60s Garage & Psychedelic


cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Eden's Children - The Clock's Imagination from LP "Sure Looks Real" (1968)


Οι για παραπανω πραγματα Βοστωνεζοι Eden's Children σε ένα κοματι από το δευτερο, και οριστικο "Sure Looks Real" LP τους. Hard heavy psychedelic trio, με παραγωγο τον γνωστο για άλλες, κυριως hard παραγωγες, Bob Thiele. Προτιμησα την γνωστη παραπλανητικη τακτικη μου, παρουσιάζοντας τους με μια ονειρικη μπαλαντα, ως γνωστον όμως τα φαινομενα απατουν. :prankster:
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
The Shy Limbs - Reputation 7" single (1969)


Σαρωτικό και μεγαλειώδες, ενα απο τα καλύτερα εφτάιντσα ολων των εποχων, τρέμω και μόνο στην ιδέα, πως θα Ακουγόταν με σημερινή τεχνολογια και παραγωγή, η παραγωγή απίστευτη για την εποχή. Κερασάκι στην τούρτα, παιδάκι τοτε, Greg Lake στο μπαςςο.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
The Smoke - Sydney Gill 7" single (1968)


Αλλο ενα απίστευτο extremely British 7ιντσο, απο τους γνωστούς και μη εξαιρετέους The Smoke. Freakbeat, παραισθησιογόνο, ζαλιστικο, αρτιστικο, μεγαλοπρεπές, μεγαλειώδες.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
The Factory - Try A Little Sunshine 7" single (1969)


Αλλο ενα έξοχο 7ιντσο, με τοςο fuzz που βουλιάζει ολόκληρο νησί σε δευτερόλεπτα, thunderous drums, καταιγιστικό μπαςςο, και μια μελωδία βγαλμένη απο τον παράδεισο, και μια ερμηνεία που θυμίζει Λεκκα να ερμηνεύει Χατζηδάκι! Ψυχεδελικα χιππικο μεχρι το κόκκαλο.
 


stathis

Ultra Home Theater
Μηνύματα
21.631
Reaction score
36.414
Poobah - Let Me In (1972)

Αμερικανική Μπάντα που ξεκίνησε Το 1972 απο τον
κιθαρίστα και τραγουδιστη Jim Gustafson και συνεχίζει
μέχρι σήμερα.
 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Fe Fi Four Plus 2 - I Wanna Come Back (From The World Of LSD) 7" single (1967) Lance Records



Εμελλε με το πρώτο τους σινγκλακι να μπουν στο πάνθεον της γκαραζοψυχεδελειας με ενα απο τα πιο αναγνωρισιμα και κλασσικά κοματια του είδους, που ο τίτλος και μόνο ειναι ικανός να επιςτρατευςει πολλους επίδοξους οπαδούς. Όπως καθε κλασικό του είδους που σέβεται τον εαυτό του, η μπαντα κυκλοφόρησε μόνο ενα ακομα εφταιντσο πριν εξαφανιστούν δια παντός απο προσώπου Γης. Σιγά σιγά οι μύθοι γύρω απο την ροκ μουσικη ειχαν αρχίσει να χτίζονται και τελικα μετα απο χρονια αποδείχτηκαν το ίδιο σημαντικοί στην εξέλιξη της όσο και η ίδια η μουσικη.



 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Mother Tucker's Yellow Duck - One Ring Jane from LP "Home Grown Stuff" (1969) Capitol Records



Οι φοβεροί και τρομεροί Καναδοί Mother Tucker's Yellow Duck στο καταπληκτικό και σαρωτικό πρώτο εφταιντσο τους. Κυκλοφόρησαν το αριστουργηματικο πρώτο τους LP ενα χρόνο αργοτερα (υπάρχει και το One Ring Jane μεςα), ενα απίστευτο κράμα, γκαράζ, hard rock, ψυχεδέλειας και country, τοςο αρμονικά δεμένα μεταξύ τους που πραγματικά και να το προσπαθούσαν επι τούτου δεν νομιζω οτι ειναι εύκολο να το κατάφερναν. Ακολούθησε ενα δευτερο πιο country LP, επισης καλο, αλλα όχι της ίδιας κλάσης και τελος. Η προσέγγιση τους στο ροκ μου θυμίζει τους αντίστοιχους Culpeper's Orchard απο την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Please - No More White Horses (1968)


Οι εξαιρετικοι Please, που...καταφεραν να μην κυκλοφορησουν δισκογραφικα τιποτα, αν και πιο πριν ως Flies, αλλα και μετεπειτα ως Bulldog Breed και T2, αβγαλαν αριστουργήματα, ειδικοτερα το "It'll All Work Out In Boomland" των Τ2 στέκεται στα σημαντικοτερα albums της εποχης και του progressive γενικοτερα. Συνθετης του συγκεκριμενου κοματιου ο Dunton, το πηρε παραμασχαλα για να το ηχογραφησει με τους T2 με τα νεα standards και να το στειλει στρατοσφαιρα κι εμας στον παραδεισο.
 




Μηνύματα
3.691
Reaction score
6.580
LIVERPOOL FIVE - PICCADILY LINE (1967)

Λατρεμενο τραγουδι απο ενα σπουδαιο συγκροτημα, που μπορει να μην γνωρισε επιτυχια στην πατριδα του την Μ. Βρετανια, γνωρισε ομως μεγαλη επιτυχια......στην Ιαπωνια.
Αντε καλα....

 








Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.560
Μηνύματα
2.865.611
Members
37.934
Νεότερο μέλος
corfu11
Top