Γινε και εσυ Ραδιοφωνικος Παραγωγος















cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Brian Ritchie - Days Of The Blend from LP "The Blend" (1987) SST Records


Ηταν εποχές ταραχώδεις, τα συγκροτηματα εβγαιναν σαν τα μανιταρια από την άλλη μερια του Ατλαντικου, και ηταν σπουδαια τα περισοτερα. Καποια απο αυτά κατορθωσαν να κανουν και ονομα και να λατρευτουν μαλιστα σε καποιες "περιεργες" χωρες σαν την Ελλαδα. Ένα από αυτά ηταν βεβαια και οι Violent Femmes, δεν θα σταθω σ'αυτους, γνωστοι και μη εξαιρετέοι. Αυτό που όμως είναι αξιοσημειωτο, είναι ότι παρ'οτι ο Brian Richie, ιδρυτικο μελος τους και μπασσιστας, εβγαλε, και μαλιστα εκεινη την εποχη παραλληλα, όχι αργοτερα όταν ειχε περασει το hype, πολύ σπουδαια albums, ποτε δεν ετυχαν αναλογης αναγνώρισης, θα ελεγα το αντιθετο, σνομπαριστηκαν από τους οπαδους, που περιμεναν άλλο ένα "Violent Femmes style album". Κριμα, γιατι τοσο το "The Blend" του 1987, αλλα και το "Sonic Temple & Court Of Babylon" του 1988, ηταν πραγματικα απίστευτα albums, που δυστυχως λιγοι πηραν χαμπαρι και ακομα λιγοτεροι εκτιμησαν. Ακομα και σημερα τα βλεπω στα καλαθια των προσφορων να πωλουνται με 1 και 2 ευρω και λεω μα τι στο διατανο γινεται? Αν τα βρειτε μπροστα σας τσιμπηστε και είναι βεβαιο ότι θα σας αποζημιωσουν στο επακρο.
 

Μηνύματα
3.152
Reaction score
4.188
XTC - MAKING PLANS FOR NIGEL (1979)

RECORDS - STARRY EYES (1979)

MOTORS - AIRPORT (1978)

Απο τα πιο ομορφα new-wave-electro-pop της εποχης..

Σαν να κάνω εγώ πρόγραμμα Γιώργο :) :thumbsup: (και οι League καλοί αλλά εγώ θα έπαιζα το "You Remind Me Of Gold". Flipside του Mirror Man. Το έχω και σε 45άρι ε; ;) )

The Human League - You Remind Me Of Gold (1982)

 

cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Godspeed You! Black Emperor! - Storm from LP "Lift Your Skinny Fists Like Antennas In Heaven" (2000) Constellation Records


Ηταν 1995 οταν ένας φίλος μου έδωσε κασέτα με την πρώτη κυκλοφορία του 1994, της κολεκτίβας απο το Montreal του Καναδά, ηταν ενα σοκ για μένα, δεν ειχα ξανακούσει ποτε κατι τοςο σύγχρονο, τοςο περιπετειώδες, τοςο πειραματικό, τοςο ριζοσπαστικό, τοςο προσηλωμένο στην μουσικη τους, τοςο φρέσκο, μου θύμιζε σε προσέγγιση Θεοδωρακη. Πέρασαν 3 χρονια κι το 1997 κυκλοφόρησαν την πρώτη κανονική κυκλοφορία τους, κι όχι self-released κασσετα, σε CD, to F#A#oo, αλλο ενα εκπληκτικά περιπετειώδες album. Το πήγαιναν λαου-λαου. Πέρασαν ακομα 3 χρονια και με την νέα δεκαετία πλεον, το 2000 κυκλοφορούν ενα ακόμη album πέρα απο καθε περιγραφή. Το "Lift Your Skinny Fists...." Δεν ειναι απλό album, απαιτεί πλήρη προσήλωση και καθαρό μυαλό απο τον ακροατή, όπως ακριβώς προσηλώνονται και οι ίδιοι στις συνθεςεις τους και στην εκτέλεση τους, ειναι πυκνό σαν πίσσα, δαιδαλώδες σαν DNA, μπορει να σας πιάσει πονοκέφαλος. Αλλα αν βρείτε την πορτούλα σε αυτο τον λαβύρινθο θα σας ανοίξει ένας νέος κόσμος γεμάτος μυστικά, ανείπωτες μουσικές και εκπληκτικής δύναμης μελωδίες. Ναι αυτη η Καναδεζικη κολεκτίβα, δεν εχει κανόνες, δεν εχει όρια, δεν εχει ταμπέλες, δεν εχει τον...θεό της στην τελική, αλλα τι στο διάολο, αυτο ακριβώς δεν ειναι η Τεχνη? Κατι που να μας κάνει να αποτιναχτουμε απο τον μίζερο εαυτό μας και την καθημερινότητα μας και να μας ανοίξει πόρτες στο άγνωστο και το συναρπαστικό? Ακομα θυμάμαι σαν τωρα την συγκλονιστική εμπειρία στην συναυλία τους το 2003, καμία 12 ατομα στην σκηνη να παιζουν ο ένας για όλους και ολοι για έναν, να κανουν βόλτες τριγύρω μας, να λυσσομανανε με τα οργανα τους και να μας παίρνουν όλους μαζι τόυς σε μια υπερβατική κατάσταση. Αφοσιωθείτε τους, δώστε όλη σας την προσοχή και θα σας αποζημιώσουν με πραγματα που ουτε μπορείτε να φανταστείτε. ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ.
 



cosmarpan

Underground
Μηνύματα
4.085
Reaction score
7.484
Κομματάρα απ' τα 80s που παίζει στο repeat από μιά άγνωστη μπάντα σε μιά συλλογή εταιρείας μιας κυκλοφορίας. Οποια πληροφορία ευπρόσδεκτη.
Κοματαρα nath, τι μου θυμιζεις ρε συ τωρα, ωρες ολόκληρες ακούγαμε αυτό το album με τα φιλαράκια, μαζι με κατι άλλες συλλογες, Do the Maru, Objectivity, Your Secret's safe with us, Business unusual :lolsign::D:lol::roflmao: etc...τι εποχες κι αυτές ρε π@υστη μου, σκατογερασαμε και δεν πηραμε χαμπαρι. Για The Motifs δεν γνωριζω τιποτα εκτος από αυτά τα 2 κοματια στην συλλογη, δεν πρεπει να κυκλοφορησαν τιποτα άλλο. Θα ρωτησω ένα φιλο Αγγλο γκουρου στο συγκεκριμενο θεμα.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.607
Μηνύματα
2.867.639
Members
37.937
Νεότερο μέλος
Hdch
Top