Ανακλήσεις

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.389
Reaction score
93.967

Ανακαλούνται 103 Aygo μοντέλα του 2013

Στην ανάκληση του μικρότερου μοντέλου της γκάμας της, προχωρά η Toyota Ελλάς Α.Β.Ε.Ε, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.
Η ανάκληση αφορά 103 οχήματα, παραγωγής από 20 Ιουνίου 2013 έως 27 Αυγούστου 2013, στα οποία λόγω κατασκευαστικής ατέλειας στο βάκτρο του μπροστινού αμορτισέρ, είναι πιθανό, υπό συγκεκριμένες οδηγικές συνθήκες, να υπάρξει θραύση του βάκτρου. Σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει ενδεχόμενο απώλειας έλεγχου του αυτοκινήτου.


Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με τo συγκεκριμένο θέμα. Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση οχημάτων, θα ενημερωθούν εγγράφως μέσω επιστολής, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνει o σχετικός έλεγχος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών της Τoyota Ελλάς, στο τηλέφωνο 210 2808000 (ώρες λειτουργίας από 09.00 πμ έως 05:00 μμ).

http://www.zougla.gr/automoto/article/anakalounte-103-aygo-montela-tou-2013
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.389
Reaction score
93.967

Ανακαλούνται 289 Chevrolet Matiz στην Ελλάδα

Πρόγραμμα ανάκλησης αυτοκινήτων μάρκας Chevrolet, μοντέλου Matiz (M200), εκτελεί η εταιρεία Chevellas A.E., σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας.
Η ανάκληση αφορά σε 289 οχήματα, χρονολογίας κατασκευής 2009/2010 και ημερομηνίας παραγωγής από 1 ∆εκεμβρίου 2008 έως 24 Οκτωβρίου 2009, με αριθμούς πλαισίου από 9C664448 έως AC506678.
Στα ανωτέρω αυτοκίνητα ενδέχεται να παρατηρηθεί μειωμένη απόδοση του συστήματος πέδησης ή και σπογγώδης λειτουργίας του πεντάλ φρένου, εξαιτίας κολλήματος κάποιας εκ των βαλβίδων εσωτερικά της υδραυλικής μονάδας του συστήματος ABS.
Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί κάποια περιστατικά σε ορισμένα μοντέλα Matiz στην Κορέα και την Ιταλία, τα οποία βρίσκονται στη διαδικασία αξιολόγησης.

http://www.zougla.gr/automoto/article/anakalounte-289-chevrolet-matiz-stin-elada
 




Μηνύματα
11.602
Reaction score
1.456
Ανάκληση ελαιόλαδου

Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων απαίτησε την άμεση ανάκληση από την εσωτερική αγορά συγκεκριμένων παρτίδων από μη κανονικά και νοθευμένα ελαιόλαδα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται σχετικοί έλεγχοι.
Σε σχετική ανακοίνωση του ΕΦΕΤ, συγκεκριμένα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, αναφέρεται πως στο πλαίσιο των ελέγχων που διενεργεί και σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε η διακίνηση προϊόντων τα οποία πωλούνται ως ελαιόλαδα με τις ενδείξεις: «Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο - Λακωνία», «Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο - Μάνη Λακωνίας» και «Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο – Μάνη Λακωνίας».

Από την εξέταση των προϊόντων όμως προέκυψε πως πρόκειται για σπορέλαια που περιέχουν ξένη προς το ελαιόλαδο λιπαρή ύλη.
Η ανάκληση αφορά τα εξής προϊόντα:
1) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΛΑΚΩΝΙΑ», συσκευασίας 5 λίτρων και με ημερομηνία λήξης την 31-12-2016. Το συγκεκριμένο λάδι φέρει επίσης τις ενδείξεις «Λακωνία ΕΠΕ, 5ο χλμ. Γυθείου – Μονεμβασιάς».
2) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑ», συσκευασίας 1 λίτρου και με ημερομηνία λήξης 30-4-2015. Φέρει τις επιπλέον ενδείξεις «Βεργόπουλος Γ. Κων/νος, Μάνη Λακωνίας».
3) Προϊόν με την εμπορική επωνυμία «ΜΑΝΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ», συσκευασίας 1 λίτρου και με ημερομηνία λήξης 30-12-2016. Φέρει επίσης τις ενδείξεις «Ελαιουργία Λακωνίας Α.Ε., 20ό χλμ. Σπάρτης - Γυθείου, Κροκέες Λακωνίας».
Τα συγκεκριμένα σπορέλαια διακινούνται από τις εταιρείες «ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ», με έδρα το 4ο χλμ. Κατερίνης – Π. Κεραμιδίου και «ΚΟΥΜΛΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ», με έδρα το Ελευθέριο - Κορδελιό, οδός Χ. Τρικούπη 16. Επίσης διετίθεντο από την εταιρεία «ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΔΗΜ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ», με έδρα τις Μουριές Κιλκίς.

http://www.efsyn.gr/arthro/o-efet-anakalei-notheymena-kai-mi-kanonika-elaiolada
 
Last edited by a moderator:



abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.389
Reaction score
93.967

Ανάκληση δημητριακών προγεύματος από τον ΕΦΕΤ

Την ανάκληση από την αγορά δημητριακών προγεύματος ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε την παρουσία ξένου σώματος στο προϊόν «Crownfield Δημητριακά προγεύματος με 10% κομματάκια σοκολάτας και 4% φουντούκια», σε συσκευασία 600g, με αριθμό παρτίδας L 14340 012 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από την 06.04.2016

Το προϊόν παράγεται από την εταιρεία Mulder Natural Foods N.V. και διακινείται στην Ελλάδα από τη Lidl Hellas.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, απαιτήθηκε από την επιχείρηση Lidl Hellas η προληπτική ανάκληση/απόσυρση της συγκεκριμένης παρτίδας προϊόντος και οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Παράλληλα, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν για προληπτικούς λόγους.
 








Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Μηνύματα
30.183
Reaction score
27.660
Μ΄αρέσει που γράφουν και "Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο"
Όχι απλώς ελαιόλαδο.
Άραγε τιμωρούνται όλοι αυτοί οι απατεώνες που παίζουν με την υγεία του κόσμου για το κέρδος;
Ή απλώς μας ενημερώνουν να μην αγοράσουμε τα προϊόντα τους;
 


jm62

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
586
Reaction score
107
Καλησπέρα,
Θάθελα παιδιά να σας ευχαριστήσω για την ενημέρωση. Είμαι κάτοχος ενός BMW Ε46 και προχθές κατά τύχη ενημερώθηκα από σας κοιτάζοντας παλιότερες ενημερώσεις. 'Ετσι, ενημερώθηκα για το πρόβλημα της ανάκλησης ελέγχου του αερόσακκου συνοδηγού για το μοντέλο που έχω η οποία είναι από πέρσι το καλοκαίρι. Επικοινώνησα με την BMW και μου είπε ότι τάχα είχαν στείλει επιστολές σε όλους τους κατόχους και η δική μου κάπου χάθηκε. Με παρέπεμψαν στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της περιοχής μου στο οποίο με ενημέρωσαν ότι ισχύει η ανάκληση και αφορά την αντικατάσταση του αερόσακκου του συνοδηγού για "προληπτικούς λόγους" δωρεάν.
Καταλαβαίνετε πως μας αντιμετωππίζουν ακόμη και οι "σοβαρές" υποτίθεται αντιπροσωπείες. (το κόστος αερόσακκου είναι αρκετά υψηλό).
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.313
Μηνύματα
2.858.216
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top