Σωστή συνδεσμολογία επίγειου και δορυφορικού σήματος

Μηνύματα
3
Reaction score
0
Καλημέρα και καλώς σας βρήκα.
Σε υπάρχουσα εγκατάσταση υπάρχουν 7 τηλεοράσεις (3 κοινόχρηστες και 4 μέσα σε δωμάτια)

Το επίγειο αναλογικό σήμα μοιράζεται σε κάθε τηλεόραση σε μια τερματική πρίζα. Αποτέλεσμα όλες οι τηλεοράσεις πιάνουν τα κανάλια της digea.

Στο Δορυφορικό τμήμα τώρα:

Ύπάρχει ένα απλό lnb του ΟΤΕ TV που καταλήγει σε μια μόνο τηλεόραση σε κοινόχρηστο χώρο. Το ζητούμενο είναι να υπάρχει αναμονή σήματος σε ακόμα 2 κοινόχρηστες τηλεοράσεις με σκοπό να μεταφέρεται ο δέκτης από τη μια στην άλλη ή ακόμα καλύτερα αν μπορεί το σήμα από το δέκτη του ΟΤΕ να μοιραστεί σε παραπάνω από μια τηλεόραση.

Επίσης για γερμανικά FTA δορυφορικά κανάλια, υπάρχουν 2 quatro lnb (edition KR 440 PROFI), ήδη στοχευμένα στους επιθυμητούς δορυφόρους, τα οποία καταλήγουν σε έναν πολυδιακόπτη και συγκεκριμένα τον smart MS 9/8 AN-Q.

Η μία έξοδος του πολυδιακόπτη πηγαίνει σε ένα δέκτη και από το scart του δέκτη σε ένα Modulator (Ikusi MAW-200) και πίσω στον πολυδιακόπτη στην είσοδο TE RR.

Σε κάθε δωμάτιο καταλήγει καλώδιο από τον πολυδιακότη σε μια πρίζα TV/SAT που όμως δουλεύει μόνο SAT αφού το επίγειο σήμα κατεβαίνει ξεχωριστά χωρίς να μπαίνει στον πολιδιακόπτη. Οι πρίζες δεν συνδέονται σε καμία τηλεόραση.

Μας ενδιαφέρει τα 4 δωμάτια να βλέπουν τα κανάλια της Digea και ένα γερμανικό κανάλι το DW, ενώ οι 3 κοινόχρηστες τηλεοράσεις να βλέπουν digea και όλα τα διαθέσιμα γερμανικά κανάλια ανεξάρτητα ή κάθε μια από την άλλη.

Υπάρχει τρόπος το επίγειο σήμα να ενωθεί σε ένα καλώδιο με το δορυφορικό αφού στον πολυδιακόπτη δεν υπάρχει άλλη είσοδος;

Οι τηλεοράσεις διαθέτουν ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη.

Ευχαριστώ πολύ!
 

Μηνύματα
3
Reaction score
1
Καταρχήν ρυθμίζεις τον διαμορφωτή να δουλεύει σε μια συχνότητα vhf και οχι uhf.Μετα βάζεις εναν μίκτη vhf-uhf,στην είσοδο του vhf ρίχνεις το modulator,μετα τραβάς μια γραμμή απο τον ενισχυτή της κεραίας και το ρίχνεις στην είσοδο του των uhf και την έξοδο του μίκτη την βάζεις στην είσοδο terrestial του πολυδιακόπτη.Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις digea και ενα γερμανικό κανάλι απο την έξοδο της πρίζας για tv και όπου θες να παίζει ολα τα γερμανικά αυτόνομα βάζεις εναν αποκωδικοποιητή στην έξοδο sat.Τωρα για το θέμα του οτε tv.Απ'οτι κατάλαβα σε κάθε δωμάτιο εχεις μια πρίζα tv-sat και μια πρίζα tv και οι πρίζες της tv ειναι ολες τερματικές.Αν ισχύει αυτο βάζεις ενα τετραπλό lnb στο πιάτο του οτε tv,βάζεις μίκτες tv-sat στα καλώδια που θες να παει και αλλάζεις και τις πρίζες με tv-sat.Αλλος τρόπος για να παίζει παντού ο οτε tv ενα κανάλι ειναι να αφήσεις τον αποκωδικοποιητη εκει που είναι τωρα, να βάλεις αλλον εναν διαμορφωτή και να στείλεις το σήμα με tv-sat μίκτη στην ταράτσα,εκεί να το ξεμπλέξεις πάλι με μίκτη και να πάρεις την έξοδο του tv και να την ρίξεις και αυτην στην είσοδο terrestial του multiswitcher.
Ελπιζω να έγινα λιγο κατανοητός γιατι ειναι λίγο μπλεγμένα τα πραγματα.
 


Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.641
Μηνύματα
2.870.507
Members
37.926
Νεότερο μέλος
Demetriiosk71
Top