70's Progressive Rock






cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Black Widow - In ancient days απο το LP "Sacrifice" (1970)


Κάτι σκοτεινό, απόκρυφο και δαιμονικά τεχνικό, ιδανικό για βραδινές ακροάσεις απο τους καταπληκτικούς και cult, λόγω θεματολογίας, Black Widow. Υπάρχει πολύ hype γι'αυτους ακόμα και σε heavy metal κύκλους, ουδεμία σχέση όμως, δεν ακουμπάνε καθόλου.
 


cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Atomic Rooster - Black Snake


Στο ίδιο χαλαρό μεταμεσονύκτιο κλίμα σήμερα συν για λίγο χαβαλέ μια live έκδοση με Chris Farlowe στην φωνή όμως. Μην ξεγελαστείτε απο το σάντουιτς :lol: και την και ερμηνεία του εδώ ειναι ΠΟΛΥ μεγάλος τραγουδιστής.
Α, και επίσης ο Vincent Crane ήταν ο άλλος, εκτός του Ayers, που σπάραξα στο κλάμα όταν αυτοκτόνησε.:frown:

 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Bachdenkel - An appointment with the master


Κλείνουμε για σήμερα ανεβάζοντας ελαφρά στροφές με Bachdenkel
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Mighty Baby - The Happiest Man in the Carnival


Ένα υπερΥΠΟτιμημενο συγκροτημα που επρεπε να ειχε κανει πολύ μεγαλυτερη καρριερα, τους ελειπε νομιζω η σωστη κατευθυνση, να εισαι Βρετανος και να παιζει μακρόσυρτα jams αλα Grateful Dead, Μπορει να βοηθουσε για open-air συναυλιες αλλα όχι για πβλησεις και καλα συμβολαια.
 




cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Ginhouse - Tyne God απο το LP "Ginhouse" (1971)




Αλλο ένα εξαιρετικό group απο το νησί που έβγαλε έναν και μοναδικό δίσκο και εξαφανίστηκε. Κρίμα, γιατί όχι μόνο ήταν αριστουργηματικος, αλλα έδειχνε κι ένα group που πατούσε και άλλαζε με μεγάλη ευκολία απο την ποπ στο ροκ, τζαζ, prog, hard, psych όσο λίγα. Ίσως όμως κι αυτή να ήταν και αιτία διάλυσης τους, ότι τα μέλη τους είχαν τοσο διαφορετικό background κι επιρροές που δεν μπορούσαν να βρουν κοινή κατεύθυνση, κατάσταση αρκετά συχνή στην ιστορία του ροκ.
 


cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Saturnalia - Traitor απο το LP "Magical Love" (1973)


Υποτιμημένο group φάντασμα, έβγαλε ενα LP το 1973 και τέλος. Μίγμα εκλεκτιςμου, φολκ, prog και ολίγον hard και έχουμε ενα Απο τα καλύτερα δείγματα των πρώτων χρόνων της δεκαετίας του 70. Εχει Κατακτήσει δικαίως μάλλον ενα cult status μεταξύ των συλλεκτων.
 


cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Tangerine Dream - Ultimate Thule (1971)



Το ξεκίνημα του Πορτοκαλί Ονείρου, μετα απ´αυτο το απίστευτο single, συνέχισαν βέβαια με 4 παντελώς απίστευτα και εξωκοσμα LP, ενα απο τα μετρημένα στα δάχτυλα groups στην ιστορία της μουσικής που είχαν όραμα και ήξεραν ακριβώς τι έκαναν.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Thunderpussy - Documents Of Extrinsic Value / Lucifer από το LP "Documents of Captivity" (1973)


Φανταστικο concept prog album από το Illinois, εβγαλαν αυτό το LP και εξαφανιστηκαν. Κλασικο US progressive από τα πολύ καλα του είδους βασισμενο σε ιδεες και σε δυνατες συνθεσεις και όχι στον τεχνοκρατισμο που μαστιζε πολλα αμερικανικα groups της δεκαετιας.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Culpeper's Orchard - Mountain music part 1 απο το LP "Culpeper's Orchard" (1970)


Παντελώς απίστευτο album απο αυτούς τους απίστευτους Δανούς. Θυμάμαι πριν πολλά χρόνια όταν έπιασα τον δίσκο στα χέρια μου, τον βάζω στο πικαπ νομίζοντας ότι ειναι Άγγλοι. Αρχίζει λοιπόν να παίζει ενα κομματι με το όνομα "Banjocul" με ενα τρελιαρικο banjo να παίζει επίμονα ενα σκοπό και έναν πειραγμένο τύπο να πετάει κατι μπούρδες. Α, δεν μας τα λένε καλα λεω μέσα μου (καταλαβαίνετε με ποια έννοια το λεω) θα έχουμε ιστορίες εδώ σήμερα...Ξεκινώντας το δευτερο σε εντελώς διαφορετικό κλίμα με κατι hard κιθάρες αλλα τι κιθάρες αναπτύσσουν το κομματι και κάποια στιγμή εκτοξεύονται. Τέτοιο ήχο δεν ειχα ξανακούσει...μια παραγωγή με απίστευτα μπράτσα, κοιτάω Internet και τι βλέπω? Δανοί αυτοί, κόκκαλο εγω. μα πως ειναι δυνατόν? ούτε οι Αμερικανοί ούτε οι Άγγλοι κατάφεραν να βγάλουν τέτοιο ήχο μέχρι και την δεκαετία του 90. Το κομματι συνέχιζε να παίζει και έτρωγα την μια σφαλιάρα μετα την άλλη, ώσπου κάποια στιγμή έρχεται και η τελειωτική κάνοντας μια απερίγραπτη αλλαγή στα 4:30 λεπτά και μας μεταφέρουν σε ενα βουκολικό τοπίο με ενα ακορντεόν και μια σπαρακτική κιθάρα και τον τραγουδιστή σχεδόν να κλαίει τραγουδώντας. Οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν μέχρι το τέλος και τελικά ο δίσκος έπαιξε 6 φορές καπάκια.
Αφιερωμένο στο μέλος Christiana.
Οι διαχειριστές έχουν το ελεύθερο να μεταφέρουν το post στο νήμα με τα albums που πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε στην δισκοθήκη μας.





 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.553
Μηνύματα
2.864.113
Members
37.929
Νεότερο μέλος
stergiosgk
Top