Αγορά Συστήματος Projector

Μηνύματα
15
Reaction score
0
Καλησπέρα παιδιά,
Θέλω να αγοράσω προτζέκτορα + πανί για το σπίτι μου αλλα επειδή είμαι άσχετος με το αθλημα εχω μπερδευτεί με όλα αυτά τα μοντέλα και τις τεχνολογίες που υπάρχουν. Εγω αυτό που θέλω είναι να βλέπω ταινίες από pc η κάποιο player (HDMI) και να μπορω να συνδεσω πάνω και ενα playstation. To ποσο που θέλω να ξοδεψω είναι γυρω στα 1000-1100 ευρώ. Η απόσταση απο τον αποκωδικοποιητη μέχρι το πανί θα είναι 3.5 μετρα. Θέλω να χρησιμοποιήσω τις περισσότερες ιντζες γι αυτήν την απόσταση. Οπότε χρειάζομαι βοήθεια ως προς το ποιον προτζεκτορα να διαλεξω αλλα και ποιο μεγεθος πανιού. Η απόσταση θέασης ειναι ίδια με την απόσταση προβολής γιατι ο projector θα τοποθετηθει ακριβως πάνω από τον καναπέ σε ενα ράφι. (ο καναπες ειναι κολλημενος στον τοιχο). Το πανί θα προτιμουσα να ανεβοκατεβαίνει ηλεκτρικά.

Εχω βρεί αυτόν: Epson EHTW5200 στα 750ευρώ.
Η λάμπα του απ'οτι εχω δει παίζει γύρω στο 100ρικό.

Ειναι καλό σαν μηχάνημα? Μου κάνει για την χρήση που τον θέλω? Πρέπει το δωμάτιο να είναι ολοσκότεινο για να παίξει?

Αν έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτα εννοείται ευπρόσδεκτη κάθε γνώμη!!

Τώρα για πάνι δεν ξέρω τι να ψάξω κάν γιατί δεν ξέρω μέχρι πόσες ίντζες είναι το ιδανικό για την απόσταση προβολής και θέασης μου! Αυτό που ξέρω είναι οτι θέλω να κατεβαίνει και να μαζεύει ηλεκτρικά είτε με remote είτε με ενσύρματο κουμπί και οτι θέλω να είναι 16:9. Επίσης λόγω οτι το ταβανι είναι ψηλό, θα κρεμαστεί με ντίζες απο το ταβάνι δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό. Στον τοίχο δεν μπορεί να μπει πάντως με τίποτα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια!!
Αγγελος

 

Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347
ο προβολεας που αναφερεις ειναι το οικονομικο μοντελο της σειρας της Επσον ,εταιρια που εχει διακριθεί για τα ακριβοτερα μοντελα της.Προσωπικα δεν τον εχω δει να παιζει,αλλα πιστευω ότι θαναι ένα ικανοποιητικο εισαγωγικο μοντελο για έναν που πρωτοφτιαχνει ένα συστημα.Ως προς τη φωτεινοτητα,βλεπω δινει 2000 λουμενς που ειναι τεραστιο νουμερο,λογικα θα μπορεις να παιζεις και με σχετικο φωτισμο,αν και ποτέ δεν πιανουν στην πραξη ολη την αναγραφομενη φωτεινοτητα.
 

Μηνύματα
15
Reaction score
0
Σε ευχαριστώ για την απάντηση!
Οπότε τον προτείνεις σαν καλή λύση στα χρήματα αυτά?
Επίσης οσον αφορα το πόσες ιντζες πανι μπορώ να χρησιμοποιήσω τι προτείνεται στη περίπτωση μου?
Ευχαριστώ!!!
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.277
Reaction score
93.717
Αν η απόσταση φακού-οθόνης είναι στα 3,5 μέτρα, ένα ενδεδειγμένο μέγεθος οθόνης για τα χαρακτηριστικά του προβολέα είναι οι 120".
 

Μηνύματα
15
Reaction score
0
Ωραια εχετε καποιο πανι να προτεινετε με τα χαρακτηριστικα π αναφερω? Η αποσταση του τοιχου οπου βρισκεται το ραφι π θα μπει ο προβολεας Και του πανιου ειναι 3,5 μετρα. Αν υπολογισουμε κ το μεγεθος του προτζεκτορα η αποσταση ακριβως του φακου κ του πανιου θα ειναι λιγο λιγοτερο απο τα 3.5μετρα. Ακριβως κατω απο το ραφι ειναι κ καναπες. Πιστευετε οτι ειναι πολλες οι 120 ιντζες για θεαση απο τα 3.5 μετρα? Το υψος του κατω μερος του πανιου απο το πατωμα ποσο πρεπει να ειναι? Εχω μπερδευτει! Ευχαριστω κ παλι για τις απαντησεις!
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.244
Reaction score
8.743
Να έχεις υπόψη σου ότι η τοποθέτηση του προβολέα δε θα είναι και η πιο εύκολη υπόθεση. Πράγμα λογικό για μοντέλο εισαγωγικής κατηγορίας. Ο 5200 έχει μικρό ζουμ και καθόλου lens shift. Ο φακός πρέπει να είναι απέναντι απ' το κέντρο οθόνης. Για να πάρεις 120'' θέλεις απόσταση φακός-κέντρο οθόνης απο 3,25 μέτρα ως 3,92.
 

Μηνύματα
22.267
Reaction score
15.542
Πιστευετε οτι ειναι πολλες οι 120 ιντζες για θεαση απο τα 3.5 μετρα? Το υψος του κατω μερος του πανιου απο το πατωμα ποσο πρεπει να ειναι?
οι 120 ιντσες απο 3.5μ ειναι λιγο παραπανω απο αυτο που πρεπει....αλλα σε 235/1 θα εισαι οκ

αν μπορεις να την εχεις κοντα στους 50-60 ποντους απο το πατωμα καλα ειναι
 

spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
12.521
Reaction score
30.897
Νομιζω οτι το καλυτερο ειναι για αρχη να προβαλεις στον τοιχο μεχρι να βρεις το μεγεθος
οθονης που σου αρεσει .Θα καταληξεις σε κατι απο 105' με 120'
 

Μηνύματα
15
Reaction score
0
Παιδια δεν τον εχω πάρει ακόμα τοn projector. Αν εχετε να προτείνετε καποιον καλυτερο και πιο ευκολο στην εγκατασταση σε αυτα τα λεφτα εννοειται μ το λετε. Το να προβαλω στο τοιχο ειναι αδυνατο καθως στο σπιτι ειναι μικρο και υπάρχουν ντουλαπια. Το πανι θα πρεφτει μπροστα απο τα ντουλαπια για να προβάλω. Το υψος του ταβανιου μου ειναι 3.2m παρεπιπτοντως. Δεν εχω προβλημα με τις ιντζες αρκει να ειναι σωστο αυτο που θα αγορασω και να μην παρω πανι που να ειναι λαθος και να αφηνει κενά. Για να το κανουμε πιο ευκολο πειτε μου αν μπορειτε σε τι υψος θα πρεπει να τοποθετησω τον projector πανω απο τον καναπε, τι μεγεθος πανι πρεπει να παρω για να τα μετρα που ειπα και ποσο υψος πρεπει να εχει το κατω μερος του πανιου απο το πάτωμα με βαση το υψος της τοποθετησης του projector πανω απο τον καναπε. Το πανι μπορω να το βαλω και λιγο πιο μπροστα αν ειναι πολλα τα ~3.5 μετρα.. Το υψος του καναπε ειναι 93mm συν 25mm μεγιστο για το κεφαλι του θεατη εχουμε 118mm το κατωτερο σημειο που μπορει να μπει το ραφι που θα κατσει o projector. Τι λετε?
 

Μηνύματα
15
Reaction score
0
Πειτε μου και την γνωμη σας για τον Optoma HD26 σε σχέση με τον Epson EHTW5200. Απ οτι βλεπω παιζουν στα ιδια λεφτα σχεδον.. Ποιος ειναι καλυτερος?
 

loggeo

Projectors
Moderator
Μηνύματα
7.244
Reaction score
8.743
Καλό θα είναι αν έχεις τη δυνατότητα να τους δεις και να αποφασίσεις. Στο βίντεο που επισυνάπτω ο optoma φαίνεται να είναι καλύτερος σε όλους τους τομείς (Φως, μαύρο, κοντράστ).


Για να υπολογίσεις σωστά το πως θα τοποθετήσεις τον προβολέα σου χρησιμοποίησε το calculator pro. Ο optoma δεν μπορεί να βγάλει πολλές ίντσες απ' την απόσταση που σκοπεύεις να τον τοποθετήσεις (100'' από 3,32 ως 3,98 μέτρα). Επίσης έχει offset 1,16. Πράγμα που σημαίνει ότι για 100'' οθόνη πρέπει να πάει 20 πόντους κάτω απ' το κατώτατο σημείο της οθόνης σου ή 20 πόντους πάνω απ' το ανώτατο αν τον κρεμάσεις.
 

Μηνύματα
15
Reaction score
0
Δηστυχως δεν εχω την δυνατότητα να τους δω.. Το έχω δει το βιντεακι και εγω ψαχνοντας για συγκριτικά αλλα ειναι το μονο που βρηκα.. Ο optoma φαινετα καλύτερος αλλα αυτο που με ανησυχει ειναι οτι δεν μπορω να βρω πουθενα λαμπα τουλαχιστον να ξερω ποσο εχει.. Εχεις καμια ιδεα? Επίσης στο calculator pro εχει μόνο τον Optoma HD25e. Οχι τον HD26. Είναι ιδιος? Τον Epson δεν τον εχει καν τον ΤW5200..
 

Μηνύματα
15
Reaction score
0
Τελικα τα βρήκα και τα δυο στο calculator.. Ωραιο προγραμματακ btw!!

Αν πάρω πανί κάτι σαν αυτο: http://www.vnp.gr/eikona-and-hxos/b...lecta-crystal-line-rollo-240x175-236x133.html

Τοτε αναλόγως σε κάθε περιπτωση θα έχω τα εξής:



To θέμα ποιο ειναι τώρα..
Τα μέγιστα μέτρα είναι 3.5 απο το σημείο που θα μπει το πανι μέχρι τον τοιχο που θα στερεωθει το projector. Aν υπολογισω ομως και το πλατος του projector ~10cm τοτε ειμαι στα 3.4 στη καλύτερη. Μπορώ να φέρω το πανι πιο μπροστα στα 3.2 μετρα για παράδειγμα αλλα όχι να το πάω πιο πίσω. Αρα αν πάρω το πανί που δείχνω πιο πάνω ειμαι καλυμένος με τον epson αν φερω το πανί λίγο πιο κοντα. Ενω με τον optoma για να πετύχω τις διαστάσεις του πανιού πρεπει να τον έχω ακριβως στα 3.5μετρα κατι που υπάρχει πιθανότητα να μην μπορώ να το πετύχω για τους λόγους που είπα παραπάνω. Εκτος αν βρώ ελάχιστα πιο μικρό πανι πραγμα που δεν βρίσκω απ οσο εψαξα. Το αμέσως μικρότερο που βρήκα ειναι στις 98 ιντζες και θα πρεπει να έχω τον optoma σε full zoom στα 3.2 μέτρα. Επίσης αυτο που γραφει με κόκκινα γραμματα τι εννοει? "Recommended Image Brightness for rooms with ambient light" Θα πρεπει να εχει φως το δωμάτι δηλαδη για να παίξει σωστα? Παρατηρώ οτι στον epson ειμαι πολυ πιο κοντα στο πράσινο ενω στον optoma ειμαι πολυ πιο μακρυα απο το πράσινο της μπάρας πάνω απο τα κοκκινα γραμματα. Εντός του πράσινου ειναι το ιδανικο? Τα φωτα σας παρακαλω!!!!!!

Επίσης στην περίπτωση του optoma το κάτω μερος του πανιού θα ειναι 140mm απο το πάτωμα λόγω offset. Είναι πρόβλημα αυτο?

Kαι ακόμα: Στα 3.2 μέτρα θέασης είναι καλύτερα 107ιντζες οθόνη ή 98ιντζες??
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.389
Reaction score
74.656
Επίσης στην περίπτωση του optoma το κάτω μερος του πανιού θα ειναι 140mm απο το πάτωμα λόγω offset. Είναι πρόβλημα αυτο?

Αν εννοείς 140cm θα στραβολαιμιάσεις!
 

Μηνύματα
15
Reaction score
0
Edit: To πανί που βρήκα στις 98ινζες είναι 4:3 :(
Oπότε η αμέσως μικρότερη που βρήσκω είναι στις 90 ινζες για 16:9 :(
Mεγεθος που ούτε ο ενας ουτε ο αλλος μπορει να προβάλει απο τα 3.2 μετρα.. Μπέρδεμα... :( :( :(
 

Μηνύματα
15
Reaction score
0
Αν εννοείς 140cm θα στραβολαιμιάσεις!
Ναι 140cm εννοούσα.. Αλλίως θα πρεπει να τον βάλω στο ταβάνι τον συγκεκριμένο..

Τελικά υπάρχει στις 90ινζες πανι 196x110 σε 16:9. Απλά θα πρεπει να φέρω το πανί ακόμα πιο μπροστα για τον epson στα 2,9μέτρα. Ο Οptoma θα μπορει να προβάλει και απο τα 3.2μέτρα.
Το θέμα ειναι οτι δεν ξερω ακόμα τι ιντζες πρεπει να διαλεξω για αποσταση θεασης 3.2-2.9 μέτρα ανάλογα πόσο μπροστα η πίσω θα βάλω το πανι... Τα χω μπλέξει.. :(
 
Last edited:

Μηνύματα
96
Reaction score
59
Καλυτερα να βρεις εναν προβολεα που να εχει lens shift! Γινεται πολυ πιο ευκολη η ζωη σου στην τοποθετηση γιατι μετακινειται ο φακος δεξια αριστερα πανω κατω!
 


Μηνύματα
22.267
Reaction score
15.542
στους οικονομικους προβολεις οι dlp δινουν καλυτερη απεικονιση...

για να βρεις το μεγεθος οθονης που θες με βαση την αποσταση θεασης απλα υπολογισε αποσταση θεασης / 1,25......αυτο ειναι το πλατος οθονης που πρεπει να εχεις σε 235/1 καδρο
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.865.440
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top