Αγορά Συστήματος Projector

Μηνύματα
15
Reaction score
0
Παιδιά αν είναι να έχω rainbow καλύτερα να πάω στον Epson αν και ειναι πιο ακριβος.. ΟΜΩΣ αυτη η διαφορα που έχουν στο contrast θα ειναι εμφανής στις ιντζες που θα προβάλω εγω? Γιατι στο βιντεάκι εχει εμφανή διαφορα.. Αν ειναι να δωσω 750 και να φαίνεται σαν ξεθωριασμένο το μαυρο δεν λεει..

Οσον αφορα τις το καδρο. Εχω μπλεξει τα μπουτια μου. Με τον υπολογισμό αποσταση θεασης/1.25 βγαίνει οτι χρειάζομαι 100 ιντζες οθόνη σε 235:1 ομως. Σε 16:9 ποσο αντιστοιχεί ομως?

Εξηγήστε μου κάτι: Εγω όπως είπα πάνω στον projector θα συνδεσω 2 HDMI. To ενα θα είναι το PC και το αλλο θα είναι ο αποκωδικοποιητής του ΟΤΕTV. Απο όσο έχω καταλάβει ο δουφόρος εκπέμπει σε 16:9 . Στο 235:1 στην ουσία απλά ακυρώνω τις μπαρες που έχουν πανω-κάτω πολλες ταινίες? Είναι τοσο ενοχλητικό αν φαίνονται στο πανί αυτές οι μπάρες? Επίσης ταινίες κυρίως βλέπω απο το pc. Μεσω του player του PC δεν θα μπορω να ζουμαρω την εικονα ωστε να φεύγουν οι μπάρες?

Το σκεπτικό μου είναι να πάρω πανί 236x133 (107' σε 19:9) και αμα θα βλεπω εργο που θα ειναι 235:1 θα έχω μαυρες μπαρες πανω κατω ή θα ζουμάρω λίγο μεσα απο το PC. To ιδανικό ειναι 100 ιντζες αλλα με αυτο το τροπο θα εχω 107 σε 16:9 και 103 σε 235:1.
Ειναι μεγάλη η διαφορα? Θα είναι ενοχλητικό?

Γενικά ποια ειναι η γνώμη σας γι αυτην την υλοποίηση?
 


Μηνύματα
15
Reaction score
0
Ευχαριστω για την απαντηση. Μια συμβουλη οσον αφορα τα υπολοιπα ερωτηματα μ??
 

Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347
στο βασικο ερωτημα του προβολεα,το ρεηνμπο είναι καθαρα υποκειμενικο,μπορει να μη βλέπεις τιποτα.Συνεπως ειναι αδυνατον να σου πει καποιος.
Ο Οπτομα ειναι πιο συνηθης επιλογή,προσωπικα θα προτιμουσα φτηνο DLP,λογω απλούστερης κατασκευης στην οικονομικη κατηγορια.
Ως προς το καδρο,δεν εχεις δει τηλεοραση με μπαρες?το ιδιο είναι.Αμα ζουμάρεις χανεις ένα μερος της εικονας.
 

Μηνύματα
22.267
Reaction score
15.542
Μια συμβουλη οσον αφορα τα υπολοιπα ερωτηματα μ??
αν εννοεις το rainbow ....υπαρχει σε ολους τους dlp λογω τροχου....απλα το βλεπεις η οχι.....εγω πχ το βλεπω σε ολους απο λιγο εως πολυ και αναλογα την ρυθμιση...οποτε να πας να δεις εναν dlp αυτης της κατηγοριας.

...το ζουμ το ξεχνας ....παιζεις οτι καδρο ειναι η ταινια....

Απο μαυρο σε αυτη την κατηγορια τιμης δεν θα εχεις οτι και να παρεις..

αν θες να εχεις καλυτερο μαυρο και γενικα καλυτερη αντιθεση εικονας να παρεις οθονη γκρι...
 
Last edited:

Μηνύματα
120
Reaction score
6
Προσωπική γνώμη και συγνώμη για την παρέμβαση:
Μην το ...ψηρίζεις τόσο πολύ!!
Θα χάσεις το δάσος.
Αν δεν έχεις μεγάλη εμπειρία από προβολείς δεν ''θα δεις'' τεράστιες διαφορές αν πάρεις dlp ¨η lcd γκρι πανί !!!!!! ή άσπρο ,110 ή 120 ίντσες και πάει λέγοντας.
Δες ποιός προβολέας μπορεί να κουμπώσει στον χώρο σου.Εννοώ να σου βγάλει τις ίντσες που θέλεις από την απόσταση που έχεις.Δες το μπάτζετ σου και προχώρα.
Βγαίνουν συνεχώς ταινίες και χάνεις την απόλαυση του σινεμά στο σπίτι που μόνο ο προβολέας μπορεί να σου προσφέρει.
To Rainbow το έχουμε υπερ εκτιμήσει νομίζω. Προσωπικά έχω φιλοξενίσει σπίτι μου πάνω από 40 άτομα - όλων των ηλικιών- και δεν μου παραπονέθηκε κανείς μέχρι σήμερα. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Γ@ΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ .Excuse my French...
 

Μηνύματα
96
Reaction score
59
To Rainbow το έχουμε υπερ εκτιμήσει νομίζω. Προσωπικά έχω φιλοξενίσει σπίτι μου πάνω από 40 άτομα - όλων των ηλικιών- και δεν μου παραπονέθηκε κανείς μέχρι σήμερα. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ Γ@ΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ .Excuse my French...[/QUOTE]
Εδω εχουμε υπερεκτιμησει συχνοτητες που δεν ακουμε!!!!
Το rainbow που το βλεπουμε δεν θα εκτιμησουμε;;;;
 

Μηνύματα
12.991
Reaction score
8.347
To Rainbow το έχουμε υπερ εκτιμήσει νομίζω. Προσωπικά έχω φιλοξενίσει σπίτι μου πάνω από 40 άτομα - όλων των ηλικιών- και δεν μου παραπονέθηκε κανείς μέχρι σήμερα...
εξαρτάται.Εγω εχω DLP προβολεα που δεν βλεπω ρεηνμπο καθολου,για αυτο και τον αγορασα.Όμως εχω δει αλλα μοντελα που το φαινομενο είναι συχνο στα ματια μου,και δεν θα τους αγοραζα.Γι αυτο πρεπει ο καθενας να κρινει μονος του.
 

Μηνύματα
15
Reaction score
0
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
Θα πάρω τον Epson LCD να ειμαι πιο σίγουρος και με βολεύει και το οτι δεν εχει offset σαν τον Optoma.
Το πανι ειναι το μονο που κολλαω γιατι βαζω σημαδια στα σημεια που θα "καθεται" το 236x133 (107') και μου φαίνεται τεραστιο...
Απόσταση θεασης 3.3 - 3.4 μέτρα.
Υπάρχουν πάρα πολλες επιλογες εχω βρει πανι και 230x129 (104') και 210x118 (95') και 203x115 (92')..

Βεβαια σε κάθε αλλη περιπτωση απο το 107' η απόσταση θεασης θα μικραινει γιατι οπως ειπα θα εχω τον προβολεα πάνω απο τον καναπε σε ραφι στον τοιχο. Ο καναπες ειναι κ αυτος κολλημενος στον τοιχο. Οποτε για να παιξω σε μικροτερες απο 107 ιντες θα πρεπει να φερω το πανι πιο μπροστα...

Πραγματικά δεν ξερω ποιο να διαλεξω...
 



Μηνύματα
1.498
Reaction score
2.482
Σας ευχαριστω ολους για την βοηθεια παιδια!
Το μεγεθος το συνηθιζεις πολυ γρηγορα, μεσα σε 1-2 ταινίες. Συγκεκριμενα εγω εχω 107" στα 3,0-3,5μ που σε ενδιαφερει, οποτε αν εισαι κοντα στον Αγ. δημητριο, μπορεις να ερθεις να δεις πως ειναι. Στο 16:9 μου φαινεται χορταστικη, αλλα στο 1:2.35 μου φαινεται απλα κανονικη/μικρη.
 


Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.865.117
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top