ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
service Behringer EP1500
Σας αρεσει η στατιστικη ? Για μενα αποτελει παθος ειδικοτερα οχι τοσο η συλλογη των στοιχειων αλλα περισσοτερο η αναλυση του αποτελεσματος .

Εχουμε επισκευασει χιλιαδες ενισχυτες , προφανως μεσα σε αυτους και αναλογοι επαγγελματικοι ενισχυτες τυπου καθε καρυδιας καρυδι … Παραδοξως ομως εχουμε επισκευασει τα τελευταια 5 χρονια μολις 4 Βehringer της σειρας EP

Πιθανες εξηγησεις ειναι μονο τρεις Η πρωτη ειναι οτι δεν χαλανε ευκολα , η δευτερη οτι επειδη ειναι σχετικα φτηνος ενισχυτης δεν ασχολουνται να τον φιαξουν αλλα εν μεσω κρισης και γνωριζωντας τον Ελληνα θα ελεγα οτι απο τις τρεις θεωριες ειναι η πιο αδυναμη και τελος οτι χαλανε αλλα δεν τους φιαχνουμε εμεις . Την τελευταια την εψαξα μεταξυ συναδελφων αλλα και μεσω γνωριμιας στην μαμα εταιρια και τελικα οι αναφορες συγκριτικα με την ποσοτητα που εχει πουληθει και αυτων που πηγαν για σερβις ειναι μαλλον δυσαναλογες ..

Απο την δικια μας πλευρα εχουμε κανει εναν ΕΡ2500 που ειχε μια φισα ξεκουμπωμενη , εναν ακομα με την ιδια βλαβη οπου πλεον καταλαβα οτι και εγω και το εργοστασιο κανουμε το ιδιο πραγμα δλδ βαζουμε πλεον κολα στις φισες . Εναν ακομα ο οποιος ηταν καμμενος στο ενα καναλι αλλα απο κατασκευαστικο λαθος οπου σε ενα απο τα τρανσιστορ εξοδου το ρομποτ ειχε ξεχασει να κολησει το τρανσιστορ με κοληση αλλα και να κοψει τους ακροδεκετες και ο ενισχυτης δουλευε Sub woofer σε Club επι περιπου 4,5 χρονια μεχρι να τυχει σε καποιο βραδυ τελικα να κανει αρκ ο ακροδεκτης που δεν ηταν κολλημενος με το pad της πλακετας και απο τον σπινθηρα και τον παλμο να καει το μηχανημα .

Ακολουθει ο εικονιζομενος που ηρθε με την ενδειξη οτι μπαινει στο κλιπ πολυ γρηγορα και ειχε καμμια δεκαρια απο τους μικρους ηλεκτρολυτικους ψημενους απο θερμοκρασιες και η απλη αλλαγη και ρυθμιση εφερε το μηχανημα σε λειτουργια σε δευτερολεπτα .

Μερικες πληροφοριες οτι η σειρα ΕΡ ειναι κατασκευασμενη κατω απο την σχεδιαση της QSC σειρα USA και τις αναλογες μετεξελιξεις μεχρι τον RMX 2450 αργοτερα προχωρησαν και σε πιο εξελιγμενα σχεδιαστικα προιοντα ταξης Η .

Η σχεδιαση αυτη της QSC ειναι ενα πολυ περιεργο και ειδικο πραγμα το οποιο σημαινει οτι ειναι πρακτικα αδυνατον να καει ο ενισχυτης η να καει μεγαφωνο απο αυτον τον ενισχυτη κατω απο σχεδον οποιεσδηποτε συνθηκες .

Η υλοποιηση που εχει κανει η Behringer ειναι σαφως με φτηνοτερα υλικα , σαφως με οχι τοσο πλουσια υλικα οσο η σειρα USA αλλα σχεδον τα ιδια αν οχι ακριβως τα ιδια με την σειρα RMX Επισης η Behringer εχει πιο καλα σχεδιασμενες προστασιες λιμιτερ στον ενισχυτη αλλα και αντιστοιχα λιμιτερ στην εισοδο του ενσιχυτη για να κουκουλωσει την φτωχοτερη κατασκευη της .

Το αποτελεσμα ειναι αυτο που εφερε η στατιστικη και τα μηχανηματα αυτα δεν χαλανε καθολου ευκολα Σαφως και σε σχεση με την σειρα USA αλλα και RMX ειναι προφανως χειροτερα μηχανηματα αλλα ενα κλικ κατω οχι δεκα κλικ .Οι οποιες διαφορες στην κατασκευη παντως επικεντρωνονται σε μοντελα τα οποια ειναι πισω απο την σειρα RMX … κατα την αποψη μου απο την σειρα RMX και πλεον ειναι το ιδιο πραγμα .

Απο πλευρας ηχου ουτε τα QSC σειρας USA η σειρας RMX και οι αντιστοιχοι κλωνοι πλεον απο την BEHRINGER επαιζαν ποτε κατι το αξιολογο το αντιθετο θα ελεγα . Με τα δικα μας κριτηρια του hifi ουτε καν για αστειο . Αυτο ειναι απολυτα λογικο απο την στιγμη που δεν σχεδιαστηκαν για αυτο τον σκοπο .

Ο στοχος ηταν μονο η μεγαλη ισχυς και η ασφαλης λειτουργια το ποσο καλα πηγε ο ηχος ηταν περισσοτερο θεμα τυχης και λιγοτερο σχεδιασης . Στο ξενο φορουμ συνατησα εναν συνταξιουχο στην Αμερικη που δηλωσε μελος της σχεδιαστικης ομαδας της σειρας USA και με λιγα λογια μου ειπε οτι ο βαθμος ασφαλειας σε αυτο το μηχανημα ο οποιος αποδεδειγμενα πλεον ειναι εξαιρετικα υψηλος ειναι κατι το οποιο επετευχθει μαλλον κατα τυχη .



Σακης Πετροπουλος



 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Service Sony STR 6120
Βρισκομαστε σε μια εποχη οπου τα παντα ειναι προς πωληση.Καλως η κακως με τον εναν η τον αλλον τροπο το ιντερνετ και το EBAY απο την μια βοηθανε παρα πολυ στην διακινηση ιδεων αλλα και προιοντων πλην ομως, οπως και στις ιδεες ετσι και στα προιοντα …κυκλοφοραει πολυ σαβουρα ..

Δυστυχως εαν αρχιζα να παραθετω μια λιστα απο μηχανηματα τα οποια ηρθαν κοντα μας με σωρεια προβληματων τα οποια ειναι δεδομενα προβληματα χρονου και κακης χρησης ( μιλαμε για σαπιους πυκνωτες με εκτεταμενες διαρροες ) και οχι για μια τυχαια βλαβη η οποια προκληθηκε πχ απο την μεταφορα ειναι σιγουρο οτι αυτη η λιστα θα ηταν πολυ μεγαλη .

Πολλα απο αυτα εχουν την ενδειξη απο τον πελατη η και τον πωλητη οτι εχουν κανει γενικο σερβις , η τσπ δουλευουν αψογα μια και οπτικα εχει τυχει πολλες φορες να ειναι αγρατσουνιστα . Δυστυχως στατιστικα τα σκηπτρα κρατανε πωλητες απο την Γερμανια . Ειρωνικο ? παραξενο? τυχαιο ? ποιος μπορει να ξερει .

Προσθετω επισης οτι πολλα απο αυτα ειναι επισκευασμενα προχειρα και στο ποδι και πολλες φορες φορανε αντι για τα πανακριβα Sanken ΜΟΤ200 που κοστιζουν σχεδον 25 ευρω το κομματι κινεζικα ISC PMC και καμμια φορα NTE τα οποια δεν δουλευουν που να εχεις το θεο μπαρμπα . Φυσικα ειναι επισκευασμενα με την λογικη ισα να μην καιγονται η ασφαλειες και ισα να γρατσουνισουν λιγο στην εξοδο που σημαινει ολες οι αλλες δεκαδες λεπτομεριες ειναι απλα ακοιταχτες οι οποιες φυσικα θα βγουν στο μηχανημα αν αυτο μπει σε καθημερινη χρηση ,το οποιο μπορει ηδη να ειναι και 20 και 30 ετων .

Πιο συγκεκριμενα ο Sony str 6120 ηρθε με ακριβως αυτη την λογικη οτι εχει περασει γενικο σερβις στην Γερμανια και ειναι σε αψογη λειτουργικη κατασταση . Παρολα αυτα στα χερια του πελατη το ραδιοφωνο δεν λειτουργουσε σωστα , οι ενδειξεις συντονισμου και στερεο ηταν αλλου για αλλου , ο ιδιος ο δεικτης ηταν αλλου για αλλου , οι λειτουργιες AFC και Mute ειχαν πολυ σοβαρα προβληματα .

Στο Audio κομματι το μηχανημα δουλευε πλην ομως ο ηχος του δεν ηταν καθαρος και το ενα απο τα δυο καναλια ανεβαζε αστρονομικες θεμροκρασιες .

Αυτα που ειδαμε μεσα ειχαν καπως ετσι

—Κανενας απο τους πυκνωτες δεν ειχε αλλαχτει ειδικα στο ραδιοφωνο η κατασταση ηταν δραματικη.

—Ολα τα τριμερακια ειχαν ψεκαστει εξωτερικα με καποιο λαδερο σπρευ πραμα το οποιο δεν ειχε κανενα απολυτως νοημα συν οτι γεμισε τον τοπο λαδια σε ολες τις πλακετες απο την στιγμη που τα επαργυρα τριμερ ηταν μαυρισμενα και αρα η αγωγιμοτητα ηταν τελειως χαλια αλλα και η σταθεροτητα του τριμερ ειχε παει περιπατο .

—Σαν να μην εφταναν ολα τα παραπανω με σωρεια προβληματων πισω του το μηχανημα καποιος προσπαθησε να συντονισει τον δεκτη χωρις την αναλογη διαδικασια και οργανα . Φυσικα ακομα και τα οργανα την γνωση και την διαδιακασια να ειχαν διαθεσιμη επιτυχης συντονισμος ειναι ανεφικτος με βρωμικα τριμερακια και φαγωμενους πυκνωτες .

Ετσι ο τεχνιτης αρκεστηκε σε εναν συντονισμο με το αυτικαι το ματι σε εναν σταθμο καπου στο κεντρο της μπαντας με το στερεο να αναβει και ολα καλα .

Σαν επιλογο αυτου του αρθρου θα προσθεσω οτι μολις δυο τρεις απο τους πελατες μας καταλαβαν οτι το μηχανημα που αγορασαν ειχε σοβαρα θεματα απο την ωρα που ανοιχτηκε το πακετο και ηθελαν να μπουν στην διαδικασια να τραβηχτουν να δωσουν λυση στο θεμα τους και τα καταφεραν . Σε δυο απο τις περιπτωσεις επεστραφησαν τα χρηματα αλλα και το μηχανημα κρατησαν . Σε αλλη περιπτωση επεστραφει το μηχανημα και τα χρηματα .

Σε ολες τις περιπτωσεις εκεινο που προτεινω ειναι οτι εαν αγοραζει καποιος vintage απο ebay απλα δεν το βαζει στην πριζα οτι και να λεει για την κατασταση του ο πωλητης . Σηκωνει καπακι και ο πρωτος οπτικος ελεγχος θα του δωσει παρα πολυ καλες πληροφοριες .

Σακης Πετροπουλος

 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Service Kenwood KA 405
Μεγαλυτερος και κατα τι ισχυροτερος απο τον 305 δομημενος με μαλλον διαφορετικο τροπο , φυσικα με μεγαλυτερα τρανζιστορ εξοδου παραμενει ενα μοναδικο κομματι “δασκαλος” και προδρομος για πολλα σημερινα μηχανηματα .

Το μεγαλυτερο οπλο του και πραγμα που οι κατασκευαστες αντεγραψαν στο μελλον ειναι η δομηση του με κυρια χαρακτηριστικα τους πυκνωτες τροφοδοσιας κολλητα οπως λεμε με τα τρανσιστορ εξοδου σε μια κατασκευη ανατρεπτικη για τα τοτε δεδομενα με απολυτη εργονομια , λειτουργικοτητα απλη και ελαφρια κατασκευη και προφανως χαμηλου κοστους .

Στην συγκεκριμενη περιπτωση η αντισυμβατικη σχεδιαση με την πλακετα αναποδα κραταει τους πυκνωτες καθετα και συναμα μειωνει κατα παρα πολυ το κοστος του ψυκτικου απο την στιγμη που εχει γινει τετοια εξοικονομηση χωρου .

Τα σημεια και οι μικρες λεπτομεριες που παιζουν τον κυριο ρολο ειναι οπως ειπα οι πυκνωτες που ειναι κοντα στα εξοδου , τα επιμερους τροφοδοτικα χωρισμενα στην μεση μαζι με τα κυρια , επιμερους τροφοδοσια στο phono stage , με ενα generic phono stage πλην ομως με το δικο του τροφοδοτικο και χωροταξικα μακρυα και ησυχα απο ολα τα θορυβωδη , αντιστοιχα και για τους προενισχυτες τονων και line και με σωστη τροφοδοσια αλλα και διανεμημενους στην προσοψη επισης ησυχα και μακρυα .

Απο βλαβες καμμενο το ενα καναλι , οπου φορεσε νεοτερα και λιγο ισχυρα και ταχυτερα τρανζιστορ εξοδου τα οποια οδηγηθηκαν ανετα και αμμεσα ( ευτυχως ) χωρις προβληματα και ταλαντωσεις με αποτελεσμα το μηχανημα τελειωμενο και με ολους τους πυκνωτες αλλαγμενους να παρει εναν αλλο αερα και αισθηση ταχυτητας .

ΘΑ ελεγα ιδανικα ΝΑΙ σε αγορα μεταχειρισμενου , επισκευασιμος 100% οτι και να εχει , εξαιρετικα γλυκος και μεστος στον ηχο του ιδανικος για δευτερο συστημα εξαιρετικα καθαρος και στακαρισμενος ηχος προφανως με μικρα και ευαισθητα ηχεια σαν δευτερο συστημα η μεγαλυτερα αλλα και παλι ευαισθητα μια και η ισχυς δεν ειναι το “φορτε ” αυτου του μηχανηματος .

Φυσικα πολλες φορες εχουμε πει οτι ειναι πολυ ευκολο να εχουμε μικρους ενισχυτες με αστρονομικες ταχυτητες ενω πρεπει να τους φυλαμε απο την στιγμη που η ισχυς ανεβαινει ωστε να παρεχουμε προστασια στον ιδιο τον ενισχυτη απο τον εαυτο του αλλα και στα ηχεια μας που συνηθως κοστιζουν παραπανω απο τον ενισχυτη .

Στα πολυ αρνητικα βρισκω σε αυτο τον ενισχυτη οτι χρησιμοποιει μερος της πλακετας εξοδου των ηχειων πισω απο τις μπορνες για να διακλαδωνει το καλωδιο των 230V εκει πανω . Παρολο οτι ο πελατης ενημερωθηκε για το συγκεριμενο ατοπημα που τις ριζες του εχει στον ηλεκτρολογικο κανονισμο που ισχυε τοτε στην Ιαπωνια και θεωρει την εξοδο των ηχειων ως hot και αρα κοντα στο καλωδιο της παροχης τελικα ο ακροατης ζητησε να μην πειραχθει ωστε να μην αλλιωθει ο χαρακτηρας του πραγμα το οποιο για μενα ειναι προφανως ανεξηγητο .

Σακης Πετροπουλος



 

Emmanouil 1964

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
7.788
Reaction score
28.228
ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

ΣΕΛΙΔΑ 1

SERVICE AKAI AM-2400
SERVICE LUXMAN M 03
SERVICE YAMAHA C4
SERVICE Sansui AU 117
SERVICE SONY TA 1120
SERVICE LUXMAN L308
SERVICE AKAI AA5200

ΣΕΛΙΔΑ 2

SERVICE AKAI AA5200
SERVICE AKAI AM U D1
Συνταγη για καταστροφη σετ προενισχυτη τελικου MARANTZ 240-3600

ΣΕΛΙΔΑ 3

SERVICE SONY TA 1066
SERVΙCΕ XREPI ROTEL 202

ΣΕΛΙΔΑ 4

SERVICE YAMAHA CA700
SANSUI G4700...

ΣΕΛΙΔΑ 5

AKAI AM 2400 .....στο Πολυτεχνειο μας ελεγαν οτι πρεπει να δηλωνουμε Μηχανικοι Ηλεκτρονικων και οχι απλα Ηλεκτρονικοι....... !!!
TECHNICS SL 1600
kenwood KA-5700
service luxman L-200
SERVICE LUXMAN LV 100
SERVICE NAKAMICHI 6XX

ΣΕΛΙΔΑ 6
GOLDMUND MEMESIS μαζι με λιγη ""φυσικη ιστορια"""....
SANYO PLUS SERIES ...Μας επισκεφτηκε ενα απο αυτα τα μηχανακια.....
LUXMAN .... υβριδικόs !!!
Sansui 5900Z

ΣΕΛΙΔΑ 7

Ο C03 απο κατασκευης του θεωρω οτι ειναι ενα απο τα κορυφαια μηχανηματα ...
Αγαπητέ Σάκη,....Με φόρτωσες με απορίες...''αξιόλογο μηχανάκι'', ''αληθινά ηχοχρώματά'',..."υπάρχει θέμα ασφάλειας" ..... Κ.Λ.Π.


ΣΕΛΙΔΑ 8

SERVICE TECHNICS SL PG 490
SERVICE DENON PMA 925R
SEVICE KODA KD 255


ΣΕΛΙΔΑ 9

Τ Ι Π Ο Τ Α !!!!

ΣΕΛΙΔΑ 10

Τ Ι Π Ο Τ Α !!!!

ΣΕΛΙΔΑ 11

SERVICE MARANTZ 1090
SERVICE PIONEER 838

ΣΕΛΙΔΑ 12

Τ Ι Π Ο Τ Α !!!!

ΣΕΛΙΔΑ 13

Τ Ι Π Ο Τ Α !!!!

ΣΕΛΙΔΑ 14

Ανακατασκευη Crescendo 1982 140W

ΣΕΛΙΔΑ 15

KENWOOD KA 5700
Luxman M03
Phase Linear 4000 pre
LUXMAN LV122
CREEK EVOLUTION
AUDIO INNOVATIONS ALTO

ΣΕΛΙΔΑ 16

SERVICE NAD 214
SERVICE AKAI AM U55
Νakamichi ενισχυτηs
NAD 314
Marantz CD 63se
SERVICE HARDMAN KARDON HK 870
Service ενισχυτη PIONEER SA 720

ΣΕΛΙΔΑ 17

service PIONEER SX 440
Service SANSUI A700
service YAMAHA RX-V 550
Target 2500

ΣΕΛΙΔΑ 18

Service Nakamichi RX 202
Service Sansui SR525
Service NAD 3020B
service Technics SU -A600
Service του Magnum IA200 και η δικαιωση ….
Denon PMA-560
Service Nikko Alpha II
Service Electrocompaniet 25w
Service Technics SL 110
Service Alchemist Forseti APD 21 A pre +PSU
service Sansui AU222
Service Thorens TD321 MKII
Service Luxman PD310 ( Vacuum)

ΣΕΛΙΔΑ 19

Service Luxman LV 105 U
Marantz Model 7
Service Carver TFM 6C
Service Perreaux SA2
Service SANYO Plus 55 C55
Service Advanced Acoustic MCD403
Επισκευη Yamaha C6 PRO.
Επισκευη Sansui 1000X
Service Kenwood KA5700
Service Dual CS 430 και λοιπα μοντελα
Service Sansui QA 7000

ΣΕΛΙΔΑ 20

Service Alchemist Forseti APD15A ,εκτεταμενη αναφορα .
Service Korato KVA 150M
Service Bryston 2B
........Φλασιά γιά Alchemist forseti APD 15
Επισκευη Pionneer SA7500
Επισκευη YAMAHA A560
Service Sphynx Myth 5

ΣΕΛΙΔΑ 21

Service Kenwood KR 4070
Service NAD 304
Service Nakamichi PA7 STASIS
Επισκευη YAMAHA A560
Service XTZ Devine
Service Conrad Johnson Classic Gold
Service Rotel RHB 10
Επισκευη Pioneer A656 Mark II
Service Cairn
Service Marantz PM 350-450
Service Densen Pre+Main BEAT
Service CAV A8M

ΣΕΛΙΔΑ 22

Service Advance Acoustic MAP 105
Service Denon TU 660
Επισκευη Marantz PM 66 KIS
Service Sansui BA 3000
Service Hitachi HMA 7500
Service Crown CE 4000
Service Cybernet CA50
Service -Ανακατασκευη NVA AP50

ΣΕΛΙΔΑ 23

Alchemist Forseti APD20A
Πολυκαναλα ONKYO
CYRUS
Service Aurex AY88 (Toshiba)
Επισκευη Αναβαθμιση και Service Luxman L31
Service Philips TA 6000 22AH773
Service Tensai 2820
Sanyo Plus 55 series
Service Luxman L116A
Service Sony TA F3A

ΣΕΛΙΔΑ 24

service Behringer EP1500
Service Sony STR 6120
Service Kenwood KA 405
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Καλημέρα, Σάκη, καλημέρα σε όλους

Εκτιμώ ιδιαίτερα, τόσο την παρουσίαση, που περιέχει σημαντικά στοιχεία ενημέρωσης, όσο και αυτή-καθεαυτή τη δουλειά που κάνει ο Σάκης.

Για μένα προσωπικά (γούστα είναι αυτά!), εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν οι παρουσιάσεις των:
- Luxman M03
- Marantz 1090 (έχω το μικρότερο αδελφάκι του, τον 1060 πάνω από 40 χρόνια και - παρ' όλους του περιορισμούς λόγω σχεδίασης και ισχύος - ξέρω καλά περί τίνος πρόκειται)
- Bryston 2B
- Nakamichi PA7 STASIS
- Rotel RHB 10
- Behringer EP1500

Απο κει και πέρα, θα περίμενα κάποια στιγμή, Σάκη, να ανέβαζες (αν βέβαια έχεις κρατήσει στοιχεία, φωτό κλπ.) και τη "μετασκευή" του δικού μου Hafler XL-600, ασχετα αν ακόμα δεν έχουμε βρει τον τρόπο να συνεννοηθούμε για να τον παραλάβω (δική μου η ευθύνη, δε λέω).

Καλημέρα και πάλι
-
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Καλημερα Παναγιωτη στοιχεια φωτο κλπ απο τον HAfler εχουν κρατηθει οπως σε ολα σχεδον απο τα μηχανηματα που επισκευαζουμε ...Ο κυριοτερος λογος που δεν τα ειχα ανεβασει μεχρι τωρα ειναι οτι ηθελα να ειναι παραδωμενο το μηχανημα ωστε να υπαρχει feedback και απο τον ακροατη .

Με την ευκαιρια να ευχαριστησω τον φιλο μας Εμμανουηλ 1964 που ανεβασε μια συνοψη απο τα αρθρα .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Service Denon DP3000
Ανοικει σε μελος του φορουμ AVsite και ειναι ενα βαρυ κατασκευασμα απο την Denon το οποιο ενω ειναι μια αριστη κατασκευη και προσφερεται για πολυ παιχνιδι και πειραματισμο με τα πλινθ και τους βραχιονες θα ελεγα οτι υποφερει απο αρκετες παιδικες ασθενιες απο το παρελθον .

Θα ηθελα σε αυτο σημειο να παραθεσω μια αποψη μου σε οτι αφορα την επιλογη Belt Drive και Direct drive . Εχει επικρατησει η αποψη οτι τα καλα Audiophile πλατω ειναι μονο τα Belt drive και εχουμε δει κατασκευασματα με το μοτερ εξω απο το πλινθ , κατασκευες με πολυ ειδικα τροφοδοτικα , ιμαντες με αστρονομικα κοστολογια , αντιστοιχες τοποθετησεις και αποψεις γυρω απο το θεμα προβληματα ολα τα οποια τα Direct Drive τα εχουν ηδη λυμενα .

Η διαφορα ειναι οτι μια εταιρια που εχει στοχο να παραγει πχ 500 audiophile pickup τα οποια θα ανοικουν στην αγορα των 3000-5000 ευρω ειναι πρακτικα αδυνατον και εξαιρετικα κοστοβορο να παραγει 500 μηχανισμους direct drive μονο ….Θα συμ φερε απο τις 10,000 κομματια και πανω .

Αρα αντι να μπουν στην διαδικασια να επωμιστουν το κοστος και να το μοιραστουν με τον πελατη προφανως μειωνοντας το κερδος τους απλα μπαινουν στην διαδικασια να συντηρουν τον μυθο και ετσι να κερδιζουν χρηματα .

Απο πλευρας τριβων το DD εχει τις ιδιες τριβες στον αξονα οσο και ενα BD , Απο πλευρας στροφων επισης ειναι τα ιδια και η ακριβεια εχει να κανει με το κυκλωμα ελεγχου την ποιοτητα του μοτερ και γενικα τις επιλογες του κατασκευαστη εκει οπου φυσικα θα μπορουσε να υπαρχει και καλο και κακο μηχανημα σε ολες τις περιπτωσεις . Απο πλευρας εκιννησης και χρονου που χρειαζεται ωστε να “ανεβασουν” τις στροφες τα DD ειναι τουλαχιστον 10 φορες καλυτερα ενω η δυναμη που μπορουν να ασκησουν ισομερως στο πλατω ειναι κατα πολυ ισχυροτερη απο οτι ενα BD .

Φυσικα και σε σχεση με ενα BD οπου εαν υπαρχει η οποιαδηποτε παρενεργεια απο τον ιμαντα στα DD δεν υπαρχει ιμαντας οποτε και εκει ειμαστε καλυτερα και τελος εαν υπαρχει η αναγκη για pitch σαφως τα DD εχουν μακραν καλυτερη αποκριση και φυσικα καλυτερη ακριβεια .

Το DP3000 ειναι DD δευτερης γενιας που σημαινει οτι εχει λογικο ελεγχο στροφων αλλα οχι Quartz lock που σημαινει οτι η 100% σταθεροτητα στροφων δεν ειναι το φορτε του αλλα ολα τα υπολοιπα ειναι !!! Αξιοσημειωτος ειναι και ο τροπος ο οποιος ασκει τον ελεγχο οπου εχει τοποθετησει μια μαγνητικη ταινια γραμμενη με καποιας μορφης κωδικα στο εσωτερικο μερος του πλατω και εχει διπλα της μια κεφαλη κασσετοφωνου που διαβαζει την ταινια και ετσι δημιουργει αναδραση για το κυκλωμα που ελεγχει τις στροφες .

Αρκετα τα προβληματα που διορθωθηκαν με ημιαγωγους πυκνωτες και θεματα τροφοδοσιας αλλα μετα απο λιγη προσπαθεια το μηχανημα εβαλε μπροστα και πολυ σωστα μαλιστα …με καλα υλικα και καινουργιο τροφοδοτικο θα συνοδευει τον φιλο μας για πολλα χρονια ακομα .

Θα ελεγα ναι σε αγορα μεταχειρισμενου εαν βρεθει αλλα μονο για τον ειδικο και τον γνωστη που θα εκτιμησει τα υπολοιπα οπως πλινθ και βραχιονα . Απο πλευρας επισκευης ειναι πλεον σχετικα ευκολο θεμα ανταλλακτικου δεν εχει κανενα και εαν καποιος χρειαστει σχηματικο ειναι και αυτο διαθεσιμο μια και ειναι εξαιρετικα δυσκολο να βρεθει για το συγκεκριμενο μοντελο .

Σακης Πετροπουλος









 

Μηνύματα
1.802
Reaction score
1.528
Service Denon DP3000
Ανοικει σε μελος του φορουμ AVsite και ειναι ενα βαρυ κατασκευασμα απο την Denon το οποιο ενω ειναι μια αριστη κατασκευη και προσφερεται για πολυ παιχνιδι και πειραματισμο με τα πλινθ και τους βραχιονες θα ελεγα οτι υποφερει απο αρκετες παιδικες ασθενιες απο το παρελθον .

Θα ηθελα σε αυτο σημειο να παραθεσω μια αποψη μου σε οτι αφορα την επιλογη Belt Drive και Direct drive . Εχει επικρατησει η αποψη οτι τα καλα Audiophile πλατω ειναι μονο τα Belt drive και εχουμε δει κατασκευασματα με το μοτερ εξω απο το πλινθ , κατασκευες με πολυ ειδικα τροφοδοτικα , ιμαντες με αστρονομικα κοστολογια , αντιστοιχες τοποθετησεις και αποψεις γυρω απο το θεμα προβληματα ολα τα οποια τα Direct Drive τα εχουν ηδη λυμενα .

Η διαφορα ειναι οτι μια εταιρια που εχει στοχο να παραγει πχ 500 audiophile pickup τα οποια θα ανοικουν στην αγορα των 3000-5000 ευρω ειναι πρακτικα αδυνατον και εξαιρετικα κοστοβορο να παραγει 500 μηχανισμους direct drive μονο ….Θα συμ φερε απο τις 10,000 κομματια και πανω .

Αρα αντι να μπουν στην διαδικασια να επωμιστουν το κοστος και να το μοιραστουν με τον πελατη προφανως μειωνοντας το κερδος τους απλα μπαινουν στην διαδικασια να συντηρουν τον μυθο και ετσι να κερδιζουν χρηματα .

Απο πλευρας τριβων το DD εχει τις ιδιες τριβες στον αξονα οσο και ενα BD , Απο πλευρας στροφων επισης ειναι τα ιδια και η ακριβεια εχει να κανει με το κυκλωμα ελεγχου την ποιοτητα του μοτερ και γενικα τις επιλογες του κατασκευαστη εκει οπου φυσικα θα μπορουσε να υπαρχει και καλο και κακο μηχανημα σε ολες τις περιπτωσεις . Απο πλευρας εκιννησης και χρονου που χρειαζεται ωστε να “ανεβασουν” τις στροφες τα DD ειναι τουλαχιστον 10 φορες καλυτερα ενω η δυναμη που μπορουν να ασκησουν ισομερως στο πλατω ειναι κατα πολυ ισχυροτερη απο οτι ενα BD .

Φυσικα και σε σχεση με ενα BD οπου εαν υπαρχει η οποιαδηποτε παρενεργεια απο τον ιμαντα στα DD δεν υπαρχει ιμαντας οποτε και εκει ειμαστε καλυτερα και τελος εαν υπαρχει η αναγκη για pitch σαφως τα DD εχουν μακραν καλυτερη αποκριση και φυσικα καλυτερη ακριβεια .

Το DP3000 ειναι DD δευτερης γενιας που σημαινει οτι εχει λογικο ελεγχο στροφων αλλα οχι Quartz lock που σημαινει οτι η 100% σταθεροτητα στροφων δεν ειναι το φορτε του αλλα ολα τα υπολοιπα ειναι !!! Αξιοσημειωτος ειναι και ο τροπος ο οποιος ασκει τον ελεγχο οπου εχει τοποθετησει μια μαγνητικη ταινια γραμμενη με καποιας μορφης κωδικα στο εσωτερικο μερος του πλατω και εχει διπλα της μια κεφαλη κασσετοφωνου που διαβαζει την ταινια και ετσι δημιουργει αναδραση για το κυκλωμα που ελεγχει τις στροφες .

Αρκετα τα προβληματα που διορθωθηκαν με ημιαγωγους πυκνωτες και θεματα τροφοδοσιας αλλα μετα απο λιγη προσπαθεια το μηχανημα εβαλε μπροστα και πολυ σωστα μαλιστα …με καλα υλικα και καινουργιο τροφοδοτικο θα συνοδευει τον φιλο μας για πολλα χρονια ακομα .

Θα ελεγα ναι σε αγορα μεταχειρισμενου εαν βρεθει αλλα μονο για τον ειδικο και τον γνωστη που θα εκτιμησει τα υπολοιπα οπως πλινθ και βραχιονα . Απο πλευρας επισκευης ειναι πλεον σχετικα ευκολο θεμα ανταλλακτικου δεν εχει κανενα και εαν καποιος χρειαστει σχηματικο ειναι και αυτο διαθεσιμο μια και ειναι εξαιρετικα δυσκολο να βρεθει για το συγκεκριμενο μοντελο .

Σακης Πετροπουλος











Καταρχην να ευχαριστησω τον κ.Πετροπουλο για την αριστη επισκευη του πικαπ το οποιο ξεκινησε τα τερτιπια με την αγορα του αλλα τωρα ολα καλα! Θα συμφωνησω με ολα, ειδικα στο θεμα θορυβου αφου ενα bd εχει να αντιμετωπισει θορυβο απο μοτερ και απο πηγαδι ενω ενα DD μονο απο μοτερ. Το denon με ενα αλλο πλινθ σιγουρα θα δειξει τα δοντια του αφου παρα την εξαιρετικη κατασκευη του μαμα πλινθ με σαντουιτς κοντρα πλακε σε ολο το πλατος του, εξακολουθει να εχει καποιο ελαχιστο feedback απο τα ηχεια κατι που με το thorens διπλα του δεν παιζει. Ο βραχιονας του ειναι αρκετα hardcore κ θελει αναλογη hardcore κεφαλη! Η sonus μαλλον δεν ειναι για τα κυβικα του.
 

Μηνύματα
738
Reaction score
295
Να ευχαριστήσω κι εγώ τον Κο Πετρόπουλο για τις τεχνικές συμβουλές που μου έδωσε οταν του ζήτησα, άμεσα και χωρίς δισταγμούς , για έναν τελικό NAD 214.
 

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.051
Reaction score
20.464
...

Το DP3000 ειναι DD δευτερης γενιας που σημαινει οτι εχει λογικο ελεγχο στροφων αλλα οχι Quartz lock που σημαινει οτι η 100% σταθεροτητα στροφων δεν ειναι το φορτε του αλλα ολα τα υπολοιπα ειναι !!! Αξιοσημειωτος ειναι και ο τροπος ο οποιος ασκει τον ελεγχο οπου εχει τοποθετησει μια μαγνητικη ταινια γραμμενη με καποιας μορφης κωδικα στο εσωτερικο μερος του πλατω και εχει διπλα της μια κεφαλη κασσετοφωνου που διαβαζει την ταινια και ετσι δημιουργει αναδραση για το κυκλωμα που ελεγχει τις στροφες .
...
Προφανώς η ταινία έχει γραμμένο κάποιον τόνο, 1000Hz ή κάτι τέτοιο, και τον χρησιμοποιεί ως σημείο αναφοράς. Πολύ παλαιότερα διετίθετο στην αγορά μια ταινία υπό την ονομασία sasco magna tape, ειδική (ίσως μεταξύ άλλων και) γι' αυτήν τη δουλειά. Είχε δημοσιεύσει και ο Ήχος μια ιδιοκατασκευή εκείνη την εποχή (τέλος 70's).

http://www.schematicsforfree.com/ar...uits/Digital Speed Readout for Turntables.pdf
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Service Lektor CDP 0.5T
Κανενα απο τα προιοντα αυτης της εταιριας δεν με “κουνησε ” Αυτο που ακουσα ηταν ενας ιδιομορφος χαρακτηρας εξω απο την πραγματικοτητα και τους κανονες που ισχυουν για το hifi .

Φυσικα αυτο αλλα και αλλα κατασκευσματα παρομοιου τυπου θα βρουν φιλους και ακροατες που κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες και συγκεκριμενα μουσικα ακουσματα θα θεωρησουν οτι εχουν ενα μοναδικο μηχανημα στα χερια τους .

Χτισμενο γυρω απο τον μηχανισμο της Philips με την κεφαλη VAM 1202 οπου τα πραγματα ειναι μαλλον απλα ο μηχανισμος και η αναγνωση ειναι κατι δεδομενο και το δυνατο χαρτι του μηχανηματος ειναι το λαμπατο buffer στην εξοδο το οποιο οπως και να το κανουμε θα ιντριγκαρει εξ ορισμου καποιους ακορατες .

Η αληθεια απεχει …μαλλον πολυ και το λαμπατο σταδιο εξοδου εχει συγκεκριμενους στοχους τους οποιους προφανως και εχει πετυχει αλλα αυτο δεν καθιστα το μηχανημα unconditional οπως αρεσκεται να λεει ο one and only Nelson Pass.

Η μεσαια περιοχη ειναι το μονο δυνατο χαρτι του σταδιου εξοδου και τα μπασσα του ειναι εκει , υπαρκτα , αλλα οριακα αρκετα , σφιχτα μεν λεπτεπιλεπτα δε . Τα πριμα ειναι στο οριο του φτωχου ενω με ολη αυτη την εικονα η εικονα ειναι γενικα φτωχη .

Σημειωνω οτι παρομοια εικονα εχω δει και σε προενισχυτες η και υβριδικους ενισχυτες του ιδιου κατασκευαστη της ιδιας εποχης . Σε blind test που εγινε ενα Marantz CD63 HDAM επαιζε δεκα φορες καλυτερα χωρις να ειναι εκδοση KIS που φυσικα παιζει ακομα καλυτερα . Οταν διπλα του βαλαμε το Njoe Tjoeb που ετυχε να υπαρχει στο εργαστηριο την ιδια ημερα απλα το Lektor εξαφανιστηκε .

Το Advance Acoustics που εχει την ιδια σχεδον τοπολογια και λογικη για λαμπατο μηχανημα επαιζει τουλαχιστον δεκα φορες καλυτερα και δεν επασχε ουτε για αστειο στην χαμηλη η την υψηλη περιοχη ενω συναμα διατηρουσε στα μεσαια ην συγκεκριμενη γλυκα ενος λαμπατου σταδιου εξοδου . Μην ξεχναμε οτι συγκριτικα και με τα τρια το Advance Acoustic υπερτερει ολων σε δομηση και ειδικοτερα σχεδιασμο τροφοδοσιας .

Η ποιοτητα κατασκευης παντως του Lektor ειναι υποδειγματικη με κλασσικη ευρωπαικη στιβαροτητα και χρηση υλικου υψηλης ποιοτητας . Θεωρω οτι ειναι ενα μηχανημα που θα παθει καποια βλαβη παρα πολυ δυσκολα .

Ναι θα ελεγα σε αγορα μεταχειρισμενου αλλα μονο μετα απο προσκετικη ακροαση

Ναι θα ελεγα οτι σε γενικες γραμμες επισκευασιμο αν και η κεφαλη του θα ειναι τσουχτερη στα περιπου 100 ευρω

Οχι θα ελεγα απο πλευρας ηχου, εχω ακουσει πολυ καλυτερα για αυτο και προτεινω την ακροαση πριν απο την πιθανη αγορα .

Σακης Πετροπουλος

 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Service Denon POA 1500
Denon POA 1500 ειναι ο ορισμος της πεπατημενης Θα μπορουσε ανετα να ειναι ενας Luxman M03 -M02 θα μπορουσε ανετα να ειναι ενας Luxman M383 ενας οποισδηποτε Yamaha και μερικους αλλους που δεν εχω αυτη την στιγμη προχειρους στο πληκτρολογιο μου .

Η συνταγη απλη : Μεγαλος ( σχετικα ) μετασχηματιστης και πυκνωτες , καλη δομηση και συμμετρικη σχεδιαση , μεγαλες ψυκτρες μπολικα τρανσιστορ , σοφες επιλογες γρηγορων ημιαγωγων και υψηλης ποιοτητας . Υψηλες ταχυτητες και χαμηλες πολωσεις ( θυσια στον βωμο της ταχυτητας ) Φιλικος ηχος και προιον ευρειας καταναλωσης με καταβολες απο καστα HIEND αλλα με μερικες διορθωσεις για να ειναι η τιμη σε ενα λογικο και μεσο επιπεδο .

Η Denon πριν αρχισει τα παιχνιδια και τις ιντριγκες με τις επιλογες των ημιαγωγων η αληθεια ειναι οτι τηρησε παρα πολλους απο τους κανονες που υπαρχουν για την κατασκευη ενος σοβαρου μηχανηματος , Ανεση σε ρευματα , με μεγαλο βαρος στην κατασκευη του μετασχηματιστη , δυνατος ατακαδορικος ηχος , προφανως υψηλη ικανοτητα οδηγησης και ανετο kick κλεισμενα σε ενα πανεμορφο σασσι με οργανα και ξυλινα πλαινα .

Ενα συνολο με πολυ καλη και υψηλη ποιοτητα κατασκευης χαρακτηριστικο του Ιαπωνα κατασκευαστη σε αυτη την σειρα και αυτα τα μηχανηματα .Συν ολα τα αλλα υπαρχει και η αναλογη προβλεψη για να μπορει ευκολα να επισκευαστει το μηχανημα χωρις να υπαρχουν περιττες καλωδιωσεις και πραγματα τα οποια θα σε δυσκολεψουν .

Το συγκεκριμενο μηχανημα ηρθε στα χερια μας απο εναν χαρουμενο πατερα οπου ενα πανεμορφο τετραχρονο κοριτσακι θεωρησε οτι ηταν πολυ ωραια ιδεα να ανεβει επανω του για να αρχισει να τραγουδαει μονο που στα χερια της κρατουσε εν ποτηρι με πορτοκαλαδα που δεν συμφωνησε να μεινει μεσα στο ποτηρι οσο το αγγελουδι τραγουδουσε και χορευε επανω στον ενισχυτη …

Ευτυχως την προλαβανε και δεν συνεβηκε κατι κακο πλην ομως η μιση σχεδον πορτοκαλαδα βρεθηκε μεσα στο μηχανημα και με τον ρελε ηλεκτροπληξιας να απλωνει το μαγικο του χερι και να διακοπτει το παρτυ με ασφαλεια .

Ευτυχως ο χαρουμενος πατερας ειχε την σωστη αντιληψη να βγαλει αμεσως το μηχανημα απο την πριζα και να μην κανει καμμια παραπανω προσπαθεια να το ξαναβαλει την πριζα .Το εφερε οπως ηταν …Το κουστουμι βαρυ ολα τα εξοδου απο την μια πλευρα , ολα τα οδηγα και κανα δυο χουφτες αλλα ψιλολογια . Το ευτυχως ηταν οτι η πορτοκαλαδα επεσε μεσα δημιουργωντας στην ουσια βραχυκυκλωμα μετα τον μετασχηματιστη ( προφανως και διαρροη ) και ετσι παρολα οσα εξαρτηματα δεν φτασαμε να εχουμε φωτια πανω στην πλακετα αν και τα εξαρτηματα που καηκαν ηταν αρκετα .

Ευκολο μηχανημα εγινε και εγινε σωστα . Ολα του τα πραγματα υπηρχαν και ετσι η επισκευη ηταν χρονοβορα αλλα οχι δυσκολη .

Μου αρεσε ο ηχος του και θεωρω οτι ειναι ενα μεσο μηχανημα απο πλευρας ισχυος και αρα ειναι εφικτο να ειναι μουσικο και ταχυτατο . Μηκα στην διαδικασια μια και μου αρεσε παρα πολυ και η κατασκευη αλλα και ο ηχος του να δοκιμασω να το τρεξω σε πολυ υψηλοτερη πολωση απο οτι ειχε σχεδιαστει για να διερευνησω τις αρμονικες του και πιθανες παραμορφωσεις απο την εκτος οριων πολωση .

Προβληματα παραμορφωσης απο την αλλαγη της πολωσης δεν υπηρχαν σε βαθμο που να δημιουργουν καποιο θεμα στο μηχανημα ,Ομως ο ηχος του μηχανηματος αρχισε να στενευει μου δωθηκε η αισθηση οτι η ταχυτητα μειωθηκε και εχασε πολυ απο την ατακα που ειχε με την εργοστασιακη πολωση . Προς μεγαλη μου εκπληξη ενω τα μεσαια εγιναν αρκετα καλυτερα με την αυξημενη πολωση στην συγκεκριμενη περιπτωση κατα καποιον τροπο θα ελεγα οτι τα πριμα ισως και να αυξηθηκαν και δεν εχασαν ουτε για ενα λεπτο το κρισπ και την καθαροτητα τους Εψαξα φυσικα εαν εχω καποια ταλαντωση αλλα οχι δεν ειχα . Θεωρησα οτι η γλυκα αυτη ηταν απο την τεχνολογια LAPT στους ημιαγωγους σεταρησα παλι την πολωση στο εργοστασιακο level και ετοιμασα το μηχανημα για παραδοση .

Ναι μακραν σε αγορα μεταχειρισμενου .

Ναι απο πλευρας επισκευης τυπικο και ευκολο μηχανημα .

Ναι και απο πλευρας ηχου ενα πανεμορφο κλασσικο Ιαπωνικο μηχανημα, με υψηλοτατη ποιοτητα ηχου και κατασκευης .

Σακης Πετροπουλος

 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
BK components Sonata
Εχουμε δει πολλα απο τον συγκεκριμενο κατασκευαστη παραπονο μου μεγαλο οτι στους ενισχυτες του στραφηκε σε μοσφετ ενω σε ολα του τα μηχανηματα ο κυριος στοχος ειναι η πολυ καλη δομηση και η ανεση σε μπολικα και ποιοτικα υλικα .

Ο συγεκριμενος προενισχυτης της σειρας Sonata ειναι μια πολυ καλη κατασκευη αριστα δομημενη χτισμενη απο διακριτα εξαρτηματα στο τροφοδοτικο, και ολοκληρωμενα υψηλης ( για την εποχη ) ποιοτητας της σειρας ΟΡΑ.

Ο τροπος που ο κατασκευστης αποφασισε να “δουλεψει” τα εργαλεια που του δωθηκαν ειναι συμβατικος που σημαινει οτι δεν υπαρχουν σχεδιαστικες ακροτητες και το ηχητικο αποτελεσμα ειναι αυτο που λεω συνηθως “ισιο” δλδ τιποτα δεν φωναζει ολα ειναι ισια ολα ειναι καθαρα και ξαστερα και σχεδον τιποτα δεν μπορει να σε ενοχλησει στον ηχο του .

Αν καποιος αναζητα καποιας μορφης χαρακτηρα απο το μηχανημα αυτο μαλλον δεν θα βρει τιποτα δεν τονιζεται η ειναι πιο φωτεινο με αποτελεσμα ενα καλα φλατ μηχανημα θα μπορουσα ευκολα να το πω στουντιακο και προφανως κανει την δουλεια του και θα αφησει τα υπολοιπα του συστηματος να προσθεσουν ταυτοτητα και χαρακτηρα εαν τελικα αυτος υπαρχει .

Μεγαλη σημασια εχει δωθει στην τροφοδοσια και την διανομη της με χρηση πλακετας διπλης οψης ενω μπορουσε να γινει και με μονη που θα ηταν σαφως φτηνοτερη πλην ομως η τροφοδοσια δεν θα ηταν ποτε τοσο πετυχημενη . Η τροφοδοσια φυσικα και ειναι σταθεροποιημενη με κλασικους τροπους και ο αρκετα μεγαλος για την εφαρμογη μετασχηματιστης ειναι τοποθετημενος σε εξωτερικο μεταλλικο κουτι ,κινηση που δημιουργει ενα σχεδον αποστειρωμενο περιβαλον για την λειτουργια του προ .

Η επιλογη των πηγων γινεται με χειροκινητο μηχανικο τροπο και η επιλογη εκει ειναι με διακοπτες ιδιας ποιοτητας και κατασκευης που χρησιμοποιει και η Conrad Johnson οι οποιοι εχουν δωσει τα καλυτερα δειγματα απο πλευρας επαφης , χρηστικοτητας αλλα και συνακροασης .

Υπαρχει μια επιλογη η οποια χαντακωνει στην κυριολεξια ολο το μηχανημα και ειναι η χρηση καλωδιου για floppy disk για να ερθει το σημα απο το μπας των RCA μεχρι τον επιλογικο διακοπτη Δυστυχως η χωρητικοτητα που εισαγει στο κυκλωμα , η συνακροαση και υπερπηδηση ειναι οχι μονο μετρησιμη αλλα και “”ακροασιμη” που σημαινει οτι δυστυχως αυτο ειναι ενα αρκετα σοβαρο προβλημα για ενα μηχανημα που κατα τα αλλα λαμπει .

Προσωπικη μου επιλογη θα ηταν να ετοιμαζα ενα πλακετακι με ρελεδες Audiophile το οποιο ανετα θα μπορουσε να φιλοξενηθει στην πισω μερια σχεδιασμενο να “κολλαει” κατ ευθειαν πισω απο τα βυσματα συνδεσης .

Αλλη εναλακτικη θα ηταν πλακετακι με ντιζα οπου επισης θα ειχαν μειωθει οι αποστασεις και οι αλληλοεπιρεασμοι σε ολο το θεμα των εισοδων .

Δυστυχως με παραπανω απο μια ενεργη πηγη στην εισοδο του sonata τα πραγματα πανε ακομα χειροτερα . Το περιεργο ειναι οτι και ο αναλογος χωρος υπηρχε μεσα στο σασσι ειδικοτερα απο την στιγμη που ο μετασχηματιστης ειναι απο εξω και αρα το περιβαλον αρκετα καθαρο απο ΕΜΙ .

Πολλοι ειναι οι κατασκευαστες που εχουν πεσει στην παγιδα να μην λαβουν σοβαρα υποψιν τα θεματα της εισοδου και την διανομη τους με μαλλον καταστροφικα αποτελεσματα για ενα κατα τα αλλα πολυ σοβαρο μηχανημα .

Ναι θα ελεγα σε αγορα μεταχειρισμενου αλλα μονο με την λογικη οτι θα βρεθει φτηνα και θα παει για μετατροπη ειδικοτερα εαν θα διαχειριστει μεγαλο αριθμο πηγων .

Ναι απολυτα επισκευασιμο ενω προσφερεται για παιχνιδια και ψαξιματα με διαφορους OP amps .

Ναι και απο πλευρας ηχου αλλα μονο για τους λατρεις του φλατ απολυτα ισιου ηχου και χωρις κανενα χρωματισμο.

Σακης Πετροπουλος



 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Service JVC JRS81M
Δεν ειναι ολα τα μηχανηματα που κανουμε HIEND Κανουμε και πιο απλα πραγματα τα οποια μαζι με την στοργη και την αγαπη μας χρειαζονται και ορισμενα αλλα πραγματα .

Ο συγεκριμενος ειναι ραδιοενισχυτης HIFI μαλλον δευτερης γενιας οπου το ξεχωριζω με αυτο τον τροπο γιατι στην πρωτη γενια υπηρξε καποιας μορφης κορεσμος και απο πλευρας δυαντοτητων αλλα και απο πλευρας κοστολογιου .Ειχαμε φτασει σε ενα σημειο τυπου Sansui G22000 που πραγματι ειχε 22000 πραγματα μεσα του σετ τριων κασσετοφωνων εξωτερικους EQ , εξωτερικα και εσωτερικα Dolby, τονους τριων περιοχων και σε καποιες φασεις παραμετρικους , ενισχυτες 100-120-150W κλπ …Κατα καποιον τροπο υπερφορτωμενα αναλογικα μηχανηματα οπως τα πολυκαναλα σημερα. Καθαρες Αμερικανιες κατα την αποψη μου οπου ολα εκεινη την εποχη οπως τα sedan τους των 10 μετρων ηταν too much !!!

Ενας απλος δεκτης FM και ενα αποσπωμενο module για ενισχυτη με τροφοδοτικο δομημενο γυρω απο τα STK 0040 μια και η JVC ειχε την κακια συνηθεια απο τοτε να μην βαζει κατω καπακι αλλα εφοσον οι πλακετες ειναι αποσπωμενες χαλαλι να παει και αυτο .

Μικρη αναφορα στα STK 0040 τα οποια ειναι μαλλον τα πρωτα βηματα επισης της Sanyo και ειναι ενα pack το οποιο περιεχει μεσα μονο τα εξοδου και τα οδηγα ετοιμα καθορισμενα και συνδεσμολογημενα ως ακολουθα εκπομπου ημισυμπληρωματικης τοπολογιας ( νομιζω ) αλλα σε καποιες σειρες ειχε και συμπληρωματικα . Ευκολια για τον σχεδιαστη εξωτερικα μπορουσες να κανεις πολλα πραγματα αλλα θεματα σταθεροτητας και αντοχης αρχισαν σιγα σιγα να προκυπτουν και τα ολοκληρωμενα επρεπε να φυγουν η να εξελιχθουν .

Η Sanyo δυστυχως η ευτυχως θεωρησε οτι για να εχει προβληματα αντοχης και ισχυος εφταιγαν οι σχεδιαστες και οχι το προιον τους και ετσι για να δωσουν λυση στο προβλημα αρχισαν σιγα σιγα να κλεβουν το κομματι της σχεδιασης του ενισχυτη απο τον εκαστοτε σχεδιαστη , να το κανουν μονοι τους και ενω συναμα η τεχνολογια προχωρουσε και οι διαστασεις μικραιναν ολο και πιο πολυ αρχικα μπηκε η πολωση και ο θερμοστατης του σταδιου εξοδου μεσα στο ολοκληρωμενο , ακολουθησαν νεοτερα ολοκληρωμενα που μεσα τους ειχαν πλεον και τον ενισχυτη τασης αλλα και πηγες ρευματος για αυτα και τα οδηγα , μετα αρχισαν να περιεχουν και λιμιτερ για ακομα περισσοτερη ασφαλεια, και καταληξαμε να ειναι τελικα ολος ο ενισχυτης μεσα στο ολοκληρωμενο και απο εξω να χρειαζονται δυο πυκνωτες και δυο αντιστασεις .

Μακροπροθεσμα αποδειχτηκε οτι ο βαθμος αντοχης ανεβηκε οριακα αλλα γενικα τα ολοκληρωμενα εκτος απο μαλλον ακριβα δεν ειχαν καμμια απολυτως δυνατοτητα ρυθμισης αλλα και κανενα ηχητικο αποτελεσμα οριακα ανω του μετριου .

Τελος στο συγκεκριμενο μηχανημα υπαρχουν πυκνωτες γαλαζιας σειρας της Nippon οι οποιοι εχουν σοβαρο θεμα στεγανοτητας αλλα και μειωμενης αντοχης σε υγρο περιβαλλον και πανε για αντικατασταση με μεθοδο σκουπα και χωρις ερωτησεις .

Το αποτελεσμα ειναι ενα γλυκο μηχανημα χαμηλης ισχυος για δευτερο η τριτο συστημα συντροφος ζωης χαλαρα για τα επομενα 30 χρονια και εαν θα μεινει απο κατι αυτο θα ειναι καθαρα μηχανικη βλαβη … Ειναι αξιοσημειωτο οτι απλες κατασκευες οπως αυτο εζησαν 40 χρονια και με ενα καλο σερβις μπορει να φτασουν και τα 70 ενω ενισχυτες που πουληθηκαν 3,5 χρονια πριν απο επωνυμο κατασκευαστη κανουν παρελαση στο εργαστηριο με σωρεια βλαβων . Σακης Πετροπουλος

 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
σκεφτομαι να αγορασω ενα τετοιο ( εν λειτουργια ) να το ξηλωσω να καρατησω μονο το κυκλωμα για τα οργανα και μεσα να βαλω εναν δικο μου ενισχυτη ? any ideas ???
se-a1010ver3.JPG
 


Μηνύματα
376
Reaction score
221
Σε καμμια ανακυκλωση κατι μπορει να βρεις. Εγω βρηκα εναν κι εχω κρατησει το v-u meter και το μ/σ. Το κουτι ηταν σε κακη κατασταση.Το κυκλωμα ειναι ενσωματωμενο στην κυρια πλακετα νομιζω.
 

Μηνύματα
376
Reaction score
221
o original δεν ειναι καλος ενισχυτης?
Ο καλος ενισχυτης εξαρταται απο τις απαιτησεις του καθενος μας. Αυτος εχει μεσα ολοκληρωμενα τυπου STK κι αν καει κατιτις κλαυτα. Ο σακης θελει να του βαλει αλλο κινητηρα.
Αληθεια σακη στον μετασχ/τη απο τον technics που εχω πως μπορω να βρω τα pins για τα 220?
 

Μηνύματα
361
Reaction score
221
Ο καλος ενισχυτης εξαρταται απο τις απαιτησεις του καθενος μας. Αυτος εχει μεσα ολοκληρωμενα τυπου STK κι αν καει κατιτις κλαυτα. Ο σακης θελει να του βαλει αλλο κινητηρα.
Αληθεια σακη στον μετασχ/τη απο τον technics που εχω πως μπορω να βρω τα pins για τα 220?
αμα εχει stk βραστα...
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Παιδες .... δεν εχει καθολου stk μεσα εχει RSΝ τα οποια τεχνολογικα δεν εχουν καμμια απολυτως σχεση με ταSTK αλλα ουτε και απο επιδοσεις εχουν καμμια απολυτως σχεση

Ειναι μακραν σοβαροτερο προιον και επισης ειναι υβριδικο κυκλωμα το οποιο δουλευει σε ταξη ΑΑ .

Του κουτι ειναι κουκλα , εχω βρει να τον παρω μεταχειρισμενο σε λειτουργια καθως λεει ο πωλητης και εαν θα το κανω θα το κανω μονο και μονο επειδη απλα ειναι πανεμορφο ...

Ο ενισχυτης δεν ειναι κακος απλα δεν εχει καμμια απολυτως σχεση με τον δικο μου που ειναι κατα την αποψη μου πολυ καλυτερος πολυ πιο απλος αλλα και πιο μικρος ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.310
Members
37.894
Νεότερο μέλος
tassos249
Top