ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

Μηνύματα
4.869
Reaction score
3.928
Θα ηθελα να μεταφερω εικον απο μια αιθουσα (ξενοδοχειου) με βιντεοκαμερα (η φωτογραφικη μηχανη αλλα παλι σε βιντεο) σε μια αλλη αιθουσα του ξενοδοχειου (σε τηλεοραση -εις) η οποια βρισκεται σε αλλο οροφο και αποσταση τουλαχιστον 200 μετρα. Πως μπορει να γινει αυτο?
 


Μηνύματα
871
Reaction score
238
Για μονιμη εγκατασταση ή μια φορα θα γινει? Τι ποιοτητα θες να εχει η εικονα που θες να περασεις? Υπαρχει κοινο δικτυο ή εστω ιντερνετ και στις δυο τοποθεσιες?
 


Μηνύματα
4.869
Reaction score
3.928
Θα χρησιμοποιειτε περιστασιακα (περιπου 1 φορα το μηνα)

Ποιοτητα εικονας 1080p

Ιντερνετ σιγουρα υπαρχει (wi-fi), αλλα για ethernet και στους δυο χωρους πρεπει να το κοιταξω (αυριο).
 

Μηνύματα
3
Reaction score
1
Η πιο φτηνή και αξιοπρεπής λύση αν δεν υπάρχει η κάμερα είναι να αγοράζεις μια ip wifi camera με οτι ανάλυση θέλεις, κάνεις forward την ip στο router και βλέπεις την εικόνα ουσιαστικά απο παντού και απο το κινητό.Εκτος αν η εμβέλεια του wifi φτάνει απο την κάμερα μέχρι τον δεύτερο χώρο που εκει απλα γράφεις την ip της κάμερας και έχεις εικόνα.Εάν σε ενδιαφέρει και η εγγραφή τότε θες δυκτιακό καταγραφικό.
 

Μηνύματα
871
Reaction score
238
prepei na syndeseis thn kamera se pc kai broadcast/stream px me vlc apo to input source se sygkekrimeno ip e.g.udp://ipaddr (eswterika ip?)
Kai medri k me browser vlepeis (me kana video plugin)alliws vlc pali.dyatyxws oi
Ip cams den exoun kalh poiothta gia auro pou theleis(afou les 1080p)
 

Μηνύματα
4.869
Reaction score
3.928
Για να το κανουμε λιγο πο απλο. Συνδεω την καμερα στο λαπτοπ. Μετα ανοιγω το VLC. Κι εδω αρχιζουν μαλλον τα δυσκολα. Παρακατω δεν νομιζω να καταλαβα τι κανω. Καποια επιλογη κανω στο VLC, αλλα τι? Εν τω μεταξυ η τιβι πως ειναι συνδεμενη? Σε τι?
 

Μηνύματα
4.869
Reaction score
3.928
http://www.mediamarkt.gr/mcs/produc...ight-Newsletter-20-4-2015&et_sub=actioncamera

Πριν απο λιγο μου ηρθε η παραπανω προσφορα απο Media Markt. Mε ενα τετοιο μηχανημα κανεις ληψη. (εχω διαβασει οτι υπαρχουν και μηχανηματα που κινουντε και παιρνουν σε μεγαλο χωρο μεγαλυτερο πεδιο εικονας). Βασικα σαν αρχη δεν θελω να ξοδευτω πολυ. Οταν θα μαθω ακριβως πως δουλευει το συστημα μπορω αργοτερα να κανω καποια αναβαθμιση. Ομως καποια πραγματα που μου προτινονται δεν καταλαβαινω πως ακριβως γινονται
 

Μηνύματα
871
Reaction score
238
Τελικα καμερα εχεις θα παρεις?
Κατι τετοιο οπως η προσφορα ή a go pro με υποστηριξη network ειναι η καλυτερη λυση
 

Μηνύματα
871
Reaction score
238
Για το προηγουμενο, το vlc ειναι το πιο ευκολο! Ανοιγεις το προγραμμα και πας στο streaming, εκει αναλογα το ινπουτ που χρησιμοποιησες σε πχ λαπτοπ διαλεγεις και σου δειχνει την εικονα ηχο κατευθειαν.
Συνηθως εχουν κ ενσωματωμενη καμερα και μπορεις να το ρεσταρεις ευκολα βαζοντας το ΙΡ που θελεις να στελνεται το input. Μετα ανοιγεις επιτοπου browser ή απο αλλο υπολογιστη το ΙΡ αυτο και βλεπεις
 

Μηνύματα
4.869
Reaction score
3.928
Εχω μια φωτογραφικη μηχανη DSLR NIKON 3100 η οποια δυσικα τραβαει και video. Αλλα απ αυτα που διαβαζω μαλλον δεν ειναι η καλυτερη η λυση.
 

Μηνύματα
871
Reaction score
238
To θεμα ειναι πως θα συνδεσεις τη μηχανη με τον υπολογιστη, το vlc για στρεαμ το δοκιμασα τωρα μετα απο χρονια! Ειχαν αλλαξει λιγο τα μενου αλλα ειναι πρακτικα το ιδιο.
Με ενα κατεβασμενο βιντεο ειναι απλο για να κανεις τεστ:
Πας στο file->stream και κανεις add ενα αρχειο βιντεο και κατω πατας το stream
 

Μηνύματα
871
Reaction score
238
Μετα πατας next και στην επομενη καρτελα κανεις add απο drop down menu, to http, πατας next και σε ρωταει το path για το srream και το port. Διαλεγεις π.χ.7777 και /test_name και μετα νεχτ και στρεαμ.
Απο αλλο pc για να εισαι σωστος ανοιγεις ενα αλλο vlc με file-> open network και βαζεις το εξης url:
http://ip_tou_mhxanhmatos_pou_trexei_to_video:7777/test_stream και βλεπεις το βιντεο απο το αλλο pc
 

Μηνύματα
871
Reaction score
238
Αναλογα τι video plugins εχεις στον browser σου μπορεις να βαλεις αυτη τη διευθυνση και να δειςβτο βιντεο. Αλλιως υπαρχουν πολλα προγραμματα που ανοιγουν streams
 

Μηνύματα
871
Reaction score
238
Για input απο καμερα/φωτογραφικη πρεπει να συνδεθει σε video in, ή με usb αναλογα τι προσφερει και απο το vlc κανεις file->open capture device και επιλεγεις το input, μετα κατω πατας το κουμπι με το βελακι και ανοιγει μενουδακι με διαφορα και το stream που μας ενδιαφερει και πατας αυτο
 

Μηνύματα
871
Reaction score
238
Μετα θα σε ρωτησειωπαρομοια πραματα με την προηγουμενη περιπτωση που εκανες srream αρχειο.
Ισως να ακουγεταιωπολυπλοκο, αλλα ειναι πολυ απλο στα ειπα μια γρηγορα να παρεις μια ιδεα για το πως μπορει να γινεται
 

Μηνύματα
871
Reaction score
238
Αν εχεις λαπτοπ που εχουν ενσωματωμενη καμερα δοκιμασε το θα παιξειι κατευθειαν με open capture device, θα σου βγαλει τη συσκευη σου κατευθειαν
 

Μηνύματα
4.869
Reaction score
3.928
Κατ αρχας να σ ευχαριστησω για την βοηθεια.

Μ αυτη την μεθοδο απ οτι καταλαβα χρησιμοποιω δυο λαπτοπ. Το ενα ειναι στην καμερα και το αλλο στην τιβι. Ετσι με wi-fi στελνω απο το ενα λαπτοπ στο αλλο εικονα. Τωρα μενει να κανω δοκιμη και να δω κατα ποσο το ασυρματο σημα του wi-fi ειναι τετοιο που να εχω εικονα χωρις σπασιματα στην τηλεοραση.

Μαλλον σ αυτη την περιπτωση η καμερα της φωτογραφικης που εχω θα κανει μια χαρα την δουλεια της. Θα συνδεθει απο mini HDMI σε HDMI στο λαπτοπ.

Επειδη το vlc εχει ολες τις πληροφοριες στα ελληνικα θα πρεπει να δω πολυ προσεκτικα αυτα που μου γραφεις (στα αγγλικα) πως θα γινουν σωστα. Νομιζω ομως οτι μαλλον ειμαι κοντα στη λυση του προβληματος!
 

Μηνύματα
871
Reaction score
238
Wifi 1080με χαμηλο bit rate και παλι με ζορι...ειναι ασταθες σε αποστασεις μεγαλετερες ενος μεσου σπιτιου...ethernet αν εχει αλλιως μεσω ιντερνετ αν εχει σταθερη ΙΡ ή(port forward απο το router αλλα εδω οντως γινεται πιο πολυπλοκο!).επισης hdmi in θες ή καλετερα usb αν πας σε αλλη καμερα
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.865.175
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top