Αγορά συστήματος ακουστικών

petros32

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
633
Reaction score
106
Καλησπέρα παιδιά!!

Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο εξής θέμα: αγορά συστήματος ήχου με βάσει τα ακουστικά (ακουστικά headphones, ενισχυτή ακουστικών, κάρτα ήχου υπολογιστή).
Ο λόγος που το θέλω είναι για να ακούω μουσική στο δωμάτιό μου. Δεν ασχολούμαι με τη δημιουργία μουσικής, απλά ως ακροατής μουσικής, ψάχνω για καλύτερη εμπειρία.
Αυτή τη στιγμή είμαι με ένα σταθερό υπολογιστή (onboard κάρτα ήχου) και ένα iPod (με τα εργοστασιακά του ακουστικά + κάτι ακουστικά headphones SONY των 65ευρώ). :focus:

Βασικά ψάχνω βοήθεια στο τι ενισχυτή ακουστικών να διαλέξω, τι κάρτα ήχου (ώστε να δω διαφορά προς το καλύτερο) και φυσικά ένα καλό ζευγάρι ακουστικών.
Με budget 500-600euro γίνεται τίποτα;

ΥΓ: Θα ήθελα η κάρτα ήχου να είναι και 5.1 καθώς το PC είναι συνδεδεμένο και με home theater.

Οποιαδήποτε πρόταση μιας που είστε γνώστες, καλοδεχούμενη!!
Ευχαριστώ!!
 
Last edited:

Μηνύματα
1.063
Reaction score
737
Μια χαρά είναι ο προϋπολογισμός σου ... το μόνον κακό είναι ότι πρέπει να κοιτάξεις προσφορές από αλλοδαπά καταστήματα ...

Αντί κάρτας καλύτερα να πάρεις ένα εξωτερικό ντακ /ενισχυτή ...

Η πρόταση μου, για κάτι που έχω ακούσει και μου άρεσε πάρα πολύ, είναι ο συνδυασμός του denon usb-300 ( περίπου 300 ευρώ στην πόρτα σου από το αγγλικό άμαζον) και των εξαιρετικών ακουστικών Philips fidelio X2 (περίπου 230 ευρώ από το ιταλικό άμαζον) ...

Μια άλλη καλή λύση είναι το aune T1 ως ντακ /ενισχυτής και τα ανωτέρω philips ή το hifiman he 400, (που όμως πρέπει να ψάξεις σε εξειδικευμένα καταστήματα [πχ. http://www.razordogaudio.com/collections/hifiman] αλλά αξίζει κάθε λεπτό των ευρώ του...

Πάντως με τα χρήματα σου παίρνεις πολλούς αξιόλογους συνδυασμούς ..
 

TGD

Μηνύματα
7.119
Reaction score
7.164
Ναι, αλλά θέλει 5.1 κάρτα για να εξυπηρετήσει και το home cinema.
 

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Μηνύματα
5.250
Reaction score
7.491
Για ενοσχυτή μπορείς να δείς και Lovely Cube παρέα με τα HiFiMan 400.
 

Μηνύματα
1.063
Reaction score
737
Ναι, αλλά θέλει 5.1 κάρτα για να εξυπηρετήσει και το home cinema.
έχεις δίκαιο ... θα του πρότεινα να βαδίσει στην λύση που πρότεινα (εξωτερικό ντακ) και να πάρει και ξεχωριστά μια κάρτα 5.1 μόνον για το σινεμά του ... τα λ7 του χωρούν και ντακ και κάρτα ...
 

TGD

Μηνύματα
7.119
Reaction score
7.164
Έχει κανένας ακούσει την Asus Xonar U7 ως ενισχυτή ακουστικων; Ανάλογα, έχει κανένας εμπειρία με την Asus Essence STX II 7.1; Ρωτάω, γιατί και οι δύο έχουν πολύ καλά χαρακτηριστικά και θα βολέψουν σαν ολοκληρωμένες λύσεις. Επίσης, η Asus έχει "συμμαχία" με την Sennheiser και προωθούν "πακέτα" κάρτας-ακουστικών στην αγορά.

Για τα ακουστικά, νομίζεις ότι θα χρησιμοποιήσεις τα ίδια μεγάλα ακουστικά και με το iPod; Γιατί αν είναι έτσι θέλεις κάποια που να είναι συμβατά με iPod. Και να έχουν μεγάλη ευαισθησία.

Τα ακουστικά είναι σε μεγάλο βαθμό και θέμα άνεσης. Δεν είναι καλό να αγοράσεις χωρίς να δεις πόσο καλά ταιριάζουν στο κεφάλι σου. Είναι το θέμα της απομόνωσης. Θέλεις να έχεις κλειστά ακουστικά για να σε απομονώνουν από το περιβάλλον, ή δεν έχεις τέτοιο θέμα;

Για παράδειγμα το Hifiman που σου προτάθηκε είναι ένα πραγματικά καλό ακουστικό. Αλλά είναι ανοιχτό (άρα δεν προσφέρει καμμία απομόνωση) από πίσω και περιωτικό (δηλαδή κλείνει όλο το αυτί μέσα στα μαξιλαράκια του). Αν θέλεις να το χρησιμοποιήσεις και για φορητή χρήση δεν είναι και το πιο βολικό, ούτε αρκετά ευαίσθητο.

Τέλος είναι και το θέμα των προτιμήσεων. Τα ακουστικά είναι σε μεγάλο βαθμό "τέχνη". Χωράνε περισσότερες "ακουστικές ερμηνείες" απ' ότι στα ηχεία. Ρϊξε μια ματιά να δεις τις διαφορά έχουν μεταξύ τους στις μετρήσεις.
http://www.headphone.com/pages/build-a-graph
Δες για παράδειγμα το HiFiMan HE400 με το Sennheiser HD598 (που είναι για μένα η "ασφαλής" πρόταση στα 200 ευρώ). Όπως φαντάζεσαι ακούγονται πολύ διαφορετικά. Και δεν νομίζω ότι είναι σωστό να αγοράσεις ακουστικά χωρίς να τα έχεις ακούσει πρώτα.
 

Μηνύματα
1.063
Reaction score
737
σωστές οι επισημάνσεις σου...

απλά να καταθέσω την άποψη, επειδή είχα για κανένα χρόνο το 598, ότι υπολείπεται παρασάγγας των 400ριών ... τα σεννς 600 & 650 που είναι πολύ καλά ακουστικά θέλουν ισχυρό (ήτοι ακριβό) ενισχυτή για να δείξουν τα κάλλη τους ... γι' αυτό, σαν πρώτη λύση του πρότεινα τα Φίλιπς που είναι αρκετά ευαίσθητα ώστε να παίξουν και με το i-pod (εάν απαιτηθεί) αλλά και με έναν απλό ενισχυτή ακουστικών, ακόμη και εσωτερικής κάρτας, όντας ταυτόχρονα ένα fun & joy ακουστικό, καλόηχο και ισορροπημένο, χωρίς πέπλα και ιδιαιτερότητες (όρα Sennheiser ... ) ... τα HFM που είπαμε την θέλουν την ενίσχυση τους, αλλά είτε με τον Τ1 είτε με τον lovely cube θα ανταμείψουν πλουσιοπάροχα τον ιδιοκτήτη τους ..

αυτά από εμένα, over & out ...

καλές αγορές !!!
 

TGD

Μηνύματα
7.119
Reaction score
7.164
Ναι το ΗΕ400 είναι καλύτερο από το 598, αλλά το 598 παίζει κι από κινητό. Γι' αυτό λέω ότι είναι πολύ προσωπική υπόθεση το ακουστικό.
Για παράδειγμα εγώ αντέχω τα Grado για πολλή ώρα, αλλά αντικειμενικά δεν είναι και το πιο άνετο ακουστικό, η γυναίκα μου και στο τέταρτο επάνω τα βγάζει.
 

petros32

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
633
Reaction score
106
Ευχαριστώ για τις μέχρι τώρα απαντήσεις παιδιά!!

Λοιπόν, μερικές ερωτήσεις:
1. Τι έχετε να πείτε για τις κάρτες ήχου που αναφέρθηκαν; Asus Xonar U7 και Asus Essence STX II 7.1
2. Τι είναι ακριβώς το DAC; Κάνει κάτι άλλο πέρα ως ενισχυτής ακουστικών;
3. Γνωρίζετε κάποιο κατάστημα εντός Αττικής όπου μπορώ να ακούσω κάποια καλά μοντέλα ακουστικών, σαν αυτά που αναφέρατε;
4. Τι άποψη έχετε για τα Sony Headphones MDR1AB ; Και ποιο το νόημα το ότι φτάνουν τα 100.000hz;

Thanks :)
 

Μηνύματα
85
Reaction score
8
Όταν λες οτι το PC είναι συνδεμένο σε home theater, να υποθέσω ότι υπάρχει κ πολυκάναλος ενισχυτής;
Σε αυτή την περίπτωση είναι προτιμότερο να ψαξεις για ενα στέρεο DAC με ac3/DTS pass through από την ψηφιακή του έξοδο.
Υπάρχουν αρκετά τέτοια μηχανήματα, π.χ. το Dr.Dac3 της AUDIOTRAK.

Digital-to -Analog Converter σημαίνει το DAC και φυσικά υπάρχει σε όλες τις συσκευές ήχου που διαχειρίζονται άυλα αρχεία, όπως οι κάρτες ήχου ή το iPod. Απλά ένα εξειδικευμένο συνήθως είναι ποιοτικότερο.
 

petros32

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
633
Reaction score
106
Ναι, έχω ενεργό subwoofer (που ενσωματώνει ενισχυτή και για τα 5 εξωτερικά κανάλια, είναι ένα της CAV), συνδεδεμένο με 3,5mm (3 καλώδια) to RCA με την onboard κάρτα ήχου του υπολογιστή.

Ερώτηση όντας άσχετος: αν συνδέσω το Dr.Dac3 μέσω USB με το PC θα λειτουργεί σαν κάρτα ήχου, έτσι; ή χρειάζεται input ήχου από κάρτα ήχου κι αυτό;
Τι άποψη έχετε για το Dr.Dac3?
 

Μηνύματα
85
Reaction score
8
Για να μπορεί να υλοποιηθεί η πρόταση με το passthrough απαιτείται spdif είσοδος και av processor στο μηχάνημα που θα συνδεθεί (το sub στην προκειμένη περίπτωση). Εσύ από ότι γράφεις το συνδέεις αναλογικά, άρα αυτή η λύση απορρίπτεται.
Οπότε απομένουν δυο επιλογές, ή παίρνεις μια πολυκάναλη κάρτα όπως οι xonar που αναφέρεις παραπάνω, ή προτιμάς ένα στέρεο usb dac και για το 5.1 χρησιμοποιείς την on board κάρτα (ή μια οικονομική πολυκάναλη αν σου το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σου να τα αγοράσεις και τα δυο).
Στην πρώτη περίπτωση δίνεις προτεραιότητα στον ήχο του home cinema, ενώ στη δεύτερη στη μουσική.
Και το λέω αυτό, γιατί ανάμεσα σε μια 7.1 κάρτα ήχου και σε ένα αμιγώς στέρεο dac με το ίδιο κόστος, το dac αναμένεται να έχει καλύτερο ήχο. Ο λόγος είναι απλός και ονομάζεται κόστος κατασκευής. Σε μια πολυκάναλη κάρτα ήχου πληρώνεις επιπλέον επεξεργαστή και πιθανόν και προενίσχυση για άλλα τέσσερα ή έξι κανάλια. Οπότε για να μείνει στην ίδια τιμή, πρέπει να κόψει ο κατασκευαστής είτε από την ποιότητα του αναλογικού σταδίου είτε να χρησιμοποιήσει ένα οικονομικότερο dac. (Υπάρχουν φυσικά και οι περιπτώσεις υπερτιμολόγησης προϊόντων, αλλά αυτή η συζήτηση δεν είναι της παρούσης)
Τέλος, ανάλογα με τα ακουστικά που θα επιλέξεις, πιθανόν να χρειαστείς και ενισχυτή ακουστικών. Στις περιπτώσεις των 7.1 καρτών είναι πολύ πιθανό.
Όσον αφορά τα dac παίζεται. Αν είναι αμιγώς dac απαιτείται σίγουρα, αν έχει ενσωματωμένο ενισχυτή, τότε πολύ πιθανόν όχι.
Παράδειγμα dac με ενσωματωμένο ενισχυτή είναι το Denon da-300 που αναφέρθηκε παραπάνω, ενώ παράδειγμα αμιγούς dac με ξεχωριστό ενισχυτή είναι ο συνδυασμός Schiit Modi2 + Schiit Magni2.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.559
Μηνύματα
2.864.400
Members
37.930
Νεότερο μέλος
l.koustimpis@visualacoust
Top