Επιλογή μπαταρίας..

Μηνύματα
2.260
Reaction score
1.205
Καλησπέρα σε όλους.
Να ρωτήσω ρε παιδιά,θέλω να αλλάξω την μπαταρία αυτοκινήτου που έχω τώρα με μία ισάξια ή και καλύτερη.Εχω την DETA στη φωτογραφία και την πήρα 220€ πριν 4 χρόνια.Το κακό είναι οτι έχω φώτα ξένον και δεν μπορώ να δω πόσο έχει πέσει η απόδοση της (απο το το τρεμόπαιγμα) αλλά αν κρίνω απο το οτι παίζω τέρμα κάθε μέρα,4 χρόνια τώρα,μάλλον χρήζει αλλαγής..
Οπότε έχω τις εξής απορίες:

1)Η καλύτερη μάρκα,στην τιμή των +/- 250€ είναι η yellow optima?Στο επίσημο σάϊτ,παρουσιάζει τη σειρά yellow κατάλληλες για ICE..
2)Πως διαβάζουμε τα χαρακτηριστικά που αναγράφονται πάνω στην μπαταρία?Ποιο απο όλα είναι το ποιο σημαντικό στα ηχοσυστήματα?
3)Στον παρακάτω σύνδεσμο έχει ένα πίνακα με κατηγορίες της yellow optima,ποια επιλέγω εγώ?

http://www.optima-batterien.eu/optima-products/yellowtop/technical-specs.html




 

Μηνύματα
12.853
Reaction score
10.070
Από το μιζάρισμα θα καταλάβεις αν έχει πέσει η απόδοση της μπαταρίας σου. Εγώ λέω να μην την αλλάξεις αν δεν έχεις παρατηρήσει τίποτα, έτσι επειδή σου ήρθε να την αλλάξεις.

Η κάθε μπαταρία λέει επάνω την τάση της (12 βολτ), τη χωρητικότητά της (π.χ. 80Ah) και την ένταση του ρεύματος που μπορεί να δώσει (π.χ. 600Α, μάλλον κατά το μιζάρισμα, δεν είμαι σίγουρος). Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της.
 

Μηνύματα
132
Reaction score
2
Απάντηση: Επιλογή μπαταρίας..

Σωστά τα είπες και νομίζω ότι το ονομάζουνε ρεύμα εκκίνησης και αφορά μόνο την παροχή Ampere που μπορεί να δώσει η μπαταρία κατά το μιζάρισμα της μηχανής,

ΑΜΠΕΡ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ (Cold cranking amps (CCA): Η μέτρηση αυτή για τις μπαταρίες αυτοκινήτου, ή μπαταρίες εκκίνησης, είναι πολύ σημαντική και καθορίζει τον αριθμό των
Αμπέρ που μπορεί μια μπαταρία να δώσει στους -18ο C (0ο F) για 30 δευτερόλεπτα, χωρίς να πέσει η τάση της κάτω από τα 7,2 βόλτ. Η μέτρηση αυτή είναι πολύ σπουδαία σαν κριτήριο επιλογής μπαταρίας, ιδιαίτερα σε ψυχρά κλίματα.

Ωστόσο, υπάρχουν πέντε μέθοδοι μέτρησης του χαρακτηριστικού αυτού της μπαταρίας. Tο γεγονός αυτό, δημιουργεί σύγχυση στον αγοραστή μιας μπαταρίας, αφού κάθε μία από τις μεθόδους αυτές χρησιμοποιεί άλλα κριτήρια και διαφορετική κλίμακα μέτρησης.
Η πλέον αξιόπιστη και καθιερωμένη μέθοδος μέτρησης είναι της Γερμανικής τυποποίησης (DIN), γεγονός το οποίο έχει αποτελέσει τρικ πολλών κατασκευαστών, οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι την απειρία και άγνοια των καταναλωτών αναγράφουν τα στοιχεία της μέτρησης σύμφωνα με άλλα standards, έτσι ώστε να μην είναι συγκρίσιμα.
(SAE) Society of Automotive Engineers
(DIN) Deutsche International Norm
(IEC) International Electrotechnical Commission
(EN) European Norm
 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.565
Μηνύματα
2.865.723
Members
37.934
Νεότερο μέλος
corfu11
Top