ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ-ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ)

Μηνύματα
361
Reaction score
221
ισως καλυτερα υλικα στο σταδιο εισοδου και ανεξαρτητη ταση με σταθεροποιητες? (αν δεν εχει ηδη)
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Δεν υπαρχει σταδιο εισοδου ...ειναι και αυτο ολοκληρωμενο ... δεν υπαρχει τροπος η λογος να πειραξεις ενα τετοιο μηχανημα ..Ειδικα οταν το καιριο σημειο του ΔΛΔ το σταδιο εξοδου ειναι ερμητικα κλειστο χωρις καμμια πιθανοτητα επεμβασης η ρυθμισης του οτι δηποτε ...

Σε αυτο το σημειο ολα τα ολκληρωμενα ειναι ...ιδια
 

Μηνύματα
361
Reaction score
221
χχμμμ πακετο,καλυτερα κρατα κασα και οργανα και φτιαξε κυκλωμα απ την αρχη.Εμενα που κατα καιρους μου μπαινουν ιδεες θα δοκιμαζα και κατι με το LM που λενε οτι βγαζει 2χ60W,ετσι για να δω πως ακουγεται...
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
shadowww ... εαν περιμενα να ακουσω με το 3886 θα επρεπε σημερα να ημουν το πολυ 14 ετων :D:D:D εχουμε προχωρησει πολυ πιο μακρυα απο τετοια πραγματα .... .....
 


Μηνύματα
798
Reaction score
172
service luxman l200

οι Luxman l 200 ειναι ενα μηχανημα το οποιο μας εχει επισκεφθει πολλες φορες τα τελευταια χρονια .... Οχι τοσο γιατι ειναι μηχανημα με προβληματα αλλα κυριως γιατι ειναι ενα καλο και γλυκο μηχανημα και απευθυνεται στον απαιτητικο ακροατη. Συμπληρωσε οτι και οπτικα ειναι ενα πολυ ομορφο μηχανακι και η εικονα ειναι κομπλε .

συνηθως θελουν ηλεκτρολυτικους γυρω γυρω δεδομενης της ευκαιριας ολο και κατι καλυτερο αλλα και κατι μεγαλυτερο βαζουμε ... για τους γνωστοιυς λογους ... καλυτερη γραμμικοτητα πεερισσοτερη διαρκεια ζωης και αντοχη σε υψηλοτερες θερμοκρασιες .

Δεν θα ελεγα οτι το αποτελεσμα ειναι θεαματικο αλλα σιγουρα τελειωμενο ειναι ενα πολυ ομοφο μηχανακι με λιγο ρευμα ηρεμιας παραπανω ενα ζευγαρακι ευαισθητα ηχεια ειναι ενα σουπερ μηχανημα .

κλασσικο προβλημα σε αυτους ειναι η σταθεροποιηση διπλα σε μια μεγαλη βαττικη για να βγαλει 24 βολτ και να αναψει το power....σε ολους κανουμε μετατροπη και βαζουμε λεντ .... που δεν εχει ολη αυτη την αναγκη για κυκλωμα .

Ψαγμενος ακροατης με λαμπατο background θεωρησε τα υψηλα του λιγο τονισμενα και του εδωσα οδηγιες να αφαιρεσει εναν boost πυκνωτη που υπηρχε στην αναδραση με σκοπο να τον κανει οσο πιο φλατ γινεται .

enjoy some photos





Καλησπέρα.
Όντως αναλόγως του προγράμματος έχει λίγο παραπάνω πρίμα. Οπότε ρωτώ ποιός είναι ο πυκνωτής της ανάδρασης που αφαιρέθηκε.
Επίσης:
Επειδή είναι πεντακάθαρος, σφριγηλός και ατακερός πολύ θα ήθελα να τον χρησιμοποιήσω ως προενισχυτή για άλλο σύστημα. 'Ετσι ρωτώ αν μπορούμε να του βγάλουμε ένα pre-out.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καλή συνέχεια στις παρουσιάσεις.
Είναι η ζωντανή ιστορία του HI-FI!
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Οι πυκνωτες ειναι δυο κεραμικοι C123 a και b για το αλλο καναλι στο συγκεκριμενο μηχανημα πρεπει να παρει και λιγη βοηθεια στους πυκνωτες εισοδου C118 a και b οπου αρχικη τιμη ειναι 3,3 uf πορτοκαλι τυπος πυκωτη και συνηθως εκει βαζουμε 10uf εξαιρετικα χαμηλης εμπεδησης και παραλληλα απο κατω bypass 0.1uf στα 63 v

Σε οτι αφορα την εξοδο pre σε αυτο το μηχανημα μπορει να γινει αλλα δεν εχει απολυτως καμμια ουσια απο την στιγμη που το κυκλωμα τον τονων ειναι "καθισμενο" πανω στην αναδραση του τελικου ενισχυτη οποτε εαν θα βγαλεις εξοδο αυτη θα ειναι χωρις τονους και εχω την εντυπωση οτι μαλλον θα ειναι και χαμηλη ..Θα ελεγα οχι λοιπον ...

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 


east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Ευτυχισμενος ο καινουργιος χρονος 2015 !
Χρονια πολλα σε ολους !!! Μια ακομα χρονια περασε , νεα μηχανηματα ,νεες συνεργασιες , δυο εκθεσεις , κερδισαμε περισσοτερη γνωση ειδαμε καινουργια πραγματα αποκτησαμε καινουργιους φιλους .

Οι στοχοι μας εχουν επιτευχθει μακραν του αναμενομενου και φετος και φυσικα οφειλουμε να ευχαριστησουμε ολους εσας. Ενα ακομα μεγαλο ευχαριστω σε ολους τους συνεργατες μας εσωτερικους και εξωτερικους τους εργαζομενους στην east electronics αλλα και τους προμηθευτες και λοιπες εταιριες που συνεργαστηκαμε .

Ιδιαιτερες ευχαριστιες για την εταιρια ultimate audio του κυριου Γιωργου Καραγιαννη που μας αναθεσε το service των μηχανηματων της Advance Acoustic για την Ελλαδα, αλλα και την εταιρια Stepcom και τον Αντωνη Χατζηκωσταντη για την πολυ καλη συνεργασια που ειχαμε και αυτη την χρονια .

Δυσκολα μπαινει το 2015 τραγωδιες και ατυχηματα πολιτικη ασταθεια και αβεβαιο μελλον . Ευχη μας ειναι να πανε τα πραγματα καλυτερα για ολο τον κοσμο και το νεο ετος να επιφυλαξει για ολους μονο ευχαριστες εκπληξεις .

Ευχαριστουμε πολυ.
Σακης Πετροπουλος
co east electronics

Οι εργαζομενοι :
Κωστας Δημητριου
Χρηστος Μπλιμες
Μιχαλης Καρατινινης
Αναστασιος Νικολαου

Ιδιαιτερες ευχαριστιες και φετος στον Piero LL Ravini για την παραγωγη και του φετινου video.
 


east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Service Kenwood KA4040R
Ποδαρικο στον παγκο ενας Kenwood KA4040 . Στην σειρα αυτη η κατασκευαστης εχει δωσει υπογειγματικη δομηση και εχει μεσα στην γκαμα απο μικρα και πιο απλα μοντελα μεχρι τον μεγαλο ΚΑ5050 ο οποιος ειναι mosfet .

Σημαντικα σημεια στο συγκεκριμενο μηχανημα εκτος απο την δομηση ειναι ο επιλογεας εισοδων ο οποιος ειναι χτισμενος σε σχεδον hi end επιπεδο με ρελεδες σωστα και ομορφα τερματισμενους κοντα στο buss των εισοδων , ηλεκτονικος ελεγχος των ρελεδων ,με τηλεχειρισμο και φυσικα με μοτοριζε volume .

Ψυξη και τροφοδοσια σε απολυτη επαρκεια για το ειδος του μηχανηματος αρκετη πολωση ωστε να παιζει σωστα και επιλογη ημιαγωγων εξοδου outsider μεν αλλα αψογα απο επιδοσεις σε ισχυ και ευρος . Η επιλογη του κατασκευαστη εκει ηταν να βαλει ημιαγωγους απο μαλλον δευτερο η ισως και τριτο προμηθευτη πλην ομως οι προδιαγραφες αυτων απολυτα υψηλες ενω αποδειχτηκε οτι οι συγκεκριμενοι ημιαγωγοι εδειξαν τα καλυτερα δειγματα σε βαθος χρονου .

Αρνητικο θα θεωρησω οτι ενω κατα τα αλλα ειναι ενα τελειο μηχανημα την οδηγηση του σταδιου εξοδου εχει αναλαβει το παιχνιδακι της PIONEER που ονομαζεται upc 1298V το οποιο περιεχει ολα τα πρωτα σταδια οδηγησης μεσα του . Διαφορα κανει σε σχεση με τις υλοποιησεις της PIONEER που συνηθως βλεπουν εκ του ασφαλους τα θεματα πολωσης οτι η Kenwood τρεχει το ολοκληρωμενο πολυ πιο ζεστο με αρκετα αυξημενη την τοπικη του πολωση και αυτο κατα την αποψη μου βοηθαει κατα πολυ προς το αποτελεσμα .

Η βλαβη απλη αν και ειναι μολις η δευτερη φορα που την συναντω στην καριερα μου μια διοδος και μια αντισταση στο κυκλωμα της προστασιας που κανει το AC loss didect . Οταν για τον Α η Β λογο το ρευμα σταματησει η προστασια πρεπει να το δει και να δωσει την αναλογη καθυστερηση οταν επιστρεψει το ρευμα . Συναμα σε ολο το μηχανημα επρεπε στην κυριολεξια να γινει απολαδωση μια και καποιος ασχετος θεωρησε οτι εαν το πλακωσει σε σπρευ επαφων θα διορθωθει η βλαβη απο μονη της .

Ναι μακραν σε αγορα μεταχειρισμενου αν και απο την σειρα αυτη στην Ελλαδα δεν ειχαν γινει και παρα πολλες πωλησεις.
Ναι σαν διακριτο all the way through μηχανημα απολυτα επισκευασιμο και φτηνα.
Ναι και απο πλευρας ηχου η επιλογη να τρεξουν τα ολοκληρωμενα εισοδου ζεστα εβγαλε παρα πολυ καλα αποτελεσματα

Το μονο αρνητικο που βρηκα πανω του ειναι οτι το phono stage ειναι δυσαναλογα απλο για ενα κατα τα αλλα παρα πολυ καλο μηχανημα .

Καλη χρονια σε ολους !

Σακης Πετροπουλος





 



east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Ναι ωραια ηταν βασικα ηθελα να πω πολλα πραγματα ακομα αλλα ο τηλεοπτικος χρονος τρεχει σε αλλους ρυθμους περιπου στη μια ωρα και 18 ειναι το διλεπτο μου .

http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=256891
 





east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
HEGEL : Jaw dropping sound !
Ειναι δυο μηνες που δεν εχει ανανεωθει το blog μας αλλα αυτο εχει να κανει με τον αυξημενο φορτο δουλειας που αντιμετωπιζουμε και φυσικα αυτο ειναι καλο γιατι κερδιζουμε χρηματα και εμπειρια αλλα καμμια φορα αυτο ξεπερναει τις ανθρωπινες δυνατοτητες .

Ηρθε κοντα μας ενας κακος πελατης ενας HEGEL H1 και λεω κακος γιατι ξερω οτι εχουν πουληθει αρκετα κομματια , ξερω οτι ειναι αρκετα χρονια στην αγορα και ξερω επισης οτι εδω στην Ελλαδα δεν εχει χαλασει σχεδον κανενας ποτε !
Το μηχανημα οπως καποιος μπορει να δει απο τις φωτογραφιες ειναι ιδιαιερα απλο και μαλιστα θα ελεγα συμβατικο . Μεγαλος και σοβαρος στρογγυλος μετασχηματιστης , δυο γεφυρες στην τροφοδοσια , μεγαλες χωρητικοτητες στο τροφοδοτικο , κλασσικα τρανσιστορ εξοδου 1943-5200 με τα αντιστοιχα οδηγα της Toshiba, επιλογεας εισοδων με ρελε , και ενας προενισχυτης στημενος γυρω απο ολοκληρομενα OPA .

Η δομηση παρα πολυ καλη , ταξη οργανωση και σειρα , διανομη ρευματων σηματων και γειωσεων με την αναλογη ταξη αλλα και γνωση που ειναι τα παντα χωρισμενα και ξεχωρισμενα με την σειρα που πρεπει τηνα ταξη και την οργανωση που απαιτει ενα σοβαρο και συχρονο solid state μηχανημα .

Η ποιοτητα της κατασκευης ειναι καλη τα εξαρτηματα ειναι προσεκτικα επιλεγμενα και η ποιοτητατων υλικων ειναι ξεκαθαρα καλη σε σοβαρα αλλα και σε μη σοβαρα σημεια που σημαινει οτι το μηχανημα δεν εχει φαει ρετουσαρισμα για να πεσει το κοστος . Εχει τοποθετηθει το υλικο που πρεπει στο σημειο που πρεπει με το κοστος που πρεπει .

Δεν θα κρυψω οτι η συνολικη εικονα δεν ειναι κατι το οποιο δεν εχουμε ξαναδει σε καποιο αλλο μηχανημα Ισα ισα θα ελεγα οτι ειναι η εικονα που μπορουμε να δουμε σε πολλα μηχανηματα αυτης της κατηγοριας τιμης .Τι ειναι λοιπον αυτο που κανει τον ηχο του jaw droping ?? Η αληθεια ειναι οτι εχουν περασει πολλα χρονια που ενα μηχανημα στο πρωτο κλικ κρυο παγωμενο με πεταξε απο την καρεκλα που καθομουν . Δυστυχως παιζει καλυτερα και απο τον δικο μου ενισχυτη οταν ειναι δομημενος ως ολοκληρωμενος .

Το μυστικο βρισκεται στο υβριδιο που υπαρχει μεσα που ονομαζουν sound engine και υπαρχει περιγραφη για το τι ακριβως κανει οπου φυσικα υπαρχει μεγαλη ασαφεια στην περιγραφη γιατι ειναι προφανες οτι το υβριδιο ειναι σφραγισμενο και αποτελει πνευματικη περιουσια του σχεδιαστη .Με λιγα λογια το μυστικο βρισκεται στην αναδραση η οποια λειτουργει τμηματικα και οχι συνολικα και επεμβαινει στο κυκλωμα μονο οταν χρειαστει . Οσο και να εστιψα το μυαλο μου δεν μπορεσα να φανταστω πως δουλευει το κυκλωμα .

Η περιγραφη ειναι δυσκολο να γινει με λεξεις , οσα κριτηρια εχω θεσει στο παρελθον για διαφανεια , βαθος σκηνης, τακτοποιηση οργανων, διαχωρισμους καναλιων,σωμα , ευρος και ταχυτητα υπερκαλυφθηκαν στο πρωτο δεκαλεπτο . Εμεινα να τον ακουω σχεδον δυο ημερες και οσο και να εψαχνα να βρω κατι αρνητικο πανω του δεν τα καταφερα . Συναμα η αληθεια ειναι οτι εχω χασει τον υπνο μου με το κυκλωμα και φοβαμαι οτι θα με απασχολει για πολυ καιρο ακομα .

Αντιπροσωπεια του μηχανηματος η stepcom.gr ο Αντωνης Χατζηκωσταντης εκει ειναι ενας ηρεμος γιγαντας γνωσης σε βαθος και οι επιλογες τους δεν ειναι καθολου τυχαιες .Σαν ακροατης ο Αντωνης εχει την ιακνοτητα να διακρινει πολλα και ειναι προς τιμην του οτι εχει προσθεσει το μερακι αυτο στην δουλεια του .

Η βλαβη του μηχανηματος προηλθε απο εξωτερικο παραγοντα ειχαν καει και οι δυο γεφυρες του μηχανηματος το οποιο ειναι γνωστο οτι προερχεται απο επαναλημενα αναψε σβυσε που προερχοναται συνηθως απο παιδακια που παιζουν , επαναλαμβανομενες διακοπες ΔΕΗ , η επαναλαμβανομενες προσπαθειες να σηκωσουμε μια ασφαλεια που πεφτει με τον ενισχυτη μας ανοιχτο . Περα απο αυτο δεν βρεθηκε κατι αλλο . Η δε γεφυρες ειναι της IR 16Α η καθε μια παραλληλα στα 800V Πιθανοτητα αστοχειας υλικου ειναι σχεδον απιθανη . \

Πραγματικα ΝΑΙ σε αγορα μεταχειρισμενου πληροφορηθηκα οτι η τιμη του ειναι γυρω στο 1000 και σε αυτη την τιμη το θεωρω δωρο
Επισκευασιμος ? προφανως αλλα δεν νομιζω οτι θα το συζητησουμε σε αυτη την δεκαετια.
Απο τον ηχο του ? Νομιζω οτι ειναι το καλυτερο μηχανημα στην κατηγορια του που εχω ακουσει ποτε ενω ο ηχος του για μηχανημα ταξης ΑΒ πλησιαζει ανετα μηχανηματα τα οποια κοστιζουν ανετα 5 φορες την τιμη του .

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος











.
 
Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
The Luxman M 02
Μικρό αδελφάκι του Μ03 αλλά σίγουρα σχεδιασμένο από άλλο σχεδιαστή μάλλον παλαιότερης σχολής ο οποίος είχε ενδιαφέρουσες ανησυχίες .Το μηχάνημα κρατά της παλιάς σχολής έχει VU meter με βελόνες , ψύξη με κάποιο υγρό τύπου φρεον η ψυκτελαιο και στην έξοδο τα ωραιότερα τρανζίστορ που κατασκευάστηκαν ποτέ τα 2SA1302-2SC3281.

Στα ενδιαφέροντα είναι η ψύξη με φρεον το οποίο στην ουσία αυξάνει την δυνατότητα μιας μικρής σχετικά ψυκτρας να μεταφέρει θερμότητα στα εξωτερικά “φτερά” με απίστευτη ταχύτητα . Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με έναν ειδικό τρόπο αλλά και με έναν ειδικό σκοπό .Φυσικά και εάν δεν κάνω λάθος στην τεχνολογία αυτή ο πρωτεργάτης είναι ο Sanyo 55.

Η λογική είναι ιδιαίτερα απλή και μέσα στο μηχάνημα υπήρχε αρκετός και άνετος χώρος να μπουν φυσιολογικές ψυκτρες , Όμως τα 4 τρανζίστορ εξόδου όπως και στον Sanyo 55 πρέπει να απλωθούν πάνω στις ψυκτρες ώστε να αποβάλουν την θερμότητα ομαλά αλλά και φυσικά να μην θερμαίνουν το ένα το άλλο ….Άρα πρέπει να είναι σχετικά μακριά το ένα από το άλλο . Αυτό εξ ορισμού σημαίνει ότι υπάρχει ο κίνδυνος τα απομακρυσμένα να παράγουν μικρότερη η μεγαλύτερη θερμότητα ανάλογα την θέση τους πάνω στην ψυκτρα , Μεγαλύτερη η μικρότερη θερμότητα σε διπολικό τρανζίστορ σημαίνει μικροδιαφορές στην αγωγιμότητα πράγμα που σε μεγάλο βαθμό οδηγεί σε ταλάντωση και σε μικρό σε παραμόρφωση .

Αντίστοιχα η επιλογή του φρεον σημαίνει ότι τα τέσσερα εξόδου είναι τοποθετημένα πλάτη πλάτη σε ένα ελάχιστα μικρό ψυκτικό όπου πάρα πολύ γρήγορα και λόγο τη μικρής επιφάνειας φυσικά και η θερμοκρασία ισορροπεί άμεσα και γρήγορα ενώ η σωλήνα του φρεον φροντίζει να διώξει την θερμότητα άμεσα σωστά και γρήγορα προς τα έξω .

Το μηχάνημα μας ήρθε από την Σερβία χωρίς σοβαρές βλάβες χρειάστηκε γενικές αλλαγές σε όλους τους πυκνωτές , χρειάστηκε να αλλαχτούν και οι πυκνωτές του τροφοδοτικού οι οποίοι φυσικά και ήταν παραγγελία σε συγκεκριμένες διαστάσεις και χωρητικότητες εξαιρετικά απίθανο να βρεθούν οι ίδιοι και έτσι έγινε μια μετατροπουλα ώστε να μπουν 4 μικρότεροι πυκνωτές όπου συνολικά έχουμε πλέον μεγαλύτερη τάση αλλά και μεγαλύτερη χωρητικότητα ενώ στο σύνολο το μηχάνημα επωφελήθηκε από μια καλύτερη κατασκευή στο star ground από χαλκομπαρα ενώ με τα σημερινά δεδομένα αναβαθμίστηκε και το bypass σε κάτι ανάλογο για αυτό τον ενισχυτή .

Χρειάστηκε φυσικά καθαρισμός και υπέρηχοι για όλα τα τριμερακια τα οποία βρεθήκαν σε άριστη κατάσταση αλλά και λόγο του πολύ καλού σχεδιασμού το άγγιγμα τους κάνει μικροεπεμβάσεις μέσα σε λογικά όρια ώστε να μην είναι ιδιαίτερα κρίσιμη η ακρίβεια τους .

Χρειάστηκε επίσης μια επέμβαση μέσα στα όργανα τα οποία αρχικά είχαν σχεδιαστικό λαθάκι σε ότι αφορά τον φωτισμό όπου τα υφιστάμενα λαμπάκια σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν φωτίσουν σωστά το όργανο επειδή έχει μεταλλική πλάτη και κομμένα τα γράμματα πάνω της μάλλον με καλούπι ( CNC δεν υπήρχαν τότε ) και από την άλλη καίγονται σχετικά πολύ συχνά σε αυτό το μηχάνημα . Έτσι με μια επέμβαση αντικαταστάθηκαν με μια λεντοταινια στο κατάλληλο σημείο και πίσω από τα γράμματα μειώθηκε η θερμοκρασία και πιθανότατα θα μεινουν εκεί για μια ζωή .

Κοσμητικές επεμβάσεις έγιναν στην πίσω μεριά όπου τοποθετήθηκε IEC εξοπλισμένο με σαφνερ Βύσματα RCA Ultimax και μια σειρά μπορνες WBT.

Ο ήχος των 2SA1302-2SC3281 είναι κάτι το οποίο λατρεύω Αυτά ακούω κάθε μέρα εδω και τουλάχιστον 10 χρόνια Θεωρώ ότι ελάχιστα τρανζίστορ μπορούν να συγκριθούν μαζί τους …Προφανώς τα τρανζίστορ εξόδου είναι ένα από τα πράγματα που χρειάζεται ένας ενισχυτής ενώ είναι σίγουρο ότι χιλιάδες άλλα χρειάζονται ώστε να γίνει ένα καλό μηχάνημα .

Την γλυκιά εικόνα συμπληρώνει ο διαφορικός της εισόδου o οποίος είναι διπλό Jfet και για να σας βάλω στην εικόνα είναι σχεδόν ο ίδιος με αυτόν που φορεί ο Sansui AU 717 (του Sansui είναι φτιαγμένο από την Sony και είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα ) ενώ αργότερα τον ίδιο φορούσε και ο Audiolab 8000 A/P/S . Όπως καταλάβατε είμαστε όλοι μια μεγάλη οικογένεια .

ΝΑΙ σε αγορά μεταχειρισμένου αν και είναι μάλλον σπάνιο μηχάνημα για Ελλάδα
ΝΑΙ είναι απόλυτα επισκευασιμος ότι και να έχει
ΝΑΙ και από πλευράς ήχου θεωρώ ότι είναι ένα σοβαρό και διαχρονικό μηχάνημα το οποίο με μια ελαφριά συντήρηση θα κεντήσει για πολλά χρόνια ακόμα .

Σάκης Πετρόπουλος













 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.588
Μηνύματα
2.866.556
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top