Δοκιμή του Dune Prime 3.0


Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Για εσωτερικός στον Dune είναι ότι πρέπει!
Σ' ευχαριστώ πολύ.

Έχω όμως κι άλλο ένα πρόβλημα με το Dune (είπαμε, το είχα ανενεργό). Δεν μπορώ να αναβαθμίσω το firmware, παρ' όλο που είναι συνδεδεμένο στο Internet.

Επ' αυτού, σου έχω στείλει ένα Προσωπικό Μήνυμα.
-
 


Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Με την αμέριστη βοήθεια του Γιώργου και του Λεωνίδα, τελικά κατάφερα να αναβαθμίσω το firmware, πηγαίνοντας απ' ευθείας στο τελευταίο σταθεροποιημένο του κατασκευαστή: dune_firmware_bdprime3_140610_0131_b8.dff το οποίο, αφού το κατέβασα και το αποθήκευσα σε ένα στικάκι USB, το συνέδεσα στο player και έβαλα το ίδιο να το "διαβάσει" και να το εγκαταστήσει.

WOW! που λένε και τα Αμερικανάκια

Εκτός του γεγονότος ότι το player άλλαξε κυριολεκτικά εμφάνιση στην οθόνη, μου έβαλε κι ένα σωρό άλλες λειτουργίες και χρήσεις, κυριότερες των οποίων είναι η αυτόματη αναβάθμιση του firmware, όσο αυτό παραμένει συνδεδεμένο στο διαδίκτυο, η εγκατάσταση της λειτουργίας "System Storage", η λειτουργία DVB-T και ADD κάτω από το υπομενού TV (όπου πρώτα είχε μόνο το IPTV) και κάμποσα άλλα, που δεν υπήρχαν πριν.

Γενικά, τώρα αντιλαμβάνομαι πόσο εξαιρετικό εργαλείο είναι και τί εχανα μέχρι τώρα.

Να είσαστε και οι δύο καλά, σας ευχαριστώ.
-
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Πρέπει επίσης να πω ότι τώρα πλέον δεν υπάρχει αυτός ο περιορισμός ανάγνωσης και εγγραφής από και σε σκληρό δίσκο φορμαρισμένο σε NTFS, που υπήρχε στο παρελθόν. Έναν παλιότερο και ουσιαστικά αχρησιμοποίητο (εξωτερικό) δίσκο, που τον είχα φορμάρει σε EXT2, προκειμένου να το χρησιμοποιήσω ως τέτοιον στον Dune πάνω σε μια θήκη Thermaltake Muse e-SATA, τον ξαναφορμάρισα στα Windows σε NTFS και μετά του έβαλα πάνω του καμιά 20αριά ταινίες HD (από ριπαρισμένα δικά μου Blu-rays) και καμιά 25αριά ταινίες SD (από ριπαρισμένα DVDs - οι τελευταίες φορτώθηκαν μόλις πριν λίγο) και δοκίμασα να τις παίξω μέσω του Dune (τις HD).

Το εργαλείο πετάει! Η εικόνα του εξαιρετική. Δεν είμαι σίγουρος αν βλέπω διαφορές σε σχέση με την εικόνα του Blu-ray player DMP-BD80 της Panasonic, που είναι το βασικό player του σαλονιού μου, αλλά πάνω στην Kuro μου, διαλανθάνει μια διαφορετικότητα προς το καλύτερο από την εικόνα που μου δίνει το Panasonic. Ίσως βέβαια αυτό να είναι απλά παραίσθηση, αλλά μένει ως εντύπωση.

Προκειμένου να βεβαιωθώ βέβαια, απαιτείται μια A-to-B σύγκριση με ακριβώς το ίδιο υλικό, π.χ. μια ταινία σε δίσκο μέσα στο Panasonic και την ίδια ριπαρισμένη στον δίσκο, συνδεδεμένο στο Dune, να παίζουν και τα δύο μαζί την ίδια στιγμή κι εγώ απλά να αλλάζω εισόδους στην Kuro.

Μπορεί ακόμα κι αυτό να μην φτάνει και να χρειάζεται μεγαλύτερη οθόνη και προβολέα.
Ίσως.
Αλλά το τελευταίο, θέλω κάποιο χρόνο για να το κάνω.
Προς το παρόν, θα αρκεστώ στην δοκιμή με την Kuro.

Επίσης, η διαχείριση των αρχείων του σκληρού δίσκου είναι πολύ εύκολη και γρήγορη και βέβαια συμπεριφέρεται σαν να ήταν ένα δισκάκι μέσα στον οπτικό οδηγό, απλά το κάνει πιο γρήγορα.
-
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.153
Reaction score
93.263
Μωρέ μια χαρά παίζει το Dune. Δοκιμασμένο και στην Kuro, και στον προβολέα. Εδώ και χρόνια βλέπω σχεδόν αποκλειστικά με δαύτο.
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
... Έναν παλιότερο και ουσιαστικά αχρησιμοποίητο (εξωτερικό) δίσκο, που τον είχα φορμάρει σε EXT2, προκειμένου να το χρησιμοποιήσω ως τέτοιον στον Dune πάνω σε μια θήκη Thermaltake Muse e-SATA, τον ξαναφορμάρισα στα Windows σε NTFS και μετά του έβαλα πάνω του καμιά 20αριά ταινίες HD (από ριπαρισμένα δικά μου Blu-rays) και καμιά 25αριά ταινίες SD (από ριπαρισμένα DVDs - οι τελευταίες φορτώθηκαν μόλις πριν λίγο) και δοκίμασα να τις παίξω μέσω του Dune (τις HD).
......
Χαρμολύπη!

Όπως γράφω και στο συγκεκριμένο νήμα, που μόλις άνοιξα, πάνω που τελείωσε η μεταφορά των αρχείων, που είχαν τις ταινίες SD (ριπαρισμένα DVDs) από εκεί που τα είχα αποθηκευμένα στον συγκεκριμένο εξωτερικό δίσκο, το τροφοδοτικό του τα έφτυσε και έπαψε πια να λειτουργεί.

Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει, θα το εκτιμούσα. Λεπτομέρειες περί του τύπου της βοήθειας, στο νήμα αυτό.

Ευχαριστώ.
-
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Καλησπέρα σε όλους ξανά

Επανέρχομαι, προκειμένου να θέσω μιαν άλλη ερώτηση, σε σχέση με αυτά που παρατήρησα, δουλεύοντας τον Dune, μετά την πρόσφατη επανεργοποίησή του και την αναβάθμιση του λειτουργικού του.

Λοιπόν, την εξωτερική θήκη Muse e-SATA της Thermaltake, που αναφέρω στο προηγούμενο μήνυμά μου, αφού κατάφερα να βρω τρόπο να την τροφοδοτήσω, την "ανασυγκρότησα", προκειμένου να την χρησιμοποιήσω με τον τρόπο που εμένα θα βολεύει καλύτερα. Διέγραψα λοιπόν, όλες τις ταινίες από τα ριπαρισμένα DVD και γέμισα τον δίσκο που φοράει η θήκη, έναν Hitachi ονομαστικής χωρητικότητας 2TB (πραγματική 1.8 TB περίπου), με 48 ταινίες HD (από ριπαρισμένα Blu-rays), συνολικής χωρητικότητας περί τα 1.8 TB.

Η θήκη διαθέτει, όπως είπα, δική της εξωτερική τροφοδοσία.

Πριν ανάψω τον Dune, τη συνέδεσα στην υποδοχή e-SATA, την άναψα, ώστε να λειτουργεί ο δίσκος και μετά ενεργοποίησα τον Dune. Μαζί με αυτή τη θήκη, είχα επίσης συνδεδεμένο στον Dune, έναν άλλο εξωτερικό δίσκο WD Elements με σύνδεση USB, ο οποίος έχει πάνω του γραμμένες 18 ταινίες HD (ριπαρισμένα Blu-rays) συνολικής χωρητικότητας 666 GB, 10 ταινίες SD (ριπαρισμένα DVDs) συνολικής χωρητικότητας 45.6GB, και άλλες 5 ταινιούλες από σύλληψη βίντεο από βιεντεοκάμερα συνολικής χωρητικότητας 23.5GB. Ο δίσκος έχει κι αυτός συνολική ονομαστική χωρητικότητα 2TB (πραγματική 1.8 TB περίπου), από την οποία είναι κατειλημμένα τα 740GB περίπου και ελεύθερα τα υπόλοιπα.

Στην οθόνη μου είδα το αρχικό λογότυπο του Dune και από κάτω από αυτό την ένδειξη "Loading". Περίμενα πάνω από 10 λεπτά, αλλά το "Loading" εξακολουθούσε να διατηρείται στην οθόνη. Έχοντας κάποια άλλη δουλειά να κάνω, τον έσβησα, αφαίρεσα τον e-SATA από πάνω του και τον ξανα-άναψα, αυτή τη φορά μόνο με τον WD Elements συνδεδεμένο στην υποδοχή USB. Σε λιγότερο από 2 λεπτά, ίσως λιγότερο κι από 1 λεπτό, ο Dune boot-άρισε κανονικά, βλέποντας στον WD Elements και τις ταινίες του.

Αργότερα, αφού τελείωσα τη δουλειά μου, ξαναδοκίμασα, αυτή τη φορά όμως μόνο με τον e-SATA συνδεδεμένο. Εδώ πρέπει να πω ότι, πριν ξαναδοκιμάσω τον Dune με τον e-SATA πάνω του μόνο, είχα βγάλει τον δίσκο και τον είχα συνδέσει στον υπολογιστή μου, ώστε να βεβαιωθώ ότι όλα ήταν εντάξει με αυτόν. Αφού τον είδε ο υπολογιστής και μπόρεσα να τον ελέγξω και να παρακολουθήσω και κάποια ταινία (λίγα λεπτά μόνο), τον έβγαλα, κάνοντας "ασφαλή κατάργηση υλικού" και τον συνέδεσα μετά στον Dune. Ο Dune boot-άρισε γρήγορα, είδε τον δίσκο και τις ταινίες του και έπαιξε κανονικά.

Το ερώτημά μου λοιπόν, έχει να κάνει με την παρουσία αυτού του δίσκου.

Μήπως έφταιξε το γεγονός ότι ο δίσκος είναι πολύ γεμάτος, σε συνδυασμό με την παρουσία του άλλου δίσκου; Και αν ναι, δικαιολογείται τόσο μεγάλος χρόνος boot-αρίσματος; Και πόσος;

Ή μήπως ήταν απλά μια "παραξενιά" της στιγμής;

Ευχαριστώ.
-
 

Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.456
Ξαναδοκίμασε πάλι και με τους 2 δίσκους στο Dune Παναγιώτη για να σιγουρευτείς αν ήταν μια παραξενιά της στιγμής ή όχι.Συμβαίνουν αυτά!
Το ότι ο ένας δίσκος ήταν πολύ γεμάτος δεν έχει κάποια σχέση σίγουρα.
Υποψιάζομαι πιθανή δυσλειτουργία του Dune ως το πιθανότερο.
 

Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.456
Επίσης αν δεις ότι συνεχίζει το πρόβλημα,δοκίμασε στην άλλη usb θύρα του Dune το Elements να δεις αν συμβαίνει το ίδιο.
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
εγώ ανοίγω τους εξωτερικούς δίσκους έναν, έναν αφού ανοίξω το Dune και μπει στο home screen, όταν το κλείσω τους κλείνω κι αυτούς, δεν αφήνω ποτέ ανοικτούς δίσκους με το Dune κλειστό.
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Καλησπέρα ή μάλλον καλημέρα ξανά

Το δοκίμασα ξανά και όλα λειτούργησαν κανονικά. Τόσο με τον "πολύ γεμάτο" εξωτερικό e-SATA όσο και με τους δύο πάνω του. Ίσως να ήταν μια παραξενιά της στιγμής.

Αυτό όμως που μου έκανε κακιά εντύπωση είναι ότι σε μια από τις ριπαρισμένες ταινίες, το Avatar του James Cameron, το player ξεκινάει μεν, αλλά μετά από τα πρώτα 4-5 δευτερόλεπτα εμφανίζεται ένα αρχικό προειδοποιητικό ενοχλητικό μήνυμα που λέει ότι "αυτό είναι ένας δίσκος Blu-ray, ο οποίος μπορεί να μην μπορεί να αναπαραχθεί σωστά στο δικό σας player" (ή κάτι τέτοιο, τέλος πάντων). Στη συνέχεια, αρνείται πεισματικά να συνεχίσει, παγώνοντας τη συνέχεια της ροής της ταινίας. Αυτό μου το κάνει στο "Play Normal" mode, ενώ στο "Play Lite" mode, η ταινία φορτώνει κανονικά και παίζει, αλλά πρέπει εγώ να επιλέξω υπότιτλους και γλώσσα, γιατί το αρχικό μενού της δεν εμφανίζεται σε αυτό το mode.

Αυτό δεν μου το έχει παρουσιάσει σε καμιά από τις άλλες ριπαρισμένες ταινίες κανενός εξωτερικού δίσκου, από αυτές που έχω ως τώρα τουλάχιστον δοκιμάσει. Πρέπει βέβαια να επισημάνω ότι το συνολικό μέγεθος του αρχείου ISO που αντιστοιχεί στο Avatar είναι από τα μεγαλύτερα (ίσως ΤΟ μεγαλύτερο), ξεπερνώντας τα 50 GB. Δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο ίδιο το αρχείο και σε κάποια δική του ιδιαιτερότητα ή απλά στο μέγεθός του (το δεύτερο το θεωρώ απίθανο, αλλά το αναφέρω, μπας και..).

Έχουμε κάποια εμπειρία γι αυτό?
-
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
Το Avatar είναι το πιο βαρύ Blu-Ray που έχει κυκλοφορήσει και ζορίζει πολλά players...
 

Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.456
Μου το έκανε και σε μένα αυτό Παναγιώτη σε bd iso του Avatar,όταν είχα το Dune.Το θυμάμαι πολύ καλά.
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Καλησπέρα, Λεωνίδα και σ' ευχαριστώ για την πληροφορία

Κάποιο πουλάκι με πληροφόρησε πως αυτό το πρόβλημα οφείλεται στο κλείδωμα κάποιων από τους νεότερους σε κυκλοφορία δίσκους blu-ray, που έχουν Cinavia Protection (δεν είμαι σίγουρος αν το Avatar είναι ένας από αυτούς, αλλά θα το θεωρήσω δεδομένο). Και για να μην έχω το πρόβλημα. πρέπει να πάω μερικά firmwares πιο πίσω, Πόσο πίσω, δεν ξέρω.

Πολλή συζήτηση έχει γίνει εδώ γι αυτό το ζήτημα.

Τί λέτε;
-
 



Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.456
Στα τελευταία firmware αν δε κάνω λάθος έχουν αφαιρέσει τη δυνατότητα για full bd menu και υποστηρίζουν μόνο bd lite σε iso και bdmv folder γι αυτό σου συμβαίνει αυτό.
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Στα τελευταία firmware αν δε κάνω λάθος έχουν αφαιρέσει τη δυνατότητα για full bd menu και υποστηρίζουν μόνο bd lite σε iso και bdmv folder γι αυτό σου συμβαίνει αυτό.
Μπα, δε νομίζω, αυτό μου συμβαίνει μόνο στο ISO του Avatar. Άλλα ISO files από άλλους ριπαρισμένους δίσκους τα διαβάζει μια χαρά και μπαίνει κανονικά στο full menu τους. Ανεξάρτητα σε ποιόν σκληρό είναι αποθηκευμένα (e-SATA ή USB).

Κάτι πρέπει να συμβαίνει, είτε με αυτό καθεαυτό το αρχείο ISO είτε με τον τρόπο που τα δεδομένα είναι εγκατεστημένα στο ίδιο το Blu-ray, από το οποίο έχει προκύψει το ISO. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή δεν είναι στα χέρια μου το Blu-ray (το έχει ο γιος μου) για να δω πώς συμπεριφέρεται στον οπτικό οδηγό του Dune το συγκεκριμένο, αλλά κάποια στιγμή θα το πάρω και θα το δοκιμάσω.
-
 

Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.456
Αν είναι η 1η έκδοση bd dvd που είχε βγει το Avatar,το είχα κι εγώ σε iso,όμως με πολύ παλιότερο firmware το Prime τότε και μου έβγαζε το ίδιο μήνυμα.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.316
Μηνύματα
2.858.280
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top