Αγορά ενισχυτή και ηχείων 2.0

Μηνύματα
47
Reaction score
21
Γεια σας, είμαι καινούριος στο forum, ασχολούμε με τη μουσική, την ηχογράφηση και την μίξη. Δε γνωρίζω σχεδόν τίποτε απο HiFi system αλλά ήρθε η ώρα να αποκτήσω ένα και για να ακούω μουσική αλλά να κάνω και δουλεία (έλεγχο μίξης κλπ). Το budget δυστυχώς δεν είναι μεγάλο (500-600) οπότε θα κινηθώ σε μεταχειρισμένα πολύ πιθανόν, ώστε να έχω την υψηλότερη ποιότητα στα χέρια μου.
Τι με ενδιαφέρει:
Όσο το δυνατόν αχρωμάτιστος ενισχυτής, συχνοτικά πλούσιος αλλά και flat. Το ίδιο και με τα ηχεία. (Θέλω να κινηθώ σε 2.0 σύστημα). Ψάχνοντας στο internet βρήκα τα B&M DM303 να είναι κοντά σε αυτό που ψάχνω οπότε τα έβαλα στο μάτι. Θα ήθελα να μου προτείνετε κι εσείς κάποια μηχανήματα (ενισχυτές και ηχεία) κοντά σε αυτά που ζητάω, επίσης αν έχετε κάτι τέτοιο να πουλήσετε μη δυστάσετε να στείλετε ένα προσωπικό μήνυμα. Ευχαριστώ!
 

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Μηνύματα
5.683
Reaction score
2.728
Η ιδανικη λυση για την περιπτωση σου ειναι μαλλον ενεργα στουντιο μονιτορς με 8ιντσο γουφερ και ενσωματωμενο ενισχυτη οπως
τα http://www.skroutz.gr/s/396650/M-Audio-Studiophile-BX8-D2.html (τιμη ζευγους), http://www.skroutz.gr/s/392760/Behringer-B-2031A.html (τιμη τεμαχιου). Xρειαζεσαι και μια εξ. καρτα ηχου με εξοδο προενισχυσης και volume για να ελεγχεις την ενταση των ηχειων. Για να ασχολεισαι με το αντικειμενο μαλλον θα εχεις ηδη.
 

Μηνύματα
47
Reaction score
21
Έχω εξωτερική κάρτα όπως και 2 ζεύγη ενεργών μόνιτορ (κατηγορίας 200 και 500€). Αυτό που ψάχνω τώρα είναι κάτι για επαλήθευση των μίξ και ακρόαση μουσικής, γιατι από κάποιο σημείο και μετά κουράζει και το ίδιο "αφτί"...
 

Μηνύματα
47
Reaction score
21
Σας παραθέτω παρακάτω τον χώρο μου (πορτοκαλί=έπιπλα κλπ, σύνολο υπολογίζω στα 20-25τμ) Από ενισχυτές ο Yamaha A-S500 και Marantz PM6004/6005 μου φάνηκαν ενδιαφέροντες. Με ενδιαφέρει και η Α/Β δυνατότητα που έχουν. Τι γνώμη έχετε γι'αυτούς? Τους έχετε συγκρίνει? Τα ηχεία που θέλω να οδηγήσω είναι bookshelf ζευγάρια της κατηγορίας Wharfedale Diamond 8.2/10.1 ή κάτι παρόμοιο.
soundhouse.jpg
 

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Μηνύματα
5.683
Reaction score
2.728
Μια χαρα ειναι οι ενισχυτες που ανεφερες, ο 500 πολυ πιο ισχυρος, ο 6004 λιγο πιο μαλακος.
 

Μηνύματα
47
Reaction score
21
Κάτι τέτοιο είδα να λέει και κάποιος άλλος. Από ανάλυση και δυναμικές κυρίως με ενδιαφέρει η ποιότητα του ήχου και όχι τοσο η ένταση αρκεί να μη παραμορφώνει εύκολα ας πουμε :)
 

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Μηνύματα
5.683
Reaction score
2.728
απο ηχεια στην κατηγορια:

* Dali Zensor 1 και 3
* Usher S-520
* Monitor Audio BX2
* Tannoy V1
* Chario Syntar 513
* Q-Acoustics 2020i

....μια μικρη λιστα για να αρχισεις ακροασεις, ολα πολυ αξιολογα. Ολο κ καποιο ακομα θα υπαρχει που θα ξεχασα..
 

Μηνύματα
47
Reaction score
21
Μια γύρα που έκανα σε 4-5 καταστήματα στις Σέρρες δεν είχαν ουτε για δείγμα κάτι σε ηχεία, εκτός από ηχεία υπολογιστή και σετ HiFi...Από αύριο θα βρίσκομαι Θεσσαλονίκη, οπότε παρακαλώ αν κάποιος ξέρει που μπορώ να βρω τα ηχεία αυτά και να υπάρχει δυνατότητα να τ'ακούσω, παρακαλώ ας κάνει μια ενημέρωση!

*Tyler πολύ ενδιαφέρουσα η λίστα σου και με design ωραίο, ευχαριστώ!
 
Last edited:

Μηνύματα
46
Reaction score
8
Η περίπτωσή σου Babav μοιάζει πολύ με τη δική μου, πρίν από δύο σχεδόν χρόνια,
έχουμε χώρους σχεδόν ίδιους (ακριβώς ίδιες διαστάσεις και τετραγωνικά, μόνο που εμένα κανει "Γ", πρόκειται για δύο χώρους δλδ. 3x4m κολλημένους κάθετα), αλλα και παρόμοιες αρχικές σκέψεις, όσον αφορά τους ενισχυτές που σκέφτεσαι, τα γούστα ως προς το αποτέλεσμα του ήχου και φυσικά το budget...

Χωρίς να έχω άλλη εμπειρία στο παρελθόν απο hi-fi, αλλα όντας πάντα λάτρης της μουσικής συμβουλεύτικα το φόρουμ τότε όπως κι εσύ τώρα και πήρα γνώμες παρόμοιες με τις δικές σου.
Κατέληξα τελικά στο "σχήμα" Marantz PM6004 & Q-Acoustics
1030i (τα ηχεία προτάθηκαν από τον Tyler, αν θυμάμαι καλά...), αφού ήθελα γεμάτο σε μπάσο ήχο, είχα "αφορίσει" κάθε ενδεχόμενο για bookshelf ηχείο και ήθελα ντε και καλά δαπέδου, για λόγους αισθητικής, μιας και τα έχω στο σαλόνι στη σύνθεση της τηλεόρασης.

Είμαι υπέρ-ικανοποιημένος από το ζευγάρι αυτό ενισχυτή-ηχείων. Αξιοπρεπής για τα δεδομένα (οικονομικά και προςωπικού γούστου) συνδυασμός, ποτέ δεν έχω φύγει πάνω από το 1/3 σε ένταση ήχου γιατί οι χώροι μας είναι μικροί σχετικά και παραμορφώνεται ο ήχος, χώρια την κούραση στα αυτιά λόγω έντασης.
Μπορείς να ακούς ώρες σε ένταση 1/4 χονδρικά, ραδιόφωνο, ψηφιακό ήχο και είδη μουσικής όπως τζαζ, ποπ, και άλλα είδη "γενικής αποδοχής και απήχησης" και να είσαι απόλυτα ευχαριστημένος με την αγορά σου.

Σημείωση, αν έχεις "μεράκι" με τη ροκ, και όταν την ακούς θελεις να την καρα-γουστάρεις και να την απολαμβάνεις, προτίμησε τον Yamaha ή οποιονδήποτε άλλο. Ο Marantz δεν εχει το απαιτούμενο "νεύρο" και "γκάζι" για να απολαύσεις πραγματικά μουσικές, όπως αυτές π.χ. των Led Zeppelin στα σημεία που ενστικτωδώς το χέρι σου θα ανεβάσει τις εντάσεις! Ξεψυχάει.... Ωστόσο ο ήχος των Pink Floyd ταιριάζει νομίζω πολύ με Marantz.
Ωστόσο αν είσαι γενικός λάτρης της μουσικής κι όχι φανατισμένος με ένα είδος, τότε ο Marantz είναι, προσωπική μου γνώμη, ιδανική επιλογή στην κατηγορία του!

Τί προσθήκες/αλλαγές θα έκανα ύστερα από 2 έτη "συμβίωσης" με το ζευγάρι αυτο; Ή θα είχα υιοθετήσει την πρόταση των studio monitors ή θα πήγαινα σε wharfedale diamond που μου έμοιαζαν οταν τα άκουσα στην Αθήνα, πιο ισορροπημένα. Τον ενισχυτή θα τον άλλαζα στην περίπτωση που θα άκουγα ως επι το πλείστον Ροκ και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, κάτι που μου συνέβη άλλωστε σε μικρότερη ηλικία.
Δε θέλω να σε απογοητεύσω αλλα Θεσσαλονίκη δεν νομίζω να βρεις αυτο που θες, τουλαχιστον να ακούσεις τους πιθανούς συνδυασμούς που θελεις. Εγώ αναγκαστικά κατέβηκα Αθήνα.

Είπα πολλά, πάντα όμως με διάθεση να βοηθήσω κι εγώ άλλους προβληματισμένους στην περιπτωση αυτή συμφορουμίτες! Ελπίζω να το καταφέρνω. Καλή συνέχεια!
 
Last edited:

Μηνύματα
47
Reaction score
21
Σοβαρά τόσο μεγάλη διαφορά έχουν? Γενικά ο ήχος με ενδιαφέρει να είναι όσο πιο πλούσιος συχνοτικά και όχι απλουστευμένος αλλά είναι αυτό που είπες και με το budget. Βρίσκω όμως πιο εύκολα αγγελίες από τους yamaha στα μισά λεφτά από το Marantz (new) και δελεάζομαι μιας και είμαι δύσκολα αλλά ξες, όλα τα έξτρα μου στη μουσική πάνε!

Ο Yamaha RX-797 σε σχέση με τον A-S500 που ανέφερα πριν, ξέρετε αν είναι το ίδιο ηχητικά? Έτσι κι αλλιώς οι έξτρα λειτουργίες που έχει το καθένα δε με ενδιαφέρεουν μιας και θα παίζω τη μουσική από το laptop μου!

Γενικά ακούω πιο μοντέρνα πράγματα από τα ροκ δηλαδή ήχος Sum41, Blink182, Green Day σου λέω κάποια γνωστά για να πάρεις ιδέα. Μπορεί κι εγώ στο μέλλον να πάω σε κάτι σε δαπέδου απλά τώρα έχω συνηθίσει τη χροιά των bookself μιας και ως τώρα άκουγα μουσική από active studio monitors τα οποία χρησιμοποιώ για τη δουλειά μου :)
 
Last edited:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Μηνύματα
5.683
Reaction score
2.728
απο ηχεια στην κατηγορια:

* Dali Zensor 1 και 3
* Usher S-520
* Monitor Audio BX2
* Tannoy V1
* Chario Syntar 513
* Q-Acoustics 2020i

....μια μικρη λιστα για να αρχισεις ακροασεις, ολα πολυ αξιολογα. Ολο κ καποιο ακομα θα υπαρχει που θα ξεχασα..
κ σιγουρα και το

* Quad 11L
 

Μηνύματα
47
Reaction score
21
Παιδιά ενισχυτής αγοράστηκε Yamaha RX-797 οπότε τα ηχεία μας μείνανε. Για τα Crystal Audio TX-B1 επίσης τι έχετε να πείτε? Έχουν καλό συχνουικό εύρος? Στα specs γράφουν πως αποδίδουν +/-1.5 db ενδιαφέρον αυτό αλλά Σαλονίκη που να τα βρεις να τα δεις, ψάχνω στις αγγελίες μήπως υπάρχει κάποιος που δίνει κανα καλό ζεύγος, πείτε αν πέσει κάτι στο μάτι σας.
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.610
Μηνύματα
2.867.835
Members
37.939
Νεότερο μέλος
geo kok
Top