Teac UD-H01, Micromega Mydac ή Mambo dac v2;

Μηνύματα
85
Reaction score
8
Η δυνατότητα αλλαγής των opamps σίγουρα προσφέρει έλεγχο στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα. Εκείνο όμως που πραγματικά μεταμορφώνει μια ηλεκτρική/ηλεκτρονική συσκευή (γιατί στην τελική και τα dacs αυτό είναι) είναι η καλή τροφοδοσία. Σταθεροποιημένη τροφοδοσία αντίστοιχη της on board του mambo -δεν συζητάμε καν για επίπεδο salas- μπορεί να βρεθεί σε σαφώς ακριβότερα μηχανήματα του εμπορίου. Για μένα η καλή τροφοδοσία και η μεγάλη δυνατότητα παραμετροποίησης είναι οι λόγοι που με ώθησαν να επιλέξω το mambo έναντι του Mydac. Το Teac το είχα ήδη απορρίψει λόγω ελλιπούς υποστήριξης.
Για τον ήχο του δεν μπορώ να σου πω από τώρα πόσο θα μου αρέσει. Μόλις στηθεί στην αρχική του μορφή θα μπορώ να εκφραστώ με βεβαιότητα.
Τώρα όσον αφορά την υπόθεση ότι πετάμε τα λεφτά μας, δεν μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου. Δέχομαι ότι η μεταπώληση του είναι πιο δύσκολη και με μεγαλύτερη ποσοστιαία απώλεια σε σύγκριση με ένα επιτυχημένο εμπορικό dac. Όταν, όμως, έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε αντίστοιχη ποιότητα σε σαφώς χαμηλότερη τιμή, έχουμε ήδη κερδίσει από την αρχή την ενδεχόμενη μελλοντική απώλεια. Και αυτό δεν προκύπτει από κάποιο μαγικό τρόπο. Θαύματα της φύσης δεν υπάρχουν, ούτε φονείς γιγάντων. Αλλά το τελικό κοστολόγιο ενός προϊόντος δεν προκύπτει μόνο από το κόστος των υλικών του. Η προσωπική δουλειά, όπως και το αναμενόμενο κέρδος των ενδιάμεσων, έχουν και αυτά το κόστος τους σε ένα εμπορικό προϊόν. Όχι όμως και σε ένα DIY. Επίσης, ανάλογα με τους συμβιβασμούς στην εμφάνιση που είναι διατεθειμένος να κάνει ο καθένας από εμάς μπορούν να εξοικονομηθούν αρκετά χρήματα, γιατί το κουτί κοστίζει πολύ! Στις ίδιες διαστάσεις υπάρχουν κουτιά και με 20 ευρώ και με 100 και με πολύ περισσότερα.
Αρχικά δεν θα μου κοστίσει περισσότερο από 150 ευρώ και με τις πιθανές μετέπειτα αναβαθμίσεις μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 300. Αν σε αυτό το ποσό βάζει κάτω μηχανήματα τουλάχιστον διπλάσιας αξίας, προσωπικά μου αρκεί.
Ποτέ δεν ήμουν των υπερβολών και δεν έχω σκοπό να το κάνω και τώρα. Εξωτικά καλώδια και βύσματα δεν με συγκινούν. Το αγαπημένο μου Belden 1855 που χρησιμοποιώ και για τα interconnects θα χρησιμοποιήσω για τις εσωτερικές συνδέσεις και ακροδέκτες της neutrik. Οικονομικά, καλά και προπαντός με σοβαρές βιομηχανικές προδιαγραφές. Αμφιβάλλω πάρα πολύ αν σε οποιοδήποτε μηχάνημα του εμπορίου μέχρι το χιλιάρικο μπορεί να βρεθεί κάτι ποιοτικότερο.
Φυσικά και δεν τα ξέρω όλα και για αυτό και ζήτησα τη γνώμη σας. Διάβασα διάφορες απόψεις, τις σύγκρινα με τις προσωπικές μου εμπειρίες και απαιτήσεις και κατέληξα κάπου. Δεν μπορώ να ξέρω από τώρα αν έκανα σωστά. Θα φανεί στο μέλλον. Και φυσικά δεν έχω κανένα πρόβλημα να το παραδεχτώ μελλοντικά, αν έκανα λάθος στην επιλογή.
Νομίζω όμως ότι φτάνει, γιατί θα γίνω κουραστικός...
Ευχαριστώ για τη συζήτηση και τη γόνιμη -θεωρώ- ανταλλαγή απόψεων.
Περικλής
 

Μηνύματα
1.292
Reaction score
38
Τα ποιο πολλά ντάκ (εμπορείου) έχουν τα οπάμπς (εξόδου) πάνω σε βάσεις... που εύκολα μπορεί να τα αλλάξει ο καθένας και να πάρει τον ήχο που του αρέσει.....;)
Σαφώς Βασίλη.
Απλά αναρωτιέμαι γιατί να αγοράσει κάποιος κάτι έτοιμο αν δεν του αρέσει όπως είναι, αλλά ίσως με διαφορετικούς τελεστικούς που δεν έχει ακούσει....

Kαι υπάρχουν και άλλα θέματα, χωρίς να θέλω να ξεκινήσω offtopic (απο κοντά και με συνακροασούλα ευχαρίστως)
Τι γίνεται με την τροφοδοσία των έτοιμων στα εισαγωγικά dacs? i2s θα έχουμε? φίλτρα θα παρακάμψουμε?
Θα βάλεις χέρι και σε αυτά? Και μετά ποιος θα μετρήσει τι έκανες? Που θα έχει πάει ο θορυβος πχ?
Και πόσο θα πάει το μαλλί? Και τι θα έχει απομείνει απο την μεαταπωλητική αξία?
Και εν τέλει γιατί να τα κάνεις όλα αυτά αφού πάλι το mambo v2 + Reflektor D + usb>i2s θα παίζει καλύτερα?:D
 


Τελευταια Μηνυματα

Staff online

  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.590
Μηνύματα
2.866.681
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top