Tablet remote

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.045
Reaction score
8.065
Αυτή την στιγμή το σύστημα (το οποίο αποτελείται από αρκετά κομμάτια) το διαχειρίζομαι με ένα remote της Logitech καθώς και με ένα ποντίκι για την διαχείριση του htpc.

Σκεπτόμουν μήπως υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιήσω κάποιο tablet για αυτές τις εργασίες.

Γνωρίζω ότι η Sony στα tablet της έχει προσθέσει σίγουρα αυτήν την δυνατότητα, όμως δεν μου αρέσουν οι προτάσεις της.( Έχω κάνει με επιτυχία τέτοια διαχείριση με ταμπλέτα Sony φίλου).

Υπάρχει περίπτωση να έχουν και άλλες εταιρείες αυτή την ευκολία και αν ναι μπορείτε να υποδείξετε κάποια μοντέλα?

Θα προτιμούσα κάποιο μηχάνημα με λειτουργικό windows διότι με το android δεν τα πάω πολύ καλά, αλλά δεν είμαι φυσικά και απόλυτος.
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Γιατι δε κοιτας αν καθε συσκευη που εχεις, και θελεις να διαχειρισθεις, εχει φτιαξει εφαρμογες ios - android;
 

Μηνύματα
3.300
Reaction score
1.935
Κατά καιρούς έχω εγκαταστήσει στο Galaxy S3 λειτουργικό για να μπορώ να το χρησιμοποιώ σαν remote για το Xtreamer, τον δορυφορικό δέκτη (linux), τον Harman Kardon AV μου, καθώς και για το XBMC και το Power DVD που έχω εγκατεστημένο στο htpc. Το τελευταίο μου δίνει την δυνατότητα μέσω touch-pad που έχει να το χρησιμοποιώ και σαν ποντίκη για τον υπολογιστή.
Όλα αυτά γίνονται για συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο και όχι μέσω IR όπως στα κλασικά τηλεκοντρόλ. Δεν ξέρω αν υπάρχει tablet (δεν το έχω ψάξει) με μάτι IR για να αντικαθιστά την κλλασική λειτουργία των χειριστηρίων.
 
Last edited:


Μηνύματα
277
Reaction score
254
http://www.logitech.com/en-ca/product/harmony-smart-control

Η καλύτερη λύση που μπόρεσα να παντρέψω wifi και irda συσκευές μαζί. Με το κουτάκι αυτό και το application (τα οποία συνέχεια αναβαθμίζονται) φτιάχνεις και σενάρια για μαζικό έλεγχο συσκεών και φυσικά χειρίζεσαι ξεχωριστά την κάθε συσκευή. Να προσθέσω και το δεύτερο irda ματάκι που έχει ως extra? Θα μπορούσε να κοστίζει και παραπάνω απ' όσο έχει.
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.045
Reaction score
8.065
Για να είμαι ειλικρινείς και εγώ την Logitech στο θέμα αυτό την θεωρώ κορυφή, την στιγμή δε αυτή το σύστημα το διαχειρίζεται όπως ανέφερα και παραπάνω με μεγάλη επιτυχία το Harmony one.

Απλά επειδή σκέπτομαι για την αγορά ενός tablet διερωτώμαι αν αξίζει να ασχοληθεί κανείς με το θέμα αυτό.

Ήλπιζα ότι κάποιος στο site θα το έχει ψάξει και εφαρμόσει, ώστε να με καθοδηγήσει.

Πάντως ευχαριστώ για τις πληροφορίες, από ότι φαίνεται λοιπόν είναι μια εξτρά δυνατότητα που δεν την έχει κάθε συσκευή. Θέλει λοιπόν αρκετό ψάξιμο.


Αγαπητέ Chris τι έχεις κάνει με το σύστημα της Logitech? Γράψε αν θέλεις περισσότερες πληροφορίες.

Επίσης τι εννοείς με την δυνατότητα «extra δεύτερο ματάκι»?
 

Μηνύματα
277
Reaction score
254
Καλημερα, λοιπον αυτο που ηθελα ηταν να μπορω να χειριστω ολο μου το homecinema (wifi και irda συσκευες) με ενα τηλ/ριο. Καθως εψαχνα, ο φιλος loggeo (αν θυμαμαι σωστα) με προετρεψε να δω το smart control της logitech. Αφου το εψαξα λοιπον το θεμα το πηρα και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος. Τι κανει τωρα...αυτο το κουτακι λοιπον σε συνεργασια με το software της logitech (υπαρχει για android, ios, windows) μπορει να διαχειριστει irda συσκευες αλλα και wifi (κυριως τηλεορασεις wifi). Τις διαχειριζεσε ειτε ως σεναριο (ακολουθια εντολων για οποιες συσκευες θες) ειτε ως καθε συσκευη αυτονομα. Αυτο εμενα μου ελυσε τα χερια και επειδη εχω περασει και απο λυσεις philips pronto αλλα και με το tablet s της sony αυτο ειναι μακραν το καλυτερο. Τελος η συσκευη εχει πανω της ενα ματακι irda αλλα και ενα δευτερο ως extension προκειμενου αν μια συσκευη σου ειναι λιγο κρυμενη να μορει να πιανει παντου. Για αλλες κκ επτομετειες αν θες στειλε pm.
 

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Μηνύματα
7.045
Reaction score
8.065
Το σύστημα αυτό λειτουργεί και με τον παλαιό τρόπο διασύνδεσης: IR?
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.612
Μηνύματα
2.867.977
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top