my new project

Μηνύματα
4.041
Reaction score
1.720
Xαρη, βασικα ηθελα τα τροφοδοτικα να εχουν πολυ χαμηλη αντισταση για να μπορουν, χωρις να γονατιζουν να ξεπερνανε την dcr απωλεια που παρουσιαζει το πρωτευον τυλιγμα του μετασχηματιστη εξοδου που σε συνδιασμο με την αυτεπαγωγη διμιουργουν μια πτωση τασης οταν περναει ο ενισχυτης σε Β!
Ενας τετοιος Ε θα ηταν πολυ μεγαλος σε ογκο , βαρος, και αμφιβαλω αν θα ηταν [σωστος].
Μεχρι σημερα οι τοροινταλ σε τετοιες σχεδιασεις δεν με εχουν απογοητευσει!
Σε σχεδιασεις που λειτουργουν σε Α εννοειται οτι προτιμω τους Ε!
 


Μηνύματα
4.041
Reaction score
1.720
Καλημερα σε ολη την παρεα.
Σημερα Σαββατο με κενο απο υποχρεωσεις και αρκετο χρονο για να συνεχιστουν οι εργασιες πανω στον ενισχυτη. Το προγραμμα λεει κατασκευη των συνδεσμων του καθε αξονα για τους μεταγωγους διακοπτες που βρισκονται στο πισω μερος της κατασκευης . Εχει προβλευτει να υπαρχει πανω σε αυτους και αναμονη για γειωση.
 


PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Μηνύματα
9.634
Reaction score
12.210
Λίγο ποιο θολή και θα αμφέβαλλα για την όραση μου! :p
Οπωσδήποτε βγάλε άλλη καθαρότερη.
 



Μηνύματα
4.041
Reaction score
1.720
O ενισχυτης κλεινει περιπου μια εβδομαδα που εχει παρει την θεση που του αρμοζει στο ρακ με τις υπολοιπες συσκευες.
Εχουν γινει μια σειρα απο απαραιτητες μετρησεις οπως ισχυ , αποκριση, ισορροπια του phase spliter.
O χαραχτηρας γενικοτερα που βγαζει δειχνει εναν ενισχυτη που παρολο ειναι λυχνιακος βγαζει εναν ουδετρο ηχο , ενω ο λαμπατος ηχος βγαινει πολυ διακριτικα και εκει που πρεπει. Π.χ σε χαλκινα οργανα φωνες στο ανω ακρο.
Σε θεματα ντραιβ, σπιρταδας δειχνει τα δοντια του . Μπορει καποιος να πιστευει οτι ακουγεται καπως ουτοπικο με βαση την ισχυ του αλλα ειναι περα για περα αληθινο. Σε αλλο θρεντ γραφω πως ακουγεται με μια σειρα λυχνιων [6550σβετλανα, κτ 88, κτ120.]
Μετα απο πολυ προσοχη κλεινω περισσοτερο με τις 6550. Ο ηχος ειναι περισσοτερο τραγανος με αρκετη λεπτομερεια σε ολο το φασμα. Βεβαια το τιμημα το πληρωνεις με την λιγοτερη ισχυ. 2Χ 53 ΒΑΤΤ με τις 6550 εναντι των 2χ65 με τις κτ 120. Βεβαια οι δευτερες με τρομακτικη ενεργεια !!!
Ειναι αξιο λογου να αναφερω οτι ακομα δεν εχει μπει στο παιχνιδι η αρνητικη αναδραση. Ο λογος ειναι οτι ηθελα σε πρωτη φαση ο ενισχυτης να γραψει λιγες ωρες και να βγαλει τον χαραχτηρα του πρωτα.Μη ξεχναμε οτι η εφαρμογη της απαιτει αρκετο χρονο μεχρι να τιουνιαριστει . Σε αυτον τον ενισχυτη οπως γραφω στην αρχη θα ειναι ρυθμιζομενη 4 θεσεων. Μπορει ευκολα να καταλαβει καποιος που γνωριζει ποσο προσοχη θα πρεπει να δοθει οτν θα φτασει ακομα και σε ακραιες τιμες.
Οπως γραφω , οι πρωτες μετρησεις δειχνουν οτι προκειται για μια πολυ καλη υλοποιηση. Ολα τα λεφτα ειναι το πρωτο σταδιο του ενισχυτη τασης που λειτουργει με την d3a . Πραγματικα ειναι ενα καταπληκτικο λαμπακι που δικαια το βλεπουμε σε ultra hi end κυριως sigle ended ενισχυτες. Δεν υπαρχει πουθενα ο ηχος απο [χορτα] οπως αποκαλουν τις κλασσικες συνηθες ενισχυτριες τυπου ecc 8........... Eδω εχουμε μια πεντοδο σε τριοδο συνδεση με αρκετο κερδος [εν οψη αναδρασης το χρειαζομαστε] με αρκετα χαμηλη αντισταση Zout. Hxos υπεραναλυτικος και τρομερα δυναμικος.
Περισσοτερο ρεπορταζ που θα συνοδευεται και απο τις απαραιτητες φωτος οταν θα τελειωσω οριστικα και με την αναδραση.....
 





Μηνύματα
4.690
Reaction score
1.815
Το ζουμί δεν είναι στις φωτογραφίες, αλλά σ' αυτό που εισπράττει ο ακροατής!
Κι αυτό είναι που κάνει τη διαφορά, σε σχέση με ότι έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα σε αυτό το επίπεδο! (τουλάχιστον ότι έχω ακούσει μέχρι τώρα).

Από την προηγούμενη εβδομάδα που τον άκουσα, έχασα τον ύπνο μου.
Πραγματικά ποτέ δε συμπαθούσα τον ήχο της λάμπας. Ήταν μακριά από τις ηχητικές μου αναφορές.
Αυτό είναι άλλη ιστορία!

Δεν μπορώ να πω άλλα, καθώς με έχει στριμώξει ο Τάκης να κρατήσω το στόμα μου ραμμένο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι μετρήσεις.
Αυτό που θα βγάλω όμως στον αέρα, είναι ένα βιντεάκι, που το τράβηξα όταν έκανε τσιγάρο στο μπαλκόνι!Κερατούκλη θα σε δώσω χαλαρά...:D
 

Μηνύματα
4.690
Reaction score
1.815
Το video είναι τραβηγμένο από κινητό τηλέφωνο LG L9 (τριετίας).
Είναι πριν από 10 ημέρες, από την πρώτη παρθενική ακρόαση του ενισχυτή, αφού είχαν ολοκληρωθεί όλες οι ρυθμίσεις και οι βασικές μετρήσεις.

Όπως θα παρατηρήσετε, η αίσθηση της ταχύτητας φαίνεται να αποτυπώνεται, ακόμα και μέσω του ταπεινού μικροφώνου του τηλεφώνου.
Δυστυχώς δεν περιγράφεται ούτε με λόγια, αλλά ούτε και με εικόνα μέσω Youtube, αυτό που εισπράττει ο ακροατής! :thumbsup:

Η κατασκευή εσωτερικά αλλά και εξωτερικά είναι εξαιρετική, σύμφωνα με αυτά που μας έχει συνηθίσει να μας παρουσιάζει ο αγαπητός ντιούης μας Τάκης!

 




Μηνύματα
125
Reaction score
147
νεο ρεπορταζ μολις ερθουν και οι κτ150. εχουμε μελλον!
Συγχαρητήρια και άπειρο respect για το νέο σου project ! Σιγά μην έχουν κάτι να ζηλέψουν οι δικοί μας κατασκευαστές (diy ή επαγγελματίες) από τους ξένους. Και τεχνογνωσία υπάρχει, αλλά κυρίως μπόλικο μεράκι !
 

spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
12.526
Reaction score
30.904
Πιο ειναι το κομματι?,γιατι εχω βαρεθει να βαζω το Drums Stop, No Good (Scott Henderson, Steve Smith, Victor Wooten - 2000 - Vital Tech Tones, Vol. 2 TQMP) στα matrix :)

 

Μηνύματα
4.690
Reaction score
1.815
Τον ενισχυτή θέλαμε να τον πάμε στα όριά του, για να μπορέσουμε να δούμε που μπορεί να φτάσει η παροχή ρευμάτων του.
Λίγοι λαμπάτοι push-pull συμπεριφέρονται με τέτοια υποδειγματική άνεση οδήγησης, σαφήνεια, οριοθετιμένη σκηνική παρουσία και ανάλυση.

Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι το γνωστό του Jim Keltner - Improvisation (από το δίσκο της Sheffield Drum)
το οποίο αποφεύγουν έντεχνα να το παίξουν με λαμπάτους ενισχυτές ...κυρίως στις εκθέσεις. :acute:

 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.603
Μηνύματα
2.865.605
Members
37.934
Νεότερο μέλος
corfu11
Top