αγορά LG 60PB5600

Μηνύματα
462
Reaction score
346
http://www.lg.com/us/tvs/lg-60PB5600-plasma-tv

Plasma 60άρα.

Είμαι στο τσακ να τη παραγγείλω. Η τιμή της δελεαστική για τόσες ίντσες. Την έχουν όλα τα καταστήματα περίπου στα 600 ευρώ.

Χρησιμοποιώ ακόμη CRT (προβολέας - τηλεόραση καθημερινή - monitors εργασίας και υπολογιστή). LCD/LED δεν μου πολυαρέσουν, τουλάχιστον τα εισαγωγικά μοντέλα. Δεν με απασχολούν 3D, Smart και λοιπά καλούδια. Δεν με απασχολεί η μία μόνο θύρα HDMI. Τη θέλω αποκλειστικά για ελαφρά χρήση monitor για τη δουλειά μου και για να παίζει μια-δυό ταινίες τη βδομάδα. Θα παίζει σε ελεγχόμενο σκοτεινό δωμάτιο.

Την έχει πάρει κανείς να πεί τη γνώμη του;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 

Μηνύματα
777
Reaction score
820
Έχω την λίγο παλιότερη LG 60 PA5500. Πολύ καλό πάνελ για τα χρήματά του (850 ευρώ τότε). Ο ήχος της όμως είναι επιεικώς χάλια :)
 

Μηνύματα
462
Reaction score
346
Έχει τίποτε θέματα με clouding ή banding ή με τα pixels; Ρωτώ γιατί δεν έχω ιδέα από plasma αλλά και γενικά από τις σύγχρονες τηλεοράσεις...
 

Μηνύματα
777
Reaction score
820
Όχι, δεν έχω παρατηρήσει κάτι. Η ποιότητα της εικόνας κάνει πολλές led να ντρέπονται.

Απλώς να ξέρεις ότι τα πάνελ plasma έχουν υψηλότερη κατανάλωση και εκπέμπουν αρκετή θερμότητα.
 

Μηνύματα
681
Reaction score
255
Τις 200 πρωτες ωρες, οχι dynamic εικονα, οχι στατικες εικονες ( υπολογιστης, παιχνιδομηχανες ), και κανεις ζουμ ωστε να μην φαινονται τα λογοτυπα τα καναλιων. Ολα αυτα για να μην σου κανει burn-in το panel. Οχι πως δεν μπορει να συμβει το φαινομενο αργοτερα. Ψαξου λιγακι με τις plasma, υπαρχουν καποια βοηθηματα ( break-in, digital noise, εναλλαγη εικονων black-white ), ωστε να αποφυγεις καποια τετοια θεματακια. Παντως η εικονα τους σε αποδοση μαυρου, φυσικων χρωματων και κινησης, ειναι πολυ ανωτερη απο πολλες ακριβοτερες LCD-LED. Κι αυτο θα το διαπιστωσεις ακομη περισσοτερο, σε σκοτεινο χωρο.
 

Μηνύματα
681
Reaction score
255
Για το μεγεθος της και την αποδοση στην εικονα, η τιμη τα σπαει, βεβαια σε ποιοτητα κατασκευης ειναι φτηνοδουλεια, καμια σχεση με Panasonic. Θα πρεπει εαν δεν εχεις, να προσθεσεις ενα συστηματακι ηχου, 2.1 ή 5.1 ή soundbar με woofer, ωστε να εχεις πολυ καλυτερο και πλουσιοτερο ηχο απ' αυτον της τηλεορασης.
 

Μηνύματα
462
Reaction score
346
Παιδιά ευχαριστώ. Από αυτά που γράφετε μάλλον είναι η ιδανική για τη χρήση που θέλω. ΔΕΝ θα παίξει ποτέ με κανάλια μιας και τέτοια χρήση έχει η 32άρα CRT Philips σε άλλο χώρο. Αυτή δεν θα την αγγίζουν γυναίκα-παιδιά-σκυλιά-γατιά. Τη θέλω για να δοκιμάζω τη ποιότητα εικόνας στα blu-ray της δουλειάς μου και για μια-δυό ταινίες την εβδομάδα, πάντα σε σκοτεινό χώρο δηλ. θα έχει πολύ χαμηλή χρήση, δεν θα χρησιμοποιηθεί για καθημερινή τηλεόραση. Ηχητικά δεν με απασχολεί. Έχω ήδη πολύ καλό 5.1 σύστημα που το χρησιμοποιώ στον προβολέα που είναι στον ίδιο χώρο.

Πρέπει να προσέξω κάτι όταν την πρωτοσυνδέσω για κατασκευαστικό ελλάτωμα; Ισχύουν π.χ. στις plasma τα καμμένα / ανενεργά pixels;
 

Μηνύματα
681
Reaction score
255
Ισχυουν, απο που θα την αγορασεις ? για να σου πω σε περιπτωση προβληματος τι θα κανεις
 

Μηνύματα
462
Reaction score
346
Είμαι επαρχία. Από ηλεκτρονικό κατάστημα, Κωτσόβολο για άτοκες δόσεις ή tokinito ή όπου αλλού βρω.
 

Μηνύματα
681
Reaction score
255
Δες και MEDIA MARKT. Στην μεταφορα, μεγαλη προσοχη !!! θα τους τονισεις πως η τηλεοραση πρεπει να μεταφερθει ως εσενα ορθια και οχι ξαπλωμενο το κουτι. Οταν παραλαβεις, το κουτι θα το ανοιξεις εκει μπροστα στην παραδοση για να δεις μην τυχον εχει σπασμενη οθονη, για τα υπολοιπα μεσα σε 7 μερες εχεις δικαιωμα αντικαταστασης αν υπαρξει καποιο προβλημα, μην δεχτεις επιδιωρθωση, μονο αντικατασταση. Απο τωρα σου ευχομαι καλοριζικη και καλες θεασεις,ειμαι σιγουρος θα την ευχαριστηθεις. Προσοχη στο στυσιμο της τηλεορασης, χρειαζονται 2 ατομα,ειναι μεγαλη και βαρια, οπως σου ειπα πιο πανω, για τις πρωτες 200 ωρες, οχι δυναμικη εικονα και στατικες εικονες και 1 φορα το μηνα βαλε να παιζει για μερικες ωρες την νυχτα ενα αρχειο με ψηφιακο θορυβο.....θα της κανει καλο
 
Last edited:

Μηνύματα
462
Reaction score
346
Σε ευχαριστώ, πολύ αναλυτικός! Η μεταφορά δεν πρέπει να γίνει οριζόντια για να μη στοιβάξουν άλλα δέματα αποπάνω της ή για κάτι άλλο;

Το plaisio και tokinito στέλνουν με ACS που δεν της έχω εμπιστοσύνη για θέμα ασφαλούς μεταφοράς.

Θα δω και MediaMarkt.
 

Μηνύματα
462
Reaction score
346
Είδα και Media Markt. Και αυτοί στα 599 ευρώ την έχουν με άτοκες δόσεις. Πάνω κάτω παραπλήσιες τιμές, θα δώ ποιός με εξυπηρετεί καλύτερα στο θέμα αποστολής.

Θα τους πάρω τηλ. να ρωτήσω με τι τρόπο αποστέλλουν επαρχία τα μεγάλα αντικείμενα.
 

Μηνύματα
462
Reaction score
346
Κάτι άλλο, με επιπλέον ποσό οι περισσότεροι δίνουν επέκταση εγγύησης στα 5 χρόνια, π.χ. το Media Markt 100 ευρώ, ο Κωτσόβολος 149 ευρώ. Αξίζει αυτή η επέκταση εγγύησης;
 

Μηνύματα
681
Reaction score
255
Αξιζει στην MEDIA MARKT, σκεψου οτι εκτος εγγυησης μετα απο δυο χρονια, αν συμβει κατι, θα πληρωσεις μεταφορα απο και προς το σερβις + κοστος επιδιορθωσης. Ενω με τα 5 χρονια εγγυησης, δεν θα' χεις τετοιο θεμα.
 


Μηνύματα
4.690
Reaction score
1.815
....Ισχύουν π.χ. στις plasma τα καμμένα / ανενεργά pixels;
Ισχυουν, απο που θα την αγορασεις ? για να σου πω σε περιπτωση προβληματος τι θα κανεις
Εγγύηση zero pixel για τις τηλεοράσεις Plasma δεν ισχύει.
Αν υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα με το προϊόν, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην εξυπηρέτηση πελατών της εταιρίας στο τηλέφωνο 801-11-200-900 από σταθερό.

Η επέκταση εγγύησης είναι προϊόν πώλησης με έξτρα χρέωση των εκάστοτε καταστημάτων και υπεύθυνη είναι η ασφαλιστική εταιρία που αναλαμβάνει τη συγκεκριμένη υπηρεσία.
 




Μηνύματα
462
Reaction score
346
Την παράγγειλα περίπου στις μιάμιση το μεσημέρι. Υπήρχε στη σελίδα. Κάνα 2ωρο μετά εξαφανίστηκε. Πήρα τηλ. στη τηλεφωνική τους γραμμή και ο ευγενέστατος υπάλληλος μου είπε ότι εφόσον έκανα την παραγγελία έχει κρατηθεί το προϊόν στο όνομά μου και σε 2 ημέρες θα με ενημερώσουν πότε θα παραλάβουν από τον προμηθευτή τους. Θεώρησε ότι εφόσον την έκλεισα όταν ήταν διαθέσιμη στην ιστοσελίδα (κατόπιν παραγγελίας βέβαια) θα την παραλάβω. Όμως δεν απέκλεισε εντελώς το να μην υπάρχει τελικά, οπότε θα με ενημερώσουν πάλι.

Άλλα καταστήματα την έχουν ετοιμοπαράδοτη ακόμη και τώρα (in stock) και άλλα κατόπιν παραγγελίας (όπως είχε το Media Markt)

Στην αναμονή...
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.310
Μηνύματα
2.858.128
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top