Βινύλια, CD, αρχεία, όλα έχουν τη θέση τους!

Μηνύματα
101
Reaction score
55
Ενδιαφέρον θα ήτανε να συζητήσουμε τι εστι "μουσική" .
πχ η ραπ για μένα είναι έμμετρα σκουπίδια με επένδυση μπιτ από Η/Υ
Επίσης συμφωνώ οτι στην ροκ δισκογραφία κυκλοφορεί σκουπιδαριό με την σέσουλα .Τυπώθηκαν λόγω της ευκολίας της τεχνολογικής επανάστασης στην μουσική βιομηχανία .Αν υπήρχαν "δίσκοι" το 1700 θα είχαμε ίσως καμμιά 200αριά Μπαχ[/

Μα έχουμε περισσότερους από 200! Κι ας θυμόμαστε - εχει τη σημασία του... - πως όταν μιλάμε για Μπαχ, πέθανε πριν από 265 χρόνια κι όμως ζει και βασιλεύει... Αντίθετα το 90% των δίσκων και των μουσικών της ροκ έχουν ήδη λησμονηθεί... Σε αντίθεση με την τζαζ που ναι μεν δεν έχει και ουδέποτε είχε το κοινό, σε πλήθος, της ροκ, εντούτοις διατρηεί σταθερή θέση στο μουσικό στερέωμα, ιδιαίτερα το εκτός bebop κομάτι της...
 

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
ΥΓ. Με την ευκαιρία, για να σας δω τους μουσικόφιλους (...και καλά...) να διοργανώνετε κανένα συγκριτικό οποιασδήποτε μορφής: flac/mp3, βινύλιο/cd, ηχείων κλπ...:whistling:
Δεν έχουμε χρόνο για αυτά...ακούμε μουσική!:tongue:
 

Μηνύματα
101
Reaction score
55
Α, τα θέλει ο απαυτός σου...:p

Οι χομσινεματζήδες βάζουν τα βιντεάκια, συγκρίνουν (μια φορά το χρόνο) και μετά λιώνουν στις ταινίες. Δεν ακούνε Κραλ και Αλεξίου κατά συρροή. :D

ΥΓ. Με την ευκαιρία, για να σας δω τους μουσικόφιλους (...και καλά...) να διοργανώνετε κανένα συγκριτικό οποιασδήποτε μορφής: flac/mp3, βινύλιο/cd, ηχείων κλπ...:whistling:
Ποιος μπορεί να είναι, αναρωτιέμαι, ο σκοπός τέτοιων συγκριτικών διαδικασιών; Η μουσική πάντως όχι. Και ο λόγος είναι απλός. Μια από τις πιό σπουδαίες εκτελέσεις των Cello Suites του Bach είναι αυτή με τον Pablo Casals, δίσκος αν θυμάμαι καλά πριν το 1940. Το ίδιο με Κάλλας, Μητρόπουλο, Τοσκανίνι, Καρούζο, Μπέσι Σμιθ κλπ κλπ κλπ κλπ Θέλω να πω ότι πολύ μεγάλο μέρος της μουσικής μας, δυστυχώς, έχει ...συγγενείς διαμαρτίες διαπλάσεως, οπότε κάθε συζήτηση περαιτέρω καθίσταται άνευ αντικειμένου, αυθωρεί και παραχρήμα!
 


rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.157
Reaction score
93.271
Καλά τα λέει ο άνθρωπος .
Εσείς υποθέτω οτι βάζεται το "Θωρηκτό Ποτέμκιν" για καλιμπράρισμα :p
Και τις ασπρόμαυρες του Τσάπλιν για έλεγχο του μαύρου.
 



Manos58

εγχειρισμένη
Μηνύματα
17.160
Reaction score
12.839
Όχι και βάζετε κύριε Μάνο μας...:tongue:
Σκεφτόμανε τον Βλάση και .....παρασούρθηκα :p
μην τυχόν και δεν εμφανιστείς το Σάββατο πολιτικέ αντίπαλε :drinks:
 


Μηνύματα
9.110
Reaction score
8.905
Να παίξω και εγώ στο παιχνίδι των γνώσεων...... όχι όμως από εδώ... αλλά στο προσωπικό επίπεδο....:rolleyes:

Ρε Αρβανίκ..... τι έγινε εδώ μέσα.... γεμίσαμε ροκάδες.... και μπλεχτήκανε και οι χεβιμεταλάδες....:rolleyes:
 

Μηνύματα
16.478
Reaction score
30.451
Ελπίζω να σε κάλυψα, εν μέρει, δεν έχω κάτι άλλ να προσθέσω, σεβαστή απολύτως η διαφωνία σου κι ευχαριστώ για τον διάλογο!
Κι αν τύχει και απαντάμε με χιούμορ είναι γιατί δεν έχει νόημα ο διάλογος λόγω ακριβώς της απόλυτα σεβαστής διαφοράς απόψεων!
O διάλογος δεν είναι πλέον παραγωγικός!
......
Φιλικά και τέλος από μένα!
οπότε κάθε συζήτηση περαιτέρω καθίσταται άνευ αντικειμένου, αυθωρεί και παραχρήμα!
Ειλικρινά πάντως αγαπητέ Μπιτς θαυμάζω το πόσο συζητήσιμος είσαι!
 





Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
16.932
Reaction score
54.806
Ενδιαφέρον θα ήτανε να συζητήσουμε τι εστι "μουσική" ...
Aυτό που μπορεί να "αναδείξει" τις αρετές του συστήματός μας?:whistling:
Υπάρχει αντικειμενικότητα στην τέχνη ;
Ο ακροατής η θεατής του μέλλοντος θα αποφασίσει για το τι αξίζει να δει η να ακούσει :sneaky:
Τέτοια θεμελιώδη ζητήματα θα μπορούσαν να θιγούν συνοδεία ενός όμορου: Ποιός είναι ο αντικειμενικός σκοπός ενός μέσου ηχητικής αναπαραγωγής.

Πολλοί φονταμενταλιστές θεωρούν ως υψηλή πιστότητα την ολική αναδημιουργία των συνθηκών υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η σύλληψη ενός μουσικού γεγονότος.Κάτι τέτοιο είναι όμως ανέφικτο για τα συστήματα,σε συνάρτηση κιόλας με τους οικιακούς χώρους όπου θα κληθούν αυτά να παίξουν.

Ουσιαστική ανάδειξη κατά την ηχητική αναπαραγωγή είναι η δημιουργία με την ακρόαση κατάλληλων εναυσμάτων στην αντίληψη,ούτως ώστε εκείνη να οδηγηθεί σε νοητή ανάπλαση όσο το δυνατόν πλησιέστερη προς το αρχικώς παραχθέν μουσικό γεγονός,ή την εκδοχή που είχε προκριθεί από τους ίδιους τους συντελεστές παραγωγής του.

Γι αυτό λ.χ. έστω και αν η αναπαραγωγή ενός έργου από το λυρικό θέατρο γινόταν από το τελειότερο οπτικοακουστικό σύστημα,όσο αμελητέα τμήματα και να παραλείπονταν, οποιαδήποτε ανάπλαση θα δημιουργούσε υποσυνείδητα αίσθηση ανολοκλήρωτου,όπως ένα παζλ ή πίνακας που του λείπουν κομμάτια,ανεξαρτήτως του αν γνωρίζαμε από πριν ότι θα είχαν αυτά κάποιο ομοειδές ή αδιάφορο χρώμα.

Παρομοίως και η αξία ενός άλμπουμ δεν διακυβεύεται μονάχα στην τέρψη που προσφέρουν συγκεκριμένα κομμάτια,αλλά εξίσου στη συνοχή που προκύπτει με όσα θα φαίνονται λιγότερο ενδιαφέροντα.
 
Last edited:






Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.323
Μηνύματα
2.858.541
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top