διαβάζεις....

Το τελευταίο (σύντομο) διάστημα έχεις ξοδέψει αρκετά χρήματα σε διάφορες αλλαγές (ψηφιακούς - λαμπάτους κλπ.) και φαντάζομαι ο σκοπός σου ήταν και για να πάρεις το καλύτερο “ηχητικό αποτέλεσμα” μέσα από αυτές, έχεις σκεφτεί ότι παίρνεις λάθος δρόμο με αυτές τις κινήσεις? Δηλαδή εάν φταίει κάτι που δεν σου αρέσει, έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να φταίει πχ. ο χώρος – στήσιμο – ηχεία κλπ. δηλαδή εάν υποθέσουμε ότι τα ηχεία σου είναι σωστά (που μόνο από μετρήσεις βγαίνουν συμπεράσματα) και ο χώρος σου έχει “περίεργες” ακυρώσεις η τονισμούς (πολλοί δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν το μέγεθος των προβλημάτων που επιφέρουν) κλπ..... τότε ότι ισορροπημένη συσκευή βάζεις πάνω τους (στα ηχεία εννοώ) πάντα λάθος αποτέλεσμα θα παίρνεις....

Στο λέω αυτό γιατί υπήρξα και εγώ “θύμα” της όλης κατάστασης.... στηριζόμουν κάποτε (μόνο) στα λόγια των υποτιθέμενων “γκουρού” και μόνο, άσε που ο καθένας από αυτούς έχει και διαφορετική άποψη... έτσι λοιπόν στα “γεράματα” συνειδητοποίησα την σπουδαιότητα αυτών των βασικών παραμέτρων, και μάλιστα από τους διάφορους “ακατονόμαστους” εδώ μέσα, σκέψου ότι στα λέει αυτά ο “άνθρωπος” που τους κορόιδευε με (δικές μου) ατάκες <εσείς ακούτε με πιντί-έφ- ρίντερ μόνο κλπ.>...... αυτά τα λίγα μόνο, την συνέχεια την ξέρεις και υπάρχουν κείμενα - θέματα και πόστ, όπου διαβάζοντας... θα σε οδηγήσουν σε άλλα “μουσικά μονοπάτια”.... ήταν φιλικά σχόλια! ;)
 
Last edited:


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.602
Μηνύματα
2.865.614
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top