"Vinyl is Back"

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.346
Reaction score
74.447
Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 21/10/2014

Η εταιρία east electronics ανακοινώνει την συμμετοχή της για δεύτερη χρονιά στην:

4ηΈκθεση "Vinyl is Back"

που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Μηχανουργείο" στην ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ στο Γκάζι το τριήμερο από 31 Οκτωβριου 1-2 Νοεμβρίου 2014 .

Το περίπτερο της east electronics θα είναι το Νο 4.

Η παρουσία μας στην Έκθεση έχει σκοπό την ευρύτερη γνωριμία με τους ανθρώπους του βινυλίου και μια πιο προσωπική επαφή στα θέματα του service (συντηρήσεις, επισκευές και αναβαθμίσεις) των αγαπημένων μας μηχανημάτων ήχου.

Επίσης στην Έκθεση θα γίνει από την east electronics παρουσίαση μηχανημάτων ήχου με πικάπ και ψηφιακές πηγές, προϊόντα Advance Acoustics , Cayin , Echo, Zingali καθως και καλώδια kimber .

Τέλος, η εταιρία μας είναι χορηγός της Έκθεσης προσφέροντας ένα pick-up της εταιρίας Project μοντέλο ELEMENTAL έτοιμο με κεφαλή ORTOFON OM 5E και έναν συλλεκτικό ενισχυτή της NAD model 3020 (πρώτη βερσιόν) πλήρως αναβαθμισμένο. Το pick-up και τον ενισχυτή θα κερδίσουν δυο τυχεροί, με κλήρωση ανάμεσα σε αυτούς που θα δηλώσουν συμμετοχή στο περίπτερο μας μέχρι την λήξη της Έκθεσης, ημέρα Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 21.00 http://www.project-audio.com/main.php?prod=elementalphonousb

Επίσης η εταιρία μας είναι χορηγός της έκθεσης προσφέροντας την ηχητική κάλυψη για τα event της έκθεσης σε συνεργασία με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς .

Για περισσότερες πληροφορίες, θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας:

[email protected]

www.eastelectronics.gr

Λεωφόρος Μεσογείων 29, 11526 Αθήνα

τηλ. 2130491111, 6936691111
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Μην ξεχναμε οτι στην εκθεση θα βρουμε πολυ μα παρα πολυ βινυλιο , στην προηγουμενη μου δωθηκε η ευκαιρια να αποκτησω και εγω μερικα καποια απο το παρελθον , καποια σπανια αλλα και καποια τα οποια ηταν πολυ καλες κοπες .

Φετος θα υπαρξει και καποιο DJ show οπου απο οτι καταλαβα καποιοι DJ θα μας δειξουν πως λιωνουν τα ΜΚΙΙ στα χερια τους

Τελος μην ξεχνατε την κληρωση οπου για μενα εκτος απο το πικαπ το μεγαλο "χαρτι " ειναι ο ενισχυτης που αν και μικρος σε ισχυ παιζει εξαιρετικα ομορφα μετα την αναβαθμιση .
Πληροφοριες www.vinylisback.gr
και http://www.eastelectronics.gr/vinyl-is-back-2014/

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Administrator
Μηνύματα
46.964
Reaction score
23.739
http://www.rocking.gr/news/To-Vinyl-Is-Back-epanerxetai-stin-Texnopoli/21980/
vinylisback.gr
Το «Vinyl is back», έχοντας πλέον καταξιωθεί ως το σημείο συνάντησης όσων αγαπούν τη μουσική και τον ιδιαίτερο ήχο των δίσκων βινυλίου, επανέρχεται για μια ακόμη φορά στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, (Πειραιώς 100, Γκάζι) το τριήμερο 31 Οκτωβρίου, 1 και 2 Νοεμβρίου του 2014!

Το Vinyl is back κρατά ζωντανό το βινύλιο και το σερβίρει ζεστό στο πικ-απ μας! Ένα πραγματικό show με μεγάλο πρωταγωνιστή το βινύλιο που αντέχει στον χρόνο, αναπτύσσεται παράλληλα με τη διαχρονικότητα του βινυλίου.

Το Vinyl is back ο πιο πετυχημένος θεσμός για το βινύλιο, μας επισημαίνει ότι όσο και αν έχει αλλάξει η καθημερινότητα και η ίδια η ζωή για πολλούς ανθρώπους, υπάρχει κάτι μέσα μας που δεν αλλάζει με τίποτα. Η αγάπη μας για την μουσική, η αγάπη μας για τα βινύλια, το πιστότερο μέσο ακρόασης που μας οδηγεί κάπου πέρα από την μονοτονία και την απρόσωπη λάμψη της οθόνης του υπολογιστή μας.

Ακούγοντας ένα βινύλιο μπορούμε να μυρίσουμε την ιστορία της μουσικής και να παίξουμε στο πικάπ μας τις μουσικές των αγαπημένων μας καλλιτεχνών που έβαλαν όλο το ταλέντο τους και έχυσαν τον ιδρώτα τους για να δημιουργήσουν για εμάς, τον ακροατή, το σάουντρακ της ζωής μας.

Την επόμενη φορά που είστε έξω για ψώνια ή οδηγείτε πηγαίνοντας στη δουλειά σας ή στον αγαπημένο σας προορισμό, να έχετε ανοιχτά τα μάτια σας στα δισκάδικά γύρω σας. Εξακολουθούν να υπάρχουν αυτά τα καταπληκτικά μέρη. Μπορείτε να βρείτε εκεί τα βινύλια που θέλατε εδώ και χρόνια, τον αγαπημένο σας δίσκο από την παιδική ηλικία, αλλά και όλη την εξέλιξη της μουσικής μέχρι σήμερα. Στο «Vinyl is back» θα τα βρείτε όλα μαζί συγκεντρωμένα. Ένας αληθινός «κήπος της μουσικής» με όλα τα βινύλια που ψάχνετε μαζί.

Ποιοί συμμετέχουν στο «Vinyl Is Back»:

Καταστήματα πώλησης δίσκων
Ιδιώτες/ Συλλέκτες δίσκων
Δισκογραφικές εταιρείες που παράγουν δουλειές καλλιτεχνών και σε δίσκους βινυλίου
Μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές κοκ)
Αξεσουάρ για βινύλια
Είδη αποθήκευσης δίσκων βινυλίου
Αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ
Έπιπλα/Βάσεις για ηχοσυστήματα
Μουσικές Αφίσες,
Μουσικά T-shirts & Μπλούζες
Μουσικά Βιβλία
Handmade Express Bazaar

Info:
Χώρος: Κτίριο Δ12 «Μηχανουργείο» (Πειραιώς 100, Γκάζι)

Είσοδος δωρεάν όλες τις ημέρες

Ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 31 Οκτωβρίου: 5 μ.μ. - 9 μ.μ.
Σάββατο 1 Νοεμβρίου: 11 π.μ. - 9 μ.μ.
Κυριακή 2 Νοεμβρίου: 11 π.μ. - 9 μ.μ.

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για το 4ο «Vinyl Is Back»! Be there!


Vinyl Is Back happenings:

«Βινύλιο, τα καλύτερά μας χρόνια»
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Φαρφουλάς το βιβλίο του Γιάννη Αλεξίου «Βινύλιο, τα καλύτερά μας χρόνια».

Το βιβλίο μάς ξεναγεί στον μαγικό κόσμο του βινυλίου και των «vinyl junkies» (τα δισκάδικα, τους μουσικούς, τους παραγωγούς, τους συλλέκτες, τα παζάρια), μέσα απ’ την προσωπική ματιά και τα βιώματα ενός βινυλιά, από την εφηβεία των θρυλικών 80s ως τις μέρες μας. Περιγράφονται θρυλικά δισκάδικα-στέκια που αφήσανε εποχή ενώ γίνεται και μια καταγραφή των σημερινών δισκάδικων που αναβιώνουν ξανά στις μέρες μας, μετά από την παροδική, όπως αποδείχτηκε, επέλαση των CDs και των Megastores... Συμπληρώνεται από ανεκδοτολογικές αφηγήσεις καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων μουσικών για τους δίσκους τους, όπως τις κατέγραψε ο συγγραφέας κατά την πολυετή του πορεία ως μουσικός ρεπόρτερ.
Ο Γιάννης Αλεξίου γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα, είναι δημοσιογράφος και για κάποιο διάστημα είχε το δικό του δισκάδικο. Εργάστηκε ως μουσικός συντάκτης σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ έχει συνεργαστεί με ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Είναι από τους οργανωτές του παζαριού δίσκων «Vinyl is back», που γίνεται και φέτος στις 31/10 έως 2/11, στην Τεχνόπολη της Αθήνας.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου «Βινύλιο, τα καλύτερά μας χρόνια» θα γίνει στο Vinyl is Back !

Mystery Bag?
Ογδόντα μαύρες σακούλες, σφραγισμένες, που θα περιέχουν 5 βινύλια η καθεμιά αποτελούν τον κορμό του μυστηριώδους παιχνιδιού βινυλίων με την επωνυμία Mystery Bag !

Οι σακούλες θα στοιχίζουν από 10 ευρώ μόνο η καθεμιά, ενώ η αξία των δίσκων που περιέχει η κάθε σακούλα θα είναι σαφώς μεγαλύτερη.

Οι λάτρεις του βινυλίου με την συμμετοχή τους στο Mystery Bag μπαίνουν ταυτόχρονα σε ένα συναρπαστικό κυνήγι 5 σπάνιων δίσκων που θα υπάρχουν μέσα στις 80 σακούλες !

Ένας σχετικός κατάλογος στον οποίο θα αναγράφονται και οι 400 τίτλοι των βινυλίων, θα μοιραστεί στους επισκέπτες του Vinyl is back. Έτσι θα έχουν μια εικόνα των δίσκων που θα βρίσκουν ανακατωμένους στις μυστηριώδεις σακούλες. Στον κατάλογο αυτό θα αναγράφονται φυσικά και οι σπάνιοι δίσκοι μεγάλης αξίας που θα υπάρχουν ανάμεσά στους 400 δίσκους βινυλίου.

Ας σημειωθεί ότι όλοι οι δίσκοι που θα υπάρχουν στο Mystery Bag θα είναι σε άριστη κατάσταση !

Hip-Hop happening και Breakdance show με τους Breaktableists
Η περίφημη ομάδα d.j. των Breaktablists, σαν να λέμε η εθνική ομάδα d.j. θα μας δείξει τι μπορεί να κάνει με τα βινύλια στα decks !

Μέλος της ένας από τους 8 καλύτερους d.j. στον κόσμο, ο φετινός Έλληνας πρωταθλητής DJ Mode, μέλος Breaktablists, επίσημος DJ του beatbox group Word Of Mouth, που κέρδισε την μεγάλη αυτή διάκριση στον παγκόσμιο διαγωνισμό DMC World DJ Championships για την ανάδειξη του καλύτερου d.j στον κόσμο που διεξήχθη στις 5 Οκτωβρίου 2014 στο Λονδίνο.
Περισσότερα στο https://www.facebook.com/dmcdjchamps

H ονομασία των hip-hopers Breaktablists, από την Αθήνα, προκύπτει από τις λέξεις breakdancer και turntablist.

Η hip hop κουλτούρα είναι αυτή που εισήγαγε στην παγκόσμια μουσική την καινοτομία του scratching και την παρουσία του DJ είτε ως μέλος συγκροτημάτων είτε ως σόλο μουσικού. Η τεχνοτροπία τους, αρχικά στα 70s, βασίστηκε στη χρήση και επανάληψη των breaks από διάφορα είδη μουσικής, funk, soul, rock κλπ, και έκτοτε η νέα τεχνολογία εξυπηρετεί τις ανάγκες τους. Ο κόσμος που χόρευε τα breaks μαζί τους ονομάστηκαν b-boys και ο χορός τους b-boying, γνωστότερος ωστόσο από τα παγκόσμια media ως break-dance.

Στη χώρα μας η ιστορία των scratching DJs (turntablists) αρχίζει στα τέλη της δεκαετίας των 80ς λίγο πριν την έναρξη της rap δισκογραφίας. B-boys, ωστόσο, υπήρχαν ήδη από τα μισά της δεκαετίας των 80s. Σήμερα και οι δυο τέχνες βρίσκονται σε άνθιση στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας. Η κοινότητα των Αθηναίων turntablists, συνοδευόμενη από εντυπωσιακό, ακροβατικό breakdance, συχνά διοργανώνει scratching jams όπου γίνεται επίδειξη τεχνικής και συμμετέχουν παλιοί και νέοι DJs του χώρου. H σύμπραξη αυτή, ως εκ τούτου, ονομάζεται Breaktablists

Επίσης η ψυχή των Breaktablists, o Loyalty SeventlyThree, στη διάρκεια του Vinyl is back θα παρουσιάσει το βιβλίο του «New Rap Language Νέα Ραπ Γλώσσα» (εκδόσεις Βιβλιοτεχνία)

Έκθεση φωτογραφίας «Μέρες Βινυλίου» του καλλιτεχνικού σχολείου «Ash In Art»
Mία βόλτα στα μαγαζιά του βινυλίου, στάθηκε η αφορμή και γεννά φωτογραφίες στιγμής, αναμνήσεις ζωής, εικόνες ανεξίτηλες και ονειρικές, που βγάζουν μουσική!

Οργανώνοντας μικρές επισκέψεις στα στέκια του βινυλίου διαπιστώνεις ότι παραμένουν ζωντανά και δραστήρια και το μόνο που έχεις να κάνεις -πλην ίσως κάποιων αγορών και μερικές εξειδικευμένες μουσικές κουβέντες είναι να συλλέγεις εικόνες-αρώματα

Τυπώνοντας ασπρόμαυρα ή τετράχρωμα ζούμε μέρες βινυλίου. Οι φωτογραφίες θα εκτεθούν στο παλιό Μηχανουργείο, εντός Τεχνόπολις κατά την διάρκεια της μεγάλης έκθεσης βινυλίου "Vinyl Is Back" και ακολούθως θα μετακομίσουν σε στέκια της πόλης.

Βρείτε στον ίδιο χώρο το λεύκωμα-ημερολόγιο με 12 από τις εικόνες που θα εκτεθούν και ψηφίστε τις φωτογραφίες που σας αρέσουν με έπαθλο την συμμετοχή σας σε σεμινάριο φωτογραφίας και βινυλιοδώρα!

Βρείτε επίσης το bazaar με χειροποίητα κοσμήματά και άλλα, τα οικολογικά γλυπτά του Χρήστου Πάσχου και φυσικά χιλιάδες βινύλια, πικ απ και αξεσουάρ από δεκάδες εκθέτες!

Τόπος: Τεχνόπολις, Κτήριο Δ12 Μηχανουργείο
Ωρες: 11πμ - 9μμ
Είσοδος ελεύθερη
Επιμέλεια φωτογραφικής έκθεσης Ash In Art.
 


Μηνύματα
361
Reaction score
221
Ευγε για την παρουσιαση,εχει γινει το event του χειμωνα για παρα πολλους!:dance2:
 



abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.422
Reaction score
94.045
Πάρε μου το τελευταίο δίσκο του Χατζηγιάννη και θα σου δώσω τα λεφτά. :p
 


Μηνύματα
184
Reaction score
5
Εξαιρετική η εκδήλωση και η όλη προσπάθεια για ακόμη μια φορά. Έλειπε ένα σοβαρό παζάρι δίσκων στην Αθήνα σε έναν όμορφο και αξιοπρεπή χώρο.

Περιθώρια βελτίωσης υπάρχουν.
 

Μηνύματα
27.077
Reaction score
25.012
Πήρα 10 τεμάχια γιαπωνέζικα , και πολύ το φχαριστήθηκα. Είναι άπαιχτοι οι ιάπωνες τελικά , σε ό,τι μα ό,τι κι αν κάνουν.
Ακόμα και τα βινύλιά τους είναι σκέτη κ@υλα. Είδα και μια παλιά συμμαθήτρια και νόμισα ότι γέρασα. Αγέραστη η Αγγελική , και οι δύο 50 είμαστε , αλλά αυτή δείχνει 30 , και εγω 40. Εγω 11 βινύλια σύνολο στις 2 μέρες , η Αγγελική καμιά 200αριά. Τι διάολο , δισκάδικο θα ανοίξει? Φαρμακοποιός είναι.
 

Μηνύματα
20
Reaction score
16
Ανεβαστε φωτογραφιες να παρουμε ματι :) Τα δικα μου (μονο 2 γιατι θα εβγαινα off!)
''Bosporus Bridges - Turkish Jazz Funk ('68-'78) '' , ''Selda - Selda'
20 απο 22 η Selda και 15 απο 20 το αλλο.

 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Ευχαριστουμε ολους σας για τα καλα σας λογια και την συμμετοχη σας στον θεσμο πλεον του Vinyl is back !!!

Τα αποτελεσματα της κληρωσης :
1) Νικητης που κερδιζει τον αναβαθμισμενο ενισχυτη 3020 της NAD ειναι ο κυριος Νικολαος Σηφακης με κινητο τηλεφωνο που τελειωνει σε 6966
2) Νικητης που κερδιζει το πικαπ Project Elemental η κυρια Εριεττα Βλαχου που το τηελφωνο της τελειωνει σε 4305

Ευχαριστουμε τους χορηγους της εκδηλωσης αλλα και τις εταιριες ultimate audio και Ορφεας που με την βοηθεια τους εκαναν την παρουσια μας ακομα καλυτερη αυτη την χρονια !

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Ραδιοφωνικη συνεντευξη που δωθηκε στον Real FM το Σαββατο 1/11/2014 στις 10,00 το πρωι για το vinyl is back.

 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.882
Reaction score
20.368
Πήγα στο παζάρι την Παρασκευή 31/10, πήρα 18 δίσκους (17 metal και το "The fat of the land" των Prodigy!), ξεπαραδιάστηκα, γνώρισα το Σάκη (ωραίος τύπος!), είδα πολλούς παλιούς γνωστούς αλλά - δυστυχώς - κανέναν από το AVSite (τον οποίον να γνωρίζω φατσικώς).

Μακάρι το επόμενο Vinyl is Back να γίνει ξανά σε χρόνο που να ευνοεί την παρουσία μου στην Αθήνα.
 

ryk

Μηνύματα
2.112
Reaction score
925
Πήγα στο παζάρι την Παρασκευή 31/10, πήρα 18 δίσκους (17 metal και το "The fat of the land" των Prodigy!), ξεπαραδιάστηκα, γνώρισα το Σάκη (ωραίος τύπος!), είδα πολλούς παλιούς γνωστούς αλλά - δυστυχώς - κανέναν από το AVSite (τον οποίον να γνωρίζω φατσικώς).

Μακάρι το επόμενο Vinyl is Back να γίνει ξανά σε χρόνο που να ευνοεί την παρουσία μου στην Αθήνα.
Δυστυχώς δεν κατάφερα να κατέβω την Κυριακή που λογάριαζα. Το πρώτο που χάνω και μάλλον το καλύτερο μέχρι τώρα...:(
(Αν μου το'λεγες την Παρασκευή και ήταν ώρα που μπορούσα, θα περνούσα)
Next time....
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.882
Reaction score
20.368
Πρέπει να ήταν γύρω στις 18:30 που πήγα, συν του ότι όταν είμαι Αθήνα δεν έχω πρόσβαση στο διαδίκτυο (ελπίζω αυτό να διορθωθεί την επόμενη φορά).
 



wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.882
Reaction score
20.368
Μακάρι να μπορούσα (ή να το μάθαινα πιο νωρίς...:sneaky:)!

Να πας και να μας πεις πως πέρασες!
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.325
Μηνύματα
2.858.567
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top