Χαρμολύπη! Τέλος το τροφοδοτικό του εξωτερικού σκληρού

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Γράφοντας εδώ, αναφερόμενος στην επανεργοποίηση του δικού μου Media Player (Dune Prime 3.0), ο εξωτερικός σκληρός, που παρέθεσα, λειτουργώντας μέσα στη θήκη Thermaltake Muse A2319 σταμάτησε να λειτουργεί αμέσως μετά το πέρας της μεταφοράς των αρχείων.

Για την ακρίβεια, τον είχα αφήσει να φορτώνει τα αρχεία, και κανένα δεκάλεπτο πριν ολοκληρωθεί η μεταφορά, πήγα να φάω κάτι. Όταν επέστρεψα, η μεταφορά είχε ολοκληρωθεί. Αφαίρεσα το δίσκο από τον υπολογιστή (κάνοντας κανονικά "Ασφαλή Κατάργηση"), έσβησα το τροφοδοτικό και το αφαίρεσα από την πρίζα. Έκαιγε μάλιστα. Πέντε λεπτά αργότερα, δοκιμάζοντας να τον ξανασυνδέσω, το τροφοδοτικό αρνήθηκε να ξανανάψει. Το άφησα να κρυώσει και το ξαναδοκίμασα. Τίποτα.

Αποφάσισα πως η ζωή του τελείωσε.

Πρόκειται για ένα από αυτά τα φτηνιάρικα τροφοδοτικά, που παρέχουν στην έξοδό τους σε εξάπινο στρογγυλό βύσμα διπλή τροφοδοσία 12V + 5V DC, με προδιαγραφή 2Α ανά rail. Είναι φυσικά κινέζικο FIL-TECH CORPORATION, Ningbo ISO Electronics Ltd, ήτοι μάρκα No Name.

Δυο φωτογραφίες για να κατανοήσετε περί τίνος πρόκειται, όχι του ίδιου, αλλά παρόμοιου:





Μπορώ να το αγοράσω από το ebay και δεν είναι και ακριβό, αλλά θα κάνει κανένα μήνα να μου έλθει. Ζητάω λοιπόν, τη βοήθειά σας στα εξής:

1) Μήπως υπάρχει κάπου σε κάποιον κάτι παρόμοιο, το οποίο να είναι προσωρινά ή - ακόμα καλύτερα - μόνιμα παροπλισμένο, ώστε να το δανειστώ ή ακόμα και να το αγοράσω, προκειμένου να λειτουργήσω τον εξωτερικό σκληρό, και να ολοκληρώσω αυτό που ξεκίνησα?

2) Αν το παραπάνω αίτημα δεν είναι πραγματοποιήσιμο, μήπως ξέρει κάποιος πού μπορώ εντός Ελλάδος να βρω κάτι τέτοιο, πριν καταλήξω στην αγορά από ebay και αναγκαστώ να περιμένω τις 30-40 μέρες που θα κάνει να έλθει?

Ευχαριστώ
-
 



Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Καλημέρα σε όλους και πάλι

Ελπίζω πως θα βρώ τη λύση με το τροφοδοτικό της παραπάνω ευγενικής προσφοράς του Δημήτρη.

Η ελπίδα μου να βρω λύση, στηρίζεται σε αυτό που πρότεινε ο Δημήτρης, δηλαδή στο να κόψω τις άκρες των καλωδίων με τα βύσματα, αυτού του Δημήτρη και του δικού μου, και να προσπαθήσω να προσαρμόσω την κομένη από το δικό μου άκρη στο καλώδιο του τροφοδοτικού του Δημήτρη.

Απλά, φοβάμαι μήπως οι δυο τάσεις, που στο δικό μου τροφοδοτικό έχουν τους δικούς τους πόλους (+ και -) με ξεχωριστή τη γείωση, δεν ταιριάξουν καλά στο καλώδιο του τροφοδοτικού του Δημήτρη, γιατί σε αυτό χρησιμοποιείται η γείωση ως ο δεύτερος πόλος των τάσεων (ο αρνητικός, φαντάζομαι).

Γι αυτό και μόνο το λόγο, θα συνεχίσω να υποβάλλω το αίτημά μου, απλά γιατί το προσφερόμενο είναι 4-πινο και όχι 6-πινο, όπως αυτό που ζητάω.

Αν κάποιος διαθέτει κάτι τέτοιο, έστω και δανεικό για λίγες μέρες, θα εκτιμούσα την προσφορά.

Ευχαριστώ.
-
 



Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.714
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top