Eγκατάσταση dirac pro σε cafe...γίνεται?

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.799
Reaction score
77.316
Καλημέρα σε όλους...
είδαμε και αποείδαμε με dsp και π@π@ριές σε ένα μαγαζί που ο φίλος ιδιοκτήτης πληρώνει και ψάχνει το ''τέλειο''....
αλλά μέχρι τώρα τον έχω δει πολύ απογοητευμένο (αν και το αποτέλεσμα είναι όντως καλό) το πρόβλημα είναι ότι οι dj που παίζουν (τρεις τον αριθμό) παίζουν με δική τους dj κονσόλα κάθε φορά... και εκεί εστιάζεται το πρόβλημα....
το dsp του μαγαζιού είναι το CODA DNC260 (καθώς και τα ηχεία με 2 sub)το οποίο τα αξίζει τα λεφτά του και όντως φέρει μια πληθώρα ρυθμίσεων...
Μου ήρθε λοιπόν μια κάπως ανορθόδοξη ιδέα...πως γίνεται να παρεμβάλλουμε ένα pc με κάποια εξωτερική κάρτα πριν τον ενισχυτή ώστε να παίρνει σήμα από την εκάστοτε κονσόλα του εκάστοτε dj σε real time και να χρησιμοποιεί το dirac(αγορασμένο βέβαια αν μας κάνει δουλειά)

απλά επειδή δεν πρόκειται για απλή στερεοφωνία αλλά για χώρο στυλ '' Γ '' πως θα μπορέσουμε να πάρουμε μετρήσεις κατά προσέγγιση?

Ευχαριστώ
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Λιγο μετα το 1975 υπηρχε ενα σιριαλ στην Ελληνικη Τηλεοραση που λεγοταν διαστημα 1999 αν δεν το εχεις δει γκουγκλισε το θα το βρεις εξαιρετικα αληθοφανες για την εποχη του και απιστευτα ρεαλιστικο .

Ως δια μαγειας λοιπον οσα προβληματα υπηρχαν στο διαστημα και το διαστημοπλοιο τα ελυνε το κομπιουτερ με σχεδον μαγικο τροπο για τα ματια παιδιων που ηταν τοτε 5-8 ετων .

Οποτε σε καποια φαση τα παιδακια ρωτησαν τον πατερα ( Μαστορατζα ρεκτιφιατζηςμε ασχημο στομα απο τον Βοτανικο με πτυχιο Γ" δημοτικου at the most ) Μπαμπα τι ειναι το κομπιουτερ ???

Μπαμπας:
"Που να ξερω εγω παιδι μου ? Θα υποθεσω ομως οτι ειναι ενα μηχανημα που σκατα του ριχνεις και ...σκατα σου βγαζει"

Αν δεν βγαζεις νοημα να στο εξηγησω παραπερα ....
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.799
Reaction score
77.316
Δηλαδή πιστεύεις ότι ούτε στο ''διάστημα 2015'' θα μπορέσουν να μας δώκουν λύση τα ''κομπιούτερς''??

(Να προσθέσω ότι για το μαγαζί έχει δώσει και ένα σκασμό λεφτά για ηχομόνωση με πιστοποίηση.....από όσο μου είπε το πάτωμα πατάει πάνω σε ακίδες.....)

Άρα καταφεύγουμε σε απλέ dsp ρυθμίσεις?Γιατί για room treatment λόγω διακόσμησης δεν νομίζω να μπορούμε να επέμβουμε καθόλου...
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Το ερωτημα που εχεις θεσει εχει 3 βασικους αξονες καθε ενας απο αυτους εχει περιπου 10 παραμετρους και καθε παραμετρος εχει περιπου 10 υποπαραμετρους . Οι πιθανες μεταβλητες σε αυτη την φαση ξεπερνανε τις 10,000 αλλα να κανουμε μια προσπαθεια να το μαζεψουμε .

1) Τεχνικα μεσα
Το αναμενομενο αποτελεσμα απο τα τεχνικα μεσα που εχεις αυτη την στιγμη θα ειναι παντα ισο η χειροτερο απο το Data entry που εχεις κανει - κανεις στα τεχνικα μεσα .Αλλα επισης μην ξεχναμε οτι στην δικια σου περιπτωση αλλα και σε πολλα αλλα μαγαζια στην κατηγορια data entry ανοικει και η μουσικη που παιζουν οι εκαστοτε κουφοι που παιζουν σε αυτα . Δεν μπορει να παιζεις εμπιθριλα και να αναζητας ποιοτητα ηχου . Εξου και το παραδειγμα Διαστημα 1999.

2) Ανθρωπινο δυναμικο
Δυστυχως το ανθρωπινο δυναμικο διαθεσιμο δλδ οι μηχανικοι ηχου που θα μπορουσαν να σου κανουν την δουλεια εχουν αποψη .... Συνηθως εχουν και αλλα οπως τουπε , ξερολοσυνη , λειτουργουν ανταγωνιστικα και διαφορα αλλα ακομα . Οι πιθανοτητες η αποψη του μηχανικου Ηχου να ειναι ιδια η καταληλη για την εφαρμογη σου ειναι μικρες εως λιγες πλην ομως οχι απιθανες .
Βλεπεις η αληθεια ειναι οτι ο μηχανικος ηχου που πετυχε να κανει καλο στο Ομπρε ειναι απιθανο να μπορει να παραξει αποτελεσματα σε ενα κλαμπ το Τσιλιχρηστου και το αντιθετο φυσικα , Βεβαια οταν τον καλεσεις για ραντεβου στο κλαμπ του Τσιλιχρηστου θα σου πει με χαμογελο οτι φυσικα και μπορει να σου κανει απιθανα καλο ηχο ακριβως οπως εχει κανει στο Ομπρε .... Φυσικα αν καλεστει να το κανει το αποτελεσμα θα ειναι ενας ηχος σε house μαγαζι που θα ακουγεται ροκαδικα ....Συνηθως η συνταγη πετυχαινει οταν ο μηχανικος ηχου ακουει ροκ μουσικη και στο σπιτι του η house μουσικη και στο σπιτι του για τον προφανεστατο λογο οτι ξερει τις μουσικες τα δυναμικα τους , τις αδυναμιες τους κλπ κλπ κλπ .

3) Πραγματικοτητα
Η πραγματικοτητα ειναι οτι πολλες φορες θα καλεστεις να αποφασισεις μεταξυ του τι ειναι σωστο και του τι ειναι αρεστο .Ειναι προφανες οτι για να κατασκευαζονται τοσα φορητα τα οποια εχουν ντουπ τσιτ ηχο με super bass , extra bass , turbo bass , bass expander και sonic hollogram σημαινει οτι ο κοσμος γουσταρει αυτο το αποτελεσμα και αδιαφορει αν αυτο ειναι σωστο η οχι .
Οταν ο ιδιοκτητης του χωρου εχει αποψη ( σε τετοιο βαθος ) για τον ηχο κατα 99% κανει λαθος και φυσικα πρεπει να τα βρει με τον εαυτο του και να καταλαβει οτι ο ηχος ( αλλα και η μουσικη ) που ακουει στο σπιτι του ειναι πολυ πιθανον να μην ταιριαζουν στο μαγαζι του .
Πολλοι μηχανικοι δινουν ταυτοτητα στις ρυθμισεις τους με εναν τροπο τετοιο που ο ηχος θα ειναι αρεστος αλλα αυτο δεν σημαινει απαραιτητα οτι θα ειναι και σωστος . Η προσεγγιση αυτη κατα την αποψη μου ειναι και η σωστοτερη απο την στιγμη που μιλαμε για χωρο διασκεδασης και οχι χωρο πιστοτητας η μαθησης περι ηχου .
Με τον ηχο που παιζει στο Μεγαρο κανεις δεν μπορει να "κουνηθει" αλλα επισης ακομα και με τον ηχο που παιζει στον Πλουταρχο κανεις δεν μπορει να κουνηθει .
Οποτε τα παντα ειναι θεμα σωστου targeting !!!

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Για να γελασουμε και λιγο προσθετω ενα παραδειγμα .

Πολλα πολλα χρονια πριν ειχα φιαξει ενα μπαρακι για εναν πελατη σε ενα νησι που δουλευα μονιμα .
70-80 τμ 4 δορυφοροι 2 μικρα sub ενισχυτες και κροσσοβερ με EQ MKII CD κλπ .

Το μαγαζι λεγοταν Rock Cafe ειχε τα γνωστα σηματα παραποιημενα, επαιζε οτιδηποτε ηταν rock ενω πιο αργα πηγαινε σε ακομα πιο σκληρα πραγματα .Φυσικα οι δυο συνεταιροι ειχαν την αναλογη οψη και φυσικα ανοικαν σε αυτα τα μουσικα ακουσματα .

Το concept εκει ηταν οτι τα μπαρακια στους δρομους της πολης δουλευαν με τους περαστικους που πηγαιναν το βραδυ προς τα κλαμπ αλλα και με ατυπη νομοθεσια οτι δουλευουν απο το απογευμα μεχρι τις 12,00 γιατι τοτε δεν ειχε και νοημα να δουλευουν παραπανω γιατι ο κοσμος οπως ειπα μετα τις 12,00 πηγαινε στα μεγαλα κλαμπ .

Δεχομαι ενα τηλεφωνημα και λεει ο τυπος .
""Ρε Σακη εκανε μια μαλακια ο συνεταιρος μου και εκλεισε ενα γκρουπ με Ολλανδους την ταδε μερα στις 9,00 υπαρχει καμμια πιθανοτητα να ερθεις να τους παιξεις τις μαλακιες που θελουν να σηκωθουν να φυγουν να τελειωνουμε ??? "

( την εποχη εκεινη ειχα δικο μου εκτος απο το μαγαζι μου εκει ειχα και ενα εστιατοριο και ενα μπαρακι και τα τρια μαγαζια τα ειχα με συνεταιρους ενω το εστιατοριο και το μπαρακι απεθυνοταν καθαρα σε Ολλανδους και ετσι υποτιθεται οτι ηξερα ακριβως οτι χρειαζοταν ενω μαλιστα θα επαιζα και λιγη Ολλανδικη μουσικη )

Συμφωνουμε την τιμη χωρις προβλημα

9,30--Η βραδυα ξεκιναει

9,40--Οι ξεναγινες φερνουν τον κοσμο και αρχιζει το μπουπου μπουπου
Απο την στιγμη που ηξερα ακριβως τι θελουν αρχιζει ενα τρελλο παρτυ με περιπου 70-80 ατομα εκ των οποιων οι θερμοκεφαλοι ηταν μεσα στο μαγαζι ενω οι υπολοιποι ηταν στο εξω ( με τις πορτες ανοιχτες πριν τις 12,00) ενω καποιοι απο αυτους στον δρομο.

11.30 --Οι ξεναγινες αρχιζουν να μαζευουν τον κοσμο με σκοπο να τους πανε στα κλαμπ και να τα παρουν και απο εκει , Ομως ο κοσμος δεν θελει να φυγει απο την στιγμη που περνουσε καλα ...Φυσικα εκεινη περιπου την ωρα αρχισα να τραβαω και ασσους απο το μανικι δλδ Ολλανδικη μουσικη που ηταν απιθανο να ακουσουν σε κανενα αλλο μαγαζι στην πολη .

12,00 Οι ξεναγινες εγκαταλειπουν την προσπαθεια και φευγουν μονες τους

12,15 Δεν εχει φυγει κανενας απο το γκρουπ ενω αρχιζει να μαζευεται πολυ περισσοτερος κοσμος ο οποιος στην ουσια ειδε το τρελλο παρτυ και κολλησε εκει ( στο δρομο ) και απο τα 70-80 ατομα εξω εχουν μαζευτει γυρω στα 250 Ολοι τους περαστικοι που πηγαιναν για τα μεγαλα κλαμπ.

12,30 ο ιδιοκτητης με κοιτα με σχετικη απορια και ειναι εμφανες οτι υπηρχαν διαπληκτισμοι με το προσωπικο για τον φορτο εργασιας , τον πανικο κλπ ενω κανονικα 12,30 ηταν η ωρα που ξεκιναγαν να μαζευουν να καθαριζουν για να πανε και αυτοι στα μεγαλα κλαμπ .

1,00-1,15 Βρισκομαστε στο σημειο οπου η καβα του μαγαζιου εχει αδειασει , μπυρα δεν υπαρχει ουτε σταγονα και ο συνεταιρος αλλα και το προσωπικο κουβαλανε κιβωτια με ζεστη φυσικα μπυρα και μπουκαλια με ποτα δανεικα απο τα γυρω μαγαζια ...

1,30 Ο ιδιοκτητης που βρισκεται ως συνηθως στην ακρη του μπαρ στο ταμειο καταλαβαινει οτι η ταμειακη πλεον δεν χωρα τοσα χαρτονομισματα και αρπαζει μια σακουλα σκουπιδιων και πεταει μεσα το ταμειο ενω πλεον πεταει κατ ευθειαν μεσα στην σακουλα και τις επομενες εισπραξεις .

2,00 δεν εχει φυγει ουτε ενας , το προσωπικο ειναι σε εξαλη κατασταση , δεν υπαρχει πλεον παγος , τα καλαμακια ειναι ανακυκλωμενα καθως και τα λεμονια και τα πορτοκαλια επισης ενω ολοι πλεον σερβιρονται σε απλυτα ποτηρια κατ ευθειαν απο τον νεροχυτη ...η σακουλα συνεχιζει και γεμιζει ...

2,30 ερχεται το 100 ( βαραγαμε με τις πορτες ανοιχτες μαλιοκουβαρα ) κοιτανε με απορια και δεν μπορουν να καταλαβουν τι συμβαινει , κανουν συστασεις και φευγουν PARTY IS OVER .!!!!

Περιπου 3,00 εχω μαζεψει τα πραγματα μου και παω στο ταμειο να πληρωθω Ο ιδιοκτητης εξουθενομενος βρισκεται δυαλυμενος μπροστα σε ενα ταμειο μπουρδελο με χιλιαδες χαρτακια μπροστα του ενω στα μπουτια του αναμεσα υπαρχει μια σακουλα σκουπιδων γεματη χαρτονομισματα .

Βαζει τα χερια του μεσα στην σακουλα βγαζει το ποσο που ειχαμε συμφωνησει ακριβως μου τα δινει στο χερι με κοιταει φανερα τσιτωμενος και λεει

Α ρε μαλακα .... μου το γαμησες το μαγαζι
( αναφεροταν στις μουσικες που επαιξα )

ΤΑ συμπερασματα δικα σας ....
 

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.799
Reaction score
77.316
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ:lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign::lolsign:

αυτό είναι που λέει και το γνωστό παλιό άσμα..''και ούτε ένα ευχαριστώ''....απίθανη ιστορία....
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
και μην νομισει κανεις οτι εκανα κανα θαυμα ...
Πολυ απλα οι ολλανδοι που ειχαμε εκει και τοτε ηταν παρα πολυ ευκολο κοινο
60-70% main stream δλδ οτι ειναι μεσα στο TOP20
20-30% classics Δεκατια 1980+-
10% ποπ ροκ η Φλωροχεβυ δλδ Bon jovi κλπ
6-8 ενεσεις με Ολλανδικα hit

Done !!!
 

Μηνύματα
1.876
Reaction score
6.394
Άμα είσαι χάιεντ, δεν μπορείς να κάνεις τίποτε. Είσαι end, τελειωμένος, ρούφα τ' αυγό σου, πως το λένε; Ενεργή ισοστάθμιση στο χρόνο;;; Άαα πα πα πα πα, ούτε στο μωρό της Ρόζμαρυ δεν εύχομαι τέτοια τύχη...

Δεν μπορώ να καταλάβω όμως, για ποιό λόγο όλοι εμείς που "και καλά" ("ντεμέκ" για του βόρειους) ασχολούμαστε :whistling:, έχουμε γίνει τόσο τεμπέληδες... Και δεν εννοώ εσένα daharis5260 αλλά όλους τους υπόλοιπους, χαχαχα. Γιατί δεν κατεβάζουμε το πρόγραμμα εντελώς δωρεάν για 15 μέρες και να το αξιολογήσουμε προσωπικά;

Εγώ πιστεύω πως αξίζει να το δοκιμάσετε. Θα παραμετροποιήσετε τον ήχο που παράγει ο χώρος όπως σας αρέσει. Και φυσικά μπορείτε να βάλετε σε μνήμες τους 3 σας dj's, το τρίο στούτζες, τα τρία πουλάκια που κάθονταν, το τρεις το λάδι - τρεις το ξύδι, το τρίο μπελκάντο, μέχρι και το καλώς τα τρία μας τα δυό_που είναι σαν καμπαναριό :punish: !

Και δεν χρειάζεται να πάτε να αγοράσετε κάρτες και ιστορίες. Μόνο ένα calibrated μικρόφωνο. Κάνετε δοκιμές στο απλό input ενός χαζοϋπολογιστή και βλέπετε αν υπάρχει διαφορά στο πριν και στο μετά. Δεν εννοώ αν υπάρχει διαφορά από το πως παίζει τώρα. Μπορεί το "τώρα" να παίζει καλύτερα. Εσείς θα συγκρίνετε τον ήχο που περάσατε από τον υπολογιστή. Αν ο ήχος ακούγεται βελτιωμένος και εστιασμένος καλύτερα, θα ξέρετε προς τα που θα κινηθείτε ;)
 

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
τωρα να το πω ???
Αυτες οι μαλακιες εχουν κανει ολα τα μαγαζια να μην εχουν σωστους ηχους
--Το μικροφωνο να το κανει τι ?????
--Θα κανει μετρησεις που ? το μαγαζι ειναι Γ στο κεντρο στην μεση στην ακρη ?
--Θα γινουν με αδειο μαγαζι ?
--Θα γινουν με γεματο μαγαζι και εαν ναι με ποσα ατομα ?
--Εχει το προγραμμα αλγορυθμο που στο λυνει αυτο ?
--Γραφεις : Θα παραμετροποιήσετε τον ήχο που παράγει ο χώρος όπως σας αρέσει.
Αν δεν εχεις καταλαβει ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ τι τους αρεσει farther more δεν ξερουν ποια ειναι η διαφορα μεταξυ σωστου και αρεστου ....

Αργα η γρηγορα θα καταλαγιασουν η στην αποψη τους η στην αποψη ενος τεχνικου που θα μπορεσει να δωσει ταυτοτητα στον ηχο για να τελειωνουμε... Οπου βεβαια η οποια διαφορα θα μετρηθει στο ταμειο και οχι στα αυτια του ιδιοκτητη ...
 

Μηνύματα
1.876
Reaction score
6.394
Ενώ τώρα είναι καλύτερο Σάκη; Πάμε όμως:

-Το μικρόφωνο είναι απαραίτητο για τις μετρήσεις.
-Θα κάνει μέτρηση "auditorium".
-Το αν θα είναι άδειο ή γεμάτο, παίζει πολύ λίγο ρόλο στην πρώτη φάση. Δηλαδή τώρα πως το έχουν μετρήσει; Άδειο ή γεμάτο;
-Θα πάρουν τις μετρήσεις του χώρου και θα παραμετροποιήσουν την καμπύλη του χώρου όπως γουστάρουν, time aligned όμως.
-
Το γεγονός πως δεν ξέρουν το τι τους αρέσει δεν είναι αρνητικό. Αυτό που θα παράξουν ως "αρέσει" θα είναι σωστότερο στο RT60 στο impulse!

Υ.Γ.: Απεταξάμην του χάιεντ, όπως γράφει και κάποιος :)

EDIT: Και για να μην υπάρχουν παρερμηνίες, όταν στο post #8 έγραψα "όλους τους άλλους" δεν εννοούσα όλους τους άλλους σε αυτό το thread εννοώντας εσένα Σάκη, εννούσα όλους τους άλλους γενικά στο site που δεν δοκιμάζουμε πράγματα.
 
Last edited:

east electronics

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.242
Reaction score
1.107
Αντε ...εχω τα κεφια μου παρτε και αλλο γελιο ...

Πελατες μου με ενα μαγαζι ηδη στο νησι αγοραζουν αλλο ενα

Φωναζουν διακοσμητη και μηχανικους και το κανουν ανακαινηση

Αφου τελειωσουν φωναζουν και εμενα να στησω ηχο με τα ηδη υπαρχοντα :
Ενας τελικος ενισχυτης της NAD hifi 170X2
Ενα ζευγαρι ηχεια της BBC Τετραγωνη καμπινα ενα woofer 15" και ενα tweeter Προσοχη οχι Κορνα ....

Τους εξηγω οτι με αυτα που εχουν δεν γινεται τιποτα Ασε που ο διακοσμητης δεν εαφησε πουθενα θεσεις για να μπουνε τα ηχεια κρεμασμενα ...

αποφασιζουμε τα παρακατω

----Με τις μυριες πατεντες κανουμε την ξυλινη καμπινα "sub" και την τοποθετω στην πιστα φυσικα χωρις το tweeter στο πατωμα

---Τοποθετω εναν στυλο απο πανω τους και φιαχνω μια μικρη καμπινα λιγο πανω απο το υψος του αυτιου οπου μεσα βαζω παθητικο κροσοβερ το παλιο tweeter και ενα 8" mid bass ΒΕΥΜΑ

Οδηγω με εναν twin S900 τα μπασσα και με τον NAD μεσαια και πριμα Ηλεκτρονικο κροσοβερ Κρυπτο ( Μοσχος )

Ξεκιναει παει μια χαρα καλη διασπορα καλα μεσαια πολυ καλο impact απο την στιγμη που οι δορυφοροι ηταν μεσα στην πιστα και μεσα στα αυτια τους αλλα μετα απο κανα δυο εβδομαδες αποδειχτηκε οτι το μπασσο δεν ηταν αυτο που επρεπε ...δεν ειχε σιγουρα την ατακα αλλα το κυριοτερο δεν ειχε τον ογκο που χρειαζοταν για να καλυπτει χοροπηδηχταδικο για 100-150 ατομα

Καλουμαι να δωσω λυση μεν αλλα με μηδεν μπατζετ ..δεν ειχαν να ριξουν ουτε μια δραχμη

--Ηλεκτρικο κατσαβιδι λυσιμο το μεγαφωνο απο την καμπινα 15"
--μεσα το κεφαλι μεσα στην καμπινα μαζι με το δραπανο
--4 τεμαχια στριφωνια με 13 κεφαλι μηκους περιπου 12 εκατοστα τρυπημα και βιδωμα της καμπινας στο πατωμα ( ξυλινο) και καταργηση κατι λαστιχενια ποδαρακια που υπηρχαν απο κατω

Ραψιμο οι καμπινες με το ξυλινο πατωμα και το ιδιο βραδυ εγινε σεισμος απο το μπασσο , οι ιδιοκτητες πηγαν αυτοφορο κλπ κλπ κλπ
Ηταν σωστο /ΟΧΙ
Εφερε αποτελεσμα ? ΝΑΙ
Κοστισε τιποτα ? ΝΑΙ

Συμπερασματα δικα σας
 

zakman35

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.985
Reaction score
4.008
Καλημέρα σε όλους...
είδαμε και αποείδαμε με dsp και π@π@ριές σε ένα μαγαζί που ο φίλος ιδιοκτήτης πληρώνει και ψάχνει το ''τέλειο''....
αλλά μέχρι τώρα τον έχω δει πολύ απογοητευμένο (αν και το αποτέλεσμα είναι όντως καλό) το πρόβλημα είναι ότι οι dj που παίζουν (τρεις τον αριθμό) παίζουν με δική τους dj κονσόλα κάθε φορά... και εκεί εστιάζεται το πρόβλημα....
το dsp του μαγαζιού είναι το CODA DNC260 (καθώς και τα ηχεία με 2 sub)το οποίο τα αξίζει τα λεφτά του και όντως φέρει μια πληθώρα ρυθμίσεων...
Μου ήρθε λοιπόν μια κάπως ανορθόδοξη ιδέα...πως γίνεται να παρεμβάλλουμε ένα pc με κάποια εξωτερική κάρτα πριν τον ενισχυτή ώστε να παίρνει σήμα από την εκάστοτε κονσόλα του εκάστοτε dj σε real time και να χρησιμοποιεί το dirac(αγορασμένο βέβαια αν μας κάνει δουλειά)

απλά επειδή δεν πρόκειται για απλή στερεοφωνία αλλά για χώρο στυλ '' Γ '' πως θα μπορέσουμε να πάρουμε μετρήσεις κατά προσέγγιση?

Ευχαριστώ
Αγαπητέ και συνονόματε Χάρη, καταρχήν τέλειο δεν υπάρχει οπότε άδικα το ψάχνεις.

Το dsp είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο αρκεί να ξέρεις να το χρησιμοποιήσεις.
Το dirac, και οποιοδήποτε άλλο room correction, είναι πολύ καλό αλλά ισχύει και διορθώνει τον ήχο μόνο στην θέση ακρόασης και άρα ακατάλληλο για χρήση σε επαγγελματικό χώρο, που θέλεις "όλοι" να ακούνε καλά.

Είναι δύσκολο να σε βοηθήσουμε όταν δεν γνωρίζουμε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα. Ο μόνος ασφαλής τρόπος για να βρεις το πρόβλημα και στην συνέχεια να το διορθώσεις είναι να γίνουν μετρήσεις του χώρου και ακουστική μελέτη κάτι που δεν γνωρίζω αν είσαι σε θέση να κάνεις.

Αν όπως λες "ο ιδιοκτήτης πληρώνει" τότε θα ήταν ποιο ασφαλές να απευθυνθεί σε κάποιον επαγγελματία που θα αναλάβει υπεύθυνα το project.
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.559
Μηνύματα
2.864.386
Members
37.930
Νεότερο μέλος
l.koustimpis@visualacoust
Top