Θέμα με την αναπαραγωγή DTS-HD

Μηνύματα
3.300
Reaction score
1.935
Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:
Στο HTPC το βασικό πρόγραμμα αναπαραγωγής που χρησιμοποιώ είναι το Powerdvd14 (πλέον, αναβαθμισμένο απο το 13, και τα 2 αγορασμένα κανονικα). Επίσης έχω εγκατεσημένα και το xbmc (2η επιλογή ), MPC-HC & VLC.
Το μηχανημα συνδέεται με hdmi στον Harman Kardon avr-171 και απο εκεί φεύγουν 2 hdmi, το ένα προς την τηλεόραση και το άλλο στον προβολέα.
Εδώ και λίγο καιρό κατά την αναπαραγωγή κάποιων ταινιών δεν είχα καθόλου ήχο με PowerDVD. Το εικονίδιο του ήχου παρέμενε απενεργοποιημένο και μου έβγαζε ένα μήνυμα για τον ήχο το οποίο όμως δεν προλαβαίνω να διαβάσω αφού προβάλεται για 1’’ το πολύ. Όποτε συνέβαινε αυτό χρησιμοποιούσα το xbmc και όλα καλά.
Εχτές κάθισα να ασχοληθώ λίγο σε βάθος για να καταλάβω τι γίνεται.Διαπίστωσα ότι το πρόβλημα προκέκυπτε όταν οι ταινίες είχαν ήχο DTS-HD. Στις ρυθμίσεις του προγράμματος είχα επιλέξει σαν output mode: Non-decoded high definition audio to external device. Έτσι ήταν ρυθμισμένο εξ’αρχής και δεν είχα πρόβλημα.
Πλέον για να μπορεσει να διαβάσει τον ήχο ο ενισχυτής πρέπει εκεί να επιλέξω Non-decoded DolbyDigital/DTS audio to externa ldevice έτσι ώστε να διαβάσει το σήμα σαν DTS απλό και όχι σαν DTS-HD.
Στους υπόλοιπους Players που χρησιμοποιώ MPC-HC & XBMCδίνουν κανονικά DTS-HD στον ενισχυτή, ενώ το VLC μετατρέπει το DTS-HD σε DTS απο μόνο του και έτσι το διαβάζει ο ενισχυτής. Στο power-dvd και το XBMC έχω ασχοληθεί με τις ρυθμίσεις τους γενικώς...στα άλλα 2 προγράμματα καθόλου σχεδον...παίζουν δλδ με τις default ρυθμίσεις.
Στις ρυθμίσεις ήχου των windows 7, στην συσκευή αναπαραγωγής (αναγνωρίζει τον HK κανονικα) έχω επιλέξει σαν ηχεία 5.1 και είναι τσεκαρισμένη η επιλογή Allow applications to take exclusive control of the device. Έκανα και update τους οδηγούς της κάρτας ήχου αλλά δεν βρήκε καινούργιους να εγκαταστήσει.
Αυτό είναι βασικά το θέμα....δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο αυτή την στιγμή.
 

gkontoletas

trouble in my brain
Μηνύματα
16.841
Reaction score
2.192
έχεις εγκαταστήσει το update 4704?

  • Resolves the issue that there is no audio output when playing media with DTS-HD audio.
  • Fixes incorrect photo orientation during viewing.
  • Fixes Sony Nasne DTCP-IP streaming issues after upgrading firmware to v2.50.
  • Adds support for enabling 3D playback on "3D Vision Ready Monitor" via a DisplayPort connection.
  • Resolves crash issues reported by the CyberLink Issue Reporter.
http://www.cyberlink.com/support/powerdvd-ultra/patches_en_EU.html
 


Μηνύματα
3.300
Reaction score
1.935
Μετά το update το Power Dvd έπαιξε κανονικά DTS-HD σε 2 ταινίες που δοκίμασα πρόχειρα.
Ευχαριστώ Γιώργο.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.613
Μηνύματα
2.868.094
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top