KRAUT ROCK


cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484

Kraut goes funk, funk goes jazz, jazz goes intergalactic psych, backing vocals are the most gloriously silly ones in rock history, hhmmm maybe Zappa helped them in the studio?

PS: thanks to George who notified me for this thread
 




cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Emtidi - "Walkin' in the park" από το Album "Saat" (1972)


Ονειρωδες, μελαγχολικο, folkie, λιγο hippie και τεζα κατω
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Art Boys Collection " Stoned wall" από το ομωνυμο LP (1972)


Καμμια σχεση με kraut, αλλα ειναi τοσο καλο που αξιζει να αναφερθεί οντας Γερμανοι. Θα μπορουσαν καλυτερα πραγματα αν το LP ειχε βγει 2-3 χρονια νωρίτερα.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Krokodil - "An Invisible World Revealed" (1971)


Εντελως απιστευτο album, πιο kraut κι από τα kraut, πιο ψυχεδελικο κι απο τα ψυχεδελικα, αν και Ελβετοι. Μεχρι τοτε, οι Ελβετοι, μια χωρα με απιστευτο πλουτο και το μεγαλυτερο κατά κεφαλην εισοδημα, δεν ηταν και πολύ γνωστοι για τις επιδοσεις τους στο rock. Η μεχρι τοτε συνεισφορα τους σε αυτον το πλανητη ηταν οι...σοκολατες και τα ρολογια...κουκοι, και να ξαφνικα που βγαζουν έναν κουκο, απο το μανικι τους αυτη την φορα, με ένα απίστευτης δυναμικης group κι ένα album που εχει περασει όλα τα tests του χρονου. Αντε φιλοι Ελβετοι, και καμμια σοκολατιστα από το...μανικι. Που τελικα την εβγαλαν κι αυτην...(σε μελοντικο post). Ε λοιπον, εχουμε και λεμε, Ελβετια = σοκολατες, ρολογια-κουκοι, Krokodil και....
 







cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Popol Vuh - Hosianna Mantra (1972)


Από τα groups και albums που τα λόγια είναι πραγματικά περιττα.
Η μουσική της μεταθανάτιας ζωής, της απόλυτης γνώσης και του Θεού.
Όχι τυχαία πιστεύω η επιλογή του Hertzog να γράφουν την μουσική για τις ταινίες του, ενός σκηνοθέτη βαθιά θρησκευόμενου και με ίδια θεματολογία με τον Fricke. Ε, αφού άκουσα ολόκληρο το album πριν λίγο, πάμε για δεύτερο Tallisker. Άντε να δούμε που θα μας βγάλει σήμερα.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Guru Guru - L. Torro από το LP "Tango Fango" (1976)



Απλα ένα από τα καλυτερα albums της δεκαετιας του 70, σιγουρα το καλυτερο τους, μετα απο 2 χρονια διακοπη και αναθεωρησης ροτας, αφου ειδαν και αποειδαν με τα μακρόσυρτα jams, που κουρασαν και τους ιδιους, επέστρεψαν με ένα album, που επιτελους αποτιναξαν τις ταμπελες και εβγαλαν αυτό που ειχαν τελικα μεσα τους. Η πλακα/παρωδια παραμενει βεβαια με τιτλους "Nightbear", "Salto Mortadela" "Banana Flip" "Soba soave bossanova" αλλα η μουσικη τους περασε σε άλλο επιπεδο. Βαζω και την live εκδοχή του απιστευτου αυτου κομματιου.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Exmagma - The First Tune από το LP "Exmagma" (1973)


Απιστευτη συνθεση (και album) από 3 θεοφρικια με ισες ποσοτητες jazz, rock, experimental, noise, fusion, psych τοσο αρμονικα δεμενα μεταξυ τους που τελικα δεν μπορουν να "καταταχθουν" πουθενα.
Θελω τον φακο του φωτογραφου που τους εβγαλε αυτη την φωτο (ειναι οπισθοφυλλο από το δευτερο album).



 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Witthuser & Westrupp - Trips und Traume (1971)




Δεν ξερω τι εκαναν οι Γερμανοι και μπορουσαν να βγαζουν τοσο πειστικα φολκ αριστουργήματα, αλλα απο προσωπικη μου εμπειρια, μπορω να σας πω ότι τα μεγαλύτερα και πιο original φρικια που γνωρισα ηταν Γερμανοι, κι αυτό εχει μια λογικη, λογω του ότι η Γερμανια είναι η πιο προηγμενη τεχνολογικα χωρα στην Ευρωπη. Παντα ηταν προθυμοι να δοκιμασουν κάθε λογης φυσικο προιον :lolsign: από γλυκοπατατες μεχρι αγνωστες ριζες, και εκει νομιζω κρυβεται η μαγεια όχι μονο του συγκεκριμενου album αλλα και πολλων αλλων φολκ αριστουργημάτων που εβγαλε η χωρα. Πως αλλιως αλλωστε να εξηγησει καποιος ότι 2 μουσικοι με μετριες "παιχτικες" ικανότητες, χρησιμοποιώντας τρομπονι, ξυλοφωνο, φλαουτο, μαντολινο, ακουστικες κιθαρες, σαντουρι, μπασο, ντεφι, κρουστα, καποια αλα-ψαλμωδια background φωνητικα και μια απιστευτα ατμοσφαιρικη παραγωγη κατορθωσαν να δημιουργησουν ένα τοσο μαγικο και περα από κάθε περιγραφή album?
Aeroplan und Kurdistan :lolsign: PURE MAGIC
 

stathis

Ultra Home Theater
Μηνύματα
21.631
Reaction score
36.414

Alcatraz - Vampire State Building (1971)

Mπάντα που έρχεται από το Αμβούργο στις αρχές της δεκαετίας του '70 και ενεργή μέχρι το 2002.
 

stathis

Ultra Home Theater
Μηνύματα
21.631
Reaction score
36.414

Birth Control απο το LP '' Count on Dracula''(1980)


The Rescue (Sometimes In The Future)

Mπάντα που σχηματίστηκε στο Βερολίνο απο 2 άλλες μπάντες το 1966.
Πρόσφατα η μπάντα έχασε τον Bernd Noske. Drummer / φωνητικά.
 


Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.556
Μηνύματα
2.864.277
Members
37.930
Νεότερο μέλος
l.koustimpis@visualacoust
Top