Έμεινα ..πάκης

Status
Not open for further replies.
Μηνύματα
4.001
Reaction score
3.831
Αγπαπητε .......Αν δεν γινεται κατανοητο τοτε χανουμε την μπαλα.
Η ουσια ειναι πραγματικα μια!
Θελει πολυ θαρρος να κανει καποιος αλλαγες κυριως μιας νοοτροπιας που επι χρονια καλα ......
QUOTE]

Αυτά ακριβώς, τα άλλα της γρηάς το γάλα!


Εξηγούμαι από την αρχή προς αποφυγή παρεξηγήσεων...
Τα Grimm στη πρόσφατη έκθεση μου άρεσαν.....

Αλλά για να μην μπλέκουμε τα μπούτια μας...
Μια Ferrari έχει κορυφαία και....

Όταν για ένα ηχείο δύο δρόμων δίνω όσο για ένα μεσαίο οικογενειακό αυτοκίνητο καλά εξοπλισμένο εεεε θα ήθελα να φοράει ένα tweeter που κοστίζει παραπάνω από 40 ευρώ!
http://audio-hi.fi/en/seas_h1499-08-p-188.html
Καθόλου άσχημα σαν αντιπαράθεση παρατηρήσεων
Ποιό το κριτήριο όμως αγοράς ενός ηχοσυστήματος?

Τοποθέτηση χρημάτων?

Να με πηγαινοφέρνει στη δουλειά και να μας πάει και κάνα ταξιδάκι?

Να έχει σαλοτραπεζαρία και δύο υπνοδωμάτια?

Επειδή γουστάρουμε τρελά και αφού καλύψαμε τις άλλες μας ανάγκες όπως στέγη, τροφή, εργασία, μόρφωση, εκπαίδευση παιδιών κλπ κλπ μπορούμε να το αγοράσουμε χωρίς τύψεις?

Χαλαρά, δεν έιναι υποχρεωτκή η αγορά ενός προϊόντος επειδή κάνα δυο τρείς νοματαίοι έγραψαν 159 παραγράφους με καλά σχόλια.

Και γιά τις Φερράρι το ίδιο ισχύει, δε θα μείνουμε άγρυπνοι επειδή δεν έχουμε μία στο γκαράζ μας.

Σε ότι αφορά δε την παράλληλη αναφορά, έγινε με σκοπό τηνκατάδειξη των εξής:
Κορυφαίος έλεγχος στο δρόμο ακόμη και με το χαζατουητερ

Απόλαυση απο τα πρώτα δευτερόλεπτα, ας είναι κρύος ο κινητήρας.
 

Y

Yiannis_B

Guest
Επειδή γουστάρουμε τρελά και αφού καλύψαμε τις άλλες μας ανάγκες όπως στέγη, τροφή, εργασία, μόρφωση, εκπαίδευση παιδιών κλπ κλπ μπορούμε να το αγοράσουμε χωρίς τύψεις?
:rolleyes:

Έχετε κάνει μπάνιο στην λίμνη μας αγαπητέ γκεομίατ? ....με πανσέληνο βγαίνουν και οι νύμφες. :whistling:


....χωρίς τύψεις αγοράζεις όταν έχεις στείλει τα γυναικόπαιδα ετήσια εκδρομή στο κρατίδιο της θουριγγίας, κι εσύ τρέχεις για να γνωρίσεις από κοντά το μεγαλείο της Σοβιετικής Ένωσης ....:rolleyes:....αν σου περισσέψουν στην επιστροφή και για τα Grimm, πάω πάσο...:prankster: :roflmao:
 
Last edited by a moderator:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.934
Reaction score
20.437
@costas EAR: Η επιλογή του εκάστοτε μουσικού είδους προς ακρόαση, έχει σημασία; Ο λόγος που ρωτάω είναι επειδή 1) αφενός μου φαίνεται σχεδόν απίθανο τα Grimm να παίζουν καλά τα πάντα, 2) αφετέρου στην έκθεση τα άκουσα να αναπαραγάγουν κιθαριστικά θέματα μόνο, 3) επειδή ο πρώτος συνδυασμός ηχείων-ενισχυτή που άκουσα πριν να πάρω τα μηχανήματά μου ήταν απογοητευτικός στην απόδοση της μουσικής που ακούω (metal) (άρα με ενδιαφέρει και αυτό το κομμάτι) και τέλος 4) επειδή είμαι σίγουρος ότι metal δεν ακούσατε στον geomiat!:D (μαντεύω την απάντηση, αλλά θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως μια – έστω – στοιχειώδη αιτιολόγηση)
(quote για σκοπούς αναφοράς)


Aς απαντήσω εγώ που έχω 1 ζευγάρι σπίτι -εδώ κ ένα χρόνο- για να ακούει η μάνα μου μέταλ...:D, έ??
1)...απο πού το συμπεραίνεις?? 2) πόσο τα άκουσες? άκουσες πολύ μέταλ στην έκθεση? 3) ...σε ποιό λογικό συνειρμό να το κολλήσω αυτό για να απαντήσω κάτι?? 4) ...έχεις δίκηο, αλλά όπως σου είπα έχω τη μάνα που του δίνει και καταλαβαίνει (καλά πλάκα κάνω, αλλά ...εσύ τι ακριβώς κάνεις??)

Εν κατακλείδι, πάρε τα δισκάκια σου και έλα να ακούσουμε πως παίζουν τα Grimm, μόνο έτσι θα απαντηθεί αυτή σου η απορία Τζωρζ, διότι ότι και να σου πω εγώ ή ο Κώστας τσάμπα λόγια.

Το συστημά σου είναι μιά χαρά και σου εύχομαι να απολαμβάνεις τις μουσικές σου.

Προσωπικά ακούω -λόγω συγκεκριμένου γούστου- έως τα κλασικ χαρντροκ του 70', απο κεί και κάτω λίγα πράγματα με συγκίνησαν σε "σκληρά" ακούσματα, είχα την αίσθηση ότι μια ιδέα της προκοπής απαιτούσε πολλές χαμένες ώρες για να την ανακαλύψω στο χεβι μεταλ και κεί έξω υπάρχουν ατελείωτα είδη με απίστευτες μουσικές.

Τα Grimm παίζουν αυτές τις μουσικές εξαιρετικά καλά για την όποια αίσθηση ακοής μου και αυτό με κάνει -ως αντιλαμβάνεσαι ελπίζω- να απέχω πλέον απο το κυνήγι του καλυτερότερου...μέχρι να εμφανισθεί αυτό μπροστά μου.
1) Δεν το συμπέρανα από κάτι συγκεκριμένο. Αλλά, όπως λέει κι ο Κώστας πιο κάτω "παίζουν σωστά τα πάντα". Όπως έχουμε διαβάσει όλοι στο site, το ένα ηχείο "παίζει έτσι", το άλλο ηχείο "παίζει αλλιώς", το παρά άλλο "βρωμάει" και γενικά όλα έχουν ένα μειονέκτημα κι εδώ - σύμφωνα με τα PDF και τις εμπειρίες όσων είχαν την ευκαιρία να τα ακούσουν - έχουμε ένα ηχείο που δεν έχει! Βρέθηκε το "άγιο δισκοπότηρο" των ηχείων;:)

2) Στην έκθεση τα άκουσα ελάχιστα, για αυτό δεν σχημάτισαν άποψη.

3) Στο λογικό συνειρμό του ότι ενισχυτής λάμπας και ProAc κάνουν τους Marduk να ακούγονται σαν παιδάκια νηπιαγωγείου! Εάν τα Grimm κάνουν το ίδιο, να τα βράση - sorry κιόλας!

4) Γιωργαρά μου, απορίες κάνω, δεν ήθελα να προκαλέσω/προσβάλω κάποιον, λυπάμαι εάν το εξέλαβες έτσι.

Πάντως, σε ευχαριστώ για την πρόσκληση , κάποια στιγμή που θα με φέρει ο δρόμος Βόλο, θα σε ειδοποιήσω!

1). Δε παίζουν "καλά" τίποτα, παίζουν σωστά τα πάντα. Απίθανο δε θα πεις τίποτα..
2). Δε ξέρω τι έπαιζε στην όποια έκθεση
3). Εφόσον αυτά ακούς, καλώς το ψάχνεις εστιασμένα, αλλά υπάρχει κίνδυνος αφενός να ψάχνεις κάτι που εσφαλμένα θεωρείς σωστό λόγω συνήθειας, κι αφετέρου σε άλλα είδη μουσικής να είναι κακή μετριότητα. Νομίζω ότι το πιο ασφαλές άκουσμα ως κριτήριο αξιολόγησης ήχου είναι οι ανθρώπινες φωνές λόγω εξοικείωσης από την καθημερινότητα.
4). Όντως, δεν ακούσαμε μέταλ.
Κώστα, σε ευχαριστώ για την απάντηση.





Υ.Γ.: Μια σύγκριση μεταξύ Grimm και των Ναυτίλων (εξωτερικά cross και πολυενίσχυση), θα ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα!
 
Last edited:

Μηνύματα
4.041
Reaction score
1.720
επεξηγηση των ποστ προς αποφυγη παρεξηγησεων....
εγω παλι εμεινα [τ]ακης!:p
δηλωνω χιουμοριστικα τις δικες μου εμμονες....οτι παραμεινει κολλημενος
παρτε το λιγο χαλαρα.
Για μηχανες ηχου εχουν κοπει απο καποιους ακομα και καλημερες εδω μεσα [μεγα σαχλαμαρα]. Ο καθ ενας εχει δικαιωμα να πει την γνωμη του σε κατι καθαρα υποκειμενικο που δεν ειναι τιποτα αλλο απο το πως αντιλαμβανεται το σωστο !
Μα θα μου πει καποιος υπαρχουν μετρησεις. Σεβαστο! Αλλωστε το λεει και ο Κωστας στην αρχη, σε οποιον αρεσει.
Οι μισοι υποστηριζουν ,δικαια, οτι τετοιες μετρησεις με 20 κ δεν θα βρεις πουθενα.Αρα αξιζει. Σωστα!
Αλλοι παλι λενε οτι εγω θελω να βλεπω αυτο που αγοραζω! Τους φαινεται λιγο ενα 8ιντζο με ενα τυπικο τουιτερ και με τους ενισχυτες που δεν βλεπουν να κοστιζει τοσο. Υπαρχουν και αλλοι που λενε οτι με αυτο που βλεπουν με την αποδοση που εχει αν ηταν στο ενα τεταρτο της τιμης θα ηταν φονιας!
Υπαρχουν και οι αλλοι που θελουν τα χρηματα τους να ανταποκρινονται στην δουλεια που εχει ενα μηχανημα [χοντρες προσοψεις , μεγαλους πυκνωτες, λουστρα στα ξυλα κ.λ.π κ.λ.π] και δεν θα εδιναν τοσα χρηματα να βλεπουν τον μπομπ τον σφουγγαρακι κυκλωπα. Ετσι ειχε χαραχτηρισει καποιος το εν λογω ηχειο.
Σας λεω οτι εχει ακουστει γυρω απο το συγκεκριμενο θεμα. Εγω διαφωνω!
Ο καθενας εχει δικαιωμα να δωσει τα χρηματα του εκει που θελει κρινοντας παντα με την δικη του λογικη , αλλα και με αλλες παραμετρους οπως,την αποδοση, το οπτικο , την μεταπωληση!
Ολοι δικιο εχουν!!
Ο Κωστας το κρινει καθαρα απο θεμα αποδοσης μιας και εχει ξεπερασει τα υπολοιπα κολληματα! Και αυτος δικο εχει.
Εμενα παλι μου αρεσουν οι κορνες και οι λαμπες. Πρεπει να μου την πεσουν ;;
Χρονια πολλα κυριοι!!
σε αυτο το ποστ δειχνω ξεκαθαρα το διακαιωμα της επιλογης που ο καθ ενας το κανει για τους δικους του λογους.Επισης γραφω ποσο ξεκαθαρη ειναι η επιλογη του Κωστα με βαση τις αρισρ
Θελω να κανω και εγω μια ερωτηση συμβαλοντας στην σωστη ροη του θεματος που ξακινησε ο Κωστης.
Μπορει να υπαρξει ενα συμβατο συστημα, που να παιζει το ιδιο καλα, μεχρι ας πουμε τις 15000-18000 ευρω, ετσι που να καλυψει και τις υπολοιπες φετιχιστικες αναγκες ενος κατοχου;
Επισης, σε μια πιθανη μεταπωληση, που κακα τα ψεματα παντα παιζει , θα μπορει να κρατησει οσο μπορει την αξια του;
Μη με παρεξηγησετε αλλα ειναι ερωτηματα που εχουν διατυπωσει καποιοι που ισως να τους σταματησαν μια πιθανη μελλοντικη αγορα.
εδω ρωταω αν εχει καποιον αντιπαλο , αλλα και κατα ποσο μπορει να σταθει σε μεταπωληση [πολυ σημαντικο για καποιους]
Γιαννη, η απαντηση σου ειναι σεβαστη και ακραια με την καλη εννοια υποκειμενικη.
Οπως και οι ερωτησεις που εγραψα που ειναι προβληματισμοι παρα πολλων φιλων.
Ισως να ειναι και αυτη η συνηθεια που [θελουμε] να βλεπουμε τα χρηματα που εχουμε δωσει, η ακομα να θαυμαζουμε μια καλοπροσεγμενη συσκευη, που οταν βλεπουμε το εσωτερικο της και αρχιζουμε να κοστολογουμε τα διαφορα καλουδια που την απαρτιζουν, και να μην μετανοιωνουμε για την αποκτηση της.
Προς Θεου, δεν κανω δεν κανω τον συνηγορο του Διαβολου. Μακρια απο μενα αυτα. Απλα περα απο τις επιδοσεις υπαρχουν και αλλα κριτηρια που πολλοι φιλοι κανουν καποια αγορα.
Δυστυχως ακομα δεν μπορουν καποιοι να κοστολογισουν κατι αυλο! Και εννοω οτι ολη η επιτυχια αυτης της υλοποιησης ειναι βασισμενη σε ενα σοφτγουερ που ισως αυριο να υπαρχει στο 1/10 της τιμης.
Εγω αυτο το ηχειο το εχω ακουσει και εντος, αλλα και εκτος συνρων και εχω πει την γνωμη μου.
Επισης πιστευω οτι ολοι εχουν δικηο, ειτε το αγορασαν , ειτε το σκεφτονται, ειτε δεν τολμουν να το αποκτησουν για τους παραπανω λογους.
το παραπανω ποστ εχει να κανει με το τι βλεπει ο αγοραστης γιατι το ηχειο στο σαλονι μας αποτελει και την συνεχεια των επιπλων κατι που ειναι και παλι σημαντικο. Δεν κανω αναφορα πουθενα στις επιδοσεις γιατι ειναι δεδομενες.
χωρις να παιζει και ουσιαστικο ρολο, ποσα grimm πουληθηκαν εν Ελλαδι ; Eτσι για να δουμε την προοδο στη σωστη επιλογη του Ελληνα καταναλωτη.
Η να το πουμε και αλλιως εμονες vs ορθολογικες επιλογες.
εδω η ερωτηση ειναι ξεκαθαρη για να δουμε τελικα αν το λαιφ σταιλ παιζει ρολο.[ η προσωπικη μου γνωμη ειναι οτι θα το ηθελα λιγο φινετσατο παραπανω
...γιατι αν εχει βρει 4-5 αγοραστες δεν μπορει να λεγεται toyota , δηλαδη σιγουρο χαρτι μεταπωλησης μιας και η δευτερη επι σειρα ετων βρισκεται στην πρωτη θεση πωλησεων!
Αυτο βεβαια δηλωνει και κατι ακομα. Οτι ισως ειναι ακαταλlηλο προιον στην Ελληνικη αγορα γιατι ειναι πολυ [μπροστα] και ακομα δεν μπορει να το δεχθει . Κατι σαν την CITROEN του 70-80. Τοτε επαιζε με την cx αλλα ολοι θαυμαζαν τo [πολεμικο στα ραλλυ] escord rs!
εδω το χαραχτηριζω σαν citroen cx που ηταν επιτευμα τεχνολογιας το 70-80 αλλα ολοι θαυμαζαν το ford που οι αναρτησεις ηταν τυπου σουστας και η αεροδυναμικη του ηταν χειροτερη απο καικι!
εαν μιλαμε για μια ferrari και εκαντονταδες fiatakia παω πασο!
Στην [χωρα] του χαιεντ κυκλοφορουν εκατονταδες ferrari και κοιτουν περιεργα το μοντιφικαρισμενο φιατακι που πιστευει οτι εχει επιδοσεις ferrari . που στα χαρτια δειχνει οτι τα 0-100 τα κανει σε ιδιο χρονο.
Η ουσια για πολλους δυστυχως ειναι στο αλογακι που εχει στο σημα της η κοκκινη καλονη!!
και τελος στην κοινοτητα του χαιεντ που κυκλοφορουν φερραρι καποιοι δεν μπορουν να καταπιουν κατι τοσο μινιμαλ να τους κοντραρει ...


αγαπητε.....νομιζω οτι εγινα κατανοητος! ολα τ αλλα ειναι της γρηας
 
Last edited:

Μηνύματα
27.199
Reaction score
25.155
Βρε παιδιά την αποψή του έγραψε έκαστος των ear, geomiat.
Δεν είναι ανάγκη να απολογηθούν για αυτήν.
Τους αρέσουν τα Grimms ,και είς εκ των δύο τα θεωρεί τα αξιολογότερα και πιστότερα ηχεία που έχει ακούσει.
Οκ μάλλον είναι έτσι. Πού είναι λοιπόν το πρόβλημα?
Γιατί μπλέκετε Ferrari και λοιπά οχήματα και διάφορα άλλα άσχετα στην κουβέντα?
Ο geomiat έγραψε κάτι πολύ σωστό . Πόσο α κοστολογούνταν το ζευγάρι αν έφερε το όνομα b&w ?
Τότε όντως θα ήταν όμορφο και πιασάρικο και όμορφα ηχηρό κλπ.
Σαν σύστημα , που είναι τα GRIM παίζουν ότι παίζουν και σε όπιον αρέσουν . Δεν γίνεται να αρέσουν σε όλους , ή να τα αγοράσουν πολλοί. Οκ. Οι υπόλοιποι ας πάρουν κάτι άλλο.
 


Μηνύματα
9.145
Reaction score
12.627
Τελικα λαθος επαγγελμα διαλεξα...ωριλας επρεπε να γινω..με τοσα εκατομμυρια κουφαλογα ..που κυκλοφορουν εκει εξω..
 

Μηνύματα
4.001
Reaction score
3.831
Για τον wizzy;
Τζωρτζ δεν θεωρώ καθόλου προσβλητικό να διαφωνεί κ´αποιος Με τις επιλογές μου ή με τις επιλογές του οποιουδήποτε.

Απλά κουράζομαι όταν τα πόστ θέλουν να πούνε κάτι και...δώσε, πάρε τράβα ρούφα...πες το ρε φίλε τι ακριβώς θέλεις.

Διότι, Ακόμη και φίλος νάναι, οφείλει να πεί αυτό που σκέφτεται, ας είναι σφαλιάρες.

Ποιά είναι για τον καθένα η προτεραιότητα, ανάγκη, τρέλα, αλλά με κάποιο τρόπο που να βγαίνει ένα νόημα όταν παρουσιάζεται.

Νομίζω ότι και σένα σου αρέσει αυτό.;)
 

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Μηνύματα
3.428
Reaction score
4.013
Για τον wizzy;
Τζωρτζ δεν θεωρώ καθόλου προσβλητικό να διαφωνεί κ´αποιος Με τις επιλογές μου ή με τις επιλογές του οποιουδήποτε.

Απλά κουράζομαι όταν τα πόστ θέλουν να πούνε κάτι και...δώσε, πάρε τράβα ρούφα...πες το ρε φίλε τι ακριβώς θέλεις.

Διότι, Ακόμη και φίλος νάναι, οφείλει να πεί αυτό που σκέφτεται, ας είναι σφαλιάρες.

Ποιά είναι για τον καθένα η προτεραιότητα, ανάγκη, τρέλα, αλλά με κάποιο τρόπο που να βγαίνει ένα νόημα όταν παρουσιάζεται.

Νομίζω ότι και σένα σου αρέσει αυτό.;)
Πιστευω δεν θα με παρεξηγησει ο Γιωργος που απαντω (οχι βεβαια εκ μερους του,μπορει μαλιστα και να διαφωνει με αυτο που θα πω)
Οπως εχει εξελιχθει η συζητηση,και απο την στιγμη που εχει λεχθει ουτε λιγο ουτε πολυ οτι αν σε καποιον δεν αρεσει το ηχειο αυτο,τοτε πασχει απο σοβαρη κουφαμαρα, τι περιμενεις να πουν οι συνομιλητες εδω?
 

Μηνύματα
9.145
Reaction score
12.627
Πιστευω δεν θα με παρεξηγησει ο Γιωργος που απαντω (οχι βεβαια εκ μερους του,μπορει μαλιστα και να διαφωνει με αυτο που θα πω)
Οπως εχει εξελιχθει η συζητηση,και απο την στιγμη που εχει λεχθει ουτε λιγο ουτε πολυ οτι αν σε καποιον δεν αρεσει το ηχειο αυτο,τοτε πασχει απο σοβαρη κουφαμαρα, τι περιμενεις να πουν οι συνομιλητες εδω?
εεεεεεεεε..μα..
 

Μηνύματα
4.001
Reaction score
3.831
Πιστευω δεν θα με παρεξηγησει ο Γιωργος που απαντω (οχι βεβαια εκ μερους του,μπορει μαλιστα και να διαφωνει με αυτο που θα πω)
Οπως εχει εξελιχθει η συζητηση,και απο την στιγμη που εχει λεχθει ουτε λιγο ουτε πολυ οτι αν σε καποιον δεν αρεσει το ηχειο αυτο,τοτε πασχει απο σοβαρη κουφαμαρα, τι περιμενεις να πουν οι συνομιλητες εδω?
Ο καθείς μπορεί να το θεωρήσει μειωτικό και να απαντήσει αναλόγως, έτσι δεν πάει?

Παρακάτω βέβαια έγραψε ότι το χόμπι του καθενός είναι δική του υπόθεση πως θα το ζήσει.

Τέλος πάντων είναι μια κουβέντα απο τα παλιά εδώ μέσα, που έχει να κ´ανει με τα ξίφη διαφορετικών προσεγγίσεων στο θέμα της υψηλής πιστότητας.

Όποιος ξέρει τον Κώστα ξέρει και τα ¨απομνημονεύματά¨ του .
Ο Κομφούκιος -φίλος- είπε προχθές: αν σε πουν καμπούρη μη παρεξηγηθείς διότι ή είσαι οπότε σου λένε την αλήθεια, ή δεν είσαι, οπότε δεν σε αφορά.

Στο προκείμενο θέμα το ενδιαφέρον της αντιπαράθεσης είναι στην επι μέρους εστίαση ή στο δάσος?

Όσο για τοσύστημα, σημαντικό είναι ότι αυτό που κατέχει ο καθείς μας πρέπει να τον κάνει ευτυχή, αφού αποτελεί το όχημα της ενασχόλησης με την ακρόαση και απόλαυση της μουσικής.
 

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Μηνύματα
3.428
Reaction score
4.013
Ο καθείς μπορεί να το θεωρήσει μειωτικό και να απαντήσει αναλόγως, έτσι δεν πάει?

Παρακάτω βέβαια έγραψε ότι το χόμπι του καθενός είναι δική του υπόθεση πως θα το ζήσει.

Τέλος πάντων είναι μια κουβέντα απο τα παλιά εδώ μέσα, που έχει να κ´ανει με τα ξίφη διαφορετικών προσεγγίσεων στο θέμα της υψηλής πιστότητας.

Όποιος ξέρει τον Κώστα ξέρει και τα ¨απομνημονεύματά¨ του .
Ο Κομφούκιος -φίλος- είπε προχθές: αν σε πουν καμπούρη μη παρεξηγηθείς διότι ή είσαι οπότε σου λένε την αλήθεια, ή δεν είσαι, οπότε δεν σε αφορά.

Στο προκείμενο θέμα το ενδιαφέρον της αντιπαράθεσης είναι στην επι μέρους εστίαση ή στο δάσος?

Όσο για τοσύστημα, σημαντικό είναι ότι αυτό που κατέχει ο καθείς μας πρέπει να τον κάνει ευτυχή, αφού αποτελεί το όχημα της ενασχόλησης με την ακρόαση και απόλαυση της μουσικής.
Αν σε ικανοποιει να πω οτι ειμαι κουφος,δεν θα σου χαλασω το χατηρι.Δηλαδη κατα τον Κομφουκιο,ολοι εδω μεσα πλην δυο τουλαχιστον ειναι κουφοι,η απλα δεν τους αφορα?Μπας και ο Κομφουκιος εννοουσε κατι αλλο,ισως για καποιον που αποκαλει αλλους καμπουρηδες (για καποιο λογο δικο του)χωρις να ειναι καμπουρηδες?
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.874
Reaction score
41.081
Πόσοι από σας μπορούν να κουρδισουν μια κιθάρα σωστά χωρίς να 'πάρουν' πρότυπο τόνο από άλλο όργανο;
Περίμενα όσοι είναι σε θέση να πιστοποιούν με τα αυτιά τους αν ένα ηχείο παίζει σωστά-πιστά να απαντήσουν 'παρών' στην παραπάνω ερώτηση, μήπως απλά διέφυγε της προσοχής μερικών η ερώτηση; :whistling:
 

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.338
Reaction score
79.279
Περίμενα όσοι είναι σε θέση να πιστοποιούν με τα αυτιά τους αν ένα ηχείο παίζει σωστά-πιστά να απαντήσουν 'παρών' στην παραπάνω ερώτηση, μήπως απλά διέφυγε της προσοχής μερικών η ερώτηση; :whistling:
Δεν νομίζω πως ειναι σχετικό, αλλη η ικανότητα για absolute pitch
Δες http://en.m.wikipedia.org/wiki/Absolute_pitch
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.934
Reaction score
20.437
Για τον wizzy;
Τζωρτζ δεν θεωρώ καθόλου προσβλητικό να διαφωνεί κ´αποιος Με τις επιλογές μου ή με τις επιλογές του οποιουδήποτε.

Απλά κουράζομαι όταν τα πόστ θέλουν να πούνε κάτι και...δώσε, πάρε τράβα ρούφα...πες το ρε φίλε τι ακριβώς θέλεις.

Διότι, Ακόμη και φίλος νάναι, οφείλει να πεί αυτό που σκέφτεται, ας είναι σφαλιάρες.

Ποιά είναι για τον καθένα η προτεραιότητα, ανάγκη, τρέλα, αλλά με κάποιο τρόπο που να βγαίνει ένα νόημα όταν παρουσιάζεται.

Νομίζω ότι και σένα σου αρέσει αυτό.;)
Φίλε, το (αρχικό) post μου δεν έχει κάποιο κρυφό νόημα! Ρώτησα κάποια πράγματα, τα οποία , εάν θέλεις, συνοψίζονται στο "βρέθηκε το άγιο δισκοπότηρο των ηχείων;". Προφανώς, δεν κρίνω την επιλογή σου, ο λόγος που ρωτάω είναι επειδή εάν έχουμε μπροστά μας τα ηχεία που παίζουν σωστά τα πάντα σε όλους τους χώρους, τότε μπορώ να θεωρήσω ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μέσος ακροατής θα λυθούν με την αγορά τους! Ε, αυτήν την - προσωπική - θεώρηση θα ήθελα, με κάποιον τρόπο (π.χ. επίσκεψη και ακρόαση στο χώρο σου) να την δοκιμάσω (put to the test, που λένε και στο χωριό μου) και μετά να καταλήξω. Σε τι ακριβώς (π.χ. άποψη, απόφαση κτλ) θα καταλήξω, είναι ένα εντελώς διαφορετικό ζήτημα...

[...] Οπως εχει εξελιχθει η συζητηση,και απο την στιγμη που εχει λεχθει ουτε λιγο ουτε πολυ οτι αν σε καποιον δεν αρεσει το ηχειο αυτο,τοτε πασχει απο σοβαρη κουφαμαρα, τι περιμενεις να πουν οι συνομιλητες εδω?
[...]

Στο προκείμενο θέμα το ενδιαφέρον της αντιπαράθεσης είναι στην επι μέρους εστίαση ή στο δάσος?

Όσο για το σύστημα, σημαντικό είναι ότι αυτό που κατέχει ο καθείς μας πρέπει να τον κάνει ευτυχή, αφού αποτελεί το όχημα της ενασχόλησης με την ακρόαση και απόλαυση της μουσικής.
Γιώργο, η συζήτηση (κι όχι η αντιπαράθεση), γίνεται για ένα συγκεκριμένο δέντρο (Grimm) ενός δάσους (ακρόαση και απόλαυση μουσικής), το οποίο δέντρο παρουσιάζεται ως η λύση σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δάσος! Το ότι κάποιοι δυσπιστούν, είναι ίδιον της ανθρώπινης φύσης.

Η ουσία, πάντως, κρύβεται στην τελευταία πρόταση του post σου. Άμα ένα σύστημα κάνει ευτυχισμένο τον ιδιοκτήτη του, όλα τα άλλα είναι οδοντόκρεμες!
 

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Μηνύματα
4.792
Reaction score
11.032
Δεν παρουσιάζεται ούτε είναι η λύση σε όλα τα προβλήματα, αν προβλήματα εννοούμε τους ευσεβείς πόθους του καθενός από εμάς.
Για την ακρίβεια, το πιθανότερο είναι να μην αρέσει σε αρκετούς ακροατές γιατί:
α) περιμένουν να ακούσουν μία αλλαγμένη εκδοχή της ηχογράφησης/παραγωγής που να τους θυμίζει πιθανόν μία live παράσταση ή κάτι που άκουσαν σε κάποια έκθεση ή σε κάποιο άλλο σύστημα.
β) το μουσικό υλικό που ακούν είναι παραγωγή χαμηλής ποιότητας*.
γ) ο χώρος που ακούν έχει σοβαρά προβλήματα ακουστικής.

*Προσωπικά προτείνω οι δοκιμές να γίνονται με HRX της Reference Recordings ή κάτι αντίστοιχο. DSD με προσοχή.
 
Last edited:


Μηνύματα
22.267
Reaction score
15.542
βρε συ τι λες του παιδιου :roflmao:

γνωρισα τον wizzy χθες .....ωραιος και ωραιο συστημα εχει ....αλλα με προβληματα κυβερνητικα οπως καποιοι αλλοι :p:D
 

melina

Cargo 200
Μηνύματα
22.874
Reaction score
41.081
Δεν νομίζω πως ειναι σχετικό, αλλη η ικανότητα για absolute pitch
Δες http://en.m.wikipedia.org/wiki/Absolute_pitch
απόλυτα σχετικό κατά τη γνώμη μου, αν δεν έχει κάποιος την ικανότητα του absolute pitch πως είναι σε θέση να πιστοποιεί ότι ένα ηχείο αναπαράγει σωστά τονικά, όπως πολλές φορές αναφέρουν σε διάφορα τοπικς εδώ και αλλού, κάποιοι ακροατές. Ακόμη πιο αστείο, κατά την ταπεινή γνώμη μου πάντα, είναι που κάποιοι αναγνωρίζουν την μη αποδεκτή παραμόρφωση που ενδεχομένως έχει το σύστημα όταν ακούν για παράδειγμα μια ηλεκτρική κιθάρα σε μουσικές μέταλ όπου η τονική παραμόρφωση (όχι μόνο στην κιθάρα αλλά και στην φωνή) είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα του είδους.
 

Μηνύματα
2.748
Reaction score
1.380
ειναι αστειο να προσπαθήσεις να αξιολογήσεις ενα ηχειο, εναcdp, κοκ. ακουγοντας ηλεκτρικες κιθαρες και ολες αυτες τις παραμέτρους παραμόρφωσης...

παντα με ακουστικα οργανα..και παντα με εμπειρια ...απο ακουστικά όργανα...και σε σταθμες που αυτά παράγουν...

τωρα αν ακους μεταλ κλπ, σιγουρα θα ακουσεις σωστα και αυτα σε ενα σωστο τονικα ηχειο
 

Status
Not open for further replies.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.559
Μηνύματα
2.864.393
Members
37.930
Νεότερο μέλος
l.koustimpis@visualacoust
Top