Ηλεκτρονικό τσιγάρο





zakman35

Επαγγελματίας
Μηνύματα
1.985
Reaction score
4.008
Σήμερα παρακολούθησα μια ομιλία του αναπληρωτή καθηγητή καρδιολογίας Κου Βλαχόπουλου (Ιπποκράτειο Αθηνών), με θέμα "Ηλεκτρονικό τσιγάρο, μύθοι και πραγματικότητα" που έγινε στα πλαίσια ενός καρδιολογικού συνεδρίου.

Η ομιλία απευθυνόταν σε καρδιολόγους με σκοπό να αποσαφηνίσει τον ρόλο και την πιθανή χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου, ως όπλο των ιατρείων καπνίσματος και τις απεξάρτησης από το κανονικό τσιγάρο.
Αναφέρθηκαν πολλά σημαντικά πράγματα, πολλά εκ' των οποίων είναι γνωστά και άλλα που δεν είναι γνωστά στο ευρύ κοινό.

Στο τέλος τις ομιλίας είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον καθηγητή και είπαμε μερικά πράγματα παραπάνω.

Θα ήθελα να σας μεταφέρω ορισμένα πράγματα που πιστεύω θα πρέπει να γνωρίζει όποιος ασχολείται με το Η.Κ. χωρίς να έχω καμία διάθεση και λόγο ούτε να τρομοκρατήσω αλλά ούτε και να ενθαρρύνω την χρήση Η.Κ.

Δεν θα αναφερθώ σε κλινικές μελέτες, ποσοστά και λεπτομέρειες, αλλά θα σας πω αυτά που μου έμειναν εμένα ως χρήστη Η.Κ.

1) Είμαστε ακόμα στην αρχή και είναι πολύ νωρίς για να έχουμε ολοκληρωμένη και σαφή εικόνα για τις πιθανές βλάβες που μπορεί να προκαλεί το Η.Κ.

2) Υπάρχουν ακόμα αρκετά "σκοτεινά" σημεία και ουσίες που υπάρχουν στο Η.Κ. που δεν ξέρουμε ακόμα την δράση τους στον ανθρώπινο οργανισμό.

3) Μειώστε όσο το δυνατόν περισσότερο τα mg της νικοτίνης στα υγρά που χρησιμοποιείται. Αν δυνατόν αφαιρέστε την νικοτίνη εντελώς.

4) Αν παρόλα αυτά επιμένετε στην χρήση νικοτίνης, φροντίστε να παίζεται με όσο το δυνατόν χαμηλότερα watt, χαμηλές θερμοκρασίες.

5) Μην το κάνετε πιπίλα, Βάλτε Μέτρο.

6) Σκοπός του Η.Κ. πρέπει να είναι η απεξάρτηση από το κανονικό τσιγάρο και όχι η εξάρτηση από το Η.Κ.
 

Μηνύματα
22.267
Reaction score
15.542
μα γιαυτο ο ελεγχος θερμοκρασιας θα μπει σε ολα τα μοντακια καποια στιγμη....

τα watt σε μοντακι με ελεγχο θερμοκρασιας δεν κανουν κατι κακο.....απλα φερνουν την επιθυμητη θερμοκρασια πιο γρηγορα...

και σε μοντακια χωρις ελεγχο θερμοκρασιας μπορεις να παιξεις αν εισαι νορμαλ ατμιστης...
 

Μηνύματα
22.267
Reaction score
15.542
και ποια θερμοκρασια ειναι η σωστη...?

100% PG = 190 C
100% VG = 290 C
100% νερο = 100C

οποτε εχει να κανει με τι περιεχει το καθε υγρο σε ποσοστα...

.....επισης το υψομετρο αλλαζει και το επιπεδο βρασμου.
αυτες οι τιμες ειναι στο επιπεδο θαλασσας ....σε βουνο εχουμε χαμηλοτερο επιπεδο βρασμου.
 


Y

Yiannis_B

Guest
Για την ιδανική θερμοκρασία ατμοποίησης, χρειάζεται οπωσδήποτε flow meter ενσωματωμένο στα ηλεκτρονικά, και εισαγωγή με το χέρι τουλάχιστον της αναλογίας PG/VG, καθώς και μιας ή περισσοτέρων σταθερών Κ1...Κx, που θα περιγράφουν την γεωμετρία του rba. Έχουμε δρόμο ακόμα. :rolleyes:

http://www.google.com/patents/US20140014126
 
Last edited by a moderator:






Μηνύματα
22.267
Reaction score
15.542
νταξ μεγαλος ανθρωπος τωρα μην περιμενετε πολλα......οραση και ακοη μας αφηνει σιγα σιγα...:p

που να δω το ν που ειναι ομως μ :drinks:
 



gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.602
Reaction score
4.137
Στο δια ταύτα.
Εργοστασιακός με αντιστάσεις 0.5,1.2 και diy κομμάτι.
Airflow από κλειστό μέχρι τούνελ.Ακούγετε κάπως αλλά ευτυχώς χωρίς να σφυράει σε οιαδήποτε θέση.
Η 0.5 αντίσταση είναι να κάνεις το fog machine σε κανά σκυλάδικο και μάλιστα με επιτυχία.Θέλει πολύ ισχύ για να δουλέψει σωστά.Με κάποιους πειραματισμούς που έκανα κάτω από τα 30watt είναι σα να κάνεις κάτι τέτοιο:

Οπότε από τα 40watt και πάνω δείχνει τα δόντια της με sweet spot στα 45-50.Πήγα μέχρι τα 65 χωρίς κάποιο ιδιαίτερο θέμα αν και μάλλον εκεί είναι τα όρια της.Εννοείτε πως ΞΕΧΑΣΤΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΕ ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3MG ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
Προσωπικά ακόμα και με 3άρα σε 4-5,σχεδόν συνεχόμενες τζούρες,γονάτισα.Επίσης mod και άτμο ζεστάθηκαν αρκετά με συνέπεια να αρχίσουν μπουρμπουληθριάσματα(μπλιαχ).

Οι 1.2 έχουν αρκούντως καλή γεύση αλλά και αυτές θέλουν πέριξ των 22-25 watt.Εντάξει καμία σχέση με την ανωτέρω κατάσταση αλλά και εδώ με ρέγουλα οι τζούρες γιατί πάλι η υπερθέρμανση καραδοκεί.
Φυσικά,όπως όλοι οι ατμοποιητές του είδους του τρώει μπαταρίες και υγρό με εκπληκτική ταχύτητα.

Το DIY τμήμα είναι από ανθρώπινο εως και κτήνος καθότι παίζει και με διπλές αντιστάσεις.Κάπως σπασα@@κο όμως στο να το στήσεις.
 

gstriftos

gilectronikos
Μηνύματα
17.602
Reaction score
4.137
Τα αρνητικά τώρα:
Με τον συνήθη* τρόπο γεμίσματος φαίνεται πάντα μισοάδειος.Οκ μπορεί να είναι καθαρά ψυχολογικό αυτό αλλά αν χρησιμοποιηθεί με τις εργοστασιακές κεφαλές υπάρχει θέμα αυτονομίας καθότι οι τρύπες εισαγωγής υγρού στην αντίσταση είναι σχετικά ψηλά.Οπότε(μιας και η στάθμη του υγρού δεν πρέπει πέσει κάτω από τις τρύπες αυτές) ενώ μεν η χωρητικότητα είναι περίπου 4ml πρακτικά τα 2,5 περίπου είναι εκμεταλλεύσιμα.
Ο πόλος του 510 είναι φλατ.Πολύ προσοχή στο mod που θα το βάλετε.Αν ο πόλος του mod είναι σχετικά φαρδύς τότε το βραχυκύκλωμα καραδοκεί.Σε ηλεκτρονικό θα το καταλάβετε,σε μηχανικό όμως ..:help:


*Η χωρητικότητα εκτινάσσεται στα 6+ ml αν βιδώσετε πρώτα την αντίσταση στην καμινάδα και μετά τη βάση.Λίγο πιο σπαστικό μεν μπορεί να γίνει όμως.
 



ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.566
Μηνύματα
2.865.747
Members
37.934
Νεότερο μέλος
corfu11
Top